Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2021: 3ος αγώνας - Μέγαρα με νίκες Παπαγγέλου, και Καρακώστα σε Superbike και Supersport!

Λίγοι οι θεατές σήμερα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/10/2021

Ο τρίτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στα Μέγαρα έφερε τον Δημήτρη Παπαγγέλου, περσινό πρωταθλητή στην πρώτη θέση περνώντας τον Μπεγνή και χτίζοντας και διαφορά μάλιστα και τον Δημήτρη Καρακώστα σε άλλη μία αναμενόμενη καθαρή νίκη από pole position.

Ο αέρας εξακολουθούσε να είναι δυνατός και να προσθέτει σε δυσκολία, χωρίς όμως να είναι το ίδιο μεγάλο πρόβλημα όπως εχθές, ενώ κάποια λύση βρέθηκε και για την χρονομέτρηση χωρίς όμως να έχει λυθεί ολότελα το θέμα και μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε επίσημα αποτελέσματα για Superbike και Supermoto, τα οποία πιστεύουμε πως θα γίνουν κάποια στιγμή αργότερα διαθέσιμα, ενημερώνοντας το άρθρο σχετικά.

Υπήρξαν και ορισμένες πτώσεις με σοβαρότερη εκείνη του Στάμου στον αγώνα της Racing/SSP300 που έμεινε αρκετή ώρα στο έδαφος.

Στα Superbike ξεκίνησε πρώτος ο Μπεγνής από την pole position με τον Παπαγγέλου και τον Συνιώρη πίσω του και αμέσως έκαναν ένα γκρουπ τριών πρώτων αφήνοντας κενό ασφαλείας με τους υπόλοιπους αναβάτες στους οποίους πρώτος ήταν ο Τσαλίκης. Ο Μπεγνής είχε μικρό προβάδισμα στην αρχή του αγώνα έναντι του Παπαγγέλου και του Συνιώρη, μέχρι που ο Παπαγγέλου το ψαλίδισε γρήγορα.

Πίσω ο Τσαλίκης δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ ώρα τον Λευτέρη Πίππο και τον Τριντή που τον πέρασαν και άρχισαν να πλησιάζουν και τον Συνιώρη που έχανε χρόνο γύρο-με τον γύρο και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα αναζήτηση ιατρική φροντίδα. Ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης από τον δέκατο γύρο και μετά δεν μπορούσε να οδηγήσει φυσιολογικά καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει το χέρι στο τιμόνι με την διάγνωση αμέσως μετά τον αγώνα να είναι η κλασσική νόσος των αθλητών ταχύτητας, σύνδρομο διαμερίσματος αντιβραχίου, ή αλλιώς “arm pump”.

Πίσω όμως από τον Συνιώρη και με φόρα να περάσει τρίτος και ίσως και να συνεχίσει και πιο ψηλά, βρέθηκε ο Θεοδώροπουλος που πέρασε τον Τσαλίκη, τον Πίππο και τον Τριντή αλλά δυστυχώς σημείωσε πτώση. Κατάφερε όμως με μεγάλη προσπάθεια να συνεχίσει τον αγώνα και να τερματίσει συγκεντρώνοντας τον σεβασμό όλων μας. Ο Τριντής ήταν εξαιρετικός στην μεγάλη κατηγορία, κράτησε πίσω του τον Λευτέρη Πίππο και με τον Συνιώρη να κόβει αναγκαστικά γύρο με τον γύρο, είχε μία εύκολη τρίτη θέση με τέταρτο τον Λευτέρη και πέμπτο τον Σάκη.

Μπροστά ο Παπαγγέλου δεν έμεινε για πολύ ώρα πίσω από τον Μπεγνή όπως είπαμε και σε σημείο που εκείνος δεν το περίμενε και δεν συμβαίνουν και πολλές προσπεράσεις, ο περσινός πρωταθλητής πέρασε εξαιρετικά γρήγορα και άμεσα και έχτισε και διαφορά σημειώνοντας μία εξαιρετική νίκη.

Αμέσως μετά τον αγώνα ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης αναζητά την βοήθεια του φυσιοθεραπευτή Άκη Παναγιωταρά σε μία δύσκολη διάγνωση για κάποιον που πρέπει να αγωνιστεί αύριο.

Ο Σάκης Συνιώρης σε έναν άλλο αγώνα για να ετοιμαστεί για τον 4ο αγώνα του ΠΠΤ αύριο, με την βοήθεια του φ. Άκη Παναγιωταρά

Εξαιρετική οδήγηση και μεγάλη νίκη για τον περσινό πρωταθλητή Δημήτρη Παπαγγέλου:

Στα Supersport ο Καρακώστας έφυγε αμέσως μπροστά από την pole position που είχε εξασφαλίσει και πήρε μία πολύ άνετη νίκη χωρίς να τον απειλεί ο Άλεξ Παπαγεωργίου που τερμάτισε δεύτερος σε μοναχικό αγώνα χωρίς να χρειαστεί να δώσει μάχη με τον βαφτισιμιό του, τον νεαρό Περιστερά που αγωνίζεται πρώτη φορά στην κατηγορία και αμέσως κατάφερε μία τρίτη θέση!

Ο Περιστεράς έδειξε την στόφα μεγάλου αθλητή που έχει, με γρήγορη προσαρμογή στις συνθήκες και καθαρό αγώνα σε όλη την διάρκεια των γύρων με σταθερό, σβέλτο ρυθμό!

Τέταρτος ο Τάσος Σκυριανόγλου, επίσης χωρίς να χρειαστεί να παλέψει ιδιαίτερα με τον Μενέλαο Κοντογιάννη που ήταν πέμπτος ενώ εξαιρετικό θέαμα μας χάρισαν απλόχερα ο Γεωργόπουλος με τον Τζορτζόπουλο και τελική επικράτηση του Τζορτζόπουλου με την κατάταξη να ολοκληρώνει ο ένας και μοναδικός Χάλαρης.

Στην OPEN ο Αμουτζάς πήρε μία μεγάλη νίκη καταφέρνοντας να ξεφύγει στην αρχή από το φαβορί, Γιάννη Μπούρο ο οποίος όμως κατάφερε να μειώσει την διαφορά και να περάσει και μπροστά. Στην συνέχεια όμως μία άσχημη στιγμή από πρόβλημα στο κιβώτιο έφερε πτώση στον Μπούρο με τον Αμουτζά να μην χρειάζεται από εκεί και πέρα να παλέψει για την θέση καθώς υπήρχε διαφορά με τον δεύτερο.

Για αρκετή ώρα ο Παπατριανταφύλλου ήταν δεύτερος μέχρι να περάσει ο Καρυώτης και να μείνει και στην δεύτερη θέση με καθαρό αγώνα χωρίς μάχες για να την κρατήσει. Ο αγώνας της OPEN έμελλε να διακοπεί ελάχιστα πριν την ολοκλήρωση όλων των γύρων, καθώς υπήρξε πτώση του Ρασσιά με το Ν.29 και βγήκαν οι κόκκινες σημαίες. Ταχύτερο χρόνο εδώ, πριν την πτώση του, είχε ο Μπούρος με 1:00.920

Στην Racing/SSP300 το σημαντικότερο ήταν το πολύ τρομακτικό highside του Στάμου στην έξοδο της έκτης στροφής που έφερε ανησυχία για τον έμπειρο αναβάτη καθώς έμεινε αρκετή ώρα στο έδαφος πριν τελικά οδηγηθεί εκτός πίστας. Μεγάλος νικητής ο φοβερός και τρομερός Βασίλης Πεντελεάκης φυσικά, που έκανε και ταχύτερο γύρο με 1:02.747 και μία πολύ άνετη νίκη, όπως περιμένουμε πλέον από έναν ήδη χτισμένο αθλητή με τεράστιο μέλλον μπροστά του, όπως όλοι μας ευχόμαστε!

