Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Kawasaki Z650

Οι πρώτες εντυπώσεις

Το Ζ650 της Kawasaki ήταν από τις μοτοσυκλέτες που "σφράγισαν" την προ… διακοπών περίοδο του ΜΟΤΟ. Το νέο μέλος της οικογένειας των Ζ, με το πλαίσιο χωροδικτύωμα, τον αναβαθμισμένο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα και την εμφάνιση που το ανεβάζει κατηγορία αισθητικά, μπαίνει σε μια κατηγορία που έχει έντονο ανταγωνισμό. Τα Yamaha MT-07 και Suzuki SV650 είναι σημεία αναφοράς και μοιραία οι συγκρίσεις μαζί τους είναι αναπόφευκτες.

Απέναντί τους το "Ζ" έχει να αντιπαραθέσει έναν εξαιρετικά γραμμικό κινητήρα και μια προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, όντας ένα commuter που έχει την εμφάνιση ενός streetfighter. Σε μια κατηγορία που στην υπόλοιπη Ευρώπη θεωρείται από τις πιο "hot" και στην Ελλάδα αρχίζει να γνωρίζει άνοδο τα τελευταία χρόνια, τα χαρακτηριστικά του Ζ650 αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο. Τα μεσαίου κυβισμού γυμνά αρχίζουν να ισορροπούν ανάμεσα στα allrounders και στις πιο σπορ εκφάνσεις των εργοστασίων, με στόχο να καλύψουν ένα όλο και μεγαλύτερο φάσμα αναγκών και δυνατοτήτων.

Το δικύλνδρο της Kawasaski ακολουθεί αυτή τη φιλοσοφία και προσπαθεί, άλλες φορές με περισσότερη επιτυχία κι άλλες με λιγότερη, να κινηθεί μέσα σ' αυτά τα πλαίσια. Το σίγουρο είναι ότι συνολικά πρόκειται για μια καλύτερη μοτοσυκλέτα από τον προκάτοχό του, ER-6, με πολύ καλύτερη απόκριση στο γκάζι, καλύτερη αυτονομία και πιο ορθολογιστική κατανομή των μαζών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μετρήσεις και επί μέρους ανάλυση τις συμπεριφοράς, των επιδόσεων και των δυνατοτήτων του νέου Z650, μπορείτε να διαβάσετε το τεύχος του ΜΟΤΟ που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου. Μείνετε συντονισμένοι!

Tags: