FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες

Isle of Man TT: Ατύχημα στις δοκιμές των Superbikes  - Ακύρωση όλων των δοκιμών της Δευτέρας

Η ανακοίνωση των διοργανωτών δεν έχει ξεκαθαρίσει τι συνέβη
IOMTT 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

25/5/2026

Ενώ το πρόγραμμα της πρώτη ημέρας του Isle of Man TT είχε ξεκινήσει με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές των κατηγοριών Superbike και Superstock, ένα συμβάν προκάλεσε κόκκινες σημαίες και άμεση διακοπή της δράσης.

Χρειάστηκαν ελάχιστα λεπτά για να διαπιστωθεί πως το θέμα ήταν σοβαρό, καθώς οι διοργανωτές απέφευγαν να εξηγήσουν περί τίνος πρόκειται, περιοριζόμενοι στο να δηλώσουν πως διαχειρίζονται “ένα συμβάν στην Parliament Square, Ramsey”.

Περίπου μια ώρα αργότερα ήρθε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση:

“Οι διοργανωτές του Isle of Man TT Races επιβεβαιώνουν πως έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι διαδικασίες για σοβαρά συμβάντα, μετά από ατύχημα που συνέβη στην Parliament Square την 25η Μαΐου και ώρα 13:50 (τοπική, 15:50 Ελλάδας).

“Κατά συνέπεια βγήκαν κόκκινες σημαίες και όλη η αγωνιστική δραστηριότητα στη Mountain Course έχει διακοπεί μέχρι νεοτέρας.

“Η τρέχουσα προτεραιότητα της ομάδας ελέγχου του αγώνα είναι η στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας για να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο.

“Για την ασφάλεια όλων, όλοι οι δρόμοι γύρω από τη Mountain Course του ΤΤ παραμένουν κλειστοί μέχρι να δοθεί νέα ανακοίνωση.”

Εν τέλει η ανακοίνωση πως η διαδρομή ξανανοίγει για το κοινό ήρθε στις 17:45 (Ελλάδας), περίπου 40 λεπτά αφότου ανακοινώθηκε πως δεν θα υπάρξει άλλη αγωνιστική δράση σήμερα, Δευτέρα 25/5.

Πλέον αναμένουμε για νέα ανακοίνωση που να εξηγεί αναλυτικότερα το συμβάν που προκάλεσε την όλη διακοπή, με την ελπίδα πως αυτό δεν θα αφορά σοβαρό τραυματισμό αναβάτη.