X-Trial 2024 - Αλλαγές στο τελικό πρόγραμμα: Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, έξω το X-Trial of Nations 2024

Οι εργασίες στο Stade Jean Ivoula δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως οπότε το X-Trial των Εθνών που ήταν να γίνει στην Γαλλία ακυρώθηκε
motomag Πρόγραμμα X-Trial – Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, δεν θα έχουμε X-Trial of Nations το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/4/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα της φετινής χρονιάς, με την Εσθονία να μπαίνει στο καλεντάρι για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ λόγω εργασιών στο στάδιο Jean Ivoula, το X-Trial of Nations που επρόκειτο να διεξαχθεί στο La Réunion της Γαλλίας δεν θα πραγματοποιηθεί για το 2024!

Με τους τρεις πρώτους αγώνες σε Ισπανία και Γαλλία να έχουν ολοκληρωθεί, η FIM και η διοργανώτρια του Χ-Trail, Esdeux έκανε γνωστό πως στο πρόγραμμα θα προστεθεί ακόμη ένας γύρος, αυξάνοντας τους αγώνες σε επτά.

Πιο συγκεκριμένα στην Unibet Arena στο Ταλίν της Εσθονίας θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου ο έκτος γύρος της χρονιάς με τον θεσμό να επισκέπτεται την χώρα της Βαλτικής για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Παράλληλα η FIM ανακοίνωσε πως το Χ-Trial of Nations που θα διεξαγόταν στο La Réunion της Γαλλίας ακυρώθηκε, καθώς οι εργασίες στο Stade Jean Ivoula δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως. Μετά τις δύο ανακοινώσεις, στο φετινό αγωνιστικό ημερολόγιο του Χ-Trial θα έχουμε 7 αγώνες, ενώ μετά από πολλά χρόνια δεν θα έχουμε αγώνα των Εθνών.

Ο Bernard Estripeau, διευθυντής της Esdeux, του διοργανωτής του X-Trail ανέφερε: "Είναι πολύ θετικό που θα έχουμε αγώνα σε μία νέα τοποθεσία καθώς βοηθά την προβολή του αθλήματος”.

Ο Kaino Tülle, επικεφαλής του TRIXS, διοργανωτής του αγώνα της Εσθονίας δήλωσε: "Είναι πολύ σημαντικό πως προσελκύσαμε το ενδιαφέρον του θεσμού καθώς για εμάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το να φέρουμε περισσότερη προβολή μέσω του X-Trial στην Εσθονία”.

Πρόγραμμα X-Trial – Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, δεν θα έχουμε X-Trial of Nations το 2024
Ετικέτες

Rallye du Maroc 2026, Day 3: 1ος γενικής ο Canet, μπροστά από Benavides και Sanders [Video]

Ανακατατάξεις στην κορυφή της γενικής κατάταξης
edgar_canet
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/10/2026

Ο Luciano Benavides της KTM κατέκτησε τη νίκη στην τρίτη ειδική διαδρομή του Rallye du Maroc 2026. Ο ομόσταυλός του Daniel Sanders, αντιμετώπισε προβλήματα πλοήγησης, ενώ ο Edgar Canet επίσης των Αυστριακών πέρασε πρώτος στη γενική κατάταξη.

Ανακατάταξη έφερε η τρίτη ημέρα του αγώνα, με τον Benavides να τερματίζει πρώτος στην ειδική και τον Canet να περνάει πρωτοπόρος στον αγώνα! Ο Sanders της Red Bull KTM Factory Racing έχασε πολύτιμο χρόνο, καθώς αντιμετώπισε προβλήματα με την πλοήγηση.

Ο Tosha Schareina της Honda πήρε την δεύτερη θέση της ημέρας, με τον Nacho Cornejo της Hero να τερματίζει τρίτος κι έτσι είδαμε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στις πρώτες τρεις θέσεις της ημέρας, ανακατεύοντας παράλληλα και την τράπουλα στη γενική κατάταξη.

Συνολικά ο Canet προηγείται για 1 λεπτό και 25 δευτερόλεπτα του Benavides και για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα του Sanders που είναι πλέον τρίτος. Εντυπωσιακή ήταν και η επίδοση του Skyler Howes της ZXMOTO που τερμάτισε 10ος ημέρας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα αποτελέσματα της ημέρας, αλλά και τη γενική κατάταξη.