Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Enduro GP Serres 2019: Στο ρυθμό των παγκόσμιων!

Οι Σέρρες στο επίκεντρο του Enduro GP

Σήμερα το απόγευμα ξεκινά η δράση για τον 4ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro που θα διεξαχθεί στις Σέρρες, μετά την αναγκαστική αλλαγή που είχαμε στο πρόγραμμα, όπου η πόλη της Μακεδονίας αντικατέστησε την Κορσική. Να σημειώσουμε, ότι είναι η έκτη φορά που διοργανώνεται αγώνας του παγκοσμίου Enduro στην πόλη των Σερρών και πλέον, μετά την Γερμανία την Πορτογαλία και την Ισπανία, είναι όλα έτοιμα για τον αγώνα στα χώματα της Βόρειας Ελλάδας.


Μπορεί ο αγώνας να ξεκινά τυπικά από σήμερα, αλλά οι Σέρρες έχουν αρχίσει να ζουν στον ρυθμό του Enduro GP από τις αρχές της εβδομάδας, όταν άρχισαν να καταφτάνουν και οι εργοστασιακές ομάδες που θα λάβουν μέρος, σε ένα πολύχρωμο και πολύβουο "τσίρκο", από νταλίκες, μηχανικούς και αναβάτες, ενώ αναμένεται να υπάρξει και πολύ μεγάλη προσέλευση θεατών, με δεδομένο και τις αντίστοιχες άρτιες διοργανώσεις του παρελθόντος. Την ευθύνη της διοργάνωσης την έχει η Λ.Α.Μ.Σ. σε συνεργασία με τη Serres Offroad Premio και θα διαρκέσει από τις 14 ως τις 16 Ιουνίου.


Η πρώτη ειδική του αγώνα θα γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα motocross του Αυτοκινητοδρομίου των Σερρών, ενώ η δεύτερη ειδική θα διεξαχθεί στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, αποτελώντας την "enduro" ειδική του αγώνα. Πρόκειται για μια τοποθεσία με μεγάλη ποικιλομορφία εδάφους, που είναι και ο λόγος για το ότι στο σύνολό τους οι αναβάτες του παγκοσμίου την έχουν λατρέψει. Ήδη μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν ξεκινήσει την προπόνησή τους στην περιοχή, παίρνοντας μια γεύση από την κατάσταση του τερέν, χαρίζοντας θέαμα σε όσους έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή. για Η τρίτη και πιο δύσκολη, από τεχνικής πλευράς, διαδρομή βρίσκεται στην περιοχή της Ραχωβίτσας.

Είναι μια διαδρομή ιδιαίτερα απαιτητική που αναμένεται όμως να προσφέρει και θέαμα.
Εκτός όμως από τα αγωνιστικά δρώμενα, οι θεατές (όσοι παρευρεθούν σήμερα στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών) θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σόου της ομάδας SXS by Dinitris Cocos. Πιο συγκεκριμένα, δύο αναβάτες από την ομάδα θα προσφέρουν θέαμα οδηγώντας μοτοσυκλέτες, ATV και scooters, πραγματοποιώντας μοναδικά x-treme show stunts. To σόου θα ξεκινήσει μισή ώρα πριν την έναρξη της Super Test ειδικής και θα συνεχιστεί για μισή ώρα μετά την ολοκλήρωσή της.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε μια πολύ σημαντική κίνηση που έλαβε χώρα χθες, κατά την οποία οι αναβάτες του παγκοσμίου επισκέφθηκαν το Ειδικό Σχολείο Σερρών, χαρίζοντας δώρα και χαμόγελα στους μικρούς μαθητές.


Ακολουθεί το πρόγραμμα του αγώνα:

Πέμπτη 13/6
09:00 Άνοιγμα των paddock
10:00-18:00 Άνοιγμα του χώρου προπόνησης
14:00 Άνοιγμα των γραφείων της διοίκησης
14:00 Άνοιγμα του γραφείου τύπου
18:00 Συνάντηση διοργανωτών με τον Διευθυντή του Αγώνα


Παρασκευή 14/6
09:00 Συνάντηση της Διεύθυνσης του Αγώνα
09:00-13:00 Προπόνηση
12:00-15:00 Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος
15:30 Δεύτερη συνάντηση της Διεύθυνσης του Αγώνα
16:30 Ενημέρωση αναβατών
17:30 Super Test
18:30-21:00 Τοποθέτηση των μοτοσυκλετών στο Parc Ferme


Σάββατο 15/6
09:00 Εκκίνηση του πρώτου αναβάτη
Απονομή, μετά και τον τερματισμό του τελευταίου αναβάτη, για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας
Μετά την απονομή, ακολουθεί τρίτη συνάντηση της Διεύθυνσης του Αγώνα


Κυριακή 16/6
09:00 Εκκίνηση του πρώτου αναβάτη
Απονομή, μετά και τον τερματισμό του τελευταίου αναβάτη, για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας
Μετά την απονομή, ακολουθεί η τέταρτη και τελευταία συνάντηση της Διεύθυνσης του Αγώνα