QJMOTOR-WorldSSP: Με Raffaele De Rosa και Niki Tuuli το 2025

Με δύο αναβάτες οι Κινέζοι τη νέα σεζόν - Στόχος τα βάθρα και οι νίκες
QJMOTOR - Raffaele de Rossa και Niki Tuuli
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/12/2024

Οι Raffaele De Rosa και Niki Tuuli θα είναι οι δύο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της QJMOTOR στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport για την ερχόμενη σεζόν.

Η QJMOTOR έκανε την παρθενική της εμφάνισή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport τη σεζόν που πέρασε με την εργοστασιακή ομάδα της, μοτοσυκλέτα την SRK 800 RR και έναν αναβάτη, τον Ιταλό Raffaele De Rosa.

Φέτος στόχος των Κινέζων ήταν να μαζέψουν τις πρώτες τους εμπειρίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport με τον De Rosa να μην καταφέρνει να τερματίσει ούτε μία φορά μέσα στους 15 πρώτους στη σέλα μιας μοτοσυκλέτας που υπολειπόταν σαφώς σε εξέλιξη έναντι των υπολοίπων. 

QJMOTOR παγκόσμιο πρωτάθλημα Supersport 2025

Μετά την πρώτη αναγνωριστική σεζόν η QJMOTOR θέλει να δείξει στο παγκόσμιο κοινό μια εντελώς διαφορετική εικόνα το 2025 αφού βάσει του πλάνου που έχει παρουσιάσει φέτος θέλει να διεκδικήσει βάθρα αλλά και νίκες, ενώ το 2026 θέλει να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike το 2026.

Για τη σεζόν του 2025 η κινέζικη εταιρεία ανακοίνωσε τους αναβάτες που θα εντείνουν την προσπάθειά της στο WorldSSP με τον 37χρονο De Rossa να παραμένει στην εργοστασιακή της ομάδα, ενώ σε αυτή έρχεται να προστεθεί ο 29χρονος Φινλανδός Niki Rikhard Tuuli (δεξιά στην κεντρική φωτογραφία). 

Ο Tuuli αγωνίστηκε φέτος με Ducati Panigale V2 και την ομάδα της EAB Racing, με την οποία πήρε την 11η θέση στο φετινό πρωτάθλημα Αναβατών έχοντας στο ενεργητικό του μία νίκη και δύο συνολικά βάθρα, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην κατηγορία με MV Agusta, Honda και Yamaha.

Η QJMOTOR δεν έχει προβεί ακόμη σε επίσημες δηλώσεις για τον Tuuli και το νέο σχήμα της εργοστασιακής της ομάδας με τα πρώτα νέα να έρχονται από αναρτήσεις που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της κινέζικης εταιρείας.

Ο Βασίλης Μπούδρος στο Rally Dakar 2026 με τον Αρίων: KTM 450 Rally Replica

Αυτή θα είναι η 4η συμμετοχή του Έλληνα αναβάτη στον θεσμό
boudroscover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/10/2025

Ο Βασίλης Μπούδρος θα συμμετέχει για τέταρτη φορά στο Rally Dakar, μάλιστα στον φετινό αγώνα θα αγωνιστεί πάνω στην σέλα του Αρίων, δηλαδή μιας KTM 450 Rally Replica.

Σας είχαμε ενημερώσει πριν αρκετούς μήνες, πως η συμμετοχή του Βασίλη Μπούδρου είχε επιβεβαιωθεί για το Rally Dakar 2026. Αυτή τη φορά έχουμε νεότερα ως προς την μοτοσυκλέτα του Έλληνα αναβάτη.

Ο Βασίλης Μπούδρος θα αγωνιστεί πάνω στην σέλα μιας KTM 450 Rally Replica που την “βάφτισε” Αρίων - όπως το μυθικό άλογο του Ποσειδώνα, επιθετικός, με μαύρη χαίτη, ταχύτερος από τον άνεμο και με φωνή ανθρώπου να σε καθοδηγεί στις πιο δύσκολες μάχες.

Η μοτοσυκλέτα είναι αυτό που αναφέρει και το όνομά της, μία replica αγώνων και φέρει έναν υδρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 449,3 cc. Μπροστά βρίσκουμε ένα πιρούνι WP XACT με διαδρομή 304 mm και πίσω αμορτισέρ WP με διαδρομή 280 mm.

Οι τροχοί της έχουν διαστάσεις 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, ενώ η μοτοσυκλέτα διαθέτει 3 ντεπόζιτα συνολικής χωρητικότητας 35 λίτρων.

Ο Βασίλης θα είναι μέρος της ιστορίας του φετινού Dakar και των αναβατών που θα αγωνιστούν από τις 3 έως τις 17 Ιανουαρίου του 2026 ξεκινώντας από το Yanbu στην Ερυθρά Θάλασσα και διασχίζοντας περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα.

Εμείς φυσικά θα καλύπτουμε ζωντανά το Rally Dakar με ρεπορτάζ, ενώ πέρυσι είχαμε την τύχη να δούμε από κοντά την προσπάθεια του Έλληνα αναβάτη και να σας μεταφέρουμε το κλίμα του αγώνα από την πρώτη γραμμή. Από την πλευρά μας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στον αγώνα και την προετοιμασία του Βασίλη Μπούδρου.

Βασικός υποστηρικτής του "Mr. Dakar" είναι για ακόμη μία φορά τα ελληνικά φίλτρα DNA - High Perfomance Filters

Δίχως την συνδρομή των ελληνικών φίλτρων δεν θα ήταν εφικτό να έχουμε για ακόμη μία χρονιά, μια ελληνική συμμετοχή στο πιο σκληρό Rally του κόσμου.

Παράλληλα τα φίλτρα της DNA δεν πραγματοποιούν την ακριβότερη αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, χορηγία στη μοτοσυκλέτα, στοχεύοντας την εγχώρια αγορά.
Με σχεδόν 92% εξαγωγική πορεία του ετήσιου κύκλου εργασιών, η DNA αντιλαμβάνεται πως δεν θα καλυφθεί το τεράστιο κόστος της συμμετοχής από την μικρή αγορά της Ελλάδας και επικοινωνιακά θα ήταν προτιμότερο για την ίδια να επενδύσει σε έναν ξένο αναβάτη, κερδίζοντας την προβολή σε μία μεγαλύτερη αγορά με περισσότερες προοπτικές εξέλιξης.

Ωστόσο, πιστή στα ελληνικά χρώματα και στο "Made in Greece", ρίχνεται για ακόμη μία φορά στην μάχη του Rally Dakar, υποστηρίζοντας τον Βασίλη Μπούδρο!

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ RALLY DAKAR!