Γιάννης Περιστεράς - Μια κακή θέση στη σχάρα εκκίνησης στο Assen δεν του επέτρεψε να αναδειχθεί

Ξεκινώντας 30ος, ανέβηκε μέχρι την 23η θέση στην τελική κατάταξη, χάνοντας μόλις 3 δέκατα κάθε γύρο σε σχέση με τους πρώτους
Περισεράς Assen 23
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2023

Στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία-φυτώριο WSSP300, μια κακή θέση στη σχάρα εκκίνησης κάνει σχεδόν αδύνατη την επίτευξη μιας κορυφαίας θέσης. Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Περιστεράς κατάφερε να κερδίσει 7 θέσεις στην τελική κατάταξη στο Assen, με ρυθμό αγώνα πολύ κοντά σε εκείνο των πρώτων αναβατών.

Στη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που αγωνίζεται με την Ιταλική ομάδα ProGP Racing και την Yamaha R3, στον αγώνα της Ολλανδίας, ο Γιάννης Περιστεράς δεν κατάφερε να βρει τον προσδοκούμενο για εκείνον ρυθμό στα δοκιμαστικά με συνέπεια να εκκινήσει από την 30η θέση της σχάρας εκκίνησης.

Παρά το ντεσαβαντάζ αυτό, ο νεαρός Έλληνας αναβάτης ανέβηκε αρκετές θέσεις, χάνοντας ελάχιστα δέκατα κάθε γύρο σε σχέση με τους πρώτους αναβάτες ενώ από τον 6ο έως τον 10ο γύρο είχει ακριβώς τον ίδιο ρυθμό με τους αναβάτες που συμπλήρωσαν το βάθρο του αγώνα. Εν τέλει, η ομάδα της ProGP Racing δήλωσε ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα της τηλεμετρίας του αγώνα του Περιστερά, με επόμενο στόχο την επίτευξη μιας καλύτερης θέσης στις κατατακτήριες δοκιμές του επόμενου αγώνα στη Βαρκελώνη, ώστε να μπορέσει ο αναβάτης τους να παλέψει για τους πρώτους του βαθμούς.

Περιστεράς Assen 23

ΟΜΑΡ ΜΕΝΓΚΙ – Ιδιοκτήτης & Διευθυντής ProGP Racing: “Είχαμε την ατυχία ο Devis (Bergamini) να πέσει την ώρα που έδινε τη μάχη για το βάθρο, αλλά είχαμε τη χαρά να δούμε έναν καλό αγώνα από τον Γιάννη (Περιστερά), που είχε φανταστικό ρυθμό μέχρι και τους τελευταίους γύρους. Είμαι σίγουρος ότι αν ξεκινούσε στη μέση του grid, κοντά στη 15αδα, θα έδινε και αυτός τη μάχη για το βάθρο, αφού άλλωστε και στις χειμερινές δοκιμές ήταν σε ίδιους χρόνους με τον Devis. Θα δουλέψουμε στη στρατηγική των Κατατακτηρίων, ώστε στην Βαρκελώνη να μπορεί να ξεκινήσει από τις πρώτες σειρές της εκκίνησης. Είναι το μόνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή”. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – ProGP Racing, 23oς: “Από τη μία μεριά είμαι ευχαριστημένος που είχα το ρυθμό των πρώτων του γκρουπ και έβλεπα τους πρώτους μέχρι σχεδόν το τέλος του αγώνα. Από την άλλη έπρεπε να είχα κάνει τους σημερινούς χρόνους από χθες, ώστε να είχα ξεκινήσει σε καλύτερες θέσεις. Μου έλειπε λίγο η αυτοπεποίθηση στις στροφές με υψηλές ταχύτητες που έχει το Άσσεν, αλλά σήμερα ξαναβρήκα την αίσθηση που είχα πέρυσι στο Portimao, που τερμάτισα μόλις 5'' πίσω από το νικητή. Νομίζω ότι σήμερα είναι ο δεύτερος καλύτερός μου αγώνας αυτά τα δύο χρόνια, και τώρα θα συνεχίσω την προετοιμασία για την Βαρκελώνη, όπου είχα ανεβεί στο βάθρο πριν δύο χρόνια, στην κατηγορία Yamaha R3 European Cup. Να συμπληρώσω ότι ήταν συγκινητικό και μου έδωσε δύναμη το ότι είδα την Ελληνική σημαία στην κεντρική κερκίδα της πίστας. Το #racing4greece φαίνεται ότι πιάνει τόπο.” 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, KARASSULIS International Transport, House Of Wheels, SIXT, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, MGP.gr, Peristeras Tyres. #racing4greece

Πρώτη επαφή Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

Κάποια τεχνικά προβλήματα περιόρισαν τη διάρκεια του τεστ στους μόλις 11 γύρους, με την BMW να μην δημοσιεύει χρόνους
motomag WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Ο Razgatlioglu ο οποίος απουσίαζε στο διήμερο τεστ της Jerez καθώς η Yamaha δεν του έδωσε την άδεια να δοκιμάσει εκεί τη νέα του μοτοσυκλέτα, πήρε την πρώτη γεύση από την εργοστασιακή BMW M 1000 RR στην πίστα του Portimao, με τον Τούρκο να δηλώνει ενθουσιασμένος από τη δύναμη της γερμανικής μοτοσυκλέτας.

