Isle of Man TT 2020: Σκέψεις διεξαγωγής τον Αύγουστο!

Στόχος το θέαμα και τα κέρδη
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

3/4/2020

Το Isle Of Man TT ήταν από τα τελευταία “κάστρα” που έπεσαν υπό την πολιορκία του κορωνοϊού, με τους διοργανωτές αρχικά να αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά “πάση θυσία”. Το ίδιο ίσχυε και για τον NW200, όμως αργότερα είχαμε την επίσημη ακύρωση και των δυο αγώνων, ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα του IOMTT να υπάρχει η τελεσίδικη ημερομηνία διεξαγωγής του 29 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2021!

Επειδή όμως πρόκειται για έναν απ’ τους πιο θρυλικούς αγώνες στην Ιστορία της μοτοσυκλέτας και επειδή αποτελεί βασική πηγή εσόδων στους κατοίκους του Νησιού, έχει αρχίσει να συζητάται το ενδεχόμενο της διεξαγωγής του τον ερχόμενο Αύγουστο στα πλαίσια του Classic TT. Ακόμη, υπάρχουν και πολλοί αγωνιζόμενοι που βασίζονται στον αγώνα για τα προς το ζην και η ακύρωσή του είναι εξίσου ζημιογόνα και για αυτούς. Όπως αναφέραμε πιο πάνω, δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ οι συζητήσεις δεν έχουν να κάνουν με την κανονική διεξαγωγή του αγώνα αλλά με μια εναλλακτική πρόταση.

Το σχέδιο που ακούγεται θέλει ένα Mini-TT να πραγματοποιείται παράλληλα με το Classic TT που θα διεξαχθεί αυτό τον Αύγουστο. Στο Classic TT ωστόσο συμμετέχουν πολλοί αναβάτες απ’ το IOM TT, ενώ σαν αγώνας δεν συγκεντρώνει το ίδιο πλήθος θεατών. Βέβαια, αν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο η οικονομία του Νησιού θα καταφέρει να μειώσει κάπως τη ζημιά, που είναι κι ένα απ’ τα ζητούμενα, αφού πέρα απ’ τους αγώνες δεν έχει κάτι άλλο αντίστοιχο να αναδείξει και να προσφέρει έσοδα στους κατοίκους του Νησιού.

Παράλληλα, στην Αγγλία το πρωτάθλημα των BSB και άλλα πρωταθλήματα έχει ήδη αναβάλλει αρκετούς αγώνες τους, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί για το καλοκαίρι – αν δεν χειροτερέψει η κατάσταση - στους οποίους συμμετέχουν αναβάτες που παίρνουν μέρος στο IOMTT και έτσι θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των ημερομηνιών απ’ την διοργάνωση του IOM TT για να μην συμπέσουν.

Το IOM TT είναι ένας απ’ τους πιο θεαματικούς αγώνες και απ’ τους πιο γνωστούς παγκοσμίως και η ακύρωση του θα επιφέρει μονάχα αρνητικές συνέπειες για άλλους όπως φαίνεται. Ένας από τους πολλούς νικητές που έχει αναδείξει το ΤΤ, ο James Hillier αποφάσισε προσωρινά να εισάγει την υπηρεσία παράδοσης ειδών πρώτης ανάγκης κατ’ οίκον στους κάτοικους της Αγγλίας, αν και η εταιρεία του, Yourmotobike, εμπορεύεται ανταλλακτικά μοτοσυκλετών. Όπως φαίνεται ο Hillier έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της κατάστασης και βρίσκει λύσεις για να ενισχύσει το εισόδημά του, ωστόσο ελπίζουμε το σχέδιο το διοργάνωσης να είναι αληθινό και να τον δούμε να αγωνιστεί και φέτος στο IOMTT, προσφέροντάς μας το θέαμα και τη δράση που μας έχει λείψει τόσο πολύ.

Ετικέτες

Can-Am - Κέρδισε το 6ο της Rally Dakar

Απόλυτη πρωταγωνίστρια στις κατηγορίες T3 Lightweight Prototype και T4 Modified Production
Can-Am Dakar 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/1/2023

H Can-Am ήταν ο μεγάλος νικητής στα Side by Side οχήματα του Rally Dakar 2023, καθώς όχι μόνο κέρδισε και τις 2 κατηγορίες (T3 & T4) που εμπίπτουν τα συγκεκριμένα οχήματα, αλλά οι αναβάτες της κατέλαβαν τις 5 από τις συνολικά 6 θέσεις των δύο βάθρων!

Συγκεκριμένα, τα πληρώματα των Austin Jones και Seth Quintero της Red Bull Can-Am Factory Team κατέλαβαν τις θέσεις 1 και 2 στην κατηγορία T3, οδηγώντας Can-Am Maverick X3, ενώ στην T4 ο Eryk Goczal με την Energylandia South Racing Can-Am team, επίσης με Maverick X3 κέρδισε τον αγώνα, για να γίνει ο νεότερος νικητής του Rally Dakar, σε ηλικία μόλις 18 ετών! Πίσω από τον Goczal, στη δεύτερη θέση της T4, τερμάτισε ο Rokas Baciuska της Red Bull Factory Can-Am και τρίτος ο Marek Goczal κάνοντας podium-lockout για την Can-Am.

Πολύ καλή ήταν και η αναλογία τερματισμού για την Can-Am, καθώς από τα 26 οχήματα της τερμάτισαν τα 25.

Can-Am Dakar 2023

Στο Dakar 2023 στην T3 αρχικά τέθηκε επικεφαλής ο Francisco “Chaleco” Lopez (ένα από τα μεγάλα φαβορί, κι αυτός με Maverick), όμως κατόπιν έχασε την πρώτη θέση από τον Seth Quintero την τρίτη ημέρα, όπου με τη βροχή κόλλησε σε ένα ποτάμι. Λίγο αργότερα, ο Quintero έχασε κι αυτός την πρωτιά λόγω τεχνικών προβλημάτων, με τον Jones να τίθεται πρώτος γενικής την 11η μέρα του αγώνα, για να παραμείνει εκεί μέχρι τη σημαία του τερματισμού. Κάθε μέλος της Red Bull Can-Am Factory Team στην κατηγορία T3 πήρε τουλάχιστον μια νίκη σε ημέρα του αγώνα, για ένα σύνολο 6 νικών και 13 τερματισμών στην πρώτη τριάδα στον αγώνα.

Can-Am Dakar 2023

O αγώνας της Τ4 ξεκίνησε με μάχες από την αρχή, μεταξύ του Baciuska και του rookie Eryk Goczal, μάχες που κράτησαν μέχρι και τον τερματισμό. Ο Eryk πήρε νίκες την πρώτη και την τέταρτη ημέρα, με τον Baciuska να απαντά με νίκες την πέμπτη και την έβδομη. Ο Baciuska κράτησε την πρωτιά στη γενική κατάταξη μέχρι και την τελευταία ημέρα, όπου όμως ο νεαρός Goczal τον πέρασε και πήρε τη νίκη

Ετικέτες