Marc Marquez - Υποψήφιος για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025... με ένα εμπόδιο

Σύμφωνα με δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της Ducati Corse, Paolo Ciabatti, κύριο θέμα είναι το οικονομικό
motomagMotoGP – Ο Marquez είναι ένας από τους υποψήφιους για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/12/2023

Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, θα μπορούσε να βρει μία θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025, όμως οι μισθολογικές του απαιτήσεις ίσως βάλουν φρένο σε αυτό, σύμφωνα και με τον Paolo Ciabatti.

Μέχρι να φύγει από την εργοστασιακή ομάδα της Honda, στο τέλος της σεζόν του 2023, για χάρη μιας δορυφορικής Ducati, ο Marquez ήταν ο αναβάτης με τις υψηλότερες απολαβές στο grid. Μάλιστα, το τετραετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τη Honda το 2020, από το οποίο ολοκλήρωσε τα 3 έτη, υπολογίζεται ότι ήταν ένα από τα πιο υψηλά, όσον αφορά τις απολαβές.

Είναι επίσης κατανοητό, ότι ακόμα και μετά τη δήλωση του ίδιου ότι δεν πάει αμισθί στην Gresini Racing Team, αυτό δεν συνεπάγεται ότι έχει τις ίδιες απολαβές. Μιλάμε για μία δορυφορική ομάδα που αναμφίβολα δεν έχει τους πόρους να υποστηρίξει έναν τόσο υψηλό μισθό, όσο το μεγαθήριο HRC. Βέβαια, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα αθλήματα, έτσι και στα MotoGP, δεν είναι μόνο ο μισθός που παίρνει ο αναβάτης από το συμβόλαιό του. Στα συνολικά του κέρδη πρέπει να υπολογιστούν και οι χορηγοί, που στην περίπτωση του Marc, είναι αναμφίβολα πιο… κουβαρντάδες, σε σύγκριση με άλλους αναβάτες στο grid.

MotoGP – Ο Marquez είναι ένας από τους υποψήφιους για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025

Το συμβόλαιό του, όμως με την Gresini λήγει σε έναν χρόνο, που σημαίνει ότι το 2025 η Ducati κινδυνεύει να μείνει χωρίς τον Marc. Το τέλος της σεζόν του 2024 θα δει και την λήξη πολλών ακόμα συμβολαίων, συμπεριλαμβανομένων αναβατών της Ducati, που σημαίνει ότι το Borgo Panigale κινδυνεύει να χάσει κάποια από τα μεγάλα ταλέντα του. O Paolo Ciabatti, αθλητικός διευθυντής του Ducati Corse, σε συνέντευξη που έδωσε στο GPOne δήλωσε ότι σίγουρα ο Marquez θα βρίσκεται μέσα στους υποψήφιους, καθώς ακόμα δεν έχουν ορίσει την εργοστασιακή ομάδα του 2025.

Αναμφίβολα η πολύ καλή επίδοση του Ισπανού, ο οποίος εντυπωσίασε με τους χρόνους στην πρώτη του επαφή με την Ducati στα τελευταία δοκιμαστικά του 2023 στη Valencia, θα έπαιξε τον ρόλο της σε αυτή την δήλωση του Ciabatti. Ακόμη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Covid έχει επηρεάσει τους μισθούς, που σημαίνει ότι και ο Marc θα πρέπει να συμβιβαστεί με λιγότερα, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η Ducati δεν σκοπεύει να τους δώσει τα χρήματα που έπαιρνε στη Honda.

MotoGP – Ο Marquez είναι ένας από τους υποψήφιους για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025

Συνεχίζοντας, παραδέχτηκε ότι το ρίσκο είναι εκεί, όχι μόνο για τον Marquez αλλά και για άλλους αναβάτες όπως ο Jorge Martin, ο οποίος αν το 2025 δεν βρει μία θέση στην εργοστασιακή ομάδα, τότε θα μπορούσε να στραφεί σε άλλον κατασκευαστή καθώς έχει ήδη αποδείξει το ταλέντο του και είναι περιζήτητος στην αγορά.

Όσον αφορά τον Marquez, ο Ciabatti θεωρεί ότι τα πολύ καλά αποτελέσματα της Ducati, όπου πολλές φορές συμπλήρωναν μόνες τους το βάθρο, δεν είχαν την ανάγκη της συνδρομής του Marquez. Από την άλλη, ως άνθρωπος της εταιρείας είναι υπερήφανος που ο Marc τους επέλεξε, καθώς αποτελεί μία επιπλέον αναγνώριση για το πόσο καλή μοτοσυκλέτα είναι η Desmosedici. Όπως χαρακτηριστικά είπε, αν ο Marc επιλέξει την Ducati το 2025 θα είναι επειδή είδε ότι μπορεί να είναι ξανά ανταγωνιστικός.

