Η Ελληνική σημαία πάνω από τις Ιταλικές στο Yamaha R7 Cup! Πήρε pole position o Γιάννης Περιστεράς – Εντός πεντάδας στον αγώνα!

Βρίσκεται τώρα στην 4η θέση της βαθμολογίας!
Η Ελληνική σημαία πάνω από τις Ιταλικές στο Yamaha R7 Cup! Πήρε pole position o Γιάννης Περιστεράς – Εντός πεντάδας στον αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/4/2025

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθη στην πίστα του Misano ο πρώτος από τους συνολικά 5 γύρους του Yamaha R7 Cup, θεσμό του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV (Campionato Italiano Velocita), στον οποίο συμμετέχει και ο Έλληνας πρωταθλητής, Γιάννης Περιστεράς.

Το διήμερο ξεκίνησε ιδανικά για τον Έλληνα αναβάτη κερδίζοντας την pole position, υστερώντας μάλιστα σε τελική ταχύτητα που οφείλεται στο ότι ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας του έχει πολύ λίγες ώρες εργασίες, όπως εξήγησε ο αρχιμηχανικός του, Marco Canuti.

Στην μεγάλη επιτυχία να κερδίσει την Pole Position, σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε και το πρόσφατο θετικό τεστ που έγινε στην ίδια πίστα (περισσότερα εδώ) από την ομάδα Roc 'N' Dea με την οποία αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς και φέτος στον θεσμό.

Στον πρώτο αγώνα, δηλαδή εκείνον του Σαββάτου, ο Περιστεράς βρισκόταν συνεχώς σε θέσεις βάθρου. Στο τέλος του αγώνα οι ιδιοκτήτες της ομάδας Roc 'N' Dea, Alex De Angelis και Massimo Roccoli είδαν τον αναβάτη τους να τερματίζει στην 4η θέση, χάνοντας μάλιστα το βάθρο για 6 δέκατα του δευτερολέπτου.

Την Κυριακή το πρωί στον 2ο αγώνα του διημέρου, ο Περιστεράς ξεκίνησε πολύ καλά και ήταν και πάλι σε θέσεις βάθρου, όμως ένα μικρό λάθος στον 7ο γύρο του στέρησε κάποια δευτερόλεπτα και αρκετές θέσεις, καθώς πάτησε σε κομμάτι εκτός πίστας και του επιβλήθηκε ποινή long lap. Έτσι τερμάτισε στην 7η θέση στον αγώνα της Κυριακής. Με το αποτέλεσμα αυτό να τον φέρνει στην 4η θέση της συνολικής βαθμολογίας με 23 βαθμούς.

Η Ελληνική σημαία πάνω από τις Ιταλικές στο Yamaha R7 Cup! Πήρε pole position o Γιάννης Περιστεράς – Εντός πεντάδας στον αγώνα!

Ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε πως «Συνολικά φεύγω ευχαριστημένος από το Misano, με μια Pole Position και με 23 βαθμούς. Είχα βρει τον τρόπο να μείνω πρώτος μέχρι την καρό σημαία και νομίζω ότι θα διεκδικούσα τη νίκη. Πάτησα εκτός πίστας για να αποφύγω έναν συναθλητή μου που ήταν πολύ κοντά μου και δεν μου είχαν δείξει προειδοποίηση ότι ήμουν στο όριο για ποινή. Αυτά έχουν οι αγώνες, η οδήγησή μου ήταν καλή, όπως λέει και η ομάδα, αλλά σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ όμως την ομάδα για την αλλαγή του μοτέρ το Σάββατο το βράδυ και για την όλη προσπάθεια».

Ο επόμενος Αγώνας του CIV θα διεξαχθεί την 1 Ιουνίου στο Mugello, όπου όπως δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της ομάδας Massimo Roccoli, θα είναι έτοιμοι από πλευράς κινητήρα.

Την προσπάθεια του Γιάννη περιστερά υποστηρίζουν η Μοτοδυναμική, η αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ελλάδα, η εταιρία Mouratis GP, και η Tzortzopoulos Μoto Fashion & Accessories μεταξύ άλλων.

Ετικέτες

BMU/ Alpe Adria, Brno: Πέμπτη θέση για τη Wolf-Racing και τον Γιώργο Παρασκευά

Το τέταρτο αγωνιστικό τριήμερο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας διεξάχθηκε στην πίστα του Brno, στην Τσεχία, παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria.
wolf racing
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/7/2026

Ο Γιώργος Παρασκευάς, οδηγός και team manager της ομάδας WOLF-RACING MOTUL WRRS BMW MOTORRAD αγωνίστηκε στην κατηγορία F1000 SBK, κατακτώντας την πέμπτη θέση στην κατηγορία του Βαλκανικού και την εικοστή του Ευρωπαϊκού.

wolf racing

Ελεύθερες Δοκιμές – Παρασκευή 10/07

Στην πρώτη μέρα του αγωνιστικού τριήμερου αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του, BMW S1000RR WSR4, συγκεκριμένα με το ABS. Η ομάδα δούλεψε αρκετά γρήγορα και στις επόμενες δοκιμές είχε διορθωθεί. Παρ’ όλα αυτά οι χρόνοι που εκτέλεσε ο Γιώργος Παρασκευάς ήταν αρκετά βελτιωμένοι και καλύτεροι από την προηγούμενη σεζόν, ενώ δεν έχουν γίνει ιδιαίτερες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα, κάτι που αποδεικνύει την εξέλιξη του πιλότου.

wolf racing

Κατατακτήριες Δοκιμές / Πρώτος Αγώνας – Σάββατο 11/07

Οι κατατακτήριες που καθορίζουν τις θέσεις στη σχάρα εκκίνησης του αγώνα, διακόπηκαν λόγω πτώσης οδηγού, ενώ ο πιλότος μας αντιμετώπιζε ξανά τεχνικά προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του. Με την επανεκκίνηση του σέσσιον δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω βελτίωση χρόνου, είχε όμως ήδη σημειώσει επίδοση σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από την περσυνή, κατακτώντας την εικοστή όγδοη θέση ανάμεσα από σαράντα αναβάτες.   

Φυσικά μετά το τέλος των κατατακτήριών, η ομάδα έσπευσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της BMW S1000RR WSR4. Ωστόσο, δεν υπήρχε τρόπος να επιβεβαιωθεί ότι είχε λυθεί, καθώς δεν ακολουθούσαν άλλες δοκιμές πριν τον πρώτο αγώνα.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο πιλότος μας προσπέρασε κατευθείαν αρκετούς αναβάτες, πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εκκίνηση και αφήνοντας πίσω του το αποτέλεσμα των κατατακτήριων. Ανέβηκε στην πέμπτη θέση για το Βαλκανικό και στην εικοστή για το Ευρωπαϊκό και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς να χάσει θέση από κανέναν αντίπαλο, με σταθερούς και ανταγωνιστικούς ρυθμούς.

Παρά κάποιες τεχνικές δυσκολίες και τις περισσότερες συμμετοχές αναβατών, ο Γιώργος Παρασκευάς απέδειξε την ανοδική του αγωνιστική εξέλιξη και το πείσμα να μην αφήσει κανένα εμπόδιο να ανακόψει την πορεία του.

wolf racing

Ακύρωση του υπόλοιπου αγωνιστικού προγράμματος

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria και το Βαλκανικό BMU, όπου συμμετέχει ο Έλληνας Γιώργος Παρασκευάς, ολοκληρώθηκε πρόωρα με δύσκολο και οδυνηρό τρόπο. Ένα θανατηφόρο δυστύχημα επισκίασε κάθε αγωνιστικό αποτέλεσμα, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ως ένδειξη σεβασμού προς τους αναβάτες και τις οικογένειες τους, η διοργάνωση αποφάσισε την οριστική διακοπή του υπόλοιπου αγωνιστικού τριημέρου.

Η ομάδα WOLF-RACING MOTUL WRRS BMW MOTORRAD εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες, στους φίλους και σε ολόκληρη την κοινότητα του αθλήματος.

wolf racing

Δήλωση Γιώργου Παρασκευά:

“Η πέμπτη θέση μας αφήνει πολύ χαρούμενους, γιατί είμασταν με πολύ καλό και σταθερό γυρολόγιο. Η εικοστή θέση είναι μια εντάξει θέση για το Alpe Adria. Είμαστε μεν χαρούμενοι για την πέμπτη θέση αλλά πάρα πολύ στεναχωρημένοι με το συμβάν. Τα μάτια φυσικά στον επόμενο αγώνα αλλά μας έχει καλέσει η ομοσπονδία του BMU για ενός λεπτού σιγή στην Βουλγαρία και προέχει αυτό και μετά ο επόμενος αγώνας μας.”

Την προσπάθεια του Γιώργου Παρασκευά στηρίζουν από το 2023 οι:

BMW MOTORRAD HELLAS
DNA HIGH PERFORMANCE AIR FILTERS
TECNO MOTO PERFORMANCE
INTRAMOTO PIRELLI
BMW MOTORRAD SFAKIANAKIS
PAPASTAVROU SHOPS
QNT SPORTS
DXL GRAPHICS
BIKELALERT HELLAS
MOTUL GREECE
HELMET HOME
RIDER GRAPHICS
K-TECH SUSPENSION UK
MOTUL GREECE