Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2021: 3ος αγώνας - Μέγαρα με νίκες Παπαγγέλου, και Καρακώστα σε Superbike και Supersport!

Λίγοι οι θεατές σήμερα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/10/2021

Ο τρίτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στα Μέγαρα έφερε τον Δημήτρη Παπαγγέλου, περσινό πρωταθλητή στην πρώτη θέση περνώντας τον Μπεγνή και χτίζοντας και διαφορά μάλιστα και τον Δημήτρη Καρακώστα σε άλλη μία αναμενόμενη καθαρή νίκη από pole position.

Ο αέρας εξακολουθούσε να είναι δυνατός και να προσθέτει σε δυσκολία, χωρίς όμως να είναι το ίδιο μεγάλο πρόβλημα όπως εχθές, ενώ κάποια λύση βρέθηκε και για την χρονομέτρηση χωρίς όμως να έχει λυθεί ολότελα το θέμα και μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε επίσημα αποτελέσματα για Superbike και Supermoto, τα οποία πιστεύουμε πως θα γίνουν κάποια στιγμή αργότερα διαθέσιμα, ενημερώνοντας το άρθρο σχετικά.

Υπήρξαν και ορισμένες πτώσεις με σοβαρότερη εκείνη του Στάμου στον αγώνα της Racing/SSP300 που έμεινε αρκετή ώρα στο έδαφος.

Στα Superbike ξεκίνησε πρώτος ο Μπεγνής από την pole position με τον Παπαγγέλου και τον Συνιώρη πίσω του και αμέσως έκαναν ένα γκρουπ τριών πρώτων αφήνοντας κενό ασφαλείας με τους υπόλοιπους αναβάτες στους οποίους πρώτος ήταν ο Τσαλίκης. Ο Μπεγνής είχε μικρό προβάδισμα στην αρχή του αγώνα έναντι του Παπαγγέλου και του Συνιώρη, μέχρι που ο Παπαγγέλου το ψαλίδισε γρήγορα.

Πίσω ο Τσαλίκης δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ ώρα τον Λευτέρη Πίππο και τον Τριντή που τον πέρασαν και άρχισαν να πλησιάζουν και τον Συνιώρη που έχανε χρόνο γύρο-με τον γύρο και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα αναζήτηση ιατρική φροντίδα. Ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης από τον δέκατο γύρο και μετά δεν μπορούσε να οδηγήσει φυσιολογικά καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει το χέρι στο τιμόνι με την διάγνωση αμέσως μετά τον αγώνα να είναι η κλασσική νόσος των αθλητών ταχύτητας, σύνδρομο διαμερίσματος αντιβραχίου, ή αλλιώς “arm pump”.

Πίσω όμως από τον Συνιώρη και με φόρα να περάσει τρίτος και ίσως και να συνεχίσει και πιο ψηλά, βρέθηκε ο Θεοδώροπουλος που πέρασε τον Τσαλίκη, τον Πίππο και τον Τριντή αλλά δυστυχώς σημείωσε πτώση. Κατάφερε όμως με μεγάλη προσπάθεια να συνεχίσει τον αγώνα και να τερματίσει συγκεντρώνοντας τον σεβασμό όλων μας. Ο Τριντής ήταν εξαιρετικός στην μεγάλη κατηγορία, κράτησε πίσω του τον Λευτέρη Πίππο και με τον Συνιώρη να κόβει αναγκαστικά γύρο με τον γύρο, είχε μία εύκολη τρίτη θέση με τέταρτο τον Λευτέρη και πέμπτο τον Σάκη.

Μπροστά ο Παπαγγέλου δεν έμεινε για πολύ ώρα πίσω από τον Μπεγνή όπως είπαμε και σε σημείο που εκείνος δεν το περίμενε και δεν συμβαίνουν και πολλές προσπεράσεις, ο περσινός πρωταθλητής πέρασε εξαιρετικά γρήγορα και άμεσα και έχτισε και διαφορά σημειώνοντας μία εξαιρετική νίκη.

