Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial 2017: Toni Bou

FIM TrialGP 2017: Ο Toni Bou πρωταθλητής!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/9/2017

Την περασμένη Κυριακή στην Τσεχία, ο αναβάτης της ομάδας Repsol Honda, Toni Bou, πρόσθεσε ακόμη ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στο ράφι με τα έπαθλά του. Η δεύτερη θέση στον αγώνα της ημέρας ήταν αρκετή για να εξασφαλίσει ο Ισπανός αναβάτης τον παγκόσμιο τίτλο του TrialGP για το 2017.

Με έντεκα πρωταθλήματα outdoor και ισάριθμα πρωταθλήματα indoor, ο Toni Bou είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αθλήματος για περισσότερο από μία δεκαετία. Ο αναβάτης της Repsol Honda απλά ξαναγράφει την ιστορία του trial. Την περασμένη Κυριακή στην πόλη Sokolov της Τσεχίας, ο Bou φόρεσε για άλλη μια φορά τη φανέλα του πρωταθλητή, μετά από ένα επίπονο αγώνα, στον οποίο αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Το αποτέλεσμα προκάλεσε έκρηξη χαράς στον αναβάτη μετά την πίεση της προηγούμενης εβδομάδας, μια και ο ίδιος δεν χρειαζόταν παρά μία τέταρτη θέση για να εξασφαλίσει τον τίτλο.

O ομόσταυλος του Bou στην ομάδα της Repsol Honda, Jaime Busto, είχε ένα δραματικό αγώνα. Ο νεαρός Βάσκος προηγήθηκε στη βαθμολογία στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου. Στο τέλος, ο πολλά υποσχόμενος, 20χρονος αναβάτης κατέκτησε την τρίτη θέση, η οποία του χάρισε αντίστοιχα την τρίτη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. 

Από την άλλη, ο τρίτος αναβάτης της Repsol Honda Takahisa Fujinami είχε πολύ καλή απόδοση, παρότι ήταν από τους πρώτους αναβάτες που μπήκαν στη διαδρομή του TrialGP εκείνο το υγρό πρωινό υπό βροχή. Ευτυχώς, η βροχή σταμάτησε κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως η καταιγίδα της προηγούμενης νύκτας χειροτέρεψε το τερέν καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου του αγώνα.  Ο Fujinami βελτίωσε την απόδοσή του και κατατάχθηκε πέμπτος τελικά, ενώ σε κάποια στιγμή φλέρταρε με την τρίτη θέση. 

Ο όγδοος και τελευταίος αγώνας της σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TrialGP θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Arco di Trento της Ιταλίας.

Toni Bou, Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2017 για 22η φορά:
«Σήμερα ήταν μία δύσκολη μέρα από την αρχή. Έδωσα μάχη για τη νίκη στο trial αλλά δεν ήταν η μέρα μου, όμως ο στόχος ήταν να εξασφαλίσω τον τίτλο. Είμαι πολύ χαρούμενος παρότι είχαμε διάφορα θέματα. Το υγρό τερέν που βρήκαμε σήμερα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, ούτε και ταιριάζει στη μοτοσυκλέτα μου, όμως δώσαμε σκληρή μάχη για να τερματίσουμε στο βάθρο. Η φετινή ήταν μία πολύ καλή σεζόν. Η πρώτη νίκη στο Camprodón [Ισπανία] και οι δύο νίκες στην Ιαπωνία, όπου ο Adam Raga έχασε βαθμούς, ήταν πολύ σημαντικές. Όπως και οι δύο νίκες στις ΗΠΑ».

Miquel Cirera, Team Manager:
«Σήμερα ο αγώνας δεν ήταν εύκολος για κανέναν από τους τρεις αναβάτες μας.  Μία καλή ιδέα είναι να αναλύσουμε με ακρίβεια τι συνέβη. Ο Toni υπέφερε μέχρι την τελευταία στιγμή σε έναν περίεργο αγώνα. Τώρα είναι η στιγμή να πανηγυρίσουμε τον τίτλο, ο οποίος ήταν και ο βασικός μας στόχος, και θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα στον επόμενο, τελευταίο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος trial το Σαββατοκύριακο. Ειλικρινά πρέπει να συγχαρώ την ομάδα για την εξαιρετική δουλειά όλων. Όχι μόνο εδώ, αλλά όλη τη σεζόν. Και όχι την η ομάδα που βρέθηκε στον αγώνα, αλλά και όλους εκείνους που είναι πίσω στο εργοστάσιο, στο HRC. Όλοι αυτοί κατέστησαν δυνατή τη μεγάλη επιτυχία σε αγώνες όπως ο συγκεκριμένος, όπου δεν είναι εύκολο να νικήσεις». 

Γαλλία: Νεκρός 21 ετών αναβάτης σε αγώνα στην άμμο

Πρόκειται για τον 21χρονο Raphael Cholet
Raphael
Από το

motomag

15/1/2026

Σε έναν αγώνα που διεξήχθη στην άμμο στο Grayan-et-l'Hôpital της Γαλλίας, ο 21χρονος Raphael Cholet έπεσε μετά από ένα άλμα και στην συνέχεια χτυπήθηκε από έναν αναβάτη που ακολουθούσε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Κατά τη διάρκεια του 5ου αγώνα του θεσμού Gurp TT στο Grayan-et-l'Hôpital της Γαλλίας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, συνέβη ένα τραγικό ατύχημα με δυστυχώς πολύ άσχημη κατάληξη.

Ο 21χρονος Raphael Cholet συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον θεσμό, με τους αγώνες να διεξάγονται στο απαιτητικό τερέν της άμμου και ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός Enduro και Motocross, που διοργανώνεται εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Raphael Cholet είχε πτώση όταν προσγειώθηκε από ένα άλμα και στην συνέχεια χτυπήθηκε από έναν αναβάτη που ακολουθούσε. Ο Raphael έλαβε αρχικά ιατρική περίθαλψη στην πίστα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όπου την Κυριακή το βράδυ υπέκυψε στα τραύματά του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ενώ η διοργάνωση διακόπηκε.

Η Γαλλική Ομοσπονδία εξέφρασε τη συγκίνηση της και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου νεαρού αναβάτη.