KTM SKOURTAS RACING CENTER -Π.Π.Τ 2017

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/4/2017
Ο πολυπρωταθλητής Σάκης Σκούρτας διατηρεί μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες στο ΠΠΤ από την οποία βλέπουμε ότι θα ξεπηδήσουν αναβάτες για τις μεγάλες κατηγορίες καθώς έχουν σωστή καθοδήγηση και ολοκληρωμένη υποστήριξη. Πρόκειται για μία από τις ομάδες που μας δίνουν αισιοδοξία ότι θα πλουτίσουν με σωστούς και γρήγορους αναβάτες, το μέλλον των αγώνων ταχύτητας. Μετά από την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, η ομάδα έστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου:
 
Με το δεξί ξεκίνησε η νεοσύστατη ομάδα KTM SKOURTAS RACING CENTER τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τη νέα χρονιά
 
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας έκανε πρεμιέρα στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων και η τετραμελής ομάδα νέων αναβατών της πορτοκαλί αρμάδας έδωσε βροντερό παρών. Με νέα προσωπικά best lap από όλους τους οδηγούς, νίκη στη νεοσύστατη κατηγορία SS300 αλλά και βάθρα στους νέους αγωνιζομένους όλη η ομάδα ήταν ενθουσιασμένη με την προσπάθεια. Η αγωνιστική παρουσία και η οργάνωση της ομάδας υπό τη καθοδήγηση του Πολυπρωταθλητή Σάκη Σκούρτα απέσπασε τα χειροκροτήματα εντός της πίστας αλλά και επαίνους για τη συνολική παρουσία της το τριήμερο.  
 
ΣΑΚΗΣ ΣΚΟΥΡΤΑΣ 
"Ο Πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στις 02-04-2017 πήρε σάρκα και οστά σε ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων. Αρκετός κόσμος έδωσε την παρόν, κάτι αναμενόμενο μετά την αναμονή αρκετών μηνών των φίλων της μοτοσυκλέτας. Αυτό έδωσε κίνητρο στους αναβάτες οι οποίοι έδωσαν το κάτι παραπάνω και πέτυχαν όλοι τους καλούς χρόνους στα δοκιμαστικά αλλά και στον αγώνα..
Η ομάδα στο σύνολό της ήταν πανέτοιμη και συγκεντρωμένη αφού όλοι τους έχουν το μεράκι για τους αγώνες ταχύτητας και καλή διάθεση. Το αποτέλεσμα ήταν μια άψογη παρουσία από όλους στην πίστα, με αρκετά θετικά σχόλια που μας δίνουν χαρά για τι συνέχεια του Π.Π.Τ
Ο Βασίλης Κορωνάκης μπήκε αμέσως στους ταχύτατους ρυθμούς του όμως αυτό δεν του ήταν αρκετό μιας και επιθυμία του ήταν να σπάσει το περσινό του χρόνο των χρονομετρημένων δοκιμών. Μετά από κάποια θέματα που είχε με την πρόσφυση ειδικά του πίσω τροχού και με την προσπάθεια όλων μας σε σύντομο χρονικό διάστημα η μοτοσικλέτα ήταν πανέτοιμη και έτσι κατάφερε να κατεβάσει κατά 350 εκατοστά του δευτερολέπτου το παλιό του ρεκόρ με μια νορμάλ ΚΤΜ RC 390.
Ο αγώνας του ήταν μοναχικός αφού δεν υπήρχε ουσιαστικός ανταγωνισμός. Παρ’ όλα αυτά, ο Βασίλης έδωσε λίγο θέαμα προσπαθώντας να μείνει μερικούς γύρους μπροστά από racing 250 αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα τους κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα στη τρίτη θέση γενικής μέχρι το τερματισμό και την πρώτη νίκη στην SS300.
O Κυριάκος Λιούτας μετά την μεγάλη του αποχή λόγω προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις είχε λίγο χρόνο προπόνησης και είναι φυσικό να αργήσει να βρει ρυθμό. Όμως, μπήκε στο παλιό του mode για να φτάσει στα περσινά επίπεδα χρόνων και να καταφέρει να τερματίσει 2ος στη κατηγορία των Νέων αναβατών..
Ο Λιγομίλητος  αναβάτης της ομάδας, Γιάννης Χάλαρης, είναι δεκτικός στους στόχους που του θέτω και τους πετυχαίνει. Από της δοκιμές κατάλαβα πως πρέπει ο ίδιος να ανησυχώ για το τι του λείπει αλλά και τι πρέπει να βελτιώσουμε. Σαν υπεύθυνος της ομάδας αυτής που έχει να κάνει με ηλικίες 15-16-17-18 χρόνων, πρέπει να διαθέτω ακόμα και γνώσεις ψυχολόγου μιας και το νεαρό της ηλικίας απαιτεί “ξεκλείδωμα” των παιδιών. Ο Γιάννης σε αυτό το Σαββατοκύριακο είχε μια ικανοποιητική για την ομάδα και τον ίδιο παρουσία κατεβάζοντας αρκετά τους δικούς του χρόνους και κατακτώντας την 3η θέση στο βάθρο των Νέων χωρίς να απειληθεί η θέση του κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Ο Θωμάς Σκούρτας, νεότερος αναβάτης της ομάδας και λιγότερο έμπειρος αγωνιστικά, δεν στάθηκε τυχερός να αποκομίσει στοιχεία μάχης με τους συναθλητές του. Πήρε την πρώτη του εκκίνηση και στην πρώτη στροφή Κ1  συγκρούστηκε με έναν συναθλητή του και έκανε έξοδο στα χώματα ευτυχώς χωρίς πτώση. Ξαναμπήκε κάνοντας προσπάθεια να πιάσει το προπορευόμενο γκρουπ κάνοντας συνεχή και σταθερό γυρολόγιο στο 1,10 +- και με ταχύτερο 1,09,600! Τερμάτισε τελικά στην 6η θέση επιβεβαιώνοντας ότι εκκίνηση πολλές φορές είναι ο μισός αγώνας." 
 
