Ducati: Τίτλος στο MotoAmerica 30 χρόνια μετά - Από το Fast by Feracci 888 στο Panigale V4 R, και με ελληνικό φίλτρο DNA! [VIDEO]

Ο Josh Herrin της Warhorse HSBK Racing Ducati επανέλαβε την επίδοση που είχε πετύχει ο Troy Corser το 1994
Ducati και Josh Herrin νικητές SBK στο MotoAmerica 2024
Από το

motomag

30/9/2024

Ο Josh Herrin της Warhorse HSBK Racing Ducati κέρδισε το δεύτερο πρωτάθλημα AMA Superbike της καριέρας του το Σάββατο 28/9 στο New Jersey Motorsports Park, χαρίζοντας στο Borgo Panigale τον τίτλο στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα SBK μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, όταν το 1994 Πρωταθλητής είχε αναδειχθεί ο Troy Corser με το Fast by Feracci 888. Και μάλιστα, στον θρίαμβο του Herrin συνέβαλε και μια ελληνική εταιρεία, αφού ο Αμερικανός αγωνιζόταν με φίλτρο της DNA! 

Στον πρώτο αγώνα του τελευταίου γύρου του Πρωταθλήματος για το 2024, ο Josh Herrin ολοκλήρωσε τον αρχικό του γύρο στην πέμπτη θέση και οι περισσότεροι περίμεναν ότι θα μείνει εκεί, αφού δεν χρειαζόταν να πιέσει. Σε τελική ανάλυση, θα ήταν ο εύκολος τρόπος να κλείσει ο τίτλος, αλλά ο Herrin είχε άλλους στόχους στο μυαλό του. Ο Αμερικανός ανέβηκε τέταρτος στον έκτο γύρο, ήταν τρίτος στον έβδομο γύρο, δεύτερος στον ένατο και πήρε το προβάδισμα στον 11ο γύρο. Όμως τον κυνηγούσε ο Bobby Fong της Wrench Motorcycle, ο οποίος προσπέρασε τον Herrin για να βρεθεί εκείνος πρώτος στον γύρο 15 από 20.

Ο Josh Herrin όμως πέρασε με τη σειρά του τον Bobby Fong, παίρνοντας εν τέλει την 6η νίκη του το 2024, και τη 16η νίκη AMA Superbike στην καριέρα του. Το πιο σημαντικό ήταν όμως πως αυτή η νίκη του χάρισε τον δεύτερο τίτλο του στα Superbike, 11 χρόνια μετά τον πρώτο του. Τίτλος που ήλθε με το Panigale V4R και ήταν ο πρώτος τίτλος για την Ducati μετά από 30 χρόνια απουσίας της από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στις Η.Π.Α., απ’ όταν ο Αυστραλός Troy Corser είχε στεφθεί Πρωταθλητής με την ομάδα της Fast By Ferracci Ducati το 1994!

Eraldo Feracci & Josh Herrin

Εντωμεταξύ στις 13 Σεπτεμβρίου στην COTA, ο Josh Herrin τίμησε τον ιδιοκτήτη της Fast by Feracci, Eraldo Feracci, με χρώματα και γραφικά στο Panigale V4 που απέτιναν φόρο τιμής στη μοτοσυκλέτα των Feracci και Corser που πήρε τον τίτλο πριν 30 χρόνια… μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή τόσο για τον Herrin όσο ιδίως για τον Eraldo Feracci, λίγες ημέρες πριν ο Αμερικανός αναβάτης επαναλάβει τον άθλο του Corser! Σημειώστε πως ο Feracci είναι ακόμα ενεργό μέλος της Ducati στο MotoAmerica, υποστηρίζοντας την ομάδα των Herrin και HSBK.

Josh Herrin

Με έναν αγώνα να απέμενε για να ολοκληρωθεί η σεζόν, ο Herrin είχε προβάδισμα 58 πόντων έναντι του Cameron Beaubier, προβάδισμα που δεν γινόταν να καλυφθεί. Τελικά την Κυριακή η νίκη πήγε στον Loris Baz, ενώ ο Herrin τερμάτισε 6ος, 3.121 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του.

Josh Herrin & Ducati - Πρωταθλητές MotoAmerica 2024

Ο Josh Herrin δηλώσε: “Στην εκκίνηση γινόταν ένας χαμός, δεν μπορούσα εύκολα να ξεκολλήσω, προσπαθούσα να είμαι χαλαρός - ήρεμος, όπως έκανε και ο Cameron Beaubier. Η εξέλιξη αυτής της προσπάθειας έρχεται με τα χρόνια, όπου και να μην πηγαίνουν καλά τα πράγματα μαθαίνεις να μένεις ήρεμος και με υπομονή ανεβαίνεις. Μπόρεσα να το κάνω αυτό σήμερα, μετά έβαλα το κεφάλι μου κάτω και άρχισα να μειώνω το προβάδισμα από τους προπορευόμενους αναβάτες. Απλώς ένιωθα τόσο άνετα και φαινόταν ότι όλοι οι άλλοι ήταν σε πιο δύσκολη θέση. Όταν άρχισα να παίρνω το προβάδισμα, είδα τον Bobby Fong πίσω μου και απλά δεν ήθελα να ρισκάρω όταν ήταν εκεί, για αυτό τον άφησα να περάσει στην ευθεία. Νόμιζα ότι θα περνούσε από τα αριστερά, αλλά πέρασε τελικά από τα δεξιά. Μετά τους τελευταίους τρεις γύρους ένοιωθα και έβλεπα ότι είχα καλό ρυθμό και το μονό που ήθελα να μπορέσω να συναγωνιστώ τους άλλους δύο αναβάτες. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Νόμιζα ότι θα τερμάτιζα όγδοος ή ένατος σήμερα. Ήθελα να φύγω από την COTA νικητής και να κερδίσω το πρωτάθλημα κερδίζοντας τον Beaubier υγιή εκεί. Μπόρεσα να το κάνω και μάλιστα σε μια πίστα που δεν μου ταίριαζε ποτέ στα Superbike. Πιστεύω ότι αυτή είναι η πρώτη μου νίκη εδώ σε αγώνα Superbike που δεν έβρεχε. Ευχαριστώ τον Loris Baz που ειλικρινά ήταν ο καλύτερος συναγωνιστής που είχα ποτέ, η ομάδα που ήταν η καλύτερη ομάδα, τον Joyce που μας μαγείρευε πάντα μεσημεριανό και φρόντισε να μας φροντίζουν, και τη Rachel για πάντα φροντίζοντας τον τρελό μικρό Griffin όποτε είμαι στους αγώνες. Είμαι τόσο χαρούμενος που ήταν εδώ για να γιορτάσουν μαζί μας. Ευχαριστούμε όλη την ομάδα της Warhorse HSBK Racing Ducati North America. Τη Ducati Corse, τα κράνη KYT, την Only Fans, τη Good Boy Vodka, την GoPro, την Alpinestars… η λίστα συνεχίζεται. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ τη MotoAmerica και όλους όσους συμμετείχαν.”

MXGP 2025, 16ος γύρος, Σουηδία: Πρωταγωνιστές οι Romain Febvre και Simon Längenfelder

Ενίσχυσαν την θέση τους οι δύο πρωτοπόροι των κατηγοριών MXGP και ΜΧ2
FEBVRE
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/8/2025

Στην Σουηδία διεξήχθη ο 16ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross MXGP. Ο κόσμος που βρέθηκε στην πίστα και ο καλός καιρός συνδράμαν στο καλό θέαμα. Πρωταγωνιστές ήταν οι δύο πρωτοπόροι των κατηγοριών Romain Febvre και Simon Längenfelder.

MXGP

O Romain Febvre (Kawasaki) έφυγε από την αρχή μπροστά, αφήνοντας πίσω του τους Herlings, Gifting και Gajser. Πιο πίσω την δική τους μάχη έδιναν οι Vlaanderen, Ruben Fernandez και Jeremy Seewer. Οι Gifting and Gajser στην προσπάθειά τους να μείνουν κοντά στον πρωτοπόρο, είχαν πτώση σε ένα άλμα, η οποία τους κόστισε πολύ σε χρόνο και εκμεταλλεύτηκε ο Calvin Vlaanderen (Yamaha) που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με δεύτερο τον Jeffrey Herlings (KTM) και νικητή τον Romain Febvre (Kawasaki).

Στον δεύτερο αγώνα, της Κυριακής, ο Febvre ήταν και πάλι μπροστά, με τον Isak Gifting (Yamaha) να τον ακολουθεί και να τον προσπερνάει στον τελευταίο γύρο. Όμως, πέντε στροφές αργότερα, ο μπροστινός τροχός του σπάει, ρίχνοντάς στο έδαφος τον απαρηγόρητο Gifting. Έτσι ο Febvre πήρε και την δεύτερη νίκη, αφήνοντας δεύτερο τον Jeffrey Herlings και τρίτο τον Maxime Renaux (Yamaha).

mxgp

 

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της MXGP:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Romain Febvre

Kawasaki

794

2

Lucas Coenen

KTM

753

3

Glenn Coldenhoff

Fantic

572

4

Ruben Fernandez

Honda

502

5

Calvin Vlaanderen

Yamaha

480

6

Andrea Bonacorsi

Fantic

424

7

Maxime Renaux

Yamaha

423

8

Jeffrey Herlings

KTM

406

9

Jeremy Seewer

Ducati

341

10

Tim Gajser

Honda

327

 

ΜΧ2

Στην κατηγορία MX2, η δυναμική άλλαζε μεταξύ των τριών ανδρών που βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης, οι οποίοι τελικά ανέβηκαν στο βάθρο με τη σειρά που κατέχουν στο πρωτάθλημα, με τον Simon Längenfelder (KTM ) να ενισχύει τη θέση του στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.  Ο Kay de Wolf (Husqvarna) πήρε τη δεύτερη θέση, ενώ ο Andrea Adamo δεν ήταν στην καλύτερη φόρμα και κατέκτησε την τρίτη θέση για τη Red Bull KTM Factory Racing.

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της ΜΧ2:

 

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Simon Längenfelder

KTM

754

2

Kay de Wolf

Husqvarna

714

3

Andrea Adamo

KTM

695

4

Sacha Coenen

KTM

599

5

Thibault Benistant

Yamaha

558

6

Camden Mc Lellan

TRI

504

7

Liam Everts

Husqvarna

497

8

Valerio Lata

Honda

366

9

Guillem Farres

TRI

357

10

Mathis Valin

Kawasaki

347