Αμέσως μετά τον αγώνα ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης αναζητά την βοήθεια του φυσιοθεραπευτή Άκη Παναγιωταρά σε μία δύσκολη διάγνωση για κάποιον που πρέπει να αγωνιστεί αύριο.

Ο Σάκης Συνιώρης σε έναν άλλο αγώνα για να ετοιμαστεί για τον 4ο αγώνα του ΠΠΤ αύριο, με την βοήθεια του φ. Άκη Παναγιωταρά

Εξαιρετική οδήγηση και μεγάλη νίκη για τον περσινό πρωταθλητή Δημήτρη Παπαγγέλου:

Στα Supersport ο Καρακώστας έφυγε αμέσως μπροστά από την pole position που είχε εξασφαλίσει και πήρε μία πολύ άνετη νίκη χωρίς να τον απειλεί ο Άλεξ Παπαγεωργίου που τερμάτισε δεύτερος σε μοναχικό αγώνα χωρίς να χρειαστεί να δώσει μάχη με τον βαφτισιμιό του, τον νεαρό Περιστερά που αγωνίζεται πρώτη φορά στην κατηγορία και αμέσως κατάφερε μία τρίτη θέση!

Ο Περιστεράς έδειξε την στόφα μεγάλου αθλητή που έχει, με γρήγορη προσαρμογή στις συνθήκες και καθαρό αγώνα σε όλη την διάρκεια των γύρων με σταθερό, σβέλτο ρυθμό!

Τέταρτος ο Τάσος Σκυριανόγλου, επίσης χωρίς να χρειαστεί να παλέψει ιδιαίτερα με τον Μενέλαο Κοντογιάννη που ήταν πέμπτος ενώ εξαιρετικό θέαμα μας χάρισαν απλόχερα ο Γεωργόπουλος με τον Τζορτζόπουλο και τελική επικράτηση του Τζορτζόπουλου με την κατάταξη να ολοκληρώνει ο ένας και μοναδικός Χάλαρης.

Στην OPEN ο Αμουτζάς πήρε μία μεγάλη νίκη καταφέρνοντας να ξεφύγει στην αρχή από το φαβορί, Γιάννη Μπούρο ο οποίος όμως κατάφερε να μειώσει την διαφορά και να περάσει και μπροστά. Στην συνέχεια όμως μία άσχημη στιγμή από πρόβλημα στο κιβώτιο έφερε πτώση στον Μπούρο με τον Αμουτζά να μην χρειάζεται από εκεί και πέρα να παλέψει για την θέση καθώς υπήρχε διαφορά με τον δεύτερο.

Για αρκετή ώρα ο Παπατριανταφύλλου ήταν δεύτερος μέχρι να περάσει ο Καρυώτης και να μείνει και στην δεύτερη θέση με καθαρό αγώνα χωρίς μάχες για να την κρατήσει. Ο αγώνας της OPEN έμελλε να διακοπεί ελάχιστα πριν την ολοκλήρωση όλων των γύρων, καθώς υπήρξε πτώση του Ρασσιά με το Ν.29 και βγήκαν οι κόκκινες σημαίες. Ταχύτερο χρόνο εδώ, πριν την πτώση του, είχε ο Μπούρος με 1:00.920

Στην Racing/SSP300 το σημαντικότερο ήταν το πολύ τρομακτικό highside του Στάμου στην έξοδο της έκτης στροφής που έφερε ανησυχία για τον έμπειρο αναβάτη καθώς έμεινε αρκετή ώρα στο έδαφος πριν τελικά οδηγηθεί εκτός πίστας. Μεγάλος νικητής ο φοβερός και τρομερός Βασίλης Πεντελεάκης φυσικά, που έκανε και ταχύτερο γύρο με 1:02.747 και μία πολύ άνετη νίκη, όπως περιμένουμε πλέον από έναν ήδη χτισμένο αθλητή με τεράστιο μέλλον μπροστά του, όπως όλοι μας ευχόμαστε!

Δεύτερος ο Αρναουτάκης και τρίτος ο Σακελλαρίου ενώ μεγάλη μάχη έδωσε στην SSP300 ο Κόκκινος Παναγιώτης Ν.36 με τον Αγανάνη Δημήτρη Ν.26 που είχαν έντονη αναμέτρηση από την εκκίνηση ακόμη με αρκετές επαφές μεταξύ τους μέχρι που το 26 πέρασε από την εσωτερική το Ν.36 που αμέσως μετά βγήκε στην αμμοπαγίδα και σημείωσε πτώση. Ο Παναγιώτης Κόκκινος ανέφερε στο ΜΟΤΟ την έντονη μάχη με αρκετές επαφές με το Ν.26 που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση και τελικά την εγκατάλειψη.

Το Κύπελλο Supermoto είχε μόλις επτά συμμετοχές αλλά και στα δύο σκέλη υπήρχε μάχη με το πρώτο σκέλος να το κερδίζει ο Βίδας και το δεύτερο ο Αντωνίου με το Ν.18 ο οποίος και πήρε και την νίκη συνολικά καθώς είχε τερματίσει καλύτερα στο πρώτο σκέλος, έναντι της θέσης που έκανε ο Βίδας στο δεύτερο σκέλος. Δυνατή μάχη του Κρεμάλα με το Ν.46 με τον Βελισσαρίδη με το Ν.23 και πτώση και για τον Δημουλα με το Ν.28 στην αρχή του πρώτου σκέλους.

ΑΜΟΤΟΕ: Νέο πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2023

Μαζί με αλλαγή στον κανονισμό
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/5/2023

Μετά την ακύρωση του προγραμματισμένου αγώνα για το ΠΠΤΜ 2023 στην Τρίπολη, η ΑΜΟΤΟΕ έβγαλε νέα ανακοίνωση με το ανανεωμένο πρόγραμμα 5 αγώνων (2 διπλούς, 1 μονό), ενώ καταργείται και ο περιορισμός της προπόνησης του 11ημέρου

Σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ το ΠΠΤΜ 2023 θα ξεκινήσει όπως προγραμματιζόταν, μετά την ακύρωση του αγώνα της Τρίπολης στις 22-23 Απριλίου, το τριήμερο 9-10-11 Ιουνίου, με τον διπλό αγώνα στις Σέρρες, ταυτόχρονα με τον πρώτο από τους δύο αγώνες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος (BMU RR).

Ο επόμενος αγώνας θα είναι πάλι διπλός και θα διεξαχθεί επίσης στις Σέρρες, όπου είναι και το δεύτερο ραντεβού του BMU RR of Nations με την πίστα των Σερρών, στις 13-14-15 Οκτωβρίου.

Όπως βλέπουμε όμως, στο νέο πρόγραμμα της ΑΜΟΤΟΕ, εξακολουθεί να υπάρχει η πίστα της Τρίπολης, για την οποία έχουμε ήδη γράψει τους λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση του αγώνα. Η ημερομηνία παραμένει ως είχε και αφορά το δεύτερο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, στις 11-12 του μήνα, ενώ το Σωματείο που θα αναλάβει την διεξαγωγή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, σε αντίθεση με τις άλλες δύο περιπτώσεις.

Όσον αφορά τώρα στην αλλαγή του κανονισμού, στην οποία προχώρησε η ΑΜΟΤΟΕ, έχει να κάνει με τη δυνατότητα των αγωνιζόμενων να προπονούνται πριν τον αγώνα. Πιο αναλυτικά, μέχρι τώρα ίσχυε περιορισμός 11 ημερών για την προπόνησή τους, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να απέχουν από αυτή για τουλάχιστον δύο Κυριακές πριν αυτή του αγώνα. Πλέον, ο κανονισμός αυτός καταργείται, χωρίς να τίθεται άλλο χρονικό όριο, για το μέχρι πότε πριν από κάθε αγώνα μπορούν να προπονούνται οι αγωνιζόμενοι.