#72 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ - KTM RC 390
1ος Κατηγορία SS300 
"Ο καιρός μας έκανε την χάρη! Όλοι δουλέψαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε στον πρώτο μας αγώνα σαν ομάδα. Προσωπικά είχα να εξοικειωθώ με μια νέα μοτοσυκλέτα, νέα ελαστικά και διαφορετικά αμορτισέρ! Η Παρασκευή ήταν μια ημέρα δοκίμων όπου ενώ δυσκολευτήκαμε λίγο να ρυθμίσουμε την μοτοσυκλέτα μου λόγο του δυνατού αέρα κατάφερα να είμαι σε καλό γυρολόγιο μέσα στην πίστα και να επιτύχω από την αρχή τους περσινούς μου χρόνους! Την Κυριακή βίωσα μια πολύ ωραία εμπειρία αφού στήθηκα στην σχάρα εκκίνησης ανάμεσα στις καθαρόαιμες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της κατηγορίας 250! Έκανα πολύ καλή εκκίνηση και οδήγησα τον αγώνα και για τις 2 κατηγορίες για μερικούς γύρους. Στην συνέχεια οι καθαρά racing μοτοσυκλέτες άρχισαν να απομακρύνονται με αποτέλεσμα να οδηγώ πλέον τον αγώνα της κατηγορίας μου με σταθερούς ρυθμούς μέχρι το τέλος και να κερδίσω!”
 
#88 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΙΟΥΤΑΣ - KTM RC 390
2ος Κατηγορία Νέων
“Ο πρώτος αγώνας του ΠΠΤ 2017 με τα καλά του και τα λιγότερο καλά του ολοκληρώθηκε. Στα θετικά είναι φυσικά ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα!! Επιτέλους ήρθε η μέρα που όλοι εμείς οι οδηγοί περιμέναμε και για εμένα είναι διπλή χαρά μιας και από φέτος ανήκω στην οργανωμένη ομάδα KTM Skourtas Racing Center με πολλά σχέδια για το μέλλον."
 
#5 ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ - KTM RC 390
3ος Κατηγορία Νέων
"Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας του ΠΠΤ στην πίστα των Μεγάρων. Η Παρασκευή ήταν μια ημέρα προσαρμογής με την "καινούργια" μοτοσυκλέτα και τον εξοπλισμό μου. Το Σάββατο τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά. Από το πρωί κατέβασα αρκετά τους χρόνους μου σε σχέση με την Παρασκευή και ήμουν έτοιμος να πετύχω έναν καλό χρόνο στο πρώτο σκέλος τον χρονομετρημένων δοκιμών. Ο αγώνας που έκανα ήταν σχετικά μοναχικός αφού μετά από πέντε γύρους άνοιξα την διαφορά από τους συνεθλητές που ακολυθούσαν, με αποτέλεσμα να καταφέρω να τερματίσω στην τρίτη θέση. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω των πατέρα μου, την Michelin μαζι με τον κύριο Ντίνο Πετρή, την ομάδα μου KTM Skourtas Racing Center και τον Γιάννη Τζορτζόπουλο για τον εξοπλισμό που μου παρείχε."
 
#51 ΘΩΜΑΣ ΣΚΟΥΡΤΑΣ - KTM RC 390
6ος Κατηγορία Νέων
"Το τριήμερο αυτό έγιναν παρά πολλά βήματα και για εμάς τους οδηγούς αλλά και την ομάδα. Tην Παρασκευή στις δοκιμές είχε πολύ αέρα και δεν μπόρεσα να κάνω κάτι καλό αλλά κάποια στιγμή που οι ριπές αέρα υποχώρησαν προσπάθησα να κάνω κάτι καλύτερο για την επόμενη μέρα που ήταν τα χρονομετρημένα, Το Σάββατο στα ελεύθερα χρονομετρημένα κατάλαβα κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να κάνω καλύτερο προσωπικό χρόνο όμως στα πρώτα χρονομετρημένα είχα μια ατυχία και στη Κ1 είχα μια ανώδυνη πτώση τόσο για εμένα όσο και για την KTM RC 390 μου. Την Κυριακή, ημέρα αγώνα πλέον, έκανα αρκετά καλή εκκίνηση όμως στην πρώτη στροφή είχα μια επαφή με έναν συναθλητή με αποτέλεσμα να βγω εκτός πίστας. Επανήλθα στον αγώνα κάνοντας το καλύτερο δυνατό για να μη χάσω επαφή με το προπορευόμενο γκρουπ αλλά δε τα κατάφερα τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση."
 
Το επόμενο ραντεβού της αγωνιστικής ομάδας KTM SKOURTAS RACING CENTER είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου (28-29) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης για τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.
 

Η Γ.Γ. Αθλητισμού κήρυξε αναδρομικά έκπτωτο το Δ.Σ. της ΑΜΟΤΟΕ με ενέργειες του ΣΑΜΑΕ

Προσωρινή διοικούσα και νέες εκλογές
Η Γ.Γ. Αθλητισμού κήρυξε αναδρομικά έκπτωτο το Δ.Σ. της ΑΜΟΤΟΕ με ενέργειες του ΣΑΜΑΕ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/12/2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΟΤΟΕ «Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος» κηρύχθηκε έκπτωτο σήμερα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που δημοσιεύθηκε στην διαύγεια.

Είχε προηγηθεί έγγραφη καταγγελία της Προέδρου του Συνδέσμου Αθλητών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΣΑΜΑΕ) κας Γιώτας Δελαγραμμάτικα και έπειτα από ενέργειες της Γεν. Γραμ. Αθλητισμού βρέθηκε πως δεν υπήρχε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 9 του άρθρου 3 του Ν.2725/99.

Πιο συγκεκριμένα: Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΟΤΟΕ δεν εξέδωσε διαπιστωτική πράξη έκπτωσης για τον αντιπρόεδρο κ. Γεροντάκη Νικόλαο και τα μέλη των επιτροπών Αγώνων κ. Τσάγκλα Νικόλαο και κ. Μουρίκη Φωτάγγελο ως όφειλε.

Τι λέει ο νόμος που αναφέρεται πιο πάνω στις βασικές παραγράφους που βρέθηκαν οι λόγοι για την έκπτωση όλων των μελών του ΔΣ:

3. Οι εν ενεργεία διαιτητές ομαδικού αθλήματος, μέλη των οικείων συνδέσμων διαιτητών και οι εν ενεργεία προπονητές του οικείου κλάδου άθλησης, δεν επιτρέπεται να είναι μέλη αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης. Επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, ο εν ενεργεία προπονητής ενός αθλήματος ή κλάδου άθλησης να είναι μέλος αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί το ίδιο άθλημα ή τον ίδιο κλάδο άθλησης και να μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο και στα άλλα όργανα αυτού, καθώς και σε καταστατικά όργανα υπερκείμενης ένωσης ή αθλητικής ομοσπονδίας, αν, ως αθλητής, έχει κατακτήσει 1η έως 8η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες. Η κατά παράβαση της διάταξης αυτής συμμετοχή σε αρχαιρεσίες αθλητικού σωματείου, ένωσης ή ομοσπονδίας και η τυχόν εκλογή είναι αυτοδίκαια άκυρες. Ως διαιτητές, για την εφαρμογή της διάταξης αυτής, θεωρούνται επίσης οι επόπτες, οι σημειωτές, οι κριτές, οι χρονομέτρες, οι αφέτες, οι παρατηρητές, καθώς και όσοι, με οποιονδήποτε τρόπο, συμμετέχουν σε διαιτητικό έργο ομαδικού αθλήματος. Όποιος καταθέτει στην οικεία αθλητική ομοσπονδία την άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή, παύει να λογίζεται ως «εν ενεργεία προπονητής», μετά από την πάροδο δύο (2) μηνών από την κατάθεση.

9. α) Πρόσωπα στα οποία συντρέχει οποιοδήποτε από τα κωλύματα του παρόντος άρθρου χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητά τους.

β) Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης εκδίδεται από το διοικητικό συμβούλιο ή την εκτελεστική επιτροπή, κατά περίπτωση, του οικείου φορέα μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών αφότου έλαβε γνώση του κωλύματος. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ως άνω προθεσμίας, η πράξη εκδίδεται από το αρμόδιο, σύμφωνα με τον ν. 4622/2019 (Α΄ 133), όργανο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία. Με την ίδια πράξη κηρύσσονται έκπτωτα από το αξίωμα του μέλους του Δ.Σ. ή της Εκτελεστικής Επιτροπής τα υπαίτια για τη μη έκδοση της ως άνω πράξης μέλη αυτών, τα οποία αντικαθίστανται κατά τις ισχύουσες διατάξεις.»

Παρακάτω η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όπως ανέβηκε στην διαύγεια.

Η «μπάλα» τώρα είναι στα σωματεία και τις λέσχες που θα κληθούν να ξανά κάνουν εκλογές ώστε να μην επαναληφθούν παρατυπίες τέτοιου τύπου και από την νέα χρονιά.