Βασίλης Παντελεάκης - Ο πρώτος Έλληνας αναβάτης που πήρε βαθμούς στο ETC - European Talent Cup
Με τον τερματισμό του στην 14η θέση στον γύρο της Καταλονίας
Από τον
Κώστα Γκαζή
17/7/2023
Ο νεαρός Βασίλης Παντελεάκης, τερματίζοντας στην 14η θέση στον αγώνα του ETC - European Talent Cup που διεξήχθη στην πίστα της Καταλονίας την Κυριακή 16 Ιουλίου, κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας που καρπώνεται βαθμούς στο συγκεκριμένο κύπελο.
Ο Παντελεάκης ο οποίος αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον εν λόγω θεσμό (το ETC - European Talent Cup που αποτελεί κατηγορία του FIM JuniorGP World Championship), στην πίστα της Καταλονίας είχε να αντιμετωπίσει ακόμη 52 αναβάτες. Όλοι τους έχουν έναν κοινό στόχο, αναζητούν τον δρόμο που θα τους φέρει πιο κοντά στις μεγαλύτερες κατηγορίες με τελικό σταθμό το MotoGP. Τώρα ακολουθούν οι καλοκαιρινές διακοπές και το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού του Βασίλη είναι αρχές Οκτώβρη για το RedBullrookiesselectionevent.
Rallye du Maroc 2026, Day 1: Πρώτος ο Ricky Brabec με Honda, μπροστά από τον Daniel Sanders της KTM
Στα 5 λεπτά η διαφορά των 7 πρώτων!
Από τον
Παύλο Καρατζά
30/9/2026
Η πρώτη ειδική διαδρομή του Rallye du Maroc 2026 οδήγησε τους συμμετέχοντες από το Αγκαντίρ προς τη Ζαγόρα. Ο άσος της Honda, Ricky Brabec, ξεχώρισε με τον ταχύτερο χρόνο, μπροστά από τον αναβάτη της Red Bull KTM, Daniel Sanders.
Ο αναβάτης της Monster Honda χρειάστηκε 2 ώρες, 39 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα, με τον Sanders να ολοκληρώνει την διαδρομή σε 2 ώρες, 40 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, ενώ τρίτος τερμάτισε ο teammate του στην KTM, Edgar Canet σε 2 ώρες, 40 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα. Άξιο αναφοράς είναι πως οι 7 πρώτοι αναβάτες είχαν διαφορά μικρότερη των 5 λεπτών!
Η ημέρα δεν εξελίχθηκε ιδανικά για την ZXMOTO, καθώς ο αναβάτης της GP, Skyler Howes, έμεινε από βενζίνη κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδρομής και δέχτηκε βοήθεια από τον teammate του, Tobias Ebster, που αγωνίζεται στην κατηγορία Rally2, χάνοντας όμως πολύτιμο χρόνο.