X-Trial 2024 - Αλλαγές στο τελικό πρόγραμμα: Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, έξω το X-Trial of Nations 2024

Οι εργασίες στο Stade Jean Ivoula δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως οπότε το X-Trial των Εθνών που ήταν να γίνει στην Γαλλία ακυρώθηκε
motomag Πρόγραμμα X-Trial – Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, δεν θα έχουμε X-Trial of Nations το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/4/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα της φετινής χρονιάς, με την Εσθονία να μπαίνει στο καλεντάρι για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ λόγω εργασιών στο στάδιο Jean Ivoula, το X-Trial of Nations που επρόκειτο να διεξαχθεί στο La Réunion της Γαλλίας δεν θα πραγματοποιηθεί για το 2024!

Με τους τρεις πρώτους αγώνες σε Ισπανία και Γαλλία να έχουν ολοκληρωθεί, η FIM και η διοργανώτρια του Χ-Trail, Esdeux έκανε γνωστό πως στο πρόγραμμα θα προστεθεί ακόμη ένας γύρος, αυξάνοντας τους αγώνες σε επτά.

Πιο συγκεκριμένα στην Unibet Arena στο Ταλίν της Εσθονίας θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου ο έκτος γύρος της χρονιάς με τον θεσμό να επισκέπτεται την χώρα της Βαλτικής για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Παράλληλα η FIM ανακοίνωσε πως το Χ-Trial of Nations που θα διεξαγόταν στο La Réunion της Γαλλίας ακυρώθηκε, καθώς οι εργασίες στο Stade Jean Ivoula δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως. Μετά τις δύο ανακοινώσεις, στο φετινό αγωνιστικό ημερολόγιο του Χ-Trial θα έχουμε 7 αγώνες, ενώ μετά από πολλά χρόνια δεν θα έχουμε αγώνα των Εθνών.

Ο Bernard Estripeau, διευθυντής της Esdeux, του διοργανωτής του X-Trail ανέφερε: "Είναι πολύ θετικό που θα έχουμε αγώνα σε μία νέα τοποθεσία καθώς βοηθά την προβολή του αθλήματος”.

Ο Kaino Tülle, επικεφαλής του TRIXS, διοργανωτής του αγώνα της Εσθονίας δήλωσε: "Είναι πολύ σημαντικό πως προσελκύσαμε το ενδιαφέρον του θεσμού καθώς για εμάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το να φέρουμε περισσότερη προβολή μέσω του X-Trial στην Εσθονία”.

Πρόγραμμα X-Trial – Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, δεν θα έχουμε X-Trial of Nations το 2024
Ετικέτες

SuperEnduro 2026, 1ος γύρος Πολωνία: Billy Bolt και Husqvarna στην κορυφή

Δεύτερος ο Jonny Walker, σε ρηχά νερά ο 8ος Manuel Lettenbichler - 6ος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής EnduroGP, Josep Garcia
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/12/2025

Ο Billy Bolt ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την πορεία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro 2026 στο Gliwice της Πολωνίας, με τον Jonny Walker να έρχεται δεύτερος και τον Eddie Karlsson να συμπληρώνει το βάθρο.

Στην SuperPole ο Bolt τερμάτισε πρώτος μπροστά από τους Mitch και Ash Brightmore, τον Eddie Karlsson και τον Josep Garcia, ενώ ο Walker έκανε ένα λάθος που θα καθόριζε τον πρώτο γύρο.

Bolt

1ος αγώνας

Ο Billy Bolt με Husqvarna δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του και έλεγξε τον αγώνα από την αρχή του. Πίσω του τα αδέρφια Brightmore με GASGAS έδιναν τη δική τους μάχη με τον Walker με Triumph που είχε ανακάμψει και τους είχε φτάσει. Ο Walker στην συνέχεια είχε πτώση και τερμάτισε στην 5η θέση, ενώ τέταρτος ήρθε ο Karlsson με Stark.

2ος αγώνας

Ο δεύτερος αγώνας χρησιμοποιεί αντίστροφη σειρά εκκίνησης, που σημαίνει ότι οι κορυφαίοι αναβάτες από τον πρώτο αγώνα ξεκινούν από τις τελευταίες θέσεις! Ο Walker είχε εδώ το πλεονέκτημα και πήρε τη νίκη με τον Bolt να ακολουθεί. Για την τρίτη θέση πάλευαν τα αδέρφια Brightmore και ο Karlsson, με τον Ashton Brightmore να κατακτά τελικά την τελευταία θέση στο βάθρο.

3ος αγώνας

Ο Bolt πήρε τη νίκη με δεύτερο τον Walker, με τον Bolt να παραδέχεται αργότερα ότι χαλάρωσε ελαφρώς και ότι ένας ακόμη γύρος θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα πράγματα. Τα αδέρφια Brightmore συγκρούστηκαν μεταξύ τους και είχαν πτώση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Eddie Karlsson, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο του βάθρο στο SuperEnduro και ένα ιστορικό αποτέλεσμα για τη Stark.

Στην πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό και απέναντι στους καλύτερους αναβάτες του, ο εργοστασιακός αναβάτης της KTM και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro 2025, Josep Garcia, τα βρήκε λίγο σκούρα, αλλά η 6η θέση που κατέκτησε δεν είναι και μικρό πράγμα, περνώντας μπροστά και από τον ομόσταυλό του Lettenbichler, ο οποίος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 8η θέση στη γενική.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του SuperEnduro 2026:

Bolt