Moto3: Πρωταθλητής 2025 ο Jose Antonio Rueda - Μετά τη νίκη του στη Mandalika

Ο Ισπανός εξασφάλισε τη νίκη και το πρωτάθλημα σε επανεκκίνηση, μετά από κόκκινη σημαία
Moto3 Rueda KTM
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

8/10/2025

Ο Jose Antonio Rueda (Red Bull KTM Ajo) σφράγισε με εντυπωσιακό τρόπο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 2025, κερδίζοντας τον αγώνα στο Grand Prix της Ινδονησίας μετά από έναν δραματικό τερματισμό με κόκκινη σημαία και ανακατατάξεις λόγω ποινών.

Ο Rueda είδε τη σημαία του τερματισμού πρώτος στη Mandalika, μετά από έναν αγώνα που τα είχε όλα, ένταση, πτώσεις και ποινές. Η τελική τριάδα στο βάθρο διαμορφώθηκε μετά από αρκετή… γραφειοκρατία, με τον Rueda να πλαισιώνεται από τον Luca Lunetta (SIC58 Squadra Corse) και τον Guido Pini (Liqui Moly Dynavolt Intact GP), καθώς οι Adrian Fernandez (Leopard Racing) και Maximo Quiles (CFMOTO Gaviota Aspar Team) τιμωρήθηκαν μετά τον αγώνα.

Η εκκίνηση ήταν χαοτική, με πολλούς αναβάτες να διεκδικούν την πρωτοπορία. Ο Joel Kelso (LEVELUP-MTA) βγήκε πρώτος από την πρώτη στροφή, ενώ ο Rueda έπεσε προσωρινά στη 13η θέση. Ο βασικός του αντίπαλος για τον τίτλο, Angel Piqueras (FRINSA – MT Helmets – MSI), ανέβηκε μέχρι την 4η θέση, δείχνοντας ότι ο αγώνας θα είχε μάχη μέχρι τέλους.

Στον 5ο γύρο, μια επαφή ανάγκασε τον Piqueras να βγει εκτός γραμμής και να χάσει θέσεις, ενώ λίγο αργότερα ο Kelso εγκατέλειψε μετά από πτώση. Ο Rueda ανέβαινε σταθερά, μπαίνοντας στην πρώτη εξάδα στον 7ο γύρο, και λίγο αργότερα σε θέση τίτλου καθώς ανέβηκε στην τρίτη.

Από τα μισά του αγώνα και μετά, ο Rueda πέρασε μπροστά και δεν ξανακοίταξε πίσω. Ο Piqueras πάλευε μάταια στο βάθος της δεκάδας, ενώ οι ποινές στους Quiles και Piqueras για συντόμευση της διαδρομής έκαναν τη ζωή του Rueda ακόμα πιο εύκολη.

Στους τελευταίους γύρους, ο Fernandez και ο Muñoz ήρθαν σε επαφή στη μάχη για την πρωτοπορία, προκαλώντας χάος. Λίγο μετά, ο Rueda πέρασε επικεφαλής, και όταν βγήκε η κόκκινη σημαία, ο αγώνας ολοκληρώθηκε, με τον Ισπανό όχι μόνο νικητή, αλλά και νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Moto3.

Οι ποινές της τελευταίας στιγμής άλλαξαν και πάλι τη σειρά, με τον Lunetta να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση και τον Pini να πανηγυρίζει το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία. Ο Quiles έπεσε στην τέταρτη θέση, ενώ ο Jacob Roulstone (Red Bull KTM Tech3) σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του με την πέμπτη θέση. Ο Piqueras τερμάτισε έβδομος, βλέποντας τις ελπίδες του για τίτλο να εξανεμίζονται.

Ο τίτλος πλέον ανήκει στον Rueda, όμως η σεζόν δεν έχει τελειώσει, με επόμενη στάση την Αυστραλία, όπου αναμένεται μια συναρπαστική συνέχεια στο φετινό πρωτάθλημα Moto3.

Bimota: Στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike από το 2026

Με την FS-3 Racing - Η ιταλική εταιρεία διευρύνει την αγωνιστική της παρουσία
Bimota BSB
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/10/2025

Μετά την είσοδο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, η Bimota ετοιμάζεται να συμμετάσχει και στο βρετανικό πρωτάθλημα Superbike (BSB) το 2026, σε συνεργασία με την ομάδα FS-3 Racing.

Η FS-3 Racing ολοκληρώνει φέτος τη συνεργασία της ως επίσημη ομάδα της Kawasaki στο BSB, καθώς από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες Bimota.

Η Bimota έκανε φέτος το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, παίρνοντας τη θέση της Kawasaki Racing Team (KRT), της ομάδας με την οποία ο Jonathan Rea κατέκτησε έξι συνεχόμενους τίτλους. Στην πρώτη της χρονιά, η Bimota KB998 Rimini έχει ήδη ανέβει τέσσερις φορές στο βάθρο, όλες με τον Alex Lowes.

Για τη σεζόν του 2026 στο BSB, το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο μετά το παγκόσμιο, η ομάδα θα χρησιμοποιεί επίσης την Bimota KB998 Rimini, ενώ θα διατηρήσει τον βασικό χορηγό της, AJN Steelstock. Η ομάδα θα ονομάζεται AJN Steelstock Bimota, και θα συνδυάζει πλαίσιο Bimota με τον κινητήρα της Kawasaki Ninja ZX-10RR, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο WSBK.

Η AJN Steelstock Bimota θα έχει τεχνική υποστήριξη τόσο από την Kawasaki Ιαπωνίας όσο και από το αγωνιστικό πρόγραμμα της Bimota στο World Superbike.

Ο επικεφαλής του τμήματος Marketing & Racing της Kawasaki στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε “Η ομάδα και οι αναβάτες μας έκαναν εξαιρετική δουλειά φέτος, με τη Ninja ZX-10RR να αποδεικνύεται ένα ολοκληρωμένο πακέτο για την κατηγορία. Με την Kawasaki UK να έχει πλέον αναλάβει τη διανομή της Bimota στη Βρετανία, είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να στηρίξουμε αυτή τη μετάβαση της FS-3 Racing και να αναδείξουμε τον συνδυασμό των δύο εταιρειών.”

“Ανυπομονούμε να δούμε τη νέα αυτή συνεργασία στις βρετανικές πίστες και να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τη δύναμη του κινητήρα της Kawasaki και το πλαίσιο της Bimota το 2026."

Η Kawasaki UK ανακοίνωσε πως η σύνθεση των αναβατών για τη νέα σεζόν θα γνωστοποιηθεί αργότερα.