Polaris - Επίσημος προμηθευτής οχημάτων εκτός δρόμου για το event "Race of Champions 2023"

RZR Pro XP με turbo, 181 hp και ελαστικά με καρφιά σε πίστα πάγου!
Polaris Race of Champions 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/1/2023

Στα τέλη Ιανουαρίου 2022 εμβληματικοί οδηγοί αγώνων όπως οι Mick Schumacher, Sebastian Vettel, Travis Pastrana, Jamie Chadwick, Oliver Solberg, Valtteri Bottas και Mika Hakkinen θα αγωνιστούν στην πίστα πάγου στο Pite Havsbad, οδηγώντας υπερτροφοδοτούμενα Polaris RZR Pro XP με 181 HP και ελαστικά με καρφιά.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Polaris:

Polaris είναι εξαιρετικά περήφανη που επιλέχθηκε και φέτος ως ο επίσημος προμηθευτής οχημάτων εκτός δρόμου για τον γεμάτο από οδηγούς-αστέρια, Race of Champions (ROC SNOW + ICE) που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη αυτού του μήνα στο παγωμένο Pite Husband στη Σουηδία.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία της περσινής εκδήλωσης, η Polaris Σουηδίας θα προμηθεύει ένα στόλο οχημάτων από Polaris RZR για να υποστηρίξει τους άκρως ανταγωνιστικούς αγώνες εκτός δρόμου στον αγώνα των Πρωταθλητών.

Στις 28-29 Ιανουαρίου, αστέρια αγώνων όπως οι Mick Schumacher, Sebastian Vettel, Travis Pastrana, Jamie Chadwick, Oliver Solberg, Valtteri Bottas και Mika Hakkinen θα αγωνιστούν στην πίστα πάγου στο Pite Havsbad. Ποιος θα είναι ο οδηγός που θα πάρει το στέμμα του ROC από τον περσινό νικητή, Sébastien Loeb, ο οποίος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο Polaris RZR Pro XP;

Πίσω από το τιμόνι του υπερτροφοδοτούμενου RZR Pro XP οι οδηγοί είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουν τη μέγιστη απόλαυση και πραγματική αδρεναλίνη από τον ισχυρό κινητήρα 181 HP, το σύστημα τετρακίνησης καθώς και ειδικό εξοπλισμό όπως ελαστικά με εντυπωσιακά καρφιά για ακραίο κράτημα και επιτάχυνση. Εξοπλισμένο με DYNAMIX 2.0 - το πιο έξυπνο και ενεργό σύστημα ανάρτησης της Polaris - και ηλεκτρονικά αμορτισέρ FOX 2.5, το Pro XP προσφέρει μια οδηγική εμπειρία όπως καμία άλλη στο χιόνι και τον πάγο του Pite Havsbad της Σουηδίας.

Υποστηρίζοντας επίσης τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες στα παρασκήνια, τα οχήματα Polaris θα λειτουργούν σε όλη την εκδήλωση Race of Champions - συμπεριλαμβανομένης της σειράς snowmobiles, ATV και side-by-side - όλα εξοπλισμένα με μια ποικιλία χρήσιμων ανταλλακτικών και αξεσουάρ, όπως εκχιονιστικά για να βοηθήσουν στη διαχείριση αυτού του αγώνα στο χιόνι και τον πάγο του Pite Havsbad.

Για τη νεότερη γενιά, η Polaris θα φιλοξενήσει μια αποκλειστική ευκαιρία για παιδιά ηλικίας μεταξύ 9 και 13 ετών να δοκιμάσουν τα Youth ATV της σε έναν ασφαλή, περιφραγμένο χώρο δοκιμών.

Μη χάσετε τον κασκαντέρ Jonas Hedberg να κάνει το διάσημο backflip του με ένα Polaris RZR, μαζί με άλλα θεαματικά ακροβατικά.

Αγώνας Πρωταθλητών + Polaris Off Road Competition

Η Polaris είναι στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσει έναν αποκλειστικό διαγωνισμό για τους κατόχους εισιτηρίων Race of Champions φέτος, δίνοντας σε έναν τυχερό νικητή την ευκαιρία να γίνει συνοδηγός σε ένα από τα αστέρια που αγωνίζονται στο Polaris RZR Pro XP.

Είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε! Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό ή απλώς για να μάθετε περισσότερα για τον αγώνα των πρωταθλητών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Polaris Race of Champions εδώ.

Σχετικά με το Race Of Champions

Το Race Of Champions (ROC) είναι ένας διάσημος αγώνας στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για 30 χρόνια προσφέρει στο κοινό και στους παγκόσμιους πρωταθλητές μια μοναδική αναμέτρηση σώμα με σώμα μεταξύ των καλύτερων οδηγών από όλον τον κόσμο.

Σύνδεσμος για το βίντεο κλιπ #ROCSweden

MotoGP: Ο Bradley Smith επιστρέφει ως wildcard στον βρετανικό γύρο του Silverstone

Mπροστά στο κοινό της πατρίδας του, με Harley-Davidson στο Bagger World Cup
Bagger World Cup
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/7/2026

Ο  πρώην αναβάτης GP, θα επιστρέψει στην εκκίνηση του Βρετανικού Grand Prix, αυτή τη φορά όχι για τα MotoGP, αλλά στο Harley-Davidson Bagger World Cup. Ο Βρετανός θα συμμετάσχει ως wildcard στον αγώνα του Silverstone (7-9 Αυγούστου), οδηγώντας μία Harley-Davidson Road Glide της ParkinGO.

Ο πρώην αναβάτης των MotoGP και νυν εργοστασιακός αναβάτης της Harley-Davidson στο αμερικανικό πρωτάθλημα MotoAmerica Mission King of the Baggers θα αγωνιστεί στον τέταρτο γύρο του πρώτου FIM Harley-Davidson Bagger World Cup, ο οποίος φιλοξενείται στο πλαίσιο του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Smith θα οδηγήσει την δεύτερη μοτοσυκλέτα της ParkinGO, πλαισιώνοντας τον μόνιμο αναβάτη της ομάδας, Filippo Rovelli. Παρότι αγωνίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα εργοστασιακά χρώματα της Harley-Davidson Factory Racing, στο Silverstone θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνική προδιαγραφή που διαθέτουν όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τους κανονισμούς του θεσμού.

Bradley Smith

Για να τιμηθεί η πρώτη επίσκεψη του Bagger World Cup στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μοτοσυκλέτα του Smith θα φέρει επίσης μια μοναδική επετειακή εμφάνιση ειδικά σχεδιασμένη για το Silverstone.

Ο 35χρονος Βρετανός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή του μπροστά στους συμπατριώτες του: "Όταν η ParkinGO και η Harley-Davidson μου πρότειναν να αγωνιστώ στο Silverstone, η απόφαση ήταν πολύ εύκολη. Αυτό θα είναι το 14ο Βρετανικό Grand Prix της καριέρας μου και η ευκαιρία να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους της πατρίδας μου είναι πάντα κάτι πολύ ξεχωριστό.

"Απολαμβάνω πραγματικά αυτή τη νέα πρόκληση με τη Harley-Davidson Factory Racing στο MotoAmerica King of the Baggers και αυτή η wildcard συμμετοχή μου δίνει την ευκαιρία να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Bradley Smith

"Το Bagger World Cup έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με πολλούς φίλους και παλιούς αντιπάλους μου να συμμετέχουν. Το Silverstone είναι μια πίστα που γνωρίζω πολύ καλά και πάντα προσφέρει σπουδαίους αγώνες. Έχω μερικά πράγματα να μάθω, κυρίως σχετικά με τα διαφορετικά ελαστικά, όμως αυτοί οι αναβάτες έρχονται στη δική μου έδρα. Το γόητρο είναι μεγάλο και η μάχη ξεκινά. Το να οδηγήσω μια Harley-Davidson μπροστά στους Βρετανούς φιλάθλους είναι μια ευκαιρία που δεν μπορούσα να αφήσω να περάσει."

Ο Smith υπήρξε ένας από τους πιο σταθερούς Βρετανούς αναβάτες των τελευταίων δύο δεκαετιών. Το 2009 ολοκλήρωσε δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc, ενώ το 2011 κατέκτησε την τρίτη θέση στη Moto2. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για οκτώ σεζόν στα MotoGP, ανεβαίνοντας δύο φορές στο βάθρο, πριν αναλάβει καθήκοντα δοκιμαστή και αργότερα μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ενταχθεί στο εργοστασιακό πρόγραμμα της Harley-Davidson.

Από την ένταξή του στο King of the Baggers, ο Βρετανός συγκαταλέγεται σταθερά στους πρωταγωνιστές του θεσμού, γεγονός που κάνει την παρουσία του στο Silverstone μία σημαντική wildcard συμμετοχή.

Bradley Smith

Ο αγώνας στο Silverstone θα αποτελέσει τον τέταρτο γύρο της παρθενικής σεζόν του Harley-Davidson Bagger World Cup και την πρώτη εμφάνιση του πρωταθλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα με τους αγώνες, η Harley-Davidson θα δημιουργήσει ειδικό Fan Village, αποκλειστική εξέδρα για τους φίλους της εταιρείας και ανοιχτό paddock, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εντυπωσιακό κόσμο των αγωνιστικών bagger.