Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

ΠΠΤ 2018 – 3ος Σέρρες: Pole Position για Σάκη Συνιώρη με νέα μοτοσυκλέτα!

Άξιος ο πολυπρωταθλητής, έρχεται πρώτος παρά τα προβλήματα

Με τον καιρό να θέτει δοκιμασίες από την Παρασκευή και να ακυρώνει τις δεύτερες δοκιμές το Σάββατο, οι αγωνιζόμενοι είχαν λιγότερες ευκαιρίες δοκιμών, με τις πτώσεις να καραδοκούν.

Περισσότερες από το συνηθισμένο οι πτώσεις, που εν μέρει οφείλονται στις δύσκολες συνθήκες, καθώς η συνεχής εναλλαγή έκανε δύσκολη την εύρεση των σωστών ρυθμίσεων.

φωτογραφίες: Περιοδικό MOTO - Apex Photography

Στα Superbike ο Μαρκεσίνης κατάφερε να βρεθεί στην δεύτερη θέση της εκκίνησης παρά μίας πτώσης, ενώ ο Σάκης Συνιώρης έπραξε έναν μεγάλο άθλο πέρνοντας την pole position. Κι αυτό γιατί τρέχει με νέα μοτοσυκλέτα που έχει ελάχιστα δει στην πίστα των Σερρών. Οι αναγνώστες του MOTO γνωρίζετε την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί το Συνιώρης, πρόκειται για το ολοκαίνουριο Kawasaki ZX-10RR που αποκλειστικά οδηγήσαμε στην πίστα των Μεγάρων, πριν προετοιμαστεί για τους αγώνες, με τον Σάκη Συνιώρη να την οδηγεί μαζί μας για πρώτη φορά, δοκιμάζοντάς την για το MOTO, πριν αρχίσουν οι αλλαγές.

Τα προηγμένα ηλεκτρονικά και η σύνθετη κατασκευή των νέων superbike, απαιτούν πολύ κόπο και κόστος, όταν χρειαστεί να γίνουν αλλαγές για καθαρά αγωνιστική χρήση. Με ελάχιστο χρόνο στην διάθεσή τους, η ομάδα του Συνιώρη παλεύει για το καλύτερο κι έτσι αυτή η pole position που έρχεται με τόσες αντιξοότητες θα πρέπει να μετρήσει διπλά και τριπλά

Την τρίτη θέση ολοκληρώνει ο Λευτέρης Πίππος που κοντά σε χρόνο με τον Μαρκεσίνη, δίνοντας έτσι μία καλή υπόσχεση για το θέαμα του αγώνα

Στα Supersport το φωτεινό μέλλον της χώρας, ο Δημήτρης Καρακώστας πήρε την pole position με χρόνο εξωπραγματικό που θα τον έφερνε στην πρώτη γραμμή στα superbike! Εξαιρετική οδήγηση από τον Καρακώστα στις δοκιμές!

Δεύτερος με εξίσου εξαιρετικό χρόνο, και ένα τεράστιο προσωπικό άθλο, ο Σταύρος Τριντής και πίσω του σε μικρή απόσταση ο Δημήτρης Παπαγγέλου. Από αγώνα σε αγώνα το επίπεδο ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο στην πάντα ανταγωνιστική κατηγορία των supersport!

Το άλλο φωτεινό μέλλον της χώρας, ο Χρήστος Παπανικολάου που αγωνίζεται σε δύο κατηγορίες με δύο διαφορετικές μοτοσυκλέτες, πήρε την pole position και στους ΝΕΟΥΣ και στην Racing! Με εξαιρετικό δάσκαλο και φοβερή προσήλωση στον στόχο, ο Παπανικολάου είναι ο αναβάτης που δεν μπορούμε να περιμένουμε να μεγαλώσει!

Στην OPEN την pole position κατέκτησε ο Αλέξανδρος Αργυρόπουλος με MV AGUSTA F3 και στην SSP300 ο εξαιρετικά προπονημένος Θωμάς Σκούρτας με KTM RC390

Αύριο αναμένεται πως ο καιρός θα καταφέρει να κρατήσει τα τερτίπια του για μετά το τέλος των αγώνων, βοηθώντας να κρατηθεί ψηλά ο ανταγωνισμός και φυσικά το θέαμα..