Dakar 2023: Αλλάζουν τα σκέλη μέχρι την Κυριακή λόγω πλημμύρας

Αδύνατο να στηθεί η κατασκήνωση για αύριο βράδυ
Dakar 2023 - Αλλαγή 6ο-7ο σκέλος
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/1/2023

 

Ένα ατελείωτο λασπόλουτρο η έρημος με τα φορτηγά που έχουν πάει στο Al Duwadimi όπου το Rally Dakar θα φτάσει από αύριο, να μην μπορούν να μετακινηθούν και να μην μπορούν να στήσουν την αυριανή κατασκήνωση.

Τα συνεργεία που μετακινούνται με την μέθοδο της σκυταλοδρομίας στήνοντας κάθε μέρα την κατασκήνωση της επόμενης βραδιάς, φτάνοντας σήμερα στην επόμενη τοποθεσία βρήκαν μία παγίδα λάσπης.

Συμβαίνει και αυτό στην έρημο, για πολύ λίγες μέρες πλημμυρίζει και δημιουργούνται ακόμη και χείμαρροι, όπως είδαμε εχθές.

Χίλιες φορές να χιονίσει παρά αυτή η βροχή λένε οι ντόπιοι, καθώς ούτε το χιόνι είναι δύσκολο να πέσει.

Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα νερού για να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ολισθηρότητας και σίγουρα είναι ακατάλληλο αυτό το έδαφος για βαριά φορτηγά και ογκώδη εξοπλισμό.

Dakar 2023 - Αλλαγή 6ο-7ο σκέλος
Αδύνατο να στηθεί η κατασκήνωση για την επόμενη ημέρα

Η απόφαση που πήρε η διοργάνωση είναι να στείλει τα φορτηγά στο Riyadh και να κόψει 100 χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής από την αυριανή ημέρα, προσθέτοντας μία συνδετική διαδρομή 300 χιλιομέτρων για κατασκήνωση στο Riyadh. Οπότε το αυριανό 6ο σκέλος θα τερματίσει εκεί που θα πήγαινε το 7ο.

Στην συνέχεια το Σάββατο στο 7ο σκέλος θα κάνουν την διαδρομή του 8ου σκέλους αντίστροφα ώστε να καταλήξουν πίσω στο Al Duwadimi. Ωστόσο αυτή η οριστική απόφαση θα παρθεί το Σάββατο όταν θα σταλούν ελικόπτερα για να επιθεωρήσουν αν το Al Duwadimi μπορεί να φιλοξενήσει την κατασκήνωση.

Αντίστοιχα θα πρέπει να γίνουν και αποφάσεις της τελευταίας στιγμής για την κατεύθυνση που θα πάρουν οι συμμετέχοντες στις 8 Ιανουαρίου, ενώ στις 9 είναι ημέρα ανάπαυσης.

Θυμίζουμε πως αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στο Dakar από τότε που επέστρεψε στην Σ. Αραβία και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία καθώς στην περιοχή πάντα βρέχει αρχές του χρόνου. Το Dakar όμως όπως ακριβώς δεν μπορεί να αλλάξει όνομα, παρόλο που έχει φύγει από την αρχική του τοποθεσία, έτσι δεν μπορεί να αλλάξει και την ημερομηνία ως το πρώτο Rally της χρονιάς. Είναι τα δύο πιο ισχυρά στοιχεία της προσωπικότητάς του.

Ετικέτες

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες