Σκοτώθηκε ο Pau Alsina στο FIM JuniorGP αναβάτης της Estrella Galicia 0,0

Ήταν η πρώτη σεζόν του 17χρονος Ισπανού
Σκοτώθηκε ο Pau Alsina στο FIM JuniorGP αναβάτης της Estrella Galicia 0,0
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/7/2025

Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο Pau Alsina, 17χρονος Ισπανός της Estrella Galicia 0,0 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα JuniorGP της FIM που διοργανώνει η Dorna και αποτελεί τον βασικό τροφοδότη της Moto3.

Το ατύχημα συνέβη εχθές στο Motorland Aragon στην διάρκεια προπόνησης για την αγώνα του επόμενου Σαββατοκύριακου.

Χειρουργήθηκε εσπευσμένα στο κεφάλι όμως δεν κατέστη εφικτό να τον επαναφέρουν. Γεννημένος στην Βαρκελώνη στις 22 Ιανουαρίου 2008, ο Pau Alsina ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσυκλέτες μόλις τριών ετών και αγωνιζόταν σε motocross ήδη από 6 ετών!

Το 2019 πήρε μέρος στο εθνικό ισπανικό πρωτάθλημα Moto4 για δύο σεζόν πριν ανέβει στο CEV της FIM για τρεις σεζόν και πλέον έκανε το πρώτο βήμα με την Estrella Galicia 0,0 με στόχο την Moto3.

Σκοτώθηκε ο Pau Alsina στο FIM JuniorGP αναβάτης της Estrella Galicia 0,0

Με στόχο την μικρή κατηγορία των MotoGP, ο Pau Alsina συγκέντρωνε εμπειρία και στο Ιταλικό CIV Moto3 όπου είχε ήδη καταφέρει να βρεθεί στην 4η θέση.

Ήταν ένα από τα ανερχόμενα Ισπανικά ταλέντα.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα της Estrella Galicia 0,0.

 

Motodynamics Rally Team - Αναχωρεί ο Κίμων Καράμπελας για το Red Bull Romaniacs 2025!

Μαζί με Krisztian Tompa θα αγωνιστούν 21-26 Ιουλίου
Motodynamics Rally Team - Έτοιμη για το Red Bull Romaniacs 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

17/7/2025

Αμέσως μετά τις εξελίξεις στο Hellas Rally η Motodynamics Rally Team πήρε την απόφαση να δοκιμάσει για πρώτη φορά τις ικανότητές της στο Redbull Romaniacs έχοντας ως αναβάτες τον δικό μας Κίμωνα Καράμπελα και τον Ρουμάνο Krisztian Tompa καθώς η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ εκτός από την Ελλάδα έχει και την αντιπροσωπεία Yamaha της Ρουμανίας.

Λίγες ημέρες απέμειναν για τη συμμετοχή της Motodynamics Rally Team στο φετινό Red Bull Romaniacs, συγκεκριμένα στην κατηγορία Adventure Ultimate Rally Class.

Η ομάδα θα παραταχθεί στη γραμμή εκκίνησης με δύο Yamaha Ténéré 700 GYTR και δύο κορυφαίους αναβάτες. Ο πρώτος είναι φυσικά ο τέσσερεις (4) φορές Πρωταθλητής Enduro Ελλάδας και Enduro συντάκτης του MOTO Κίμωνας Καράμπελας, ο οποίος έχει και 2 τερματισμούς στο Six Days Enduro αλλά και εντυπωσιακή παρουσία στα 2 τελευταία Hellas Rally (2024-2025), όπου αναδείχθηκε ξεκάθαρα σε έναν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα.

Motodynamics Rally Team - Έτοιμη για το Red Bull Romaniacs 2025

Ο δεύτερος είναι ο πέντε (5) φορές Πρωταθλητής Motocross Ανατολικής Ευρώπης Krisztian Tompa (Ρουμανία), ο οποίος έχει κατακτήσει και 10 φορές τον τίτλο του Κορυφαίου Αθλητή Motocross της χρονιάς στη Ρουμανία.
 
Για την Motodynamics Rally Team, αυτή η συμμετοχή είναι κάτι παραπάνω από ένας αγώνας, όπως επισημαίνουν και οι άνθρωποί της που τη βλέπουν σαν μία πρόκληση να δοκιμαστούν σε πολύ υψηλό διεθνές επίπεδο και να αποκτήσουν ανάλογη και πολύτιμη εμπειρία και για το μέλλον.

Με το Καράμπελα στη σέλα της μίας εκ των δύο Tenere 700, το MOTO θα έχει για μια ακόμη φορά γνώση εκ των έσω για την πορεία του εντυπωσιακά δύσκολου αγώνα ενημερώνοντας φυσικά και εσάς "live" για όλες τις σημαντικές εξελίξεις και κυρίως για το κλίμα και την ατμόσφαιρα του εντυπωσιακού αυτού αγώνα.