FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
Από τον
Γιάννη Τσινάβο
19/4/2024
Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.
Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.
Olympia Rally, 1η Ημέρα: Δυναμική εκκίνηση με απαιτητική διαδρομή και πρωτιά Καράμπελα
Σκληρή πλοήγηση, έντονος ανταγωνισμός και μεγάλες προκλήσεις από τον Πρόλογο
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
27/4/2026
Η πρώτη ημέρα του Olympia Rally 2026 επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα του αγώνα, με τον Κίμωνα Καραμπέλα να παίρνει τη νίκη σε ένα σκέλος όπου άλλες δεξιότητες αποδείχθηκαν εξίσου κρίσιμες με την ταχύτητα.
To Olympia Rally 2026 ξεκίνησε επίσημα και η Ημέρα 1 ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες με ένα απαιτητικό πρώτο σκέλος όπου έγινε σαφές ότι αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο την ταχύτητα, αλλά και τη σωστή λήψη αποφάσεων, την πλοήγηση και την ψυχραιμία.
Από την προηγούμενη είχε ολοκληρωθεί η τελική εγγραφή, ο τεχνικός έλεγχος και η διαδικασία ενημέρωσης των αναβατών.
Το εναρκτήριο σκέλος βασίστηκε έντονα στις δεξιότητες ανάγνωσης roadbook, αναγκάζοντας τους αγωνιζόμενους να παραμένουν σε διαρκή εγρήγορση, να εμπιστεύονται τα όργανά τους και να αντιστέκονται στην παρόρμηση να οδηγούν μόνο με το ένστικτο.
Πρώτος στον τερματισμό του σκέλους ήταν ο Έλληνας πολυπρωταθλητής του enduro και συντάκτης του ΜΟΤΟ #52 Καραμπέλας Κίμων (GR) με YAMAHA Tenere 700, ακολουθούμενος από τον #45 Vander Hoeven Jacinto (BE) με HUSQVARNA FE 501 και τον #422 Roman Gruber (AT) με KTM EXC 500.
Το φετινό Olympia Rally φιλοξενεί έντονη ελληνική παρουσία, με πολλούς Έλληνες αναβάτες έτοιμους να δείξουν τις δυνατότητές τους στη διεθνή σκηνή. Οι Έλληνες αναβάτες που συμμετέχουν είναι οι Κίμωνας Καράμπελας, Γιάννης Σεβαστόπουλος, Γιάννης Τρίγκας, Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης, Χρήστος Πελούσης, Γεώργιος Στογιάννος, Σωκράτης Ζαΐμης, Χάρης Παπαγεωργίου, Ηλίας Τσανικλίδης και Θεμιστοκλής Παπαμελετίου.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία για τις απαιτητικές ημέρες που ακολουθούν.
Το απόγευμα της Κυριακής έγινε η πανηγυρική εκκίνηση στο κέντρο της πόλης, όπου παρουσιάστηκαν όλοι οι οδηγοί με δυνατή μουσική, πολύ κόσμο και πάρα πολύ χρώμα!
Η δεύτερη μέρα είναι η πιο απαιτητική στην πλοήγηση, καθώς διαθέτει ένα μεγάλο σε μήκος roadbook, με 438 “τουλίπες” και 19 μέτρα μήκος χαρτιού!
Θα είναι η μέρα που θα γίνουν οι μεγάλες διαφορές και θα διακριθούν οι πιο έμπειροι αλλά και οι πιο γρήγοροι!