Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

ΠΠΤ 2019 ΜΕΓΑΡΑ 4ος Χρονομετρημένα: Θυελλώδες σκηνικό

Νέα δεδομένα στη μέση του πρωταθλήματος

Η επιστροφή του ΠΠΤ στα Μέγαρα μοιάζει περισσότερο σαν επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, παρά ως συνέχειά του. Οι θυελλώδεις άνεμοι που φυσούσαν σήμερα, έκαναν την οδήγηση μέσα στην πίστα ιδιαίτερα δύσκολη για τους αναβάτες και έπαιξαν ρυθμιστικό ρόλο στους χρόνους. Καθώς δεν είχαν σταθερή ένταση κατά την διάρκεια της ημέρας, κάποιοι αναβάτες στάθηκαν λίγο πιο τυχεροί και είχαν “ούριο άνεμο” και κάποιοι άλλοι πάλεψαν με τα “μελτέμια”. Όμως οι δυνατοί άνεμοι, ήταν απλώς άλλη μια αστάθμητη παράμετρος. Σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες υπάρχουν νέα δεδομένα, που ανατρέπουν την εικόνα που είχαμε έως τώρα.

Ξεκινώντας από τους ΝΕΟΥΣ, ο σοβαρός τραυματισμός του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Γιάννη Περιστερά, δίνει το πλεονέκτημα πλέον στον Χρήστο Παπανικολάου. Παρά το γεγονός πως ο Γιάννης Περιστεράς βγήκε από το χειρουργείο μόλις πριν δύο εβδομάδες, εν τούτοις δήλωσε κανονικά συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα. Όχι φυσικά με βλέψεις να τον κερδίσει, αλλά για να πάρει τους (όποιους) βαθμούς θα έδινε η τελευταία θέση και να μείνει στη μάχη του τίτλου στον τελευταίο διπλό αγώνα.

Όμως ο γιατρός της διοργάνωσης αποφάσισε να μην δώσει την έγκρισή του, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του manager (και πατέρα του) της ομάδας Νίκου Περιστερά. Περισσότερο βέβαια για τους τυπικούς λόγους, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή η ομάδα του Γιάννη Περιστερά δεν είχε πάρει τις τελικές της αποφάσεις για την συμμετοχή του στα πρώτα χρονομετρημένα.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε και στην Racing, ευτυχώς αυτή τη φορά για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Ο Χρίστος Παπανικολάου πήρε την Pole από τον Λέανδρο Ντότσικα, βάζοντας σε πλεονεκτική θέση τον εαυτό του στο αυριανό αγώνα. Θυμίζουμε πως ο Παπανικολάου αγωνίζεται σε αυτή την κατηγορία με τετράχρονη μονοκύλινδρη Moto3 μοτοσυκλέτα, ενώ ο Ντότσικας έχει δίχρονη V2. Τα εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά αυτών των δύο μοτοσυκλετών αναγκάζουν τους αναβάτες τους να καταστρώσουν αντίστοιχα διαφορετικές στρατηγικές αγώνα, ακόμα κι αν γυρίζουν στους ίδιους ακριβώς χρόνους! Μαζί τους τρέχει βέβαια και η κατηγορία των SS300, όπου ο Γιώργος Γερακιανάκης και ο Θωμάς Σκούρτας έχουν “ανοιχτούς λογαριασμούς” με ελάχιστη διαφορά σε βαθμούς και χρόνους.

Η επόμενη κατηγορία που άλλαξε εικόνα σήμερα στα Μέγαρα, είναι εκείνη της OPEN. Στον προηγούμενο διπλό αγώνα των Σερρών, ο Στέφανος Δέσκας μάζεψε δύο καρό σημαίες, όμως σήμερα το πρωί βρέθηκε μπροστά του ο Νίκος Γεωργόπουλος. Η κατηγορία αυτή έχει αναβαθμιστεί πολύ φέτος και αυτό φαίνεται από τους χρόνους των αναβατών.

Στα supersport, ο Δημήτρης Καρακώστας δεν άφησε αμφιβολίες πως είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, όμως ο εορτάζοντας Σταυρός Τριντής, έβαλε ένα τεράστιο ερωτηματικό για το ποιος θα κρατήσει την καρό σημαία αυτή την Κυριακή.

Όσο για τα Superbike τι να πει κανείς; Σε κάθε αγώνα έχουμε και κάτι διαφορετικό. Στην Τρίπολη ήταν ο Καναδός, στις Σέρρες ο Μπεγνής και ο Συνιώρης μοιράστηκαν ισάξια τις νίκες.  Τι θα δούμε άραγε στα Μέγαρα αύριο; Δυστυχώς όχι τον Μιχάλη Κουτσουμπό που δεν έλαβε μέρος σε αυτόν τον αγώνα (αν είναι σωστές οι πληροφορίες μας λόγω τραυματισμού). Το μόνο βέβαιο είναι πως θα δούμε έναν ετοιμοπόλεμο Σωτήρη Μπεγνή, που σήμερα έδειξε σε όλους ξεκάθαρα πως στις φωτεινές του καλοκαιρινές διακοπές δεν έκανε ηλιοθεραπεία…

Δίπλα του θα έχει δύο έμπειρους πολυπρωταθλητές, τον Σάκη Συνιώρη και τον Λευτέρη Πίππο. Ο Συνιώρης αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες με τη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας του το πρωί, αλλά έχει πάντα τον τρόπο να βρεθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ανανεωμένος και με κέφια ήρθε στα Μέγαρα ο Λευτέρης Πίππος, που μετά το ατύχημα που είχε στον πρώτο βαλκανικό αγώνα στις Σέρρες, έμοιαζε πως είχε χάσει τον βηματισμός του. Τώρα όμως που ξεκινά από την τρίτη θέση, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει κάτι παραπάνω την Κυριακή.

 

Αποτελέσματα χρονομετρημένων δοκιμαστικών

Αναβάτης                                   Χρόνος

 

ΝΕΟΙ

1 ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Yamaha R3    1:04.514

2 ΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ  Kawasaki 400 1:05.052

3 ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ KTM RC 390               1:05.752

 

 

OPEN

 

1 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Honda CBR 600  1:01.847

2   ΕΣΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                Honda Cbr 600  1:01.993        

3 ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ KAWASAKI ZX10 10001:02.182

 

RACING

 

1 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ  Kawasaki 400    1:02.760

2 ΝΤΟΤΣΙΚΑΣ ΛΕΑΝΡΟΣ  YAMAHA TZ 2         1:02.886

3 ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΑΝΡΕΑΣ       Racing 250               1:04.735

 

SUPERSPORT

 

1 ΚΑΡΑΚΣΤΑΣΗΜΗΤΡΙΟΣ HONDA CBR 600  59.170

2 ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ              HONDA CBR 600  59.812

3 ΠΑΠΑΓΕΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΡΟΣ ΥΑΜΑΗΑ 600 1:00.117

 

 

SUPERBIKE

 

1 ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΤΗΡΗΣ                   YAMAHA R1  58.088

2 ΣΥΝΙΡΗΣ ΘΕΟΟΣΙΟΣ KAWASAKI ZX10RR  58.987

3 ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ                  YAMAHA R1 59.164