MotoGP – Ο Marquez είναι ένας από τους υποψήφιους για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025

Είναι λογικό μία ομάδα σαν την Ducati, να μην μπορεί να υποστηρίξει τα ποσά της Honda, καθώς και οι ίδιοι έχουν παραδεχτεί ότι μπροστά στον Ιάπωνα κατασκευαστή είναι σαν βιοτεχνία. Οι αριθμοί πωλήσεων δεν ψεύδονται. Από την άλλη, το Borgo Panigale έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική μοτοσυκλέτα, με τα αποτελέσματα των τελευταίων σεζόν να το αποδεικνύουν περίτρανα. Η επέλασή της ήταν καθολική, ενώ οι περισσότεροι ιδιώτες αναζητούν μία μοτοσυκλέτα της για την δορυφορική τους ομάδα.

Η γνώση ότι έχουν την καλύτερη μοτοσυκλέτα αυτή την στιγμή στο grid και οι πολλοί μνηστήρες για την εργοστασιακή ομάδα βοηθούν τον Ciabatti, αλλά και γενικότερα την Ducati Corse να διαπραγματευτεί χωρίς, μέχρι στιγμής, κάποιον ουσιαστικό αντίπαλο. Βέβαια η σεζόν του 24 θα αναδείξει πολλά και ίσως αλλάξει το σκηνικό, παρασύροντας μαζί του και τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ετικέτες

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου!

Η αυλαία του BMU 2024 άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο
motomagΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/4/2024

Η έναρξη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος 2024 στις Σέρρες, είδε τον δις Πρωταθλητή Βαλκανίων Κωσταντίνο Μαυρόπουλο να σημειώνει νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία SSP300, ενώ ο Έλληνας Πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία και στους δύο αγώνες, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική του σεζόν.

Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, ο οποίος φέτος αγωνίζεται και στο ιταλικό Πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, κατάφερε να δώσει το παρόν στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου στις 12-14 Απριλίου διεξήχθη ο πρώτος γύρος του BMU 2024. Εκεί συμμετείχε με μία Yamaha R3 στην κατηγορία SSP300, όπου με το εντυπωσιακό οδηγικό του στυλ κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ γύρου της κατηγορίας, το οποίο είχε κάνει ο ίδιος τη σεζόν του 2023.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Αν και τα πρώτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12/4, ένα απρόοπτο συμβάν με λάδια που είχαν χυθεί στην πίστα ανάγκασε σε μεταφορά τους για το Σάββατο 13/4. Εκεί ο Dinos31, κατά κόσμον Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, σημείωσε χρόνο 1:23.699, 0,133 δέκατα πιο κάτω από το 1:23.832 στα δεύτερα χρονομετρημένα δοκιμαστικά πέρυσι, βάζοντας το όνομά του για δεύτερη φορά στην λίστα των ταχύτερων γύρων στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο εντυπωσιακός του χρόνος, για τα δεδομένα της κατηγορίας κυβισμού στην οποία αγωνίζεται, τον έφερε με άνεση στην pole position για τον πρώτο αγώνα που ακολούθησε το Σάββατο. Εκεί, μετά από μία δυνατή μάχη με τον Mert Konuk, ο οποίος έλαβε μάλιστα και προειδοποίηση για επικίνδυνη οδήγηση, ο Ντίνος κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία. Τρίτος ήρθε ο Voinea Mihai Alexandru. Ίδιο το σκηνικό και στον δεύτερο αγώνα, την Κυριακή, με τον Konuk να μένει πίσω από τον Μαυρόπουλο, ο οποίος κατάφερε να κάνει το απόλυτο 2 στα 2.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο ίδιος ο Ντίνος δεν παρέλειψε μετά την επιτυχία του αυτή να ευχαριστήσει τόσο την ομάδα του @arpacademy, αλλά και τους χορηγούς του @dimosthenismavropoulos, @motodynamicsgr, @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas, @sambacoffeeroasters, @motoholicsgr, @motodiktio, @motod1rect, @yamaha_spiliotis1_official, @pirelli, @intramoto, @motoaccessgr, @extraproducts.tasoulis, @rider.graphics, @mouratisgp, @almoraplus και @chocomaxcroissant.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρουΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου