Benavides και Husqvarna μαζί μέχρι το 2022!

Ομόσταβλος του Pablo Quintanilla
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

12/3/2020

Μια “ενδοοικογενειακή” αλλαγή έχουμε στα στρατόπεδα της ΚΤΜ και της Husqvarna, με τον Luciano Benavides, να υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Husqvarna μέχρι το 2022, ενώ μέχρι τώρα ήταν με την ΚΤΜ. Φέτος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Junior Cross-Country Rallies 2019, συμμετείχε στο Rally Dakar και τερμάτισε έκτος στη γενική με την “Πορτοκαλί” εταιρεία. Για το υπόλοιπο του 2020 και μέχρι το τέλος του 2022 ο Αργεντίνος Luciano Benavides θα συμμετάσχει σε διάφορα Rally, ως μέλος της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Rally Team πλέον. Έτσι, θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies και στο Dakar φυσικά, όπου μετρά ήδη δύο τερματισμούς μέσα στη δεκάδα.

Ο Υπεύθυνος της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Rally Team, Pela Renet, ανέφερε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε τον Luciano στην ομάδα μας. Τις τελευταίες δύο σεζόν έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και το γεγονός ότι είναι πρωταθλητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Junior Cross-Country Rallies τον καθιστά έναν απ’ τους καλύτερους αναβάτες. O Luciano παρά το νεαρό της ηλικίας του (σ.σ. είναι 24 ετών) είναι πολύ ώριμος, φιλικός και έχει πολλά κίνητρα. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει βελτιωθεί παρά πολύ στο Rally Dakar και ελπίζουμε ότι ο ερχομός του στην Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Rally Team θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί περισσότερο σαν αναβάτης και να μάθει περισσότερα πράγματα.”

Ετικέτες

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες