Toni Bou στα X-Trial: Κατάγματα σπονδύλων [video]

Le Mans Γαλλία – Ο Toni Bou τραυματίζεται
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/2/2018

Ο αναβάτης της Repsol Honda Team και θρύλος του indoor trial (κι όχι μόνο) Toni Bou, τραυματίστηκε το βράδυ της Κυριακής στο Le Mans στη Γαλλία, κατά την διάρκεια των X-Trial. Όπως φαίνεται στο video η πτώση του Toni Bou ήταν αρκετά ύπουλη, σηκώθηκε περπάτησε για λίγο, αλλά το κακό είχε γίνει. Χθες εξετάστηκε από τον Joaquim Terricabras στο Consell Català de L’Esport και στην κλινική Creu Blanca στην Βαρκελώνη όπου ανακοινώθηκε κάταγμα στην δεξιά απόφυση στους σπονδύλους L2-L3-L4 και συστήθηκε άμεση διακοπή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας.

Ο Dr. Terricabras συστήνει συντηρητική αποκατάσταση αυτή την στιγμή με συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης και θεωρεί πως ο Toni Bou είναι αδύνατο να επιστρέψει για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες από τώρα.

Αυτό που θέλει να δει αυτή την στιγμή, είναι η περίπτωση να υπάρχουν κι άλλες κακώσεις πριν αποφασιστεί ποια ακριβώς μέθοδο αποκατάστασης θα ακολουθήσει ο Toni Bou..

Μία πραγματικά άτυχη στιγμή, μία πτώση αρκετά συνηθισμένη στο indoor trial, που όμως κατέληξε πολύ πιο σοβαρά.

Τις ευχές μας για ταχεία αποκατάσταση και σύντομα στην επιστροφή της κορυφής..

 

Η στιγμή του τραυματισμού:

 

Manx Grand Prix: Αναβάτης έχασε τη ζωή του, ο δεύτερος ελαφριά τραυματισμένος

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των προκριματικών της Τρίτης
manx
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/8/2026

Ένας αναβάτης έχασε τη ζωή του, μετά από ατύχημα που συνέβη χτες Τρίτη 18 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Manx Grand Prix.

Δύο αναβάτες ενεπλάκησαν στο ατύχημα που συνέβη στο σημείο Cruickshanks της μεγάλης διαδρομής Mountain Course κατά τη διάρκεια των δεύτερων χρονομετρημένων δοκιμών της 18ης Αυγούστου.

Η κόκκινη σημαία που υψώθηκε μετά το ατύχημα έθεσε τέλος στις δοκιμές της Τρίτης. Αυτό συνέβη αφού τόσο τα δοκιμαστικά της Κυριακής όσο και της Δευτέρας είχαν επηρεαστεί από κόκκινες σημαίες και κακές καιρικές συνθήκες.

Το Manx Grand Prix επιβεβαίωσε ότι ένας από τους αναβάτες που εμπλέκονταν στο ατύχημα έχασε τη ζωή του, ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Οι διοργανωτές δεν έχουν αποκαλύψει τα ονόματα των δύο αναβατών που εμπλέκονταν στο συμβάν.

“Στον πρώτο γύρο της δεύτερης προκριματικής περιόδου των αγώνων του Manx Grand Prix 2026, σημειώθηκε ατύχημα στο Cruickshanks της Ramsey, στο οποίο εμπλέκονταν δύο διαγωνιζόμενοι. Οι δοκιμές διακόπηκαν αμέσως με κόκκινη σημαία.

"Με βαθιά θλίψη, οι διοργανωτές του Manx Grand Prix επιβεβαιώνουν ότι ένας διαγωνιζόμενος υπέστη θανατηφόρα τραύματα. Ένας δεύτερος διαγωνιζόμενος φέρεται να υπέστη ελαφρά τραύματα και λαμβάνει περίθαλψη στο νοσοκομείο Nobles.

"Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες λειτουργίας της διοργάνωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία έρευνας.

"Οι διοργανωτές του Manx Grand Prix θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους κριτές, τις ιατρικές ομάδες, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, τη Manx Care και όλο το προσωπικό που συνέβαλε στην αντιμετώπιση του σημερινού συμβάντος.

"Οι σκέψεις μας είναι με τους διαγωνιζόμενους, τις οικογένειες και τους φίλους των εμπλεκομένων, οι οποίοι έχουν ζητήσει να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή.

"Θα ακολουθήσει περαιτέρω ενημέρωση εν ευθέτω χρόνω.”

Σήμερα πάντως το πρόγραμμα προβλέπεται να ξεκινήσει με το κλείσιμο των δρόμων στις 12:30 μμ τοπική ώρα.