Δοκιμή: Honda Forza 125 2023

Ό,τι πληρώνεις παίρνεις
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/6/2023

 

Η πλήρης δοκιμή στην Ελλάδα του Honda Forza 125, όπως δημοδσιεύτηκε στο περιοδικό ΜΟΤΟ:

 

Το Forza 125 απευθύνεται σε εκείνους που αναζητούν το απόλυτο scooter στην κατηγορία των 125 κυβικών χωρίς να τους απασχολεί το κόστος αγοράς και η Honda τους το προσφέρει χωρίς συμβιβασμούς

Μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου η κατηγορία των 125 κυβικών στη χώρα μας ήταν για νεαρούς αναβάτες που είχαν δίπλωμα της Α1 κατηγορίας, αλλά και για εκείνους που έψαχναν ένα φτηνό και οικονομικό στη χρήση δίκυκλο για καθημερινή μετακίνηση. Τόσο η πρώτη κατηγορία αναβατών, όσο και η δεύτερη, βάζουν συνήθως σε πρώτο πλάνο το κόστος αγοράς, οπότε και τα premium μοντέλα της A1 κατηγορίας δεν είχαν ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία στην Ελλάδα. Με την προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στα πρότυπα των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών και τη δυνατότητα οδήγησης δίκυκλων έως 125 κυβικά από κατόχους διπλωμάτων αυτοκινήτου, το κοινό της μικρής κατηγορίας διευρύνθηκε πάρα πολύ και άρχισε να προσελκύει ανθρώπους που είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν το καλύτερο που τους επιτρέπει η νομοθεσία. Σε αυτό το κοινό απευθύνεται το Forza 125, όπου με τιμή 5.070€ είναι από τα πιο ακριβά 125 της ελληνικής αγοράς… και τα αξίζει μέχρι το τελευταίο ευρώ!

2

Τα έχει όλα

Το Forza 125 μας είχε εντυπωσιάσει ήδη από την πρώτη γενιά διότι είχε επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ενεργητικής ασφάλειας που δεν έβρισκες τότε ούτε στα mega-scooter. Όχι μόνο αυτό, αλλά είχε χώρους και επιδόσεις που θα ζήλευαν ακόμα και scooter των 200 και 250 κυβικών. Σε αυτή τη δεύτερη γενιά τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά, καθώς η Honda πρόσθεσε ακόμα περισσότερο εξοπλισμό άνεσης και ενεργητικής ασφάλειας, διατηρώντας ταυτόχρονα τις απίστευτες επιδόσεις του κινητήρα-θαύμα που έχει το Forza 125. Το στοιχείο του Forza 125 που εντυπωσιάζει τους περισσότερους είναι φυσικά η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, η οποία επιτρέπει στον αναβάτη να την κατεβάζει μέσα στην κίνηση της πόλης για να έχει καθαρό οπτικό πεδίο όταν κάνει ελιγμούς κοντά στα αυτοκίνητα, αλλά και για να δροσίζει το σώμα του ο αέρας όταν κάνει ζέστη. Βγαίνοντας στους ανοιχτούς δρόμους ή όταν κάνει κρύο την ανεβάζεις πάνω και διώχνεις τον αέρα από το στήθος και το κράνος σου.

5

Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ρυθμίζεται σε όποιο ύψος θέλεις με ακρίβεια χιλιοστού, οπότε είτε είσαι ψηλός, είτε είσαι κοντός, θα βρεις ακριβώς τη θέση που θέλεις κάθε στιγμή. Έχει εξαιρετική ποιότητα λειτουργίας και ο συρταρωτός μηχανισμός είναι στιβαρός, αποτρέποντας κάθε είδους τριξίματα και τρέμουλα στις λακκούβες. Παρά τα μόλις 125 κυβικά του, το “μικρό” Forza δεν είναι καθόλου μικροσκοπικό σε εξωτερικές διαστάσεις. Οι χώροι που προσφέρει για δύο άτομα είναι πραγματικά άφθονοι και η εργονομία της θέσης οδήγησης και της θέσης του συνεπιβάτη, εξασφαλίζουν μια πολύ άνετη συμβίωση για δύο άτομα.

6

Η Honda έχει στον κατάλογο των αξεσουάρ μπαγκαζιέρα (top case) που ξεκλειδώνει με το εργοστασιακό key-less, όμως το Forza 125 έχει από τους μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους κάτω από τη σέλα που υπάρχουν σε scooter, ο οποίος διαθέτει αποσπόμενα χωρίσματα και μπορείς να τον διαμορφώσεις εσωτερικά όπως θέλεις εσύ. Χωράει δύο μεγάλα κράνη και περισσεύει χώρος για να χώσεις μέσα γάντια και αδιάβροχα ή να κουβαλήσεις τα ψώνια της εβδομάδας από το supermarket. Η πρακτικότητα του Forza 125 είναι κορυφαία ανεξαρτήτως κατηγορίας κυβισμού και με την προσθήκη θύρας USB στο μεγάλο και βαθύ ντουλαπάκι για να φορτίζεις smartphone, mp3/4 κ.τ.λ. καλύπτει όλες τις ανάγκες στην καθημερινή χρήση. Για το 2022 η Honda έβαλε επιπλέον traction control στο Forza 125 και σε συνδυασμό με το δικάναλο ABS η ενεργητική ασφάλεια είναι κορυφαία. Μπορεί να ακούγεται ως υπερβολή για ένα scooter 125 κυβικών η ύπαρξη traction control, όμως όπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές, όλα τα scooter ανεξαρτήτως κυβισμού θα έπρεπε να έχουν traction control. Οι ελληνικοί δρόμοι είναι γενικώς άθλιοι μέσα στις πόλεις και ειδικά στα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου η κατάσταση γίνεται πραγματικά επικίνδυνη, λόγω της καλοκαιρινής σκόνης και των πετρελαίων από τα φορτηγά διανομής που έχει καθίσει στην επιφάνειά τους. Οι αυτόματες μεταδόσεις CVT και το μεγάλο βάρος στον πίσω τροχό που έχουν όλα τα scooter δυσκολεύουν τον έλεγχο ενός γλιστρήματος και επιπλέον ο αναβάτης δεν ελέγχει τον συμπλέκτη και δεν μπορεί να απομονώσει τον κινητήρα από τον πίσω τροχό.

8

Κινητήρας-θαύμα

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τον κινητήρα του Forza 125 και είναι με τεράστια διαφορά ο καλύτερος τετράχρονος 125 που έχουμε δοκιμάσει στην ιστορία του περιοδικού. Παρά το γεγονός πως το Forza 125 έχει full-size εξωτερικές διαστάσεις αντίστοιχες της κατηγορίας των 250-300 κυβικών και παρά το γεγονός πως το βάρος του είναι πάνω από 180 κιλά, ο μικρός κινητήρας έχει επιδόσεις εφάμιλλες της κατηγορίας των 200 κυβικών. Η οδήγηση σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με ένα 125 είναι πάντα μια ψυχοφθόρα διαδικασία, όχι όμως για τον αναβάτη του Forza 125 όπου διατηρεί χωρίς πρόβλημα ταχύτητες μεταξύ 110-120km/h και σε ευνοϊκές συνθήκες το κοντέρ δείχνει έως και 130km/h. Τέτοιους αριθμούς βλέπουν οι ιδιοκτήτες των scooter με πάνω από 150-200 κυβικά! Η εντυπωσιακή απόδοση αυτού του κινητήρα συνεχίζεται και όταν βάλεις δεύτερο άτομο στη σέλα, όπου οι επιταχύνσεις από τα φανάρια συνεχίζουν να είναι αξιοπρεπέστατες.

8

Αυτή η ευκολία που έχει το Forza 125 να ακολουθεί απροβλημάτιστα τη ροή της κίνησης και τις ταχύτητες κίνησης των υπόλοιπων οχημάτων αποτελεί άλλο ένα στοιχείο ενεργητικής ασφάλειας που δεν βρίσκεις σε αυτή την κατηγορία κυβισμού, ειδικά μετά την εφαρμογή των Euro 5 προδιαγραφών όπου στις υπόλοιπες κατηγορίες είχαν την άνεση να αυξήσουν τους κυβισμούς (τα περισσότερα 250 έγιναν 300 και τα περισσότερα 300 έχουν γίνει 350 και 400 κυβικά). Συνήθως οι επιδόσεις έχουν αντίκτυπο στην κατανάλωση, αφού τα άλογα θέλουν “σανό” για να τρέξουν. Εδώ είναι που ο κινητήρας του Forza 125 κερδίζει τον χαρακτηρισμό “θαύμα”. Οδηγώντας τέρμα γκάζι σε ανοιχτούς δρόμους, η κατανάλωση δύσκολα θα ξεπεράσει τα 3,5 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, ενώ μέσα στην κίνηση της πόλης η μέση κατανάλωση είναι ακόμα χαμηλότερη! Οδηγώντας τις περισσότερες ημέρες 80% τέρμα γκάζι σε ανοιχτούς δρόμους και 20% δικάβαλοι μέσα στην πόλη, η μέσες καταναλώσεις που μετρήσαμε ήταν στο φάσμα των 2,1 και 2,5 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα.

9

Με το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 11 λίτρα, η μέση πραγματική αυτονομία είναι πάνω από 400 χιλιόμετρα! Κι όλα αυτά έχοντας κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία του. Ο κινητήρας του Forza 125 έχει επίσης Start-Stop (Idling Stop το λέει η Honda) που σβήνει τον κινητήρα όταν δουλεύει στο ρελαντί για περισσότερο από 3-4 δευτερόλεπτα. Στην πραγματικότητα δεν προσφέρει κάποια σοβαρή διαφορά στην κατανάλωση και καλό είναι να το έχεις απενεργοποιημένο αν θέλεις να ζήσει πολλά χρόνια ο κινητήρας  και η μπαταρία. Το καλό είναι πως τα συστήματα start/stop δεν έχουν κόμπλερ μίζας και το ηλεκτρικό μοτέρ είναι απευθείας συνδεδεμένο στον στρόφαλο, παίζοντας ταυτόχρονα το ρόλο της μίζας όταν ο κινητήρας είναι σβηστός και τον ρόλο της γεννήτριας όταν ο κινητήρας λειτουργεί.

10

Μόνο το καλύτερο

Τα premium scooter των 125 κυβικών δεν είχαν ιδιαίτερο νόημα στη χώρα μας, διότι στα ίδια χρήματα μπορούσες να αγοράσεις μεγαλύτερου κυβισμού scooter. Τώρα όμως που η νομοθεσία ευνοεί την αγορά τους από τους κατόχους διπλωμάτων αυτοκινήτου, οι οποίοι έχουν καλομάθει στον εξοπλισμό άνεσης και ενεργητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων, το Forza 125 είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές που υπάρχουν. Αν μάλιστα προσθέσουμε τις επιδόσεις και την μικρή κατανάλωση καυσίμου, τότε είναι και η κορυφαία επιλογή που έχουν.

12

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ   

Honda Forza 125

Αντιπρόσωπος:

ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ΑΕΒΜΕ

Τιμή:

€5.470

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος (mm):

2.134

Ύψος (mm):

1.452

Μεταξόνιο (mm):

1490

Απόσταση από το έδαφος (mm):

148

Ύψος σέλας (mm):

780

Ίχνος (mm):

89

Γωνία κάστερ (˚):

26,5

Απόσταση σέλας-τιμονιού

570

Απόσταση σέλας-δαπέδου

570

Απόσταση δαπέδου-τιμονιού

780

Απόσταση σέλας-μαρσπιέ συνεπιβάτη

500

 

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος:

Ατσάλινο σωληνωτό

Πλάτος (mm):

748

Βάρος κατασκευαστή, γεμάτη (kg):

162

Ρεζερβουάρ / ρεζέρβα (l):

11,5 / -

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος:

Τετράχρονος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος με 1ΕΕΚ και 4 Β/Κ

Διάμετρος επί διαδρομή (mm):

53.5 x 55.5

Χωρητικότητα (cc):

124,7

Σχέση συμπίεσης:

-

Ισχύς (ΗΡ/rpm):

14 /8.750

Ροπή (kg.m/rpm):

1 / 8.250

Ειδική ισχύς (ΗΡ/l):

112

Τροφοδοσία:

Ψεκασμός

Σύστημα εξαγωγής:

1 σε 1

Σύστημα λίπανσης:

Υγρό κάρτερ

Σύστημα εκκίνησης:

Μίζα

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Συμπλέκτης:

Φυγοκεντρικός

Πρωτεύουσα μετάδοση / σχέση:

Ιμάντα / -

Τελική μετάδοση / σχέση:

Ιμάντα / -

 

ΚΙΛΑ ΑΝΑ ΙΠΠΟ

 

Κενή

Γεμάτη

Θεωρητικά

10,9

 11,6kg

 

ΠΙΣΩ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δύο αμορτισέρ

Διαδρομή (mm):

-

Ρυθμίσεις:

Προφόρτιση ελατηρίου

ΤΡΟΧΟΣ

Ζάντα:

4 Χ 14

Ελαστικό:

140/70-14

ΦΡΕΝΟ

Δίσκος 240mm με δαγκάνα δύο εμβόλων με συνδυασμένο ABS

 

ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ταχύμετρο, στροφόμετρο, ρολόι, στάθμη καυσίμου, ολικό χιλιομετρητή, μερικό χιλιομετρητή, θερμοκρασία ψυκτικού και ενδεικτικές λυχνίες για φλας, μεγάλη σκάλα φώτων, στάθμη λαδιού, κεντρικό και πλάγιο σταντ, USB port

 

ΕΜΠΡΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τηλεσκοπικό πιρούνι

Διαδρομή/Διάμετρος (mm):

-/-

Ρυθμίσεις:

-

ΤΡΟΧΟΣ

Ζάντα:

3,5 Χ 15

Ελαστικό:

120/70-15

ΦΡΕΝΟ

Δίσκος 256mm με δαγκάνα δύο εμβόλων και συνδυασμένο ABS

       

SK Motorium

Δοκιμή - CFMOTO CFORCE TOURING 850 & 1000

Θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία των μεγάλων ATV
CFMOTO CFORCE 850 & 1000 TOURING
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/4/2024

Πριν λίγες εβδομάδες βρεθήκαμε στο Brno για να οδηγήσουμε τα δυο νέα μεγάλα ATV της CFMOTO, που διαθέτουν επαναστατικά νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία, και ουσιαστικές διαφορές από την προηγούμενη γενιά, με σημαντική βοήθεια από την αγωνιστική εμπλοκή της εταιρείας σε μεγάλες ράλι διοργανώσεις όπως το Rally Dakar στην τελευταία χρονιά που συμμετείχαν ATV στον αγώνα, με την εταιρεία να κατακτά την 5η θέση στο ντεμπούτο της.

Η πανευρωπαϊκή παρουσίαση της CFMOTO για τα τρίτης γενιάς μεγάλα ATV της έγινε στην εμβληματική ασφάλτινη πίστα του Brno στην Τσεχία που στο παρελθόν φιλοξενούσε ακόμα και αγώνες MotoGP, η οποία διαθέτει τόσο εξαιρετικές Off-Road διαδρομές μέσα στο παρακείμενο δάσος, όσο και μια απαιτητική πίστα με τεχνητά εμπόδια που θυμίζει πρόλογο από Hard-Enduro αγώνα!

CFORCE 1000 2023

Τα μεγάλα CFORCE είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά πριν από 13 χρόνια, αρχικά με έκδοση 800 κ.εκ., ενώ το 2017 περάσαμε στη δεύτερη γενιά της πλατφόρμας, με τα 850XC και 1000 -με το τελευταίο να έχει δοκιμαστεί από εμάς στο τεύχος 643 του 2023. Αν θυμόσαστε τότε, είχαμε γράψει αναλυτικά τα μειονεκτήματα της δεύτερης εκείνης γενιάς του CFORCE 1000, που υπολειπόταν αρκετά σε σχέση με τα εξαιρετικά και ιδιαίτερα προηγμένα σε θέμα πλαισίου, αναρτήσεων και οδηγικών ικανοτήταν μεσαία CFORCE, όπως το CFORCE 650 Touring -best-seller στην Ελλάδα- που δοκιμάσαμε στο τεύχος 640 του 2023.

Στην έρημο Gobi

Το R&D της CFMOTO έκανε σπουδαία δουλειά για την παρουσίαση της τρίτης γενιάς των μεγάλων ATV της εταιρείας, τόσο σε αγώνες όσο και εκτός αυτών, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην έρημο Gobi που βρίσκεται στην Κίνα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το 70% των δυο μεγάλων ATV είναι ανανεωμένο για το 2024. Στα δυνατά χαρακτηριστικά των δυο τουριστικών μεγαθηρίων βρίσκεται τόσο η κορυφαία ελάχιστη απόστασή τους από το έδαφος στα 305 mm, όσο και η ελκτική τους δυνατότητα των 820 κιλών!

Οθόνη οργάνων

Το νέο πλαίσιο φροντίζει τη βελτίωση στο κράτημα στα πρότυπα των ATV 3ης γενιάς που είχαμε δει και στη μεσαία κατηγορία, το ρεζερβουάρ μεγάλης χωρητικότητας φροντίζει κατάλληλα την αυτονομία, ενώ παγκόσμια πρωτιά αποτελούν για ATV τα Power Modes του κινητήρα και τα βοηθήματα στην οδήγηση, με όλα τα παραπάνω να ρυθμίζονται μέσα από τη νέα TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων.

Brno

Στο Brno το παρών δώσαμε περισσότεροι από 100 προσκεκλημένοι της CFMOTO, με την ιδιότητα είτε του δημοσιογράφου ειδικού τύπου, είτε του dealer, και είτε του influencer / youtuber. Η έλλειψη ενασχόλησης του ειδικού τύπου της Ευρώπης με τα ATV, και η έλλειψη εξιδεικευμένων εντύπων και site στην κατηγορία, δίνει σίγουρα μεγαλύτερο πάτημα στους τοπικούς dealer να φέρουν αντί για δημοσιογράφους, influencers, youtubers, instagramers και tik-tokers -νέα εποχή γαρ.

Brno παρουσίαση

Στην στατική παρουσίαση που έγινε στο κέντρο τύπου της πίστας του Brno μίλησαν κυρίως ο Charles Ni (CFMOTO Chief Sales Officer) και ο Markus Ferch (CFMOTO VP of Sales Europe), που στάθηκαν σε κάθε βελτιωμένο τομέα των μεγάλων ATV της εταιρείας. Εκεί μεταξύ άλλων τονίστηκε η σημασία της ευρωπαϊκής αγοράς ATV για την εταιρεία, αν και οι Η.Π.Α. έχουν με διαφορά τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Σούζα

Την επόμενη μέρα τη σειρά της στατικής παρουσίασης πήρε η οδηγική, που έλαβε χώρα σε τρεις χώρους. Σε ένα ασφάλτινο πάρκινγκ, το οποίο είχε διαμορφωθεί με τη βοήθεια κώνων σε μια σειρά διαδρομών, τις οποίες κάναμε με τα 850 & 1000 χωρίς παρελκόμενα, είτε με το 1000 του 2023 και του 2024 τα οποία ρυμουλκούσαν ένα τρέιλερ.

Τρέιλερ

Αμφότερες οι διαδρομές είχαν ως στόχο να μας δείξουν την βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και ευελιξία των Touring μοντέλων, σε σχέση με τους προκατόχους τους.

Οδήγηση

Ο δεύτερος χώρος αφορούσε στην προαναφερθείσα ειδική διαδρομή με τεχνητά εμπόδια (μεγάλα σκαλοπάτια στα οποία έσκαγες με την ποδιά, λασπόλακκοι, κάθετες ανηφόρες και κατηφόρες, τεχνικά άλματα, πέρασμα πάνω από ελαστικά αυτοκινήτων τοποθετημένα οριζόντια, κ.α.), στην οποία αναδεικνύονταν ο “τίποτα δεν με σταματά” χαρακτήρας των ATV, ενώ ο τρίτος χώρος ήταν μια δασική διαδρομή, για να δούμε και τις τουριστικές Off-Road δυνατότητες των μεγάλων Touring μοντέλων.

Brno circuit

Μια τέταρτη διαδρομή ήταν… η MotoGP πίστα του Brno, αν και η συγκεκριμένη περίσταση είχε αποκλειστικά marketing χαρακτήρα, καθώς δεν βλέπεις κάθε μέρα ATV σε MotoGP πίστα -ενώ ο σχεδιασμός τους δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την ανάλογη χρήση.

