X-Trial 2024 - Αλλαγές στο τελικό πρόγραμμα: Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, έξω το X-Trial of Nations 2024

Οι εργασίες στο Stade Jean Ivoula δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως οπότε το X-Trial των Εθνών που ήταν να γίνει στην Γαλλία ακυρώθηκε
motomag Πρόγραμμα X-Trial – Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, δεν θα έχουμε X-Trial of Nations το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/4/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα της φετινής χρονιάς, με την Εσθονία να μπαίνει στο καλεντάρι για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ λόγω εργασιών στο στάδιο Jean Ivoula, το X-Trial of Nations που επρόκειτο να διεξαχθεί στο La Réunion της Γαλλίας δεν θα πραγματοποιηθεί για το 2024!

Με τους τρεις πρώτους αγώνες σε Ισπανία και Γαλλία να έχουν ολοκληρωθεί, η FIM και η διοργανώτρια του Χ-Trail, Esdeux έκανε γνωστό πως στο πρόγραμμα θα προστεθεί ακόμη ένας γύρος, αυξάνοντας τους αγώνες σε επτά.

Πιο συγκεκριμένα στην Unibet Arena στο Ταλίν της Εσθονίας θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου ο έκτος γύρος της χρονιάς με τον θεσμό να επισκέπτεται την χώρα της Βαλτικής για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Παράλληλα η FIM ανακοίνωσε πως το Χ-Trial of Nations που θα διεξαγόταν στο La Réunion της Γαλλίας ακυρώθηκε, καθώς οι εργασίες στο Stade Jean Ivoula δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως. Μετά τις δύο ανακοινώσεις, στο φετινό αγωνιστικό ημερολόγιο του Χ-Trial θα έχουμε 7 αγώνες, ενώ μετά από πολλά χρόνια δεν θα έχουμε αγώνα των Εθνών.

Ο Bernard Estripeau, διευθυντής της Esdeux, του διοργανωτής του X-Trail ανέφερε: "Είναι πολύ θετικό που θα έχουμε αγώνα σε μία νέα τοποθεσία καθώς βοηθά την προβολή του αθλήματος”.

Ο Kaino Tülle, επικεφαλής του TRIXS, διοργανωτής του αγώνα της Εσθονίας δήλωσε: "Είναι πολύ σημαντικό πως προσελκύσαμε το ενδιαφέρον του θεσμού καθώς για εμάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το να φέρουμε περισσότερη προβολή μέσω του X-Trial στην Εσθονία”.

Πρόγραμμα X-Trial – Μέσα το Ταλίν της Εσθονίας, δεν θα έχουμε X-Trial of Nations το 2024
Ετικέτες

Σκοτώθηκε αναβάτης στον αγώνα North West 200 – 1ο θανατηφόρο μετά από 10 χρόνια

Το δυστύχημα έγινε στην κατάταξη των Superbike
Σκοτώθηκε αναβάτης στον αγώνα North West 200 – 1ο θανατηφόρο μετά από 10 χρόνια
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/5/2026

Τραγικά τα νέα για την κόκκινη σημαία που βγήκε πριν λίγο στις δοκιμές κατάταξης των Superbike στον North West 200, το προοίμιο του Isle of Man TT.

Σκοτώθηκε αναβάτης μετά από πτώση με την κόκκινη σημαία να βγαίνει αμέσως και το ασθενοφόρο να τον προσεγγίζει ενώ είχε ακόμη σφυγμό προσπαθώντας να τον σταθεροποιήσει στο σημείο.

Η οικογένεια του θανούντα έδωσε την συγκατάθεσή της να συνεχίσουν οι δοκιμές και η διεξαγωγή του αγώνα, αλλά ζήτησε να μην δημοσιευτεί προς το παρόν το όνομα του νεκρού.

Παρότι υπάρχει αντίθετη φήμη, είναι το πρώτο θανατηφόρο εδώ και μία δεκαετία στον συγκεκριμένο αγώνα, όπου το τελευταίο δυστύχημα έγινε το 2016.

Στον North West έχει σκοτωθεί και ένας από τους πολλούς Dunlop που έχουν χάσει την ζωή τους σε αυτό το είδος αγώνων, ο πατέρας του Micheal, Robert Dunlop που σκοτώθηκε στις δοκιμές των 250αριών, στις 15 Μαΐου 2008.

Σήμερα το δυστύχημα έγινε στην στροφή Station και δεν αναφέρεται συμμετοχή άλλων αναβατών.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.