Polaris - Επίσημος προμηθευτής οχημάτων εκτός δρόμου για το event "Race of Champions 2023"

RZR Pro XP με turbo, 181 hp και ελαστικά με καρφιά σε πίστα πάγου!
Polaris Race of Champions 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/1/2023

Στα τέλη Ιανουαρίου 2022 εμβληματικοί οδηγοί αγώνων όπως οι Mick Schumacher, Sebastian Vettel, Travis Pastrana, Jamie Chadwick, Oliver Solberg, Valtteri Bottas και Mika Hakkinen θα αγωνιστούν στην πίστα πάγου στο Pite Havsbad, οδηγώντας υπερτροφοδοτούμενα Polaris RZR Pro XP με 181 HP και ελαστικά με καρφιά.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Polaris:

Polaris είναι εξαιρετικά περήφανη που επιλέχθηκε και φέτος ως ο επίσημος προμηθευτής οχημάτων εκτός δρόμου για τον γεμάτο από οδηγούς-αστέρια, Race of Champions (ROC SNOW + ICE) που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη αυτού του μήνα στο παγωμένο Pite Husband στη Σουηδία.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία της περσινής εκδήλωσης, η Polaris Σουηδίας θα προμηθεύει ένα στόλο οχημάτων από Polaris RZR για να υποστηρίξει τους άκρως ανταγωνιστικούς αγώνες εκτός δρόμου στον αγώνα των Πρωταθλητών.

Στις 28-29 Ιανουαρίου, αστέρια αγώνων όπως οι Mick Schumacher, Sebastian Vettel, Travis Pastrana, Jamie Chadwick, Oliver Solberg, Valtteri Bottas και Mika Hakkinen θα αγωνιστούν στην πίστα πάγου στο Pite Havsbad. Ποιος θα είναι ο οδηγός που θα πάρει το στέμμα του ROC από τον περσινό νικητή, Sébastien Loeb, ο οποίος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο Polaris RZR Pro XP;

Πίσω από το τιμόνι του υπερτροφοδοτούμενου RZR Pro XP οι οδηγοί είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουν τη μέγιστη απόλαυση και πραγματική αδρεναλίνη από τον ισχυρό κινητήρα 181 HP, το σύστημα τετρακίνησης καθώς και ειδικό εξοπλισμό όπως ελαστικά με εντυπωσιακά καρφιά για ακραίο κράτημα και επιτάχυνση. Εξοπλισμένο με DYNAMIX 2.0 - το πιο έξυπνο και ενεργό σύστημα ανάρτησης της Polaris - και ηλεκτρονικά αμορτισέρ FOX 2.5, το Pro XP προσφέρει μια οδηγική εμπειρία όπως καμία άλλη στο χιόνι και τον πάγο του Pite Havsbad της Σουηδίας.

Υποστηρίζοντας επίσης τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες στα παρασκήνια, τα οχήματα Polaris θα λειτουργούν σε όλη την εκδήλωση Race of Champions - συμπεριλαμβανομένης της σειράς snowmobiles, ATV και side-by-side - όλα εξοπλισμένα με μια ποικιλία χρήσιμων ανταλλακτικών και αξεσουάρ, όπως εκχιονιστικά για να βοηθήσουν στη διαχείριση αυτού του αγώνα στο χιόνι και τον πάγο του Pite Havsbad.

Για τη νεότερη γενιά, η Polaris θα φιλοξενήσει μια αποκλειστική ευκαιρία για παιδιά ηλικίας μεταξύ 9 και 13 ετών να δοκιμάσουν τα Youth ATV της σε έναν ασφαλή, περιφραγμένο χώρο δοκιμών.

Μη χάσετε τον κασκαντέρ Jonas Hedberg να κάνει το διάσημο backflip του με ένα Polaris RZR, μαζί με άλλα θεαματικά ακροβατικά.

Αγώνας Πρωταθλητών + Polaris Off Road Competition

Η Polaris είναι στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσει έναν αποκλειστικό διαγωνισμό για τους κατόχους εισιτηρίων Race of Champions φέτος, δίνοντας σε έναν τυχερό νικητή την ευκαιρία να γίνει συνοδηγός σε ένα από τα αστέρια που αγωνίζονται στο Polaris RZR Pro XP.

Είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε! Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό ή απλώς για να μάθετε περισσότερα για τον αγώνα των πρωταθλητών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Polaris Race of Champions εδώ.

Σχετικά με το Race Of Champions

Το Race Of Champions (ROC) είναι ένας διάσημος αγώνας στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για 30 χρόνια προσφέρει στο κοινό και στους παγκόσμιους πρωταθλητές μια μοναδική αναμέτρηση σώμα με σώμα μεταξύ των καλύτερων οδηγών από όλον τον κόσμο.

Σύνδεσμος για το βίντεο κλιπ #ROCSweden

Alpe Adria – BMU, Pannonia Ring: Μεγάλες νίκες για Βεντούρα, Παπαγεωργίου και Καρακώστα

Εξαιρετικά αποτελέσματα από τις ελληνικές συμμετοχές στην Ουγγαρία
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/6/2026

Κοινό γύρο για τα πρωταθλήματα Alpe Adria και BMU είχαμε στην πίστα Pannonia Ring της Ουγγαρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο με αρκετές ελληνικές συμμετοχές αλλά και σημαντικές επιτυχίες των αναβατών μας.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν οι Έλληνες, με τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω να αφορούν τον ευρωπαϊκό θεσμό Alpe Adria, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU είναι σαφώς καλύτερες.

SSP 300

1ος αγώνας: Ο Αντώνης Βεντούρας έφυγε μπροστά από την αρχή και ηγήθηκε του αγώνα, με αποτέλεσμα να πάρει μία σχετικά άνετη νίκη επί του πολύ μεγαλύτερού του Oguz Tashan, αλλά και του Franciszek Stocklosa που συμπλήρωσε το βάθρο.

ventouras

2ος αγώνας: Ο 13χρονος αναβάτης ήταν εκπληκτικός και στον δεύτερο αγώνα και πάλεψε μέχρι το τέλος για τη νίκη, κατακτώντας την τρίτη θέση λίγα εκατοστά πίσω από τους Tashan Oguz και Wojcik Kacper.

Sportbike / JR Sportbike

1ος αγώνας: Εδώ συμμετείχαν οι Κωνσταντίνος Καπούνταλης και Τόνια Κορρέ, αμφότεροι με την υποστήριξη της Pascota Racing Team. Στον πρώτο αγώνα ο Κωνσταντίνος Καπούνταλης τερμάτισε 14ος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία JR Sportbike, με την Τόνια Κορρέ να παίρνει την 15η θέση γενικής και την 4η θέση στην κατηγορία JR Sportbike.

2ος αγώνας: Ο Κωνσταντίνος Καπούνταλης εκκίνησε από τη 12η θέση και η Τόνια Κορρέ από τη 16η. Αμφότεροι έκαναν πολύ δυνατό αγώνα και ανέβηκαν θέσεις και τελικά ο Καπούνταλης πήρε την 10η θέση γενικής και τρίτη στην κατηγορία JR Sportbike, με την Κορρέ να κατακτά τη 12η θέση γενικής και 4η θέση στη JR Sportbike, ενώ βάθρα κατέκτησαν και οι δύο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.

 

SSP 600/STK 600

1ος αγώνας: Εκπροσώπηση είχαμε και σε αυτή την κατηγορία, με τους Αλέξανδρο Παπαγεωργίου και Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη. Ο Παπαγεωργίου εκκινούσε από την 7η θέση και ο Φουρθιώτης από την 15η. Οι δύο αναβάτες έκαναν εξαιρετικό αγώνα και ο Παπαγεωργίου τερμάτισε 5ος γενικής και πρώτος στην κατηγορία SSP 600, με τον Φουρθιώτη να τερματίζει μία θέση πίσω του και να κατακτά και την 4η θέση στην κατηγορία του.

alex

2ος αγώνας: Και στον δεύτερο αγώνα είδαμε ελληνική συμμετοχή στο βάθρο των νικητών, αφού ο Παπαγεωργίου κατέκτησε την τρίτη θέση γενικής και πρώτη στην κατηγορία SSP 600, με τον Φουρθιώτη να τερματίζει 7ος γενικής και 4ος στην κατηγορία STK 600.

 

CUP 1000

1ος αγώνας: Στην κατηγορία CUP 1000 συμμετείχε ο Χαράλαμπος Ψυχογιός και ο Γιώργος Παρασκευάς σε μία κατηγορία με 42 συμμετοχές! Στον πρώτο αγώνα ο Ψυχογιός κατετάγη 7ος και ο Παρασκευάς 21ος.

2ος αγώνας: Στον δεύτερο αγώνα ο Ψυχογιός τα πήγε ακόμη καλύτερα παίρνοντας την 5η θέση, με τον Παρασκευά να τερματίζει 25οςστην πολυπληθέστερη κατηγορία του αγωνιστικού διημέρου.

 

STK 1000/SBK

1ος αγώνας: Στην συγκεκριμένη κατηγορία είχαμε δύο ελληνικές συμμετοχές, τον Δημήτρη Καρακώστα που ξεκινούσε από την 5η θέση και τον Μιχάλη Σπηλιώτη από την 37η. Ο Καρακώστας πέρασε 4ος στον τρίτο γύρο και μάλιστα τρεις γύρους πριν το τέλος του αγώνα ανέβηκε και τερμάτισε τρίτος στη γενική κατάταξη και πρώτος στην κατηγορία Stock 1000. O αειθαλής Μιχάλης Σπηλιώτης ανέβηκε συνολικά έξι θέσεις και τερμάτισε 31ος συνολικά και 13ος στην κατηγορία του.

karakostas

2ος αγώνας: Στον δεύτερο αγώνα με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 35 στο σύνολο, οι Έλληνες αναβάτες ήταν εξαιρετικοί. Ο Καρακώστας πήρε την 3η θέση γενικής και την πρώτη στα STK 1000, με τον Σπηλιώτη να τερματίζει 23ος γενικής και 8ος στην κατηγορία SBK.