cfmoto

Τα σημεία κλειδιά στα νέα Touring μοντέλα

 • Στις πιο σημαντικές αλλαγές των CFORCE 850 και 1000 του 2024 σε σχέση με το 2023 περιλαμβάνονται οι κάτωθι:
 • 16% μεγαλύτερη ισχύς από τον V2 κινητήρα.
 • Ενισχυμένη κυλινδροκεφαλή, μεγαλύτεροι αυλοί εισαγωγής, μεγαλύτερες βαλβίδες, βελτιωμένοι εκκεντροφόροι.
 • Απόδοση 72 hp και 7,6 kgm για το 850, και 86 hp και 8,6 kgm για το 1000.
 • Νέα μετάδοση CVT, για πιο γλυκιά απόδοση και μεγαλύτερη αξιοπιστία.
 • Νέο κοινό πλαίσιο, με νέα γεωμετερικά χαρακτηριστικά, ενισυμένο εκεί που χρειάζεται αλλά και παράλληλα… ελαφρύτερο κατά 14,784 κιλά!
 • Μεγαλύτερες διαδρομές των piggyback αναρτήσεων κατά 35% και μικρότερη ακτίνα στροφής κατά 17%.
 • Νέα αντιστρεπτική δοκός μπροστά για μεγαλύτερη σταθερότητα.
 • Βελτιωμένη λειτουργία αναρτήσεων.
 • Τροχοί 14 ιντσών (Beadlock στο 1000) με ελαστικά 27 ιντσών.
 • Ένα δισκόφρενο για κάθε τροχό.
 • Κίνηση σε 2 και 4 τροχούς με -επιτέλους- ύπαρξη μπλοκέ διαφορικού, νεκρά, High, Low και Όπισθεν.
 • Νέος μοχλός κιβωτίου στην άλλη πλευρά (δεξιά).
 • Τρία Power Modes (Sport / Normal / Work) και τρία ρυθμιζόμενα επίπεδα EPS -εκτός από τη βασική αυτόματη ρύθμιση.
 • Ηλεκτρονικός ψεκασμός Bosch με βελτιωμένη ακρίβεια.
 • Ηλεκτρονικό βοήθημα Descent Assist Control για κατηφόρες.
 • Δυο επιλογές για τα όργανα – είτε 8 ιντσών MMI touchscreen οθόνη με CarPlay και πλήρη συνδεσιμότητα, είτε η βασική TFT έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών.
 • Θύρες φόρτισης μικροσυσκευών DC/USB & USB-C.
 • Νέα σέλα αναβάτη και συνεπιβάτη.
 • Καλύτερη απομάκρυνση του ζεστού αέρα του κινητήρα από τα πόδια των επιβαινόντων.
 • Λεπτότερη σέλα για βελτιωμένο έλεγχο.
 • Πιο επιθετική στάση οδήγησης με νέο τιμόνι.
 • Μειωμένοι κραδασμοί σε συγκεκριμένες περιοχές στροφών κατά… 80%.
 • Εργάτης με δυνατότητα έλξης 1.587 κιλών και κοτσαδόρος.
 • Σχάρες εμπρός-πίσω με δυνατότητα μεταφοράς 45 και 90 κιλών αντίστοιχα.
 • Κλειστό ντουλαπάκι χωρητικότητας 3,8 λίτρων.

Χορταστική οδήγηση σε όλα τα τερέν

οδήγηση

Έξυπνη η παρουσίαση της CFMOTO, με καλά σχεδιασμένες δοκιμές στις οποίες μπορούσαμε να δούμε τη θεαματική βελτίωση των νέων 850 & 1000 σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, εκεί ακριβώς που μετρά. Στις κάθετες ανηφόρες και κατηφόρες, στην ευελιξία, στη σταθερότητα, στις αναρτήσεις… μαγικά χαλιά που απορροφούν χωρίς δεύτερη σκέψη ότι εμπόδιο σου προκαλεί ανειπωτο τρόμο οπτικά, στη συμπεριφορά στην άσφαλτο, στο χώμα, στα άλματα και πάει λέγοντας. Δοκιμάσαμε τη δικίνηση, την τετρακίνηση, το μπλοκέ διαφορικό που έλειπε από τις προηγούμενες εκδόσεις, την αναρρίχηση και την καταρρίχηση, και φυσικά τα νέα Power / Riding Modes. Η βελτίωση είναι πραγματικά συγκλονιστική, με αποτέλεσμα τα CFORCE 850 & 1000 TOURING να θέτουν υποψηφιότητα για την κορυφή τόσο σε εξοπλισμό όσο και οδηγική ουσία. Εδώ, μαζί με τον μεγάλο -και δικαιολογημένο- ενθουσιασμό μας, να θυμίσουμε τι σημαίνει να είσαι κάτοικος Ευρώπης και κάτοχος μεγάλου ATV, για να ισορροπήσουμε λίγο τα συναισθήματα. Δυστυχώς, οι Euro προδιαγραφές και ο ΚΟΚ κόβουν ελαφρώς τα φτερά σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν την πλήρη απόδοση ενός μεγάλου ATV, καθώς τόσο το 850 όσο και το 1000 περιορίζονται στα 90 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας, λόγω έγκρισης τύπου. Ευτυχώς όμως, μέχρι τα 90 χλμ/ώρα η απόδοση στα επιβατικά ATV (όχι στα αγροτικά) δεν έχει άλλο περιορισμό, αποδίδοντας την πλήρη ιπποδύναμη του μοντέλου!

Περισσότερα θα διαβάσετε στην δοκιμή των CFORCE 850 & 1000 TOURING σε ερχόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ.

Σημειώστε πως τα CFORCE 850 & 1000 TOURING του 2024 θα είναι διαθέσιμα από τον 11ο του 2024, σε τιμή 12.490 ευρώ για το πρώτο και 15.490 ευρώ για το 2ο.

Ετικέτες