Aprilia - Εξελισσόντας το Tuareg 660 για διεθνή Rally Raid το 2024

To project “Back to Africa” με αρχικό στόχο την πρωτιά στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Rally του 2023
Aprilia Back to Africa project
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/6/2023

Το αγωνιστικό πρωτότυπο που βασίζεται στο Aprilia Tuareg 660 εξελίσσεται μέσω των αγώνων, με συμμετοχή στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally 2023 μέσω της ομάδας των αδελφών Guareschi, με στόχο τη μεγάλη επιστροφή στους διεθνείς αγώνες Rally Raid το 2024.

Το2022 μετά από απουσία πολλών ετών, η Aprilia μπήκε δυναμικά στην κατηγορία των μεσαίου κυβισμού On-Off με το Tuareg 660, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε να ακολουθήσει τα αγωνιστικά μονοπάτια της Yamaha κυρίως, με τους Pol Tarres και Alessandro Botturi, αλλά και της Triumph, της Ducati και της Honda μεταξύ άλλων, μετατρέποντας το Tuareg 660 σε αγωνιστικό όπλο με στόχο να λάβει μέρος σε διεθνείς αγώνες Rally Raid που επιτρέπουν τα δικύλινδρα μοντέλα -όπως το Africa Eco Race- το 2024. Το projectBack to Africa”, έχει ως στόχο να επιστρέψει η Aprilia με το Tuareg 660 στις αγωνιστικές εκτός δρόμου ρίζες της. Θυμίζουμε πως το 1989 η εταιρεία από το Noale είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση με το Tuareg στον διάσημο αγώνα Rally Dakar, ενώ από το 2010 έως και το 2012 λάμβανε μέρος στο Dakar με την δικύλινδρη RXV Rally 450, όπου ο Chaleco Lopez είχε πάρει 3 νίκες σε stages και μια 3η θέση στη γενική το 2010.

Aprilia Back to Africa project

Το νέο αγωνιστικό Off-Road project της ιταλικής εταιρείας έχει αναλάβει η GCorse των αδερφών Gianfranco και Vittoriano Guareschi, η οποία έχει ήδη εμπειρία πάνω στο Tuareg, καθώς συμμετέχει με αυτό (αλλά και με ένα Moto Guzzi V85TT) στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally 2023. Η GCorse συνεργάζεται στενά με τους επικεφαλής της Aprilia Racing, Massimo Rivola και Romano Albesiano, ενώ οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari είναι οι αγωνιζόμενοι οι οποίοι έχουν αναλάβει την εξέλιξη του Tuareg 660.

Aprilia Back to Africa project

Στα πλαίσια επιστροφής της Aprilia στην off-road σκηνή το πρωτότυπο Tuareg 660 έκανε τις πρώτες του δοκιμές αλλά και το αγωνιστικό ντεμπούτο του στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally 2023, όπου και προηγείται στην κατηγορία του. Το βάρος της εξέλιξης πέφτει στο πλαίσιο και στην γεωμετρία της μοτοσυκλέτας, ενώ επόμενο βήμα για τo project είναι η εξέλιξη του κινητήρα και ο σχεδιασμός ενός νέου ρεζερβουάρ.

Aprilia Back to Africa project

Ο Jacopo Cerutti στον τελευταίο γύρο του ιταλικού Motorally το Σάββατο κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση της κατηγορίας G-1000 με το Tuareg 660 (μοτοσυκλέτες on-off με δύο+ κυλίνδρους, άνω των 600 κ. εκ.), ενώ την Κυριακή στον δεύτερο αγώνα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Από την άλλη ο Francesco Montanari τερμάτισε στην έκτη θέση το Σάββατο, ενώ την Κυριακή με το Tuareg 660 βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Aprilia Back to Africa project

Σειρά έχει ο τελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος, τον Οκτώβριο στη Σαρδηνία, όπου και θα ανακηρυχθούν οι Πρωταθλητές, με την Aprilia να προηγείται στην κατηγορία.

Aprilia Back to Africa project

Και τα δύο αγωνιστικά Aprilia Tuareg είναι εξοπλισμένα με ανάρτηση Öhlins by Andreani, εξάτμιση SC Project από τιτάνιο, ειδικό φίλτρο αέρα Sprint Filter και ελαστικά της Metzeler.

Το project Back to Africa θα συνεχιστεί για την Aprilia, με την ιταλική εταιρεία να στοχεύει να είναι έτοιμη να πάρει μέρος σε διεθνείς αγώνες Rally Raid με το Tuareg 660 το 2024.

Ετικέτες

Isle of Man TT: Δείτε δωρεάν όλους τους αγώνες των τελευταίων 30 ετών! [Video]

Στην επίσημη ιστοσελίδα του IOMTT - Αγώνες, συνεντεύξεις και θρυλικές μάχες από το 1995, όλα σε ένα μέρος
Isle
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Με τη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων να έχει ξεκινήσει ανεπίσημα η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Isle of Man TT προσφέρει σε όλους τους φίλους του θρυλικού θεσμού τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν όλους τους αγώνες που έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια και όχι μόνο! 

Οι οπαδοί του TT μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους αγώνες και στιγμές από το 1995 έως το 2025, μέσω του καναλιού streaming TT+ της εταιρείας.

Μπορείτε να γυρίσετε πίσω το χρόνο και να παρακολουθήσετε τον Joey Dunlop να αγωνίζεται και να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου πριν από τον θλιβερό θάνατό του το 2000 και να δείτε από πρώτο χέρι γιατί θεωρείται θρύλος.

Μπορείτε επίσης να δείτε τον γύρο με ταχύτητα 209,21 χλμ./ώρα που κατάφερε ο John McGuinness το 2007 ή τον εκπληκτικό γύρο με ταχύτητα 217,26 χλμ./ώρα που κατάφερε ο Peter Hickman κατά τη διάρκεια του αγώνα Senior TT του 2018.

Μπορείτε να γυρίσετε πίσω στο 2009 και να δείτε τον Michael Dunlop να κερδίζει την πρώτη του νίκη στο TT στην κατηγορία Supersport, ή να δείτε την φετινή του 33η νίκη του που επιτεύχθηκε νωρίτερα φέτος.

Εκτός από όλες τις ιστορικές στιγμές των αγώνων, οι θεατές θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν συνεντεύξεις των αναβατών και μερικές από τις πιο διάσημες μάχες των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Για να εγγραφείτε και να έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στα τελευταία 30 χρόνια των αγώνων TT, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε έναν απλό λογαριασμό στην ιστοσελίδα TT+, ο οποίος είναι δωρεάν και μπορείτε να βρείτε τον σύνδεσμο εδώ.