Isle of Man TT 2020: Σκέψεις διεξαγωγής τον Αύγουστο!

Στόχος το θέαμα και τα κέρδη
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

3/4/2020

Το Isle Of Man TT ήταν από τα τελευταία “κάστρα” που έπεσαν υπό την πολιορκία του κορωνοϊού, με τους διοργανωτές αρχικά να αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά “πάση θυσία”. Το ίδιο ίσχυε και για τον NW200, όμως αργότερα είχαμε την επίσημη ακύρωση και των δυο αγώνων, ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα του IOMTT να υπάρχει η τελεσίδικη ημερομηνία διεξαγωγής του 29 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2021!

Επειδή όμως πρόκειται για έναν απ’ τους πιο θρυλικούς αγώνες στην Ιστορία της μοτοσυκλέτας και επειδή αποτελεί βασική πηγή εσόδων στους κατοίκους του Νησιού, έχει αρχίσει να συζητάται το ενδεχόμενο της διεξαγωγής του τον ερχόμενο Αύγουστο στα πλαίσια του Classic TT. Ακόμη, υπάρχουν και πολλοί αγωνιζόμενοι που βασίζονται στον αγώνα για τα προς το ζην και η ακύρωσή του είναι εξίσου ζημιογόνα και για αυτούς. Όπως αναφέραμε πιο πάνω, δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ οι συζητήσεις δεν έχουν να κάνουν με την κανονική διεξαγωγή του αγώνα αλλά με μια εναλλακτική πρόταση.

Το σχέδιο που ακούγεται θέλει ένα Mini-TT να πραγματοποιείται παράλληλα με το Classic TT που θα διεξαχθεί αυτό τον Αύγουστο. Στο Classic TT ωστόσο συμμετέχουν πολλοί αναβάτες απ’ το IOM TT, ενώ σαν αγώνας δεν συγκεντρώνει το ίδιο πλήθος θεατών. Βέβαια, αν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο η οικονομία του Νησιού θα καταφέρει να μειώσει κάπως τη ζημιά, που είναι κι ένα απ’ τα ζητούμενα, αφού πέρα απ’ τους αγώνες δεν έχει κάτι άλλο αντίστοιχο να αναδείξει και να προσφέρει έσοδα στους κατοίκους του Νησιού.

Παράλληλα, στην Αγγλία το πρωτάθλημα των BSB και άλλα πρωταθλήματα έχει ήδη αναβάλλει αρκετούς αγώνες τους, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί για το καλοκαίρι – αν δεν χειροτερέψει η κατάσταση - στους οποίους συμμετέχουν αναβάτες που παίρνουν μέρος στο IOMTT και έτσι θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των ημερομηνιών απ’ την διοργάνωση του IOM TT για να μην συμπέσουν.

Το IOM TT είναι ένας απ’ τους πιο θεαματικούς αγώνες και απ’ τους πιο γνωστούς παγκοσμίως και η ακύρωση του θα επιφέρει μονάχα αρνητικές συνέπειες για άλλους όπως φαίνεται. Ένας από τους πολλούς νικητές που έχει αναδείξει το ΤΤ, ο James Hillier αποφάσισε προσωρινά να εισάγει την υπηρεσία παράδοσης ειδών πρώτης ανάγκης κατ’ οίκον στους κάτοικους της Αγγλίας, αν και η εταιρεία του, Yourmotobike, εμπορεύεται ανταλλακτικά μοτοσυκλετών. Όπως φαίνεται ο Hillier έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της κατάστασης και βρίσκει λύσεις για να ενισχύσει το εισόδημά του, ωστόσο ελπίζουμε το σχέδιο το διοργάνωσης να είναι αληθινό και να τον δούμε να αγωνιστεί και φέτος στο IOMTT, προσφέροντάς μας το θέαμα και τη δράση που μας έχει λείψει τόσο πολύ.

Ετικέτες

Isle of Man TT 2023: Κρούσμα Ντόπινγκ - Εκτός αγώνα ο Jake Lowther συνοδηγός Sidecar

Το 2019 είχε κατακτήσει την τρίτη θέση με τον Alan Founds
Isle of Man TT 2023: Κρούσμα Ντόπινγκ - Εκτός αγώνα ο Jake Lowther συνοδηγός Sidecar
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2023

Ο Jake Lowther βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία μετά από τυχαίο έλεγχο Ντόπινγκ στο Isle of Man TT 2023. Ο συνοδηγός του Alan Founds στην κατηγορία Sidecar, τέθηκε εκτός αγώνα με την υπόθεση να έχει μεταβιβαστεί στην Auto Cycle Union (διοικητικό όργανο για το άθλημα της μοτοσυκλέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Η ανάγκη καταπολέμησης του φαινομένου της Φαρμακοδιέγερσης (Ντόπινγκ), είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο. Κατά καιρούς έχουμε δει σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες να βρίσκονται θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες και στη συνέχεια να δέχονται τις εκάστοτε κυρώσεις (θα θυμάστε άλλωστε τις υποθέσεις των Andrea Iannone και Antony West).

Μία ανάλογη περίπτωση είχαμε στο φετινό αγώνα Isle of Man TT 2023 το οποίο διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στο νησί του Μαν. Μετά από τυχαίο έλεγχο Ντόπινγκ ο συνοδηγός του Alan Founds στην κατηγορία Sidecar, Jake Lowther βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Ο Lowther έκανε ντεμπούτο στον αγώνα το 2014, ενώ το 2019 με τον Alan Founds κατέκτησαν το τρίτο σκαλί του βάθρου. Την φετινή χρονιά οι Alan Founds-Jake Lowther #No7 συμμετέχουν με το Sidecar της ομάδας Yamaha LCR Spartan Automotive / Indelible Ink.

Η υπόθεση του Jake Lowther έχει μεταβιβαστεί στην Auto Cycle Union (ACU), το διοικητικό όργανο για το άθλημα της μοτοσυκλέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο ίδιος τέθηκε οριστικά εκτός αγώνα μετά από ανακοίνωση της οργάνωσης.

Ετικέτες