Η Ελληνική σημαία πάνω από τις Ιταλικές στο Yamaha R7 Cup! Πήρε pole position o Γιάννης Περιστεράς – Εντός πεντάδας στον αγώνα!

Βρίσκεται τώρα στην 4η θέση της βαθμολογίας!
Η Ελληνική σημαία πάνω από τις Ιταλικές στο Yamaha R7 Cup! Πήρε pole position o Γιάννης Περιστεράς – Εντός πεντάδας στον αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/4/2025

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθη στην πίστα του Misano ο πρώτος από τους συνολικά 5 γύρους του Yamaha R7 Cup, θεσμό του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV (Campionato Italiano Velocita), στον οποίο συμμετέχει και ο Έλληνας πρωταθλητής, Γιάννης Περιστεράς.

Το διήμερο ξεκίνησε ιδανικά για τον Έλληνα αναβάτη κερδίζοντας την pole position, υστερώντας μάλιστα σε τελική ταχύτητα που οφείλεται στο ότι ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας του έχει πολύ λίγες ώρες εργασίες, όπως εξήγησε ο αρχιμηχανικός του, Marco Canuti.

Στην μεγάλη επιτυχία να κερδίσει την Pole Position, σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε και το πρόσφατο θετικό τεστ που έγινε στην ίδια πίστα (περισσότερα εδώ) από την ομάδα Roc 'N' Dea με την οποία αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς και φέτος στον θεσμό.

Στον πρώτο αγώνα, δηλαδή εκείνον του Σαββάτου, ο Περιστεράς βρισκόταν συνεχώς σε θέσεις βάθρου. Στο τέλος του αγώνα οι ιδιοκτήτες της ομάδας Roc 'N' Dea, Alex De Angelis και Massimo Roccoli είδαν τον αναβάτη τους να τερματίζει στην 4η θέση, χάνοντας μάλιστα το βάθρο για 6 δέκατα του δευτερολέπτου.

Την Κυριακή το πρωί στον 2ο αγώνα του διημέρου, ο Περιστεράς ξεκίνησε πολύ καλά και ήταν και πάλι σε θέσεις βάθρου, όμως ένα μικρό λάθος στον 7ο γύρο του στέρησε κάποια δευτερόλεπτα και αρκετές θέσεις, καθώς πάτησε σε κομμάτι εκτός πίστας και του επιβλήθηκε ποινή long lap. Έτσι τερμάτισε στην 7η θέση στον αγώνα της Κυριακής. Με το αποτέλεσμα αυτό να τον φέρνει στην 4η θέση της συνολικής βαθμολογίας με 23 βαθμούς.

Η Ελληνική σημαία πάνω από τις Ιταλικές στο Yamaha R7 Cup! Πήρε pole position o Γιάννης Περιστεράς – Εντός πεντάδας στον αγώνα!

Ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε πως «Συνολικά φεύγω ευχαριστημένος από το Misano, με μια Pole Position και με 23 βαθμούς. Είχα βρει τον τρόπο να μείνω πρώτος μέχρι την καρό σημαία και νομίζω ότι θα διεκδικούσα τη νίκη. Πάτησα εκτός πίστας για να αποφύγω έναν συναθλητή μου που ήταν πολύ κοντά μου και δεν μου είχαν δείξει προειδοποίηση ότι ήμουν στο όριο για ποινή. Αυτά έχουν οι αγώνες, η οδήγησή μου ήταν καλή, όπως λέει και η ομάδα, αλλά σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ όμως την ομάδα για την αλλαγή του μοτέρ το Σάββατο το βράδυ και για την όλη προσπάθεια».

Ο επόμενος Αγώνας του CIV θα διεξαχθεί την 1 Ιουνίου στο Mugello, όπου όπως δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της ομάδας Massimo Roccoli, θα είναι έτοιμοι από πλευράς κινητήρα.

Την προσπάθεια του Γιάννη περιστερά υποστηρίζουν η Μοτοδυναμική, η αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ελλάδα, η εταιρία Mouratis GP, και η Tzortzopoulos Μoto Fashion & Accessories μεταξύ άλλων.

Ετικέτες

Addax Rally, Stage 2 & 3: Παραμένει πρώτος ο Kevin Gallas – Μηχανικό πρόβλημα για τον Κίμωνα Καράμπελα [Photos]

Στη γενική κατάταξη προηγείται ο Gallas με δεύτερο τον Marini
karabelas
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/10/2026

Επεισοδιακή ήταν η χτεσινή ημέρα για τον συνεργάτη μας, Κίμωνα Καράμπελα, αφού αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και εγκατέλειψε, ενώ βρισκόταν στην 11η θέση γενικής. Ο Kevin Gallas συνεχίζει να προηγείται στη γενική κατάταξη με δεύτερο τον Marini και τρίτο τον Botturi.

Την 2η ημέρα ο Kevin Gallas (Yamaha) τερμάτισε και πάλι πρώτος, με δεύτερο τον Paulin Gautier (Yamaha) και τρίτο τον Thomas Marini (Aprilia). Ο συνεργάτης του MOTO, Κίμων Καράμπελας πήρε την 20η θέση γενικής, κάνοντας πολύ καλό χρόνο στη γενική, χάνοντας όμως waypoints, κάτι που πρόσθεσε και αντίστοιχα χρόνο στην προσπάθειά του.

Την 3η ημέρα κέρδισε ο Thomas Marini (Aprilia), δεύτερος τερμάτισε ο συνήθης ύποπτος Kevin Gallas (Yamaha) και τρίτος ο Gerard Farres (Kove). Ο Καράμπελας είχε εξαιρετική απόδοση και βρισκόταν στην 11η θέση, αντιμετώπισε όμως μηχανικό πρόβλημα και δυστυχώς εγκατέλειψε. Το θετικό βέβαια, είναι πως στον συγκεκριμένο αγώνα οι αναβάτες έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την επόμενη ημέρα, ακόμα και σε περίπτωση εγκατάλειψης, οπότε ελπίζουμε πως η ομάδα του Κίμωνα θα επιλύσει το πρόβλημα και ο Έλληνας αναβάτης θα συνεχίσει τον αγώνα.

karabelas

Στη γενική κατάταξη, προηγείται ο Kevin Gallas (Yamaha), 25 λεπτά πίσω του βρίσκεται ο Thomas Marini (Aprilia) και 10 λεπτά πιο πίσω ο Alessandro Botturi (Yamaha). Ο Κίμωνας με την χτεσινή εγκατάλειψη έπεσε στην 27η θέση γενικής.