Isle of Man TT 2024 – Αναβολή των αγώνων Supertwin και Superstock λόγω υγρασίας [VIDEO]

Οι αναβάτες δεν ήθελαν να ρισκάρουν να οδηγήσουν σε αυτές τις συνθήκες
isle of man υγρασία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/6/2024

Ο καιρός στο νησί του Μαν για ακόμη μία ημέρα στάθηκε εμπόδιο για την ομαλή διεξαγωγή του Isle of Man TT, με τους αγώνες των κατηγοριών SuperTwin και Superstock να αναβάλλονται καθώς η υγρασία που υπήρχε σε αρκετά σημεία της διαδρομής θα έβαζε σε ρίσκο όλους τους συμμετέχοντες.

Άπαντες στο Μαν αυτές τις ημέρες ζουν με την αγωνία για το αν ο Michael Dunlop θα σπάσει το ρεκόρ νικών του θείου του Joey καθώς πλέον ισοβαθμούν έχοντας αμφότεροι από 26 νίκες. Η αγωνία αυτή θα παραταθεί κατά μία ημέρα καθώς λόγω καιρού οι οργανωτές προχώρησαν σε ακύρωση των κατηγοριών SuperTwin και Superstock.

Φυσικά η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από συνεννόηση με τους αγωνιζόμενους οι οποίοι έχοντας κάνει έναν γύρο προθέρμανσης ενημέρωσαν πως σε πολλά σημεία της διαδρομής υπάρχει υγρασία κάνοντας την οδήγηση σε αυτές τις συνθήκες πολύ επικίνδυνη.

Υπομονή λοιπόν μία ημέρα για να δούμε αν ο Dunlop θα μπει στο πάνθεον της ιστορίας του Isle of Man TT, ελπίζοντας ταυτόχρονα να αποφύγει συμβάντα όπως αυτό με την ζελατίνα του κράνους του το οποίο του στέρησε την νίκη στον αγώνα της Superbike κατηγορίας.

 

Ετικέτες

Rally Dakar 2027: Επίσημα εκτός Σαουδικής Αραβίας λόγω πολέμου - Θα επιστρέψει εκεί από το 2028

Αναμένεται εκ νέου ανακοίνωση για τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
rally_dakar
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/10/2026

Σας είχαμε ενημερώσει μία εβδομάδα πριν για την αλλαγή τοποθεσίας του Rally Dakar 2027, λόγω του πολεμικού σκηνικού που επικρατεί στην περιοχή, με τη διοργάνωση να ανακοινώνει πως θα επιστρέψει εκεί το 2028, αλλά να μην αναφέρει κουβέντα ακόμη για τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής του φετινού αγώνα.

Και επίσημα πλέον το Rally Dakar 2027 δεν θα πραγματοποιηθεί στην Σαουδική Αραβία, αλλά η ανακοίνωση της διοργάνωσης αναφέρει πως ο αγώνας θα επιστρέψει εκεί για την 50η του διοργάνωση την επόμενη χρονιά, καθώς προφανώς δεν θέλουν να χάσουν την οικονομική βοήθεια που τους παρέχεται, αφού η Σαουδική Αραβία καλύπτει μεγάλο μέρος του κόστους του αγώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Αφρική, με την εκκίνηση να δίνεται στην Ευρώπη, μία σύνθεση που έχουμε να δούμε από το μακρινό 2007!

Οι ομάδες βέβαια έχουν ήδη ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες του αγώνα, καθώς έχουν να κάνουν ένα σωρό ετοιμασίες, με τα logistics να χρειάζονται αρκετό χρόνο για να κανονιστούν, ενώ καταλαμβάνουν παράλληλα κι ένα μεγάλο μέρος του συνολικού κόστους της εκάστοτε ομάδας.

Αναμένουμε σύντομα λοιπόν και την επίσημη ανακοίνωση από τη διοργάνωση με τις λεπτομέρειες του αγώνα.