X-Trial 2024 - Αλλαγές στο τελικό πρόγραμμα: Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, έξω το X-Trial of Nations 2024

Οι εργασίες στο Stade Jean Ivoula δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως οπότε το X-Trial των Εθνών που ήταν να γίνει στην Γαλλία ακυρώθηκε
motomag Πρόγραμμα X-Trial – Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, δεν θα έχουμε X-Trial of Nations το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/4/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα της φετινής χρονιάς, με την Εσθονία να μπαίνει στο καλεντάρι για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ λόγω εργασιών στο στάδιο Jean Ivoula, το X-Trial of Nations που επρόκειτο να διεξαχθεί στο La Réunion της Γαλλίας δεν θα πραγματοποιηθεί για το 2024!

Με τους τρεις πρώτους αγώνες σε Ισπανία και Γαλλία να έχουν ολοκληρωθεί, η FIM και η διοργανώτρια του Χ-Trail, Esdeux έκανε γνωστό πως στο πρόγραμμα θα προστεθεί ακόμη ένας γύρος, αυξάνοντας τους αγώνες σε επτά.

Πιο συγκεκριμένα στην Unibet Arena στο Ταλίν της Εσθονίας θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου ο έκτος γύρος της χρονιάς με τον θεσμό να επισκέπτεται την χώρα της Βαλτικής για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Παράλληλα η FIM ανακοίνωσε πως το Χ-Trial of Nations που θα διεξαγόταν στο La Réunion της Γαλλίας ακυρώθηκε, καθώς οι εργασίες στο Stade Jean Ivoula δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως. Μετά τις δύο ανακοινώσεις, στο φετινό αγωνιστικό ημερολόγιο του Χ-Trial θα έχουμε 7 αγώνες, ενώ μετά από πολλά χρόνια δεν θα έχουμε αγώνα των Εθνών.

Ο Bernard Estripeau, διευθυντής της Esdeux, του διοργανωτής του X-Trail ανέφερε: "Είναι πολύ θετικό που θα έχουμε αγώνα σε μία νέα τοποθεσία καθώς βοηθά την προβολή του αθλήματος”.

Ο Kaino Tülle, επικεφαλής του TRIXS, διοργανωτής του αγώνα της Εσθονίας δήλωσε: "Είναι πολύ σημαντικό πως προσελκύσαμε το ενδιαφέρον του θεσμού καθώς για εμάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το να φέρουμε περισσότερη προβολή μέσω του X-Trial στην Εσθονία”.

Πρόγραμμα X-Trial – Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, δεν θα έχουμε X-Trial of Nations το 2024
Ετικέτες

ZXMOTO: Ετοιμάζει συμμετοχή στο Dakar 2027 – Υπέγραψε σπουδαίο αναβάτη [Video]

Πρόκειται για τον Tobias Ebster, νικητή της κατηγορίας Original by Motul το 2024
zxmoto
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/8/2026

Ο Tobias Ebster από ότι φαίνεται θα επιστρέφει στη λίστα των συμμετεχόντων του Dakar. Ο Αυστριακός αναβάτης υπέγραψε εργοστασιακό συμβόλαιο με τη ZXMOTO και σχεδιάζει να λάβει μέρος στο Dakar 2027 με την ολοκαίνουργια ZXMOTO 450 Rally, υπό την αιγίδα της Joyride Race Service.

Πρόκειται φυσικά το ντεμπούτο του νέου Κινέζου κατασκευαστή στο Dakar κι αυτό πρόκειται να γίνει με έναν εξαιρετικό αναβάτη, ενώ το MOTO σας είχε ενημερώσει κάποιους μήνες νωρίτερα για την επικείμενη συμμετοχή της ZXMOTO στο Dakar του 2027.

Ο Tobias Ebster είναι 29 ετών και κατάγεται από την Αυστρία και μόνο τυχαίος δεν είναι, αφού έχει πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του. Κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Bajas το 2022. Το 2024, στην πρώτη του συμμετοχή στο Dakar, αγωνίστηκε στην πιο δύσκολη κατηγορία του θεσμού, Original by Motulεκεί που αγωνίζεται και ο Βασίλης Μπούδρος – και κέρδισε την κατηγορία, ενώ φυσικά βγήκε και Best Rookie! Το 2025 έκανε τη δεύτερη συμμετοχή του στο Dakar και βγήκε 9ος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία Rally2. Το παράδοξο εδώ ήταν πως συμμετείχε ως ανεξάρτητος αναβάτης, κάτι που δεν πτόησε τον Tobias που πάλευε στα ίσια με τους εργοστασιακούς.

ZXMOTO

Την περσινή χρονιά υπέγραψε συμβόλαιο με την Hero, όμως το Dakar του 2026 δεν πήγε όπως το περίμενε, αφού έπεσε πολύ νωρίς και έσπασε το αριστερό του χέρι, εγκαταλείποντας έτσι τον αγώνα. Λίγο αργότερα η Hero τον ενημέρωσε πως δεν θα του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Αυτό βέβαια μπορεί και μη βγήκε σε κακό, αφού ο Αυστριακός υπέγραψε εργοστασιακό συμβόλαιο με τη ZXMOTO και είναι έτοιμος να τρέξει στο Dakar του 2027 πάνω στη σέλα της 450 Rally. Όλη την υποστήριξη έχει αναλάβει η ομάδα Joyride Race Service. Στα τέλη Σεπτέμβρη μάλιστα θα έχουμε και την επίσημη πρεμιέρα, αφού η ομάδα θα συμμετέχει στο Rallye du Maroc, που είναι στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally Raid. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα video που έχει ανεβάσει η ZXMOTO στο επίσημο κανάλι της.