Isle of Man TT 2020: Σκέψεις διεξαγωγής τον Αύγουστο!

Στόχος το θέαμα και τα κέρδη
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

3/4/2020

Το Isle Of Man TT ήταν από τα τελευταία “κάστρα” που έπεσαν υπό την πολιορκία του κορωνοϊού, με τους διοργανωτές αρχικά να αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά “πάση θυσία”. Το ίδιο ίσχυε και για τον NW200, όμως αργότερα είχαμε την επίσημη ακύρωση και των δυο αγώνων, ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα του IOMTT να υπάρχει η τελεσίδικη ημερομηνία διεξαγωγής του 29 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2021!

Επειδή όμως πρόκειται για έναν απ’ τους πιο θρυλικούς αγώνες στην Ιστορία της μοτοσυκλέτας και επειδή αποτελεί βασική πηγή εσόδων στους κατοίκους του Νησιού, έχει αρχίσει να συζητάται το ενδεχόμενο της διεξαγωγής του τον ερχόμενο Αύγουστο στα πλαίσια του Classic TT. Ακόμη, υπάρχουν και πολλοί αγωνιζόμενοι που βασίζονται στον αγώνα για τα προς το ζην και η ακύρωσή του είναι εξίσου ζημιογόνα και για αυτούς. Όπως αναφέραμε πιο πάνω, δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ οι συζητήσεις δεν έχουν να κάνουν με την κανονική διεξαγωγή του αγώνα αλλά με μια εναλλακτική πρόταση.

Το σχέδιο που ακούγεται θέλει ένα Mini-TT να πραγματοποιείται παράλληλα με το Classic TT που θα διεξαχθεί αυτό τον Αύγουστο. Στο Classic TT ωστόσο συμμετέχουν πολλοί αναβάτες απ’ το IOM TT, ενώ σαν αγώνας δεν συγκεντρώνει το ίδιο πλήθος θεατών. Βέβαια, αν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο η οικονομία του Νησιού θα καταφέρει να μειώσει κάπως τη ζημιά, που είναι κι ένα απ’ τα ζητούμενα, αφού πέρα απ’ τους αγώνες δεν έχει κάτι άλλο αντίστοιχο να αναδείξει και να προσφέρει έσοδα στους κατοίκους του Νησιού.

Παράλληλα, στην Αγγλία το πρωτάθλημα των BSB και άλλα πρωταθλήματα έχει ήδη αναβάλλει αρκετούς αγώνες τους, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί για το καλοκαίρι – αν δεν χειροτερέψει η κατάσταση - στους οποίους συμμετέχουν αναβάτες που παίρνουν μέρος στο IOMTT και έτσι θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των ημερομηνιών απ’ την διοργάνωση του IOM TT για να μην συμπέσουν.

Το IOM TT είναι ένας απ’ τους πιο θεαματικούς αγώνες και απ’ τους πιο γνωστούς παγκοσμίως και η ακύρωση του θα επιφέρει μονάχα αρνητικές συνέπειες για άλλους όπως φαίνεται. Ένας από τους πολλούς νικητές που έχει αναδείξει το ΤΤ, ο James Hillier αποφάσισε προσωρινά να εισάγει την υπηρεσία παράδοσης ειδών πρώτης ανάγκης κατ’ οίκον στους κάτοικους της Αγγλίας, αν και η εταιρεία του, Yourmotobike, εμπορεύεται ανταλλακτικά μοτοσυκλετών. Όπως φαίνεται ο Hillier έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της κατάστασης και βρίσκει λύσεις για να ενισχύσει το εισόδημά του, ωστόσο ελπίζουμε το σχέδιο το διοργάνωσης να είναι αληθινό και να τον δούμε να αγωνιστεί και φέτος στο IOMTT, προσφέροντάς μας το θέαμα και τη δράση που μας έχει λείψει τόσο πολύ.