Δεύτερος ο Αρναουτάκης και τρίτος ο Σακελλαρίου ενώ μεγάλη μάχη έδωσε στην SSP300 ο Κόκκινος Παναγιώτης Ν.36 με τον Αγανάνη Δημήτρη Ν.26 που είχαν έντονη αναμέτρηση από την εκκίνηση ακόμη με αρκετές επαφές μεταξύ τους μέχρι που το 26 πέρασε από την εσωτερική το Ν.36 που αμέσως μετά βγήκε στην αμμοπαγίδα και σημείωσε πτώση. Ο Παναγιώτης Κόκκινος ανέφερε στο ΜΟΤΟ την έντονη μάχη με αρκετές επαφές με το Ν.26 που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση και τελικά την εγκατάλειψη.

Το Κύπελλο Supermoto είχε μόλις επτά συμμετοχές αλλά και στα δύο σκέλη υπήρχε μάχη με το πρώτο σκέλος να το κερδίζει ο Βίδας και το δεύτερο ο Αντωνίου με το Ν.18 ο οποίος και πήρε και την νίκη συνολικά καθώς είχε τερματίσει καλύτερα στο πρώτο σκέλος, έναντι της θέσης που έκανε ο Βίδας στο δεύτερο σκέλος. Δυνατή μάχη του Κρεμάλα με το Ν.46 με τον Βελισσαρίδη με το Ν.23 και πτώση και για τον Δημουλα με το Ν.28 στην αρχή του πρώτου σκέλους.

BMU 2024, 1ος αγώνας, Σέρρες - Ελληνικές επιτυχίες, ο Συνιώρης επιστρέφει και όσα έγιναν στις Σέρρες

Μαζί και έλλειψη πειθαρχίας στους κανονισμούς
motomag BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/4/2024

Το Βαλκανικό πρωτάθλημα ταχύτητας (BMU European Road Racing Championship 2024), οι αγώνες του οποίου προσμετρούσαν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, πριν αλλάξει το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Σερρών στις 13 και 14 Απριλίου, ωστόσο δεν κύλησαν όλα ομαλά.

Τα παρατράγουδα στην πίστα των Σερρών ξεκίνησαν από την Παρασκευή καθώς στον Τεχνικό Έλεγχο δεν μπόρεσε να ανιχνευφθεί μία επικείμενη βλάβη, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να έχουμε μηχανικό πρόβλημα σε έναν κινητήρα κλασικής μοτοσυκλέτας. Το σπάσιμο του κινητήρα είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει με λάδια ή έξοδος του pitlane καθώς και οι στροφές Κ1, Κ2, Κ3, Κ4 και K5.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης με γνώμονα την ασφάλεια όλων συμβούλευσε την οργάνωση να καθαρίσει και να πλύνει την πίστα και όχι απλά να ρίξει υλικό πάνω στα λάδια που είχαν πέσει. Η οργάνωση θέλοντας να μην διακινδυνέψει την ασφάλεια των αγωνιζομένων προτίμησε να αναβάλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα την ημέρα της Παρασκευής αλλάζοντας το πρόγραμμα του Σαββάτου.

Μετά τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή, το Σάββατο ελπίζαμε πως τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά, ωστόσο στην κατηγορία SBK είχαμε ένα περιστατικό μετά το τέλος του αγώνα το οποίο θα μπορούσε να έχει αποβεί ακόμα και μοιραίο για κάποιον.

Όσον αφορά τον πρώτο αγώνα ο Jan Mohr με το BMW M 1000 RR ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με τον Αυστριακό να κερδίζει τον αγώνα με διαφορά 15 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Δημήτρη Καρακώστα, ο οποίος πήρε το πρώτο του φετινό βάθρο. Ο Σάκης Συνιώρης που επέστρεψε στους αγώνες μετά από δυο χρονιά απουσίας έκανε έναν πολύ καλό αγώνα με το Ducati Panigale V4R κερδίζοντας ομοίως και αυτός το πρώτο βάθρο της χρονιάς ωστόσο αυτό δεν θα έφτανε ποτέ στα χέρια του τελικά λόγω ενός λάθους στην εκκίνηση.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Εκεί, το jump start του Συνιώρη, κόστισε στον Έλληνα Πολυπρωταθλητή 30 δευτερόλεπτα ποινής, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός βάθρου, ενώ ο Martin Choy ο οποίος είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση βρέθηκε με αυτό τον τρόπο στην τρίτη θέση του βάθρου. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο περιστατικό που λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά. Ο Καρακώστας θέλοντας να πανηγυρίσει το βάθρο του εντός του pitlane σηκώθηκε όρθιος στη σέλα του, χάνοντας έτσι όμως τον έλεγχο της Honda CBR1000RR, με αποτέλεσμα μια επικίνδυνη πτώση, στην οποία από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν την απερισκεψία του Καρακώστα με ποινή 10 θέσεων για τον επόμενο αγώνα.

Στον δεύτερο αγώνα και πάλι πρωταγωνιστής ήταν ο Jan Mohr ο οποίος με το BMW M 1000 RR ήταν κυριολεκτικά άπιαστος. Ο Αυστριακός έκανε το δύο στα δύο με άνεση στις Σέρρες αφήνοντας τους υπόλοιπους να παλέψουν για τις εναπομείνασες θέσεις του βάθρου.

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σάκης Συνιώρης ο οποίος κατάφερε να αλλάξει πολλά πράγματα στην ανάρτηση της Panigale V4R ενώ να σημειώσουμε πως έπρεπε να αλλάζει κατά 1.000 στροφές νωρίτερα τις ταχύτητες καθώς λόγω του εργοστασιακού ψυγείου η Ducati Panigale V4R ανέβαζε θερμοκρασία. Παρολαυτά ο Συνιώρης έκανε έναν μεστό αγώνα τερματίζοντας στη δεύτερη θέση έχοντας προηγουμένως περάσει όποιον βρήκε μπροστά του. Στην τρίτη θέση πίσω από τον Συνιώρη τερμάτισε ο Pivniceru Marian από την Ρουμανία, με τον Δημήτρη Καρακώστα να τερματίζει στην όγδοη θέση.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Επόμενη κατηγορία στην οποία είχαμε ελληνική επιτυχία ήταν αυτή της Supersport. Ο Άλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha) ήθελε να ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη φετινή χρονιά με ένα βάθρο και αυτό έκανε. Μπορεί να τερμάτισε πίσω από τον Brascu Muresan Denis Anexandr από την Ρουμανία ωστόσο κατάφερε να είναι ο πρώτος Έλληνας της κατηγορίας, κάτι που μεταφράζεται σε νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Στην τρίτη θέση βρέθηκε στον πρώτο αγώνα ο Βούλγαρος Axel Ismail. Στην έκτη θέση γενικής ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης (Honda) με τον Μενέλαο Κοντογιάννη (Honda) να τερματίζει στη δέκατη θέση.

Στον δεύτερο αγώνα ο Παπαγεωργίου ήταν πιο αποφασισμένος, με τον αναβάτη της Yamaha να παίρνει τη νίκη μπροστά από τον Φουρθιώτη ο οποίος τερμάτισε δύο δέκατα πίσω από τον Παπαγεωργίου στη δεύτερη θέση. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Axel Ismail για το BMU με τον Κοντογιάννη να συμπληρώνει το βάθρο όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Στην κατηγορία SSP300, ο δις Πρωταθλητής Βαλκανίων Κωσταντίνος Μαυρόπουλος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και στους δύο αγώνες. Ο Έλληνας Πρωταθλητής ο οποίος αγωνίζεται και στο ιταλικό πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, έκανε περίπατο κερδίζοντας με άνεση ενώ πίσω του και τις δύο ημέρες βρέθηκε ο Mert Konuk από την Τουρκία. Η μόνη διαφορά υπήρξε στην τρίτη θέση καθώς το Σάββατο ο Voines Mihai Alexandru (Ρουμανία), τερμάτισε τρίτος, ενώ την Κυριακή ο Teodorescu Razvan Gabriel επίσης από την Ρουμανία συμπλήρωσε το βάθρο.

Ο επόμενος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας -αν μπορεί κάποιος να το πει Πρωτάθλημα καθώς επί της ουσίας έχουμε δύο αγώνες οι οποίοι μετράνε ως ξεχωριστοί- θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου και πάλι στις Σέρρες.