Can-Am Maverick R - Ακραίο sport SSV με turbo, 240 hp και κιβώτιο DCT

Mad Max / Halo σχεδιασμός, κορυφαίος εξοπλισμός και touchscreen οθόνη οργάνων 10,25 ιντσών
Can-Am Maverick R 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/8/2023

Η Can-Am παρουσιάζει το Maverick R, το πλέον ακραίο sport SSV της ιστορίας της, με τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 999 κυβικών της ROTAX, απόδοση 240 ίππων, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT, και κορυφαίο εξοπλισμό.

Στην καρδιά του Maverick R χτυπά ο τρικύλινδρος και τετράχρονος ψεκαστός κινητήρας 99Τ της ROTAX, με 999 κ.εκ., turbo και απόδοση 240 hp.

Εκεί που εντυπωσιάζει το R είναι στη χρήση -για πρώτη φορά σε SSV- κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων, που μπορεί να λειτουργεί είτε αυτόματα, είτε χειροκίνητα με δυο paddles στο τιμόνι. Μιλώντας για πρωτιές, σημειώστε πως και το turbo της ROTAX είναι το πρώτο στην κατηγορία με ηλεκτρονική βαλβίδα διαφυγής (wastegate), για βέλτιστη διαχείριση της πίεσης και μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Τρία είναι τα Driving Modes: Normal, Sport και Sport+, για διαφορετική απόδοση του κινητήρα και της λειτουργίας του κιβωτίου DCT.

Can-Am Maverick R 2024

Νέο είναι και το πλαίσιο, με σχεδιασμό που μειώνει την καταπόνηση στα βιδωμένα μέρη, ενώ κορυφαίο είναι και το μετατρόχιο του R στα 1.955 mm.

Can-Am Maverick R 2024

Οι ημί-ενεργητικές αναρτήσεις της FOX έχουν διαδρομές 635 mm, ενώ στις ζάντες των 16 ιντσών βρίσκουμε ελαστικά 32 ιντσών Tenacity XNR ITP.

Can-Am Maverick R 2024

Δείτε όμως τα απίστευτα μπράτσα διεύθυνσης που προεξέχουν από το σασί του οχήματος, τόσο μπροστά όσο και πίσω... μοναδικά και αξιοπερίεργα έργα τέχνης!

Can-Am Maverick R 2024

Στα φρένα έχουμε δισκόφρενα 265 mm με τριπίστονες δαγκάνες μπροστά και δίσκους 255 mm με διπίστονες δαγκάνες πίσω.

Can-Am Maverick R 2024

Το επίσημο βάρος ανακοινώνεται στα 1.020 στεγνά κιλά, το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 50 λίτρων, ενώ στα όργανα έχουμε την τεράστια TFT touchscreen οθόνη 10,25 ιντσών με συνδεσιμότητα που είδαμε να φορούν και τα νέα Spyder του 2024.

Can-Am Maverick R 2024

Το Maverick R του 2024 θα κυκλοφορήσει σε 4 εκδόσεις εξοπλισμού, ενώ πέρα από τον τίτλο του δυνατότερου sport SSV παραγωγής, αναμένεται να έχει και τον τίτλο του ακριβότερου.

 

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες