Benavides και Husqvarna μαζί μέχρι το 2022!

Ομόσταβλος του Pablo Quintanilla
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

12/3/2020

Μια “ενδοοικογενειακή” αλλαγή έχουμε στα στρατόπεδα της ΚΤΜ και της Husqvarna, με τον Luciano Benavides, να υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Husqvarna μέχρι το 2022, ενώ μέχρι τώρα ήταν με την ΚΤΜ. Φέτος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Junior Cross-Country Rallies 2019, συμμετείχε στο Rally Dakar και τερμάτισε έκτος στη γενική με την “Πορτοκαλί” εταιρεία. Για το υπόλοιπο του 2020 και μέχρι το τέλος του 2022 ο Αργεντίνος Luciano Benavides θα συμμετάσχει σε διάφορα Rally, ως μέλος της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Rally Team πλέον. Έτσι, θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies και στο Dakar φυσικά, όπου μετρά ήδη δύο τερματισμούς μέσα στη δεκάδα.

Ο Υπεύθυνος της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Rally Team, Pela Renet, ανέφερε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε τον Luciano στην ομάδα μας. Τις τελευταίες δύο σεζόν έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και το γεγονός ότι είναι πρωταθλητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Junior Cross-Country Rallies τον καθιστά έναν απ’ τους καλύτερους αναβάτες. O Luciano παρά το νεαρό της ηλικίας του (σ.σ. είναι 24 ετών) είναι πολύ ώριμος, φιλικός και έχει πολλά κίνητρα. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει βελτιωθεί παρά πολύ στο Rally Dakar και ελπίζουμε ότι ο ερχομός του στην Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Rally Team θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί περισσότερο σαν αναβάτης και να μάθει περισσότερα πράγματα.”

Ετικέτες

Olympia Rally, 4η Ημέρα – Σεβαστόπουλος και Καράμπελας μονοπωλούν ξανά την κορυφή

Δεύτερη μέρα της Marathon Stage με τους δύο αναβάτες της Μοτοδυναμικής να κυριαρχούν ξανά
Olympia Rally 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Ξεκινώντας από την Καλαμάτα και κινούμενη σε μια διαδρομή γύρω από τον Ταΰγετο, η τέταρτη μέρα του Olympia Rally 2026 και δεύτερη της Marathon Stage είχε μια συγκριτικά μικρότερη ειδική διαδρομή ως προς την πρώτη Marathon μέρα, επιστρέφοντας για τερματισμό πάλι στη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Olympia Rally 2026
Κίμωνας Καράμπελας

Νικητής της ημέρας ήταν ο Γιάννης Σεβαστόπουλος (#2, Yamaha WR450F) ακολουθούμενος από τον Κίμωνα Καράμπελα (#52, Yamaha Ténéré 700), με τους δύο αναβάτες της Motodynamics Rally Team να επαναλαμβάνουν την επίδοση τους προηγούμενης μέρας, αλλά με ανάποδη σειρά. Το βάθρο της ημέρας συμπλήρωσε ο Γάλλος Pinvidic David (#11) με GAS GAS 350 EC.

Olympia Rally 2026
Γιάννης Τρίγκας

Έτσι στη γενική κατάταξη του αγώνα ο Σεβαστόπουλος εύλογα διατηρεί την πρώτη θέση στην οποία είχε προαχθεί μια μέρα πριν, με τον Αυστριακό Ferdinand Kreidl (KTM EXC 450) δεύτερο και τον Καράμπελα να ανεβαίνει τρίτος.

Olympia Rally 2026

Ψηλά στην κατάταξη παραμένει και ο Γιάννης Τρίγκας (#22, Suzuki DR-Z4S) κατέχοντας την πέμπτη θέση, ενώ ο επόμενος Έλληνας στην κατάταξη είναι ο Ηλίας Τσανικλίδης (#106, Voge 300 Rally) στην 28η θέση. Ακολουθούν οι Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης (#55, Suzuki V-Strom 800 DE) στην 35η, Χρήστος Πελούσης (#41, Beta 480RR) στην 36η, Γιώργος Στογιάννος (#18, Honda CRF250R) στην 39η, Χάρης Παπαγεωργίου (#12, GASGAS EC250F) στην 48η και Σωκράτης Ζαΐμης (#555, Yamaha Ténéré 700) στην 56η.

Ετικέτες