Ετικέτες

Valentino Rossi - Η βροχή και μια ποινή του στέρησαν το βάθρο στις 12 ώρες του Bathurst [VIDEO]

Για μια ακόμη φορά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε η BMW M Team WRT στην πίστα της Αυστραλίας
Intercontinental GT Challenge, 12Η Bathurst – Η βροχή και μία ποινή στέρησε από τον Rossi το βάθρο [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/2/2024

Η πρεμιέρα του Valentino Rossi και της ομάδας του BMW M Team WRT στον θεσμό Intercontinental GT Challenge (IGTC), στον 12ωρο αγώνα αντοχής του Bathurst δεν πήγε όπως ο ίδιος θα ήθελε καθώς η βροχή που έπεσε στο δεύτερο μισό του αγώνα σε συνδυασμό με μία ποινή του στέρησε το βάθρο.

Ο Rossi ήθελε να γιορτάσει τα 45 του χρόνια με ένα καλό αποτέλεσμα στον 12ωρο αγώνα αντοχής στην πίστα Mount Panorama Circuit στο Bathurst ωστόσο τα πράγματα για τον Ιταλό και την ομάδα του δεν κύλησαν ομαλά.

Οι Valentino Rossi, Maxime Martin και Raffaele Marciello με την BMW M4 GT3 στον αγώνα εκκινούσαν από την όγδοη θέση toυ grid με τους Sheldon van der Linde, Charles Weerts και Dries Vanthoor με τη δεύτερη BMW M4 GT3 της BMW M Team WRT να ξεκινoύν από την pole position.

Intercontinental GT Challenge, 12Η Bathurst – Η βροχή και μία ποινή στέρησε από τον Rossi το βάθρο [VIDEO]

Η ομάδα της BMW είδε και τα δύο αυτοκίνητα της να βρίσκονται σε θέσεις που θα τα ανέβαζαν στο βάθρο μετά από μερικές ώρες αγώνα, ωστόσο λίγο αργότερο τα όνειρα θα έσβηναν και για τις δύο συμμετοχές της BMW M Team WRT. Οι Sheldon van der Linde, Charles Weerts και Dries Vanthoor κατά την πέμπτη ώρα του αγώνα είδαν τη νίκη να χάνεται καθώς στην προσπάθεια να ρίξουν γύρο σε μία πιο αργή ομάδα, το αυτοκίνητό τους προσέκρουσε στον τοίχο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνεχίσει.

Λίγο αργότερα τα δύσκολα θα έρχονταν και για τους Valentino Rossi, Maxime Martin και Raffaele Marciello. Η βροχή έκανε την εμφάνιση της στην πίστα, ενώ μία ποινή για παραβίαση της γραμμής των pits είχε ως αποτέλεσμα οι Rossi, Martin και Marciello να βρεθούν εκτός δεκάδας. Ο Ιταλός θρύλος του MotoGP και οι teammate του κατάφεραν στη συνέχεια να ανακάμψουν, δεν μπόρεσαν όμως να σκαρφαλώσουν αρκετές θέσεις ώστε να βρεθούν στην πρώτη τριάδα.

Intercontinental GT Challenge, 12Η Bathurst – Η βροχή και μία ποινή στέρησε από τον Rossi το βάθρο [VIDEO]

Έτσι η ομάδα του Rossi ολοκλήρωσε τον αγώνα στην πέμπτη θέση, μία θέση πιο πάνω από ότι είχε πετύχει πέρυσι στον ίδιο αγώνα. Για την ιστορία η ομάδα της Manthey EMA Porsche Team με οδηγούς τους Matt Campbell, Ayhancan Guven και Laurens Vanthoor κέρδισε τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Sun Energy 1 Racing Mercedes με οδηγούς τους Luca Stolz - Jules Gounon - Kenny Habul. Το βάθρο συμπλήρωσε η ομάδα της Wash It Team MPC Audi με οδηγούς τους Liam Talbot, Christopher Haase και Kelvin van der Linde.

Intercontinental GT Challenge, 12Η Bathurst – Η βροχή και μία ποινή στέρησε από τον Rossi το βάθρο [VIDEO]

O Valentino Rossi ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα: "Προσπαθήσαμε να παλέψουμε για το βάθρο μέχρι το τέλος. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Νομίζω ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο. Ήταν δύσκολος ο αγώνας με τη βροχή. Στο βρεγμένο υστερούμε σε σχέση με τους υπόλοιπους και σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε.”

Ετικέτες