Αναβολή του 3ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Trial 2018

Θα διεξαχθεί στη Σίφνο στις 04/11/2018
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

1/10/2018

 

Στην αναβολή του 3ου αγώνα Trial στην Σίφνο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018 προχώρησε η λέσχη ΑΡΗΣ λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τριήμερο που είχε προγραμματιστεί. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Σίφνο στις 04/11/2018. Ακολουθεί το δελτίο τύπου με την σχετική ανακοίνωση:

Ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία και συνεννόηση με την Επιτροπή Trial της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ ενημερώνει για την αναβολή του αγώνα Trial το ερχόμενο ΣΚ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής (συνημμένα η "απεικόνιση" της πρόβλεψης

Αναβολή του 3ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Trial 2018 & μετάθεσή του για τις 4/11/2018

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την χώρα μας και ιδιαίτερα την περιοχή του Αιγαίου, ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Trial 2018  που επρόκειτο να γίνει αυτή τη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στην Σίφνο, αναβάλλεται.

Εξαντλήσαμε μέχρι τέλους τις πιθανότητες για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας σύμφωνα με το πρόγραμμα, όμως οι προβλέψεις του καιρού κάνουν λόγο για 9 μποφόρ στην περιοχή του Αιγαίου, την ημέρα του αγώνα. Συνεπώς η ακύρωση των προγραμματισμένων ακτοπλοϊκών δρομολογίων θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη, αλλά ακόμη και αν αυτά πραγματοποιηθούν, η μετακίνηση των αθλητών θα μετατρεπόταν σε ¨πραγματικό αγώνα¨ ο οποίος θα οδηγούσε σε πιθανότατο ¨εγκλωβισμό¨ τους στο ξενοδοχείο. Η δε αγωνιστική συμμετοχή θα ήταν τουλάχιστον ανούσια έως επικίνδυνη, λόγω της ιδιαίτερης φύσης του αθλήματος.

Ως εκ τούτου, για το καλό όλων, το ραντεβού μας με τα ¨βράχια¨ της πανέμορφης Σίφνου μεταφέρεται για τις 04/11/2018, όπου σε ¨κανονικές¨ συνθήκες η διοργανώτρια λέσχη θα μας προσφέρει έναν ¨αξέχαστο¨ αγώνα.

Με τιμή 

Η επιτροπή Trial της ΑΜΟΤΟΕ.

 

 

 

Classic TT, Junior 600: Νέα κατηγορία με καρμπυρατεράτα 600άρια - Αποτελέσματα

Ο πρώτος της αγώνας έγινε στα πλαίσια του Classic TT
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/8/2026

Ο αγώνας Junior 600 είναι μια νέα προσθήκη στο πρόγραμμα του Classic TT 2026 και ήδη ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν, καθώς είδαμε μερικές εμβληματικές μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 1990 να κατακτούν για άλλη μια φορά την πίστα Mountain Course.

Η νέα αυτή κατηγορία αφορά αποκλειστικά μοτοσυκλέτες Supersport 600 κυβικών, αυστηρά με καρμπυρατέρ παρακαλώ, πάνω στις οποίες διέπρεψαν ονόματα όπως οι Steve Hislop, Phillip McCallen, Ian Simpson, Iain Duffus και Jim Moodie. Πίσω στην δεκαετία των 90’s, η Honda κατασκεύαζε την εξαιρετική CBR600F και προς τα τέλη της δεκαετίας η Yamaha απάντησε με την YZF-R6.

Φέτος, στην πρώτη χρονιά της νέας κατηγορίας με τα καρμπυρατεράτα 600άρια, τη νίκη πήρε ο Rob Hodson με Yamaha YZF-R6, που σημείωσε ταχύτερο γύρο με μέση ταχύτητα 193,56 χλμ/ώρα, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν ακόμη δύο YZF-R6, των Baz Furber και Joe Yeardsley. Στην σειρά εκκίνησης είδαμε επίσης Kawasaki ZX-6R, Suzuki GSX-R 600 και φυσικά Honda CBR600F. Λόγω των κανονισμών βέβαια η Ducati 748, η οποία άρχισε να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport το 1997, δεν θα μπορεί να λάβει μέρος εξαιτίας του μεγαλύτερου κυβισμού της, με αποτέλεσμα ο αγώνας Junior 600 Classic TT να αποτελεί αποκλειστικό πεδίο των Ιαπώνων κατασκευαστών.