Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Suzuki Hayabusa 2021: Η απόλυτη δοκιμή! + Gen3 vs Gen2 vs Gen1 [Teaser VIDEO]

ΜΟΤΟ τ.619 – 1η Ιουνίου 2021

Η απόλυτη δοκιμή για την Suzuki Hayabusa 2021 έρχεται στο ΜΟΤΟ μετά από ένα μήνα σε δρόμους, σε αεροδρόμια και σε πίστες, γράφοντας πάνω από 6.500 χιλιόμετρα συνολικά!

Μαζί ένα συγκριτικό γενεών ξεκινώντας από την μοτοσυκλέτα που… τα ξεκίνησε όλα: Gen1 vs Gen2 vs Gen3! Καθοριστική η συνδρομή των αγωνιζομένων Δημήτρη Καρακώστα και Σάκη Συνιώρη για την επική κόντρα στον διάδρομο του στρατιωτικού αεροδρομίου Τατοΐου, που δεσμεύτηκε από το ΜΟΤΟ για να αποτελέσει πεδίο δοκιμών σε αυτή την επική μάχη γενεών. Ένα από τα παλαιότερα αεροδρόμια της χώρας, άρρηκτα συνδεδεμένο με τους ελληνικούς αγώνες, μας έδωσε μερικές στιγμές ανταγωνιστικής δράσης και ταυτόχρονα επέτρεψε την σύγκριση με κάθε ασφάλεια, πλήρως δικαιολογώντας την τεράστια γραφειοκρατία και το κόστος που απαιτεί το εγχείρημα.

 

VIDEO-Teaser: «Η απόλυτη δοκιμή Hayabusa» Έρχεται στο ΜΟΤΟ!

Δεν θα προδώσουμε από τώρα το αποτέλεσμα, αλλά στο τεύχος της 1ης Ιουνίου η τρίτη γενιά θα αναμετρηθεί στον διάδρομο του Τατοΐου με τις Gen1 και Gen2, αναχωρώντας αμέσως μετά για ένα -σύντομο χρονικά- ταξίδι μέχρι τις Σέρρες!

Στην πίστα των Σερρών οι δύο Suzuki Hayabusa 2021 κρατάνε διαφορετικές ρυθμίσεις αναρτήσεων και ξανά συναντούν την Gen1 και την Gen2 για μία αναμέτρηση έκπληξη! Εξοπλισμένες όλες τους με τα ίδια ελαστικά, Dunlop Sportsmart TT, οι Hayabusa γράφουν αμέτρητους γύρους στην πίστα των Σερρών πριν τεκμηριώσουν το συμπέρασμα-έκπληξη για το τεύχους Ιουνίου του ΜΟΤΟ.

 

Μεταδόθηκε ζωντανά:

Το τι κάνει στο δυναμόμετρο η Euro5 έκδοση της Suzuki Hayabusa το ξέρουμε ήδη, μεταδώσαμε ζωντανά την πρώτη δυναμομέτρηση στην Ελλάδα! Στην συνέχεια όμως επιστρέψαμε στο δυναμόμετρο για μία ακόμη μέτρηση μετά την συμπλήρωση των χιλιομέτρων και τοποθετώντας και ένα φίλτρο της DNA, το πρώτο που είχε από την γραμμή παραγωγής! Μόλις 1,5 ίππο κέρδισε στις ψηλές στροφές όπως έδειξε το δυναμόμετρο της Moto Technology του Χρήστου Μόνου αλλά το θέμα είναι τι έκανε σε ολόκληρη την καμπύλη, την ίδια στιγμή που ένα δυναμόμετρο δεν προσφέρει και την ροή του αέρα ενισχύοντας το ram-air, εκεί που φαίνεται η διαφορά που μπορεί να κάνει ένα φίλτρο.

Τα περισσότερα χιλιόμετρα με Hayabusa στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής, γίνονται στο ΜΟΤΟ φέρνοντας την απόλυτη δοκιμή -πιο αναλυτικά δεν γίνεται- στις σελίδες του επόμενου τεύχους. Μην χάσετε το ΜΟΤΟ της 1ης Ιουνίου!