Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2016: Έπεσε η αυλαία

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο φινάλε για ένα πρωτάθλημα από το να αναδειχθούν τέσσερις από τους πέντε συνολικά πρωταθλητές στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.
Η πίστα των Μεγάρων φιλοξένησε τον αγώνα που έριξε την αυλαία για φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, με μοναδικό ήδη εστεμμένο Πρωταθλητή τον Βασίλη Κορωνάκη στην κατηγορία Νέων από τον τέταρτο αγώνα που είχε διεξαχθεί στις Σέρρες, ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν του πετυχαίνοντας το απόλυτο με πέντε νίκες σε πέντε αγώνες.
Το βλέμμα όλων ήταν φυσικά στραμμένο στις μεγάλες κατηγορίες, όπως η Formula Extreme όπου ο Χάρης Παρασκευόπουλος πήρε μεν μια άνετη και πειστική νίκη, αλλά το πρωτάθλημα το κατέκτησε ο Σάκης Συνιώρης που πραγματοποίησε έναν αγώνα τακτικής τερματίζοντας στην δεύτερη θέση για να εξασφαλίσει τον τίτλο, ο οποίος είναι και ο δέκατος προσωπικός του. Η μάχη μάλιστα που έδωσε με τον Λευτέρη Πίππο ήταν αυτή που έδωσε μια δόση ζωντάνιας στον αγώνα της κατηγορίας, από τον οποίο έλειπαν οι συγκινήσεις.


Αντιθέτως, ο αγώνας της κατηγορίας Supersport είχε ένταση και ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικός, με τελικό νικητή τον Θεοφάνη Μίχα που επιβλήθηκε του Άλεξ Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Τάσος Σπερελάκης, ενώ ο Μιχάλης Κουτσουμπός που τερμάτισε στην όγδοη θέση συγκέντρωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν για να στεφθεί πρωταθλητής, χωρίς να πληρώσει μεγάλο τίμημα για ένα λάθος που έκανε στην αρχή του αγώνα.
Στην κατηγορία Racing, ο νικητής του αγώνα ήταν κι αυτός που χρίστηκε Πρωταθλητής, με τον Λέανδρο Ντότσικα να κερδίζει κατά κράτος τον βαθμολογικό του διώκτη Μάκη Σιφναίο που περιορίστηκε στην δεύτερη θέση. Η τρίτη θέση επεφύλασσε μεγαλύτερη μάχη ανάμεσα στους Κίτσο και Λεφέβρ, με τον τελευταίο όμως να εγκαταλείπει μετά από μηχανική βλάβη.
Όπως αναφέραμε και στην αρχή, στην κατηγορία Νέων είχε ήδη κριθεί το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Κορωνάκη να πάρει άλλη μια σπουδαία νίκη μπροστά από τον Νότη Παπαπαύλου, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Μπαξίσογλου.
Τέλος, στην κατηγορία Open είχαμε έναν επεισοδιακό αγώνα, καθώς πίσω από τον νικητή Μηλιατζόγλου τερμάτισε ο Κώστας Φωτιάδης ο οποίος όμως είχε μια επαφή με τον Τάσο Σκυριανόγλου με αποτέλεσμα να πέσει και να τερματίσει τρίτος ο Σπύρος Δουκέλης. Το συμβάν ελέγχθηκε από τους αγωνοδίκες και αποφάσισαν να τιμωρήσουν με ποινή δύο λεπτών τον Φωτιάδη που έχασε τη θέση στο βάθρο, ανακηρύσσοντας δεύτερο τον Δουκέλη και τρίτο τον Δρούλια. Μετά την ποινή ο Φωτιάδης έπεσε στην όγδοη θέση χάνοντας τις όποιες ελπίδες για τον τίτλο, ο οποίος κατέληξε στα χέρια του έτερου διεκδικητή, Τάσου Σκυριανόγλου.