Αν και το προγραμματισμένο τεστ της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team ήταν να διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου, λόγω του απρόβλεπτου καιρού η ομάδα αποφάσισε να το πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Ο Toprak ο οποίος βγήκε στην πίστα μετά τις 12 το μεσημέρι είδε την BMW M 1000 RR να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα μετά από μόλις δύο γύρους (σε βίντεο βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα του να βγάζει καπνούς με κάποιους να σχολιάζουν πως έσπασε ο κινητήρας, όμως ο Τούρκος ανέφερε πως ήταν πρόβλημα διαρροής λιπαντικού), επιστρέφοντας όμως στο pitbox με ένα πλατύ χαμόγελο -και με το παραδοσιακό για εκείνον endo. O Razgatlioglu o οποίος κατάφερε εν τέλει να πραγματοποιήσει 11 γύρους πάνω στη σέλα της BMW M 1000 RR μετά το τέλος του τεστ δήλωσε: "Πρώτον, λέω, επιτέλους! Περιμέναμε να τελειώσει το συμβόλαιό μου με τη Yamaha, αλλά επιτέλους, οδηγώ μια BMW. Για μένα είναι πολύ θετικό, μου αρέσει το δυνατό φρενάρισμα, αλλά το φρένο του κινητήρα δούλευε πολύ. Μέσα στην ομάδα όλοι είναι πολύ καλοί άνθρωποι, οπότε είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε, το σύνολο ήταν μόνο 11 γύροι, αλλά ήταν σημαντικό να έχουμε μια πρώτη αίσθηση. Και αυτή η πρώτη αίσθηση ήταν πολύ καλή και θετική.”

WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

"Προσπαθήσαμε να φέρουμε την μοτοσυκλέτα στα μέτρα μου, αλλά δεν ήταν έτοιμη. Χρησιμοποιήσαμε μισή μέρα από τις 12 το μεσημέρι και μετά. Είχαμε ένα πρόβλημα και όλοι υπέθεσαν ότι ήταν ο κινητήρας, αλλά στην πραγματικότητα υπήρχε πρόβλημα με τα λάδια της μοτοσυκλέτας. Έχασα χρόνο εξαιτίας αυτού, αλλά ο τελευταίος μου γύρος ήταν πολύ καλός. Προσπάθησα να μάθω τη μοτοσυκλέτα, καθώς η BMW σε αντίθεση με την Yamaha είναι διαφορετική. Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς σε κάθε γύρο βελτιωνόμουν και κατανοούσα τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Χρειάζομαι να διαφοροποιήσω το στιλ οδήγησης μου αλλά στις αργές στροφές, αισθάνομαι καλύτερα τώρα."

WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

“Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα. Ειδικά στις εξόδους των στροφών. Γνωρίζω πολύ καλά την παλιά μου μοτοσυκλέτα μετά από 4 χρόνια, αλλά με την BMW στην έξοδο της τελευταίας στροφής, ένιωσα απίστευτη δύναμη και πάνω στην ανηφόρα η BMW M 1000 RR συνέχιζε να επιταχύνει. Αυτή η μοτοσυκλέτα γίνεται όλο και πιο γρήγορη. Έπρεπε να προσαρμόσω το φρενάρισμα στην πρώτη στροφή γιατί το δοκίμαζα όπως και πριν αλλά φρέναρα πολύ. Επίσης στη στροφή 1, στην οποία υπήρχε λάδι στην αριστερή πλευρά της πίστας, έπρεπε να χρησιμοποιώ τη μεσαία πλευρά και δεν ήταν εύκολο για μένα να στρίψω. Τέλος πάντων, σε κάθε γύρο γινόμουν καλύτερος, κατανοώντας τη μοτοσυκλέτα και την πρόσφυση. Η απόκριση με το γκάζι είναι πολύ καλύτερη. Είμαι πολύ χαρούμενος και έχουμε πολλά εξαρτήματα να δοκιμάσουμε."

WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

 

Ετικέτες