Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος δωρίζει δύο ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και δύο ηλεκτρικά σκούτερ στην ελληνική αστυνομία

Πρόκειται για μία Can-am Pulse, μία Origin και δύο NOOS
Can
Από το

motomag

18/12/2025

Σε δωρεά δύο καναδικών ηλεκτρικών Can-Am μοτοσυκλετών και δύο ελληνικών ηλεκτρικών σκούτερ NOOS στην Ελληνική Αστυνομία προχώρησε η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος.

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος συγκεκριμένα δώρισε τα μοντέλα:

Μία Can-Am Pulse,που προσφέρει αυτονομία έως και 160 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3.

Pulse

Μπροστά βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι της KYB διαμέτρου 41 mm και διαδρομής 140 mm και πίσω αμορτισέρ της SACHS με διαδρομή 140 mm. Στα φρένα βρίσκουμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 177 κιλά.

Μία Can-Am Origin,που προσφέρει αυτονομία έως και 145 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ και η Origin μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα φέρει αναρτήσεις της KYB με μεγάλες διαδρομές (255 mm) για να μπορεί να κινηθεί και στο χώμα. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Origin

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 187 κιλά.

Δύο ελληνικά σκούτερ NOOS που κατασκευάζονται από τον όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος και έχουν πάρει ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.

Μάλιστα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, υποδέχθηκε την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, στο γραφείο του, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τον κ. Μιχάλη Η. Οικονομάκη, Εκτελεστικό Πρόεδρο της εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, προκειμένου να του εκφράσει τις ευχαριστίες του για τη σημαντική προσφορά προς το Σώμα.

Αττική: Δύο σοβαρά τροχαία με μοτοσυκλέτες μέσα σε λίγες ώρες

Το ένα μάλιστα ήταν και θανατηφόρο
ekav
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/6/2026

Δύο τροχαία συνέβησαν χτες στην Αττική μέσα σε λίγες ώρες. Το ένα συνέβη σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 46χρονου αναβάτη, ενώ το δεύτερο συνέβη στο Ίλιον και δύο νεαροί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χτες το βράδυ σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος του Αιγάλεω, όταν 46χρονος αναβάτης, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πρώτα σε κολώνα σήμανσης και έπειτα σε μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου αναβάτη. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένα δεύτερο τροχαίο συνέβη χτες το απόγευμα στο Ίλιον, όταν μια 48χρονη οδηγός αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, το οποίο όμως εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα που επέβαιναν δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 ετών.

Οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.