X-Trial 2024 - Αλλαγές στο τελικό πρόγραμμα: Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, έξω το X-Trial of Nations 2024

Οι εργασίες στο Stade Jean Ivoula δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως οπότε το X-Trial των Εθνών που ήταν να γίνει στην Γαλλία ακυρώθηκε
motomag Πρόγραμμα X-Trial – Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, δεν θα έχουμε X-Trial of Nations το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/4/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα της φετινής χρονιάς, με την Εσθονία να μπαίνει στο καλεντάρι για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ λόγω εργασιών στο στάδιο Jean Ivoula, το X-Trial of Nations που επρόκειτο να διεξαχθεί στο La Réunion της Γαλλίας δεν θα πραγματοποιηθεί για το 2024!

Με τους τρεις πρώτους αγώνες σε Ισπανία και Γαλλία να έχουν ολοκληρωθεί, η FIM και η διοργανώτρια του Χ-Trail, Esdeux έκανε γνωστό πως στο πρόγραμμα θα προστεθεί ακόμη ένας γύρος, αυξάνοντας τους αγώνες σε επτά.

Πιο συγκεκριμένα στην Unibet Arena στο Ταλίν της Εσθονίας θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου ο έκτος γύρος της χρονιάς με τον θεσμό να επισκέπτεται την χώρα της Βαλτικής για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Παράλληλα η FIM ανακοίνωσε πως το Χ-Trial of Nations που θα διεξαγόταν στο La Réunion της Γαλλίας ακυρώθηκε, καθώς οι εργασίες στο Stade Jean Ivoula δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως. Μετά τις δύο ανακοινώσεις, στο φετινό αγωνιστικό ημερολόγιο του Χ-Trial θα έχουμε 7 αγώνες, ενώ μετά από πολλά χρόνια δεν θα έχουμε αγώνα των Εθνών.

Ο Bernard Estripeau, διευθυντής της Esdeux, του διοργανωτής του X-Trail ανέφερε: "Είναι πολύ θετικό που θα έχουμε αγώνα σε μία νέα τοποθεσία καθώς βοηθά την προβολή του αθλήματος”.

Ο Kaino Tülle, επικεφαλής του TRIXS, διοργανωτής του αγώνα της Εσθονίας δήλωσε: "Είναι πολύ σημαντικό πως προσελκύσαμε το ενδιαφέρον του θεσμού καθώς για εμάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το να φέρουμε περισσότερη προβολή μέσω του X-Trial στην Εσθονία”.

Πρόγραμμα X-Trial – Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, δεν θα έχουμε X-Trial of Nations το 2024
Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες