Aprilia - Εξελισσόντας το Tuareg 660 για διεθνή Rally Raid το 2024

To project “Back to Africa” με αρχικό στόχο την πρωτιά στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Rally του 2023
Aprilia Back to Africa project
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/6/2023

Το αγωνιστικό πρωτότυπο που βασίζεται στο Aprilia Tuareg 660 εξελίσσεται μέσω των αγώνων, με συμμετοχή στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally 2023 μέσω της ομάδας των αδελφών Guareschi, με στόχο τη μεγάλη επιστροφή στους διεθνείς αγώνες Rally Raid το 2024.

Το2022 μετά από απουσία πολλών ετών, η Aprilia μπήκε δυναμικά στην κατηγορία των μεσαίου κυβισμού On-Off με το Tuareg 660, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε να ακολουθήσει τα αγωνιστικά μονοπάτια της Yamaha κυρίως, με τους Pol Tarres και Alessandro Botturi, αλλά και της Triumph, της Ducati και της Honda μεταξύ άλλων, μετατρέποντας το Tuareg 660 σε αγωνιστικό όπλο με στόχο να λάβει μέρος σε διεθνείς αγώνες Rally Raid που επιτρέπουν τα δικύλινδρα μοντέλα -όπως το Africa Eco Race- το 2024. Το projectBack to Africa”, έχει ως στόχο να επιστρέψει η Aprilia με το Tuareg 660 στις αγωνιστικές εκτός δρόμου ρίζες της. Θυμίζουμε πως το 1989 η εταιρεία από το Noale είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση με το Tuareg στον διάσημο αγώνα Rally Dakar, ενώ από το 2010 έως και το 2012 λάμβανε μέρος στο Dakar με την δικύλινδρη RXV Rally 450, όπου ο Chaleco Lopez είχε πάρει 3 νίκες σε stages και μια 3η θέση στη γενική το 2010.

Aprilia Back to Africa project

Το νέο αγωνιστικό Off-Road project της ιταλικής εταιρείας έχει αναλάβει η GCorse των αδερφών Gianfranco και Vittoriano Guareschi, η οποία έχει ήδη εμπειρία πάνω στο Tuareg, καθώς συμμετέχει με αυτό (αλλά και με ένα Moto Guzzi V85TT) στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally 2023. Η GCorse συνεργάζεται στενά με τους επικεφαλής της Aprilia Racing, Massimo Rivola και Romano Albesiano, ενώ οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari είναι οι αγωνιζόμενοι οι οποίοι έχουν αναλάβει την εξέλιξη του Tuareg 660.

Aprilia Back to Africa project

Στα πλαίσια επιστροφής της Aprilia στην off-road σκηνή το πρωτότυπο Tuareg 660 έκανε τις πρώτες του δοκιμές αλλά και το αγωνιστικό ντεμπούτο του στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally 2023, όπου και προηγείται στην κατηγορία του. Το βάρος της εξέλιξης πέφτει στο πλαίσιο και στην γεωμετρία της μοτοσυκλέτας, ενώ επόμενο βήμα για τo project είναι η εξέλιξη του κινητήρα και ο σχεδιασμός ενός νέου ρεζερβουάρ.

Aprilia Back to Africa project

Ο Jacopo Cerutti στον τελευταίο γύρο του ιταλικού Motorally το Σάββατο κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση της κατηγορίας G-1000 με το Tuareg 660 (μοτοσυκλέτες on-off με δύο+ κυλίνδρους, άνω των 600 κ. εκ.), ενώ την Κυριακή στον δεύτερο αγώνα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Από την άλλη ο Francesco Montanari τερμάτισε στην έκτη θέση το Σάββατο, ενώ την Κυριακή με το Tuareg 660 βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Aprilia Back to Africa project

Σειρά έχει ο τελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος, τον Οκτώβριο στη Σαρδηνία, όπου και θα ανακηρυχθούν οι Πρωταθλητές, με την Aprilia να προηγείται στην κατηγορία.

Aprilia Back to Africa project

Και τα δύο αγωνιστικά Aprilia Tuareg είναι εξοπλισμένα με ανάρτηση Öhlins by Andreani, εξάτμιση SC Project από τιτάνιο, ειδικό φίλτρο αέρα Sprint Filter και ελαστικά της Metzeler.

Το project Back to Africa θα συνεχιστεί για την Aprilia, με την ιταλική εταιρεία να στοχεύει να είναι έτοιμη να πάρει μέρος σε διεθνείς αγώνες Rally Raid με το Tuareg 660 το 2024.

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες