Toni Bou στα X-Trial: Κατάγματα σπονδύλων [video]

Le Mans Γαλλία – Ο Toni Bou τραυματίζεται
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/2/2018

Ο αναβάτης της Repsol Honda Team και θρύλος του indoor trial (κι όχι μόνο) Toni Bou, τραυματίστηκε το βράδυ της Κυριακής στο Le Mans στη Γαλλία, κατά την διάρκεια των X-Trial. Όπως φαίνεται στο video η πτώση του Toni Bou ήταν αρκετά ύπουλη, σηκώθηκε περπάτησε για λίγο, αλλά το κακό είχε γίνει. Χθες εξετάστηκε από τον Joaquim Terricabras στο Consell Català de L’Esport και στην κλινική Creu Blanca στην Βαρκελώνη όπου ανακοινώθηκε κάταγμα στην δεξιά απόφυση στους σπονδύλους L2-L3-L4 και συστήθηκε άμεση διακοπή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας.

Ο Dr. Terricabras συστήνει συντηρητική αποκατάσταση αυτή την στιγμή με συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης και θεωρεί πως ο Toni Bou είναι αδύνατο να επιστρέψει για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες από τώρα.

Αυτό που θέλει να δει αυτή την στιγμή, είναι η περίπτωση να υπάρχουν κι άλλες κακώσεις πριν αποφασιστεί ποια ακριβώς μέθοδο αποκατάστασης θα ακολουθήσει ο Toni Bou..

Μία πραγματικά άτυχη στιγμή, μία πτώση αρκετά συνηθισμένη στο indoor trial, που όμως κατέληξε πολύ πιο σοβαρά.

Τις ευχές μας για ταχεία αποκατάσταση και σύντομα στην επιστροφή της κορυφής..

 

Η στιγμή του τραυματισμού:

 

Βασίλης Μπούδρος: Θα αγωνιστεί στο Africa Eco Race με Suzuki DR-Z4S

Ο αγώνας διεξάγεται μεταξύ 24 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου
boudros
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/10/2026

Ο Βασίλης Μπούδρος με ανάρτηση που ανέβασε στα κοινωνικά του δίκτυα ανακοινώνει επίσημα τη συμμετοχή του στο Africa Eco Race 2027 με Suzuki DR-Z4S.

Ο Έλληνας αναβάτης μετά από 4 συμμετοχές στο Rally Dakar, θα αγωνιστεί φέτος στην 18η έκδοση του Africa Eco Race που θα διεξαχθεί από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου. Την περσινή διοργάνωση είχε κατακτήσει ο Kevin Gallas με μία Yamaha Tenere 700, πάνω στη σέλα της ίδιας ακριβώς μοτοσυκλέτας που αγωνίζεται αυτές τις μέρες ο Κίμων Καράμπελας στο Addax Rally 2026.

Για αυτή τη 18η διοργάνωση, η περιπέτεια θα ξεκινήσει από την Ταγγέρη του Μαρόκου και στη συνέχεια οι αναβάτες θα διασχίσουν τη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη τερματίζοντας στην πρωτεύουσά της, Dakar.

Ο Βασίλης Μπούδρος θα συμμετέχει πάνω στη σέλα μιας ειδικά διαμορφωμένης για τον αγώνα Suzuki DR-Z4S κι εμείς θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει πριν από αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα.

boudros

Παρακάτω η ανακοίνωση του Έλληνα αναβάτη:

“Κάθε αγωνιστική πρόκληση ξεκινά από μια ιδέα. Για τη φετινή μου συμμετοχή στο Africa Eco Race, η βάση είναι ένα εργοστασιακό Suzuki DR-Z4S, που θα μεταμορφωθεί μέσα από μια σειρά εκτεταμένων μετατροπών σε μια καθαρόαιμη αγωνιστική μοτοσυκλέτα Rally Raid, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις ενός από τους πιο απαιτητικούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων.

"Το όνομα της είναι ΕΝΟΔΙΑ.

"Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Ενοδία ήταν θεότητα της αρχαίας Θεσσαλίας, συνδεδεμένη με τους δρόμους και την προστασία. Το όνομά της παραπέμπει στην πορεία, στη διαδρομή και στην αναζήτηση του δρόμου — μια συμβολική σύνδεση με το πνεύμα του Rally Raid, όπου η πλοήγηση, η αντοχή και η αποφασιστικότητα είναι εξίσου σημαντικές με την ταχύτητα.

"Αυτό είναι μόνο το σημείο εκκίνησης. Το Suzuki DR-Z4S θα εξελιχθεί βήμα-βήμα, με κάθε αλλαγή να έχει συγκεκριμένο σκοπό και κάθε επιλογή να δοκιμάζεται στην πράξη. Το Enodia Project μόλις ξεκίνησε μαζί με την Suzuki Moto Greece.

"Η διαδρομή προς την εκκίνηση του Africa Eco Race θα είναι μεγάλη και η επιστροφή ακόμα μεγαλύτερη — και αυτή είναι η πρώτη της σελίδα.”