Trial des Nations 2025: Η Ιταλία ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή του trial στο Tolmezzo

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα της ελληνικής ομάδας
Trial Des Nations
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/8/2025

Η κορυφαία διοργάνωση της παγκόσμιας σκηνής του trial, το Trial des Nations, θα διεξαχθεί για το 2025, στο Tolmezzo της Ιταλίας που θα φιλοξενήσει το αγωνιστικό διήμερο, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου

Η FIM παρουσίασε  την λίστα προ-συμμετοχής οπού παρουσιάζεται η εθνική ομάδα, αποτελούμενη από του Λευτέρη Πίππο, Γιώργο Διαμαντίδη και Ιωαννη-Αγγελο Παγόνη και θα αγωνιστεί στην κατηγορία International Trophy

Το Tolmezzo είναι μια γραφική πόλη κοντά στα σύνορα με Αυστρία και Σλοβενία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 323 μέτρων και αποτελεί πύλη προς τις Καρνικές Άλπεις, ιδανικό φυσικό πεδίο για τεχνικά αθλήματα όπως το trial.

Tolmezzo

Η τοποθεσία υπόσχεται απαιτητικές διαδρομές με φυσικά εμπόδια, πέτρινες πλαγιές και δασικά μονοπάτια, προσφέροντας τόσο στους αναβάτες όσο και στους θεατές μια μοναδική εμπειρία.

TdN

Η διοργάνωση αποτελείται από κατηγορίες ανδρών, γυναικών, την FIM International Trophy και την νεοεισαχθείσα Challenge des Nations που αγωνίζονται μικτές ομάδες δύο αναβατών.TdN

Θα καταφέρει, το απόλυτο φαβορί, η ομάδα της Ισπανίας να επιβάλει την παραδοσιακή κυριαρχία της για 21η συνεχόμενη φορά; H βρετανική γυναικεία ομάδα θα κατορθώσει την τρίτη σερί νίκη της; Ποια ομάδα θα κατακτήσει την νέα κατηγορία Challenge des Nations; Οι απαντήσεις σε λιγότερο από έναν μήνα στην γειτονική Ιταλία.

 

 

Idemitsu Moto4 Asia Cup 2026: Ανακοινώθηκαν συμμετοχές και το αρχικό ημερολόγιο

Η νέα γενιά αναβατών από την Ασία και Ωκεανία ετοιμάζεται για μια συναρπαστική σεζόν με έξι αγωνιστικούς γύρους στην Ασία.
Moto4 Asia Cup 2026 Provisional Calendar
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/11/2025

Η ερχόμενη σεζόν του Idemitsu Moto4 Asia Cup σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής, με 14 νέα ταλέντα να εντάσσονται στο grid, ενώ παλιοί γνώριμοι επιστρέφουν για να συνεχίσουν την πορεία τους.

To πρωτάθλημα Idemitsu Moto4 Asia Cup, προηγουμένως γνωστό και ως Asia Talent Cup είναι ένα “μονόμαρκο” πρωτάθλημα που έχει σχεδιαστεί ως μια ευκαιρία ανάδειξης, για ανερχόμενους νεαρούς αναβάτες από την Ασία και την Ωκεανία, δίνοντας τους προβολή και αναγνώριση, ακόμη και αν προέρχονται εκτός των δημοφιλών ευρωπαϊκών ή παγκόσμιων πρωταθλημάτων και μια διαδρομή προς τα υψηλότερα επίπεδα των Grand Prix αγώνων (Moto3, Moto2, MotoGP).

Για μείωση του κόστους συμμετοχής και αύξηση την ανταγωνιστικότητας όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με Honda NSF250R χωρίς σημαντικές δυνατότητες αναβάθμισης παρά μόνο βασικών ρυθμίσεων.

Το grid της νέας χρονιάς περιλαμβάνει νέους αναβάτες από Αυστραλία, Κίνα, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία και Ταϊλάνδη. Οι πρώτες pre-season δοκιμές έχουν προγραμματιστεί για τις 9-10 Φεβρουαρίου.

Moto4 Asia Cup 2026

Το προσωρινό ημερολόγιο περιλαμβάνει πέντε γύρους σε πίστες που φιλοξενούν και αγώνες της μεγάλης κατηγορίας MotoGP με έναν γύρο μόνο, να αναμένει επιβεβαίωση. Η σεζόν ξεκινά στην Ταϊλάνδη από 27 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου, ενώ ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στο Lusail International Circuit τον Απρίλιο. Ο τρίτος γύρος παραμένει υπό επιβεβαίωση πριν ακολουθήσουν τα Mobility Resort Motegi στην Ιαπωνία για τον τέταρτο γύρο, και μετά το Mandalika International Circuit στην Ινδονησία, με την σεζόν να κλείνει στη Μαλαισία από 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου στην Sepang.

Idemitsu Moto4 Asia Cup 2026