Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Οδηγούμε το νέο Husqvarna Svartpilen 125

Ο βενιαμίν των… pilen!

Η ευρύτερη οικογένεια των Svartpilen και Vitpilen, απέκτησε ένα νέο μέλος που αποτελεί και την entry level επιλογή για την γκάμα των street μοτοσυκλετών της Husqvarna. Κι όταν entry level, εννοούμε ότι στοχεύει και στους… νεοφώτιστους αναβάτες της Α1 κατηγορίας διπλωμάτων.

Η μοτοσυκλέτα επισήμως θα παρουσιαστεί κάπου στα μέσα του Φεβρουαρίου, αλλά εμείς καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την πρώτη οδηγική επαφή αρκετά νωρίτερα, για ένα μοντέλο που θα έχει σημαντικό ρόλο στα δεδομένα της ευρωπαϊκής αγοράς. Σε επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ, θα μπορέσετε να απολαύσετε την πλήρη οδηγική δοκιμή και την τεχνική ανάλυση του Husqvarna Svartpilen 125.

Με το… τζούνιορ Svartpilen, η Husqvarna βαδίζει πάνω στην πεπατημένη των KTM 125 Duke, θέλοντας έτσι να αυξήσει ακόμη περισσότερο το εντυπωσιακό νούμερο –για την δυναμική της εταιρείας- των 48.555 πωλήσεων που έκανε πέρσι, μπαίνοντας σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές και εξελισσόμενες κατηγορίες της αγοράς.

Η τιμή του νέου Svartpilen στην Γερμανία έχει ανακοινωθεί στα 4.850 ευρώ, ενώ ο κινητήρας του δεν έχει καμία αλλαγή σε σχέση με το ΚΤΜ ξαδερφάκι του. Αντίστοιχα και το πλαίσιο χωροδικτύωμα είναι πανομοιότυπο με της ΚΤΜ, αλλά το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 146 κιλά, εφτά κιλά βαρύτερο από το αντίστοιχο Duke.

Ο περιορισμός της ταχύτητας στα 100km/h (χωρίς τον κόφτη μπορεί να ξεπεράσει τα 120Km/h) δεν αφαιρεί πόντους από την διασκέδαση, χάρη στον εύστροφο κινητήρα και την scrambler φιλοσοφία του Svartpilen, που παρέμεινε πιστή στον δρόμο που χάραξαν τα μεγαλύτερα –σε κυβισμό- μέλη της οικογένειας. Η σωστά κατανεμημένη ροπή και ο εξαιρετικός σε λειτουργία συμπλέκτης (ένας ίσως από τους καλύτερους για κάποιον άπειρο αναβάτη) κάνουν το Svartpilen ιδιαίτερα διασκεδαστικό, ενώ το ινδο-ευρωπαϊκό πακέτο των φρένων (φτιαγμένο από την Bybre, θυγατρική της Brembo στην Ασία) εμπνέει την απαιτούμενη ασφάλεια.

Με το Svartpilen 125, μπήκε και το τελευταίο "σκαλί" στην ολοκληρωμένη, πλέον, γκάμα των μοτοσυκλετών δρόμου της Husqvarna, προσφέροντας ένα φάσμα από τα 125 μέχρι τα 701cc.