Η Ελληνική σημαία πάνω από τις Ιταλικές στο Yamaha R7 Cup! Πήρε pole position o Γιάννης Περιστεράς – Εντός πεντάδας στον αγώνα!

Βρίσκεται τώρα στην 4η θέση της βαθμολογίας!
Η Ελληνική σημαία πάνω από τις Ιταλικές στο Yamaha R7 Cup! Πήρε pole position o Γιάννης Περιστεράς – Εντός πεντάδας στον αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/4/2025

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθη στην πίστα του Misano ο πρώτος από τους συνολικά 5 γύρους του Yamaha R7 Cup, θεσμό του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV (Campionato Italiano Velocita), στον οποίο συμμετέχει και ο Έλληνας πρωταθλητής, Γιάννης Περιστεράς.

Το διήμερο ξεκίνησε ιδανικά για τον Έλληνα αναβάτη κερδίζοντας την pole position, υστερώντας μάλιστα σε τελική ταχύτητα που οφείλεται στο ότι ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας του έχει πολύ λίγες ώρες εργασίες, όπως εξήγησε ο αρχιμηχανικός του, Marco Canuti.

Στην μεγάλη επιτυχία να κερδίσει την Pole Position, σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε και το πρόσφατο θετικό τεστ που έγινε στην ίδια πίστα (περισσότερα εδώ) από την ομάδα Roc 'N' Dea με την οποία αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς και φέτος στον θεσμό.

Στον πρώτο αγώνα, δηλαδή εκείνον του Σαββάτου, ο Περιστεράς βρισκόταν συνεχώς σε θέσεις βάθρου. Στο τέλος του αγώνα οι ιδιοκτήτες της ομάδας Roc 'N' Dea, Alex De Angelis και Massimo Roccoli είδαν τον αναβάτη τους να τερματίζει στην 4η θέση, χάνοντας μάλιστα το βάθρο για 6 δέκατα του δευτερολέπτου.

Την Κυριακή το πρωί στον 2ο αγώνα του διημέρου, ο Περιστεράς ξεκίνησε πολύ καλά και ήταν και πάλι σε θέσεις βάθρου, όμως ένα μικρό λάθος στον 7ο γύρο του στέρησε κάποια δευτερόλεπτα και αρκετές θέσεις, καθώς πάτησε σε κομμάτι εκτός πίστας και του επιβλήθηκε ποινή long lap. Έτσι τερμάτισε στην 7η θέση στον αγώνα της Κυριακής. Με το αποτέλεσμα αυτό να τον φέρνει στην 4η θέση της συνολικής βαθμολογίας με 23 βαθμούς.

Η Ελληνική σημαία πάνω από τις Ιταλικές στο Yamaha R7 Cup! Πήρε pole position o Γιάννης Περιστεράς – Εντός πεντάδας στον αγώνα!

Ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε πως «Συνολικά φεύγω ευχαριστημένος από το Misano, με μια Pole Position και με 23 βαθμούς. Είχα βρει τον τρόπο να μείνω πρώτος μέχρι την καρό σημαία και νομίζω ότι θα διεκδικούσα τη νίκη. Πάτησα εκτός πίστας για να αποφύγω έναν συναθλητή μου που ήταν πολύ κοντά μου και δεν μου είχαν δείξει προειδοποίηση ότι ήμουν στο όριο για ποινή. Αυτά έχουν οι αγώνες, η οδήγησή μου ήταν καλή, όπως λέει και η ομάδα, αλλά σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ όμως την ομάδα για την αλλαγή του μοτέρ το Σάββατο το βράδυ και για την όλη προσπάθεια».

Ο επόμενος Αγώνας του CIV θα διεξαχθεί την 1 Ιουνίου στο Mugello, όπου όπως δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της ομάδας Massimo Roccoli, θα είναι έτοιμοι από πλευράς κινητήρα.

Την προσπάθεια του Γιάννη περιστερά υποστηρίζουν η Μοτοδυναμική, η αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ελλάδα, η εταιρία Mouratis GP, και η Tzortzopoulos Μoto Fashion & Accessories μεταξύ άλλων.

Ετικέτες

Daytona 200: Ιστορικό ρεκόρ για τον Josh Herrin, χαμηλή πτήση με highside ο Peter Hickman [VIDEO]

Η 84η διοργάνωση του αγώνα Daytona 200 σήμανε δύο ρεκόρ για τον Αμερικανό αναβάτη
Josh Herrin
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/3/2026

O αγώνας Daytona 200 δεν είναι απλά ο εναρκτήριος αγώνας του αμερικανικού πρωταθλήματος ταχύτητας MotoAmerica. Είναι μια ετήσια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού των ΗΠΑ, ένας αγώνας με ξεχωριστή προβολή που όλοι θέλουν να κερδίσουν και ο οποίος φέτος διεξήχθη για 84η φορά.

Ενταγμένος στην κατηγορία Supersport του MotoAmerica, έχει διάρκεια 200 μιλίων (εξ ου και το όνομά του) και απόσταση που αναλογεί σε 57 γύρους στη διαδρομή της πίστας Daytona International Speedway.

Ο φετινός αγώνας ξεκίνησε με δράμα, καθώς στον δεύτερο γύρο η πτώση ενός αναβάτη οδήγησε σε κόκκινες σημαίες και επανεκκίνηση για τους υπόλοιπους 56 γύρους, για να τερματίσει μετά από τρία πιτ-στοπ με τον μεγάλο πρωταγωνιστή, Josh Herrin (Panigale V2) στην πρώτη θέση.

daytona 200 podium
Από αριστερά: Tyler Scott, Josh Herrin, Kayla Yaakov

Για τον Herrin αυτή ήταν μια ιστορική στιγμή καθώς έγινε ο πρώτος που κερδίζει τον Daytona 200 για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές στην ιστορία του θεσμού. Ο Αμερικανός μάλιστα μετρά πέντε νίκες στον συγκεκριμένο αγώνα, αν προσθέσουμε και αυτή του 2010 με τη Yamaha, γεγονός που τον βάζει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ πεντάκις νικητών μαζί με τους Scott Russell και Miguel Duhamel.

Αφότου γλίτωσε από ένα απρόοπτο στη διάρκεια πιτ-στοπ του, ο Herrin κατάφερε να πάρει τη νίκη για 38 δευτερόλεπτα από τον κάτοχο της pole position, Tyler Scott (Suzuki GSX-R750).

Τρίτη τερμάτισε η 18χρονη Kayla Yaakov (Ducati Panigale V2), γράφοντας ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στο βάθρο στα 84 χρόνια του Daytona 200.

Στον αγώνα συμμετείχε για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Άγγλος θρύλος του Isle of Man TT, Peter Hickman με Triumph Street Triple 765 RS, ωστόσο είχε δύο πτώσεις που τον επηρέασαν δραστικά.

Η πρώτη ήρθε στη διαδικασία Time Attack και ήταν ένα μεγάλο highside απ’ το οποίο ευτυχώς ο Hickman βγήκε σχετικά αλώβητος, ενώ ακολούθησε ένα lowside στις χρονομετρημένες δοκιμές. Το αποτέλεσμα ήταν πως ο Άγγλος έπρεπε να παλέψει τόσο με το πονεμένο του κορμί όσο και με την εκκίνηση από πολύ πίσω, γεγονός που στο τέλος τον περιόρισε στην 29η θέση στον τερματισμό, πολύ πίσω από την τέταρτη που είχε καταφέρει πέρυσι στον ίδιο αγώνα.\