Can-Am Maverick R - Για πρώτη φορά UTV κερδίζει τη γενική κατάταξη σε αγώνα rally raid

Mε οδηγό τον Dustin Jones, ενώ στο βάθρο στη γενική κατάταξη των UTV και UTV Turbo Pro ανέβηκαν ακόμη δύο αγωνιζόμενοι της Can-Am οι Vito Ranuio και Phil Blurton
motomag Can-Am: Έγραψε ιστορία καθώς για πρώτη φορά UTV κερδίζει την γενική κατάταξη σε αγώνα rally raid
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/9/2023

Η Can-Am στο ντεμπούτο του Maverick R στον αγώνα Silver State 300 Best In The Desert, κατάφερε να γίνει η πρώτη εταιρεία η οποία κερδίζει τη γενική κατάταξη ενός αγώνα rally raid χρησιμοποιώντας όχημα UTV.

Ο Dustin Jones με το ακραίο Maverick R τo οποίο είχε παρουσιαστεί από την Can-Am πριν λίγο διάστημα, κατάφερε να κερδίσει εκτός από τη γενική κατάταξη και τις κατηγορίες UTV και UTV Turbo Pro. Την επιτυχία της Can-Am στον αγώνα Silver State 300 Best In The Desert μεγιστοποίησαν οι αγωνιζόμενοι Vito Ranuio (Maverick X3) και Phil Blurton (Maverick R) οι οποίοι κατάφεραν να συμπληρώσουν το βάθρο στις κατηγορίες UTV και UTV Turbo Pro. Χαρακτηριστικό του πόσο επιτυχημένος ήταν ο αγώνας για την Can-Am είναι το γεγονός πως στην δεκάδα της γενικής κατάταξης υπήρχαν 7 οχήματα της καναδικής εταιρείας.

Can-Am

Μετά την ιστορική του νίκη ο Dustin Jones δήλωσε: "Είχα αξιόλογες επιτυχίες με το Can-Am Maverick X3 τα τελευταία χρόνια, οπότε σημαίνει πολλά για εμένα το γεγονός πως η Can-Am μου επέτρεψε να είμαι ένας από τους δύο οδηγούς που θα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το ολοκαίνουργιο Maverick R στον κόσμο των αγώνων. To Maverick R ήταν άψογο και πέρασε κάθε δοκιμασία με άριστα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα μπορέσω να αγωνιστώ με το Maverick R σε μερικούς ακόμα μεγάλους αγώνες μέχρι το τέλος της χρονιάς”.

O Sandy Scullion, Πρόεδρος του Powersports Group της BRP ανέφερε με τη σειρά του: "Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι βλέποντας την επιτυχία που είχαν εδώ ο Dustin και ο Phil με το ολοκαίνουργιο Can-Am Maverick R, καθώς και ο Vito Ranuio με το δοκιμασμένο Maverick X3. Κατασκευάσαμε το Maverick R για να είναι το καλύτερο, να είναι ο νέος ηγέτης. Η νίκη αυτή αποδεικνύει ότι πετύχαμε απόλυτα τον στόχο".

Can-Am
Ετικέτες

IOMTT 2023: Road to Victory, επεισόδιο 1 - Ο θρίαμβος του Peter Hickman, σε συναρπαστική σειρά βίντεο της FHO Racing [VIDEO]

Με πλάνα από ολόκληρη την προετοιμασία της ομάδας, τις συζητήσεις με τους μηχανικούς, δηλώσεις των αναβατών και φυσικά On-board εικόνες από το ΤΤ
Road to Victory, episode 1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2023

Η σειρά βίντεο με τίτλο "Road to Victory" αφηγείται την ιστορία της ομάδας Monster Energy by FHO Racing BMW Motorrad στο Isle of Man TT 2023, εκεί όπου το αστέρι της FHO, Peter Hickman σημείωσε έναν ακόμα θρίαμβο με 4 νίκες και νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου καβάλα στη Superstock μοτοσυκλέτα του.

Με τη βοήθεια της κάμερας μπαίνουμε πίσω από τα παρασκήνια, για να παρακολουθήσουμε με λεπτομέρεια ολόκληρη την πορεία της FHO στο TT του 23, με δηλώσεις όλων των συντελεστών, από τους αναβάτες Josh Brookes και Peter Hickman, τους μηχανικούς, μέχρι και την ιδιοκτήτρια της ομάδας, Faye Ho. Μια συναρπαστική εκ των έσω ματιά, που έρχεται σε έντονη αντίθεση με τον κόσμο των MotoGP / WSBK, όπου ομάδες και αναβάτες κρατούν όσο γίνεται τις κάμερες μακριά τους. Πόσο σπάνιο και πόσο μαγικό είναι να ανοίγεται στους φαν του ΤΤ ο απόλυτος κυρίαρχος της Road Racing σκηνής του σήμερα, Peter Hickman, με τέτοια αφοπλιστική αμεσότητα, απλότητα και ειλικρίνια, λες και μιλά σε μια παρέα φίλων...

Στο πρώτο επεισόδιο ο Josh και ο Peter εξηγούν την επιθυμία τους να αγωνιστούν στη θρυλική ορεινή διαδρομή του Isle of Man, και τι τους ελκύει στον αγώνα. Κατόπιν παρακολουθούμε τα συμβάντα της εβδομάδας των δοκιμαστικών, και την προετοιμασία για τους πρώτους αγώνες Superbike και Superstock. 

Το επεισόδιο 2 έρχεται σύντομα.