Marc Marquez - Υποψήφιος για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025... με ένα εμπόδιο

Σύμφωνα με δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της Ducati Corse, Paolo Ciabatti, κύριο θέμα είναι το οικονομικό
motomagMotoGP – Ο Marquez είναι ένας από τους υποψήφιους για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/12/2023

Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, θα μπορούσε να βρει μία θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025, όμως οι μισθολογικές του απαιτήσεις ίσως βάλουν φρένο σε αυτό, σύμφωνα και με τον Paolo Ciabatti.

Μέχρι να φύγει από την εργοστασιακή ομάδα της Honda, στο τέλος της σεζόν του 2023, για χάρη μιας δορυφορικής Ducati, ο Marquez ήταν ο αναβάτης με τις υψηλότερες απολαβές στο grid. Μάλιστα, το τετραετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τη Honda το 2020, από το οποίο ολοκλήρωσε τα 3 έτη, υπολογίζεται ότι ήταν ένα από τα πιο υψηλά, όσον αφορά τις απολαβές.

Είναι επίσης κατανοητό, ότι ακόμα και μετά τη δήλωση του ίδιου ότι δεν πάει αμισθί στην Gresini Racing Team, αυτό δεν συνεπάγεται ότι έχει τις ίδιες απολαβές. Μιλάμε για μία δορυφορική ομάδα που αναμφίβολα δεν έχει τους πόρους να υποστηρίξει έναν τόσο υψηλό μισθό, όσο το μεγαθήριο HRC. Βέβαια, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα αθλήματα, έτσι και στα MotoGP, δεν είναι μόνο ο μισθός που παίρνει ο αναβάτης από το συμβόλαιό του. Στα συνολικά του κέρδη πρέπει να υπολογιστούν και οι χορηγοί, που στην περίπτωση του Marc, είναι αναμφίβολα πιο… κουβαρντάδες, σε σύγκριση με άλλους αναβάτες στο grid.

MotoGP – Ο Marquez είναι ένας από τους υποψήφιους για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025

Το συμβόλαιό του, όμως με την Gresini λήγει σε έναν χρόνο, που σημαίνει ότι το 2025 η Ducati κινδυνεύει να μείνει χωρίς τον Marc. Το τέλος της σεζόν του 2024 θα δει και την λήξη πολλών ακόμα συμβολαίων, συμπεριλαμβανομένων αναβατών της Ducati, που σημαίνει ότι το Borgo Panigale κινδυνεύει να χάσει κάποια από τα μεγάλα ταλέντα του. O Paolo Ciabatti, αθλητικός διευθυντής του Ducati Corse, σε συνέντευξη που έδωσε στο GPOne δήλωσε ότι σίγουρα ο Marquez θα βρίσκεται μέσα στους υποψήφιους, καθώς ακόμα δεν έχουν ορίσει την εργοστασιακή ομάδα του 2025.

Αναμφίβολα η πολύ καλή επίδοση του Ισπανού, ο οποίος εντυπωσίασε με τους χρόνους στην πρώτη του επαφή με την Ducati στα τελευταία δοκιμαστικά του 2023 στη Valencia, θα έπαιξε τον ρόλο της σε αυτή την δήλωση του Ciabatti. Ακόμη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Covid έχει επηρεάσει τους μισθούς, που σημαίνει ότι και ο Marc θα πρέπει να συμβιβαστεί με λιγότερα, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η Ducati δεν σκοπεύει να τους δώσει τα χρήματα που έπαιρνε στη Honda.

MotoGP – Ο Marquez είναι ένας από τους υποψήφιους για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025

Συνεχίζοντας, παραδέχτηκε ότι το ρίσκο είναι εκεί, όχι μόνο για τον Marquez αλλά και για άλλους αναβάτες όπως ο Jorge Martin, ο οποίος αν το 2025 δεν βρει μία θέση στην εργοστασιακή ομάδα, τότε θα μπορούσε να στραφεί σε άλλον κατασκευαστή καθώς έχει ήδη αποδείξει το ταλέντο του και είναι περιζήτητος στην αγορά.

Όσον αφορά τον Marquez, ο Ciabatti θεωρεί ότι τα πολύ καλά αποτελέσματα της Ducati, όπου πολλές φορές συμπλήρωναν μόνες τους το βάθρο, δεν είχαν την ανάγκη της συνδρομής του Marquez. Από την άλλη, ως άνθρωπος της εταιρείας είναι υπερήφανος που ο Marc τους επέλεξε, καθώς αποτελεί μία επιπλέον αναγνώριση για το πόσο καλή μοτοσυκλέτα είναι η Desmosedici. Όπως χαρακτηριστικά είπε, αν ο Marc επιλέξει την Ducati το 2025 θα είναι επειδή είδε ότι μπορεί να είναι ξανά ανταγωνιστικός.

MotoGP – Ο Marquez είναι ένας από τους υποψήφιους για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati το 2025

Είναι λογικό μία ομάδα σαν την Ducati, να μην μπορεί να υποστηρίξει τα ποσά της Honda, καθώς και οι ίδιοι έχουν παραδεχτεί ότι μπροστά στον Ιάπωνα κατασκευαστή είναι σαν βιοτεχνία. Οι αριθμοί πωλήσεων δεν ψεύδονται. Από την άλλη, το Borgo Panigale έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική μοτοσυκλέτα, με τα αποτελέσματα των τελευταίων σεζόν να το αποδεικνύουν περίτρανα. Η επέλασή της ήταν καθολική, ενώ οι περισσότεροι ιδιώτες αναζητούν μία μοτοσυκλέτα της για την δορυφορική τους ομάδα.

Η γνώση ότι έχουν την καλύτερη μοτοσυκλέτα αυτή την στιγμή στο grid και οι πολλοί μνηστήρες για την εργοστασιακή ομάδα βοηθούν τον Ciabatti, αλλά και γενικότερα την Ducati Corse να διαπραγματευτεί χωρίς, μέχρι στιγμής, κάποιον ουσιαστικό αντίπαλο. Βέβαια η σεζόν του 24 θα αναδείξει πολλά και ίσως αλλάξει το σκηνικό, παρασύροντας μαζί του και τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ετικέτες

Motul WSBK & MotoGP – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Παραμένει ως γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μέχρι και το 2031 τουλάχιστον
motomagMotul WSBK – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Τα Motul WSBK ανακοίνωσαν την ανανέωση του συμβολαίου με την θρυλική πίστα του Assen, η οποία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και το 2031, ενώ αντίστοιχη επέκταση θα ισχύσει και στα MotoGP.

Μετά την ολοκλήρωση του ολλανδικού γύρου για το 2024, η πίστα TT του Assen και τα Motul WSBK, όπου έδωσαν το παρόν 56.734 θεατές κατά την διάρκεια του τριημέρου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Εξασφαλίζεται έτσι, ότι o “Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας”, ο οποίος μετρά ήδη πάνω από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, θα συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία.

Η πίστα του Assen φιλοξενεί τα Motul WSBK από το 1992, με την μόνη χρονιά που δεν έλαβε χώρα αγώνας εκεί να είναι το 2020, που ο COVID είχε επιβάλει τους δικούς του κανόνες. Αποτελεί μάλιστα την έδρα μερικών εκ των αναβατών που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, όπως των Michael van der Mark και Jeffrey Buis, αλλά και ανερχόμενων ταλέντων όπως οι Loris Veneman και Glenn van Straalen. Ο τελευταίος μάλιστα, σημείωσε φέτος την πρώτη του νίκη στην κατηγορία WSSP.

Η ανανέωση αυτή, αφορά και τα MotoGP, για τα οποία η πίστα TT αποτελεί έναν κομβικό σταθμό στην ιστορία τους, από το 1949 όταν ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του, με μόνη χρονιά που τα εργοστασιακά πρωτότυπα δεν ταξίδεψαν μέχρι εκεί να είναι… καλά το μαντέψατε, το 2020. Αρχικά, οι αναβάτες των GP αγωνίζονταν στους δημόσιους δρόμους της ολλανδικής πόλης, στην ίδια χάραξη που χρησιμοποιούνταν ήδη από το 1926 για το Ολλανδικό TT. Το 1955 ήταν η χρονιά που η πίστα θα έπαιρνε εν μέρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, κρατώντας ένα τμήμα από τον δημόσιο δρόμο, δίνοντας όμως χώρο για πτώσεις.

Από τότε, πέρασαν τόνοι νερού από το αυλάκι, που το μετέτρεψαν σε ποτάμι. Όσες, όμως, αλλαγές και να έχουν γίνει στην πάροδο των χρόνων, ο “Καθεδρικός της Ταχύτητας” παραμένει ένας ιστορικός σταθμός για το Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων μοτοσυκλέτας, έχοντας γράψει τα δικά του ξεχωριστά κιτάπια, στις χρυσές σελίδες του αθλήματος.

Ετικέτες