Βασίλης Παντελεάκης - Ο πρώτος Έλληνας αναβάτης που πήρε βαθμούς στο ETC - European Talent Cup
Με τον τερματισμό του στην 14η θέση στον γύρο της Καταλονίας
Από τον
Κώστα Γκαζή
17/7/2023
Ο νεαρός Βασίλης Παντελεάκης, τερματίζοντας στην 14η θέση στον αγώνα του ETC - European Talent Cup που διεξήχθη στην πίστα της Καταλονίας την Κυριακή 16 Ιουλίου, κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας που καρπώνεται βαθμούς στο συγκεκριμένο κύπελο.
Ο Παντελεάκης ο οποίος αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον εν λόγω θεσμό (το ETC - European Talent Cup που αποτελεί κατηγορία του FIM JuniorGP World Championship), στην πίστα της Καταλονίας είχε να αντιμετωπίσει ακόμη 52 αναβάτες. Όλοι τους έχουν έναν κοινό στόχο, αναζητούν τον δρόμο που θα τους φέρει πιο κοντά στις μεγαλύτερες κατηγορίες με τελικό σταθμό το MotoGP. Τώρα ακολουθούν οι καλοκαιρινές διακοπές και το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού του Βασίλη είναι αρχές Οκτώβρη για το RedBullrookiesselectionevent.
KTM 990 RC R CUP 2026 - Ενιαίο κύπελο για ιδιοκτήτες 990 RC R [VIDEO]
Με 6 αγώνες σε πίστες Παγκοσμίου, και σε λογική τιμή συμμετοχής - Δυο ηλικιακές κατηγορίες
Από τον
Κώστα Γκαζή
14/11/2025
Η ΚΤΜ ανακοινώνει τη διοργάνωση του KTM 990 RC R CUP, ενός ενιαίου ευρωπαϊκού κυπέλου που θα αποτελείται από έξι αγώνες, και απευθύνεται σε ερασιτέχνες αναβάτες που θέλουν να διασκεδάσουν -και όχι να γίνουν στόχος από talent scouters- καβάλα στο 990 RC R / RC R TRACK τους.
Για να λάβει κανείς μέρος πρέπει να αγοράσει ένα KTM 990 RC R ή ένα KTM 990 RC R TRACK, μέσω ενός εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου -όταν αυτά βρουν στην παραγωγή δηλαδή... περιμένουμε το RC R άμεσα, στα τέλη του 2025, και το TRACK στις αρχές του 2026, με τις τιμές τους στην Ευρώπη να μην έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Κατόπιν πρέπει να προχωρήσει στην πληρωμή της συμμετοχής του στο κύπελο, με κόστος 8.890 ευρώ. Αν τώρα επιθυμεί και τεχνική κάλυψη, μαζί με αναλώσιμα (και ίσως και διαφορετικά ελατήρια στις αναρτήσεις, δεν καταλάβαμε καλά αφού η σελίδα του κυπέλου είναι πολύ πρόσφατη και είναι στα γερμανικά, χωρίς πολλές διευκρινίσεις) αλλά και μεταφορά της μοτοσυκλέτας του από πίστα σε πίστα, θα πρέπει να πληρώσει ακόμα 4.890 ευρώ. Αν προσθέσουμε και το κόστος της μοτοσυκλέτας που θα κυμαίνεται μεταξύ 13-17.000 ευρώ (αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες, και δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά για την ισχύ τους στη χώρα μας), και φυσικά τα κόστη των ταξιδιών του κάθε συμμετέχοντα στις 6 πίστες του κυπέλου, το συνολικό κόστος είναι αρκετά λογικό, αντίθετα ας πούμε με το εξωπραγματικό κόστος της ακαδημίας ταλέντων που προκύρηξε πρόσφατα η Ducati.
Η ΚΤΜ ξεκαθαρίζει πως η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν αποτελεί διαγωνισμό ταλέντου απ' όπου οι Αυστριακοί θα περιμένουν να αρπάξουν τον επόμενο Pedro Acosta, αλλά μια παροχή για τους πελάτες της εταιρείας που θέλουν να οδηγήσουν στο όριο το 990 RC R τους σε πίστες προδιαγραφών Παγκοσμίου, και με εργοστασιακή τεχνική υποστήριξη.
Οι κατηγορίες του KTM 990 RC R CUP είναι δύο, και είναι ηλικιακές. Η πρώτη έχει όριο ηλικίας 18-34 έτη και η δεύτερη είναι άνω των 35 ετών. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, με 23 συμμετοχές ανά κατηγορία, ενώ η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 14/2/2026.