EnduroGP: Στην θέση της Κορσικής οι Σέρρες

Αλλαγή στο ημερολόγιο του πρωταθλήματος
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

12/4/2019

Πριν από λίγο η διοργανώτρια αρχή του Maxxis EnduroGP έδωσαν στην δημοσιότητα ένα δελτίου τύπου, με το οποίο ανακοινώνουν την αλλαγή στην τοποθεσία του τέταρτου αγώνα της χρονιάς, ο οποίος ήταν να γίνει στην Κορσική, αλλά τελικά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στις Σέρρες.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο, ενώ ο πρώτος αγώνας της χρονιάς ξεκίνησε δυναμικά στην Γερμανία, με πάνω από 160 αναβάτες να παίρνουν εκκίνηση, δεν έλειψαν τα άσχημα νέα σχετικά με την ακύρωση του GP της Κορσικής. Αιτία είναι κάποια σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος του Racing Moto Club Corsica, Laurent Peraldi, στον οποίο μάλιστα η διοργάνωση εύχεται ταχεία ανάρρωση.
Μέσα σε διάστημα όμως δέκα ημερών, οι Bastien και Alain Blancgard της ABC Communication που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, κατάφεραν να βρουν τη λύση χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει, τουλάχιστον, η ημερομηνία. Ο τόπος διεξαγωγής του αγώνα θα είναι η Σέρρες, ένα σκηνικό γνώριμο για τους φίλους του παγκόσμιου Enduro –και όχι μόνο- καθώς εκεί ήταν που ο Ivan Cervantes κέρδισε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο το 2005, ενώ εκεί φιλοξενήθηκε και το ISDE του 2008.


Στο παρασκήνιο της διεξαγωγής του πρώτου αγώνα στο Dahlen της Γερμανίας, οι Σωκράτης Κιοσσές και Γιώργος Βουδούρης από την ΑΜΟΤΟΕ, χρονομέτρες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος EnduroGP και μέλη της ΛΑΜΣ, ήρθαν σε συμφωνία με την ABC Communication προκειμένου να βρεθεί λύση για τον ακυρωμένο αγώνα της Κορσικής. Έτσι, όλοι οι αναβάτες των EnduroGP θα κατευθυνθούν στις 14-16 Ιουνίου στην Βόρεια Ελλάδα, με την διοργάνωση να εκφράζει και δημόσια την εμπιστοσύνη της σε ένα καλό οργανωτικό αποτέλεσμα, όπως είναι και όλα τα δείγματα γραφής της συγκεκριμένης λέσχης.

Το ανανεωμένο ημερολόγιο των EnduroGP έχει πλέον ως εξής:
Dahlen, Γερμανία 22-24 Μαρτίου
Valpaços, Πορτογαλία 3-5 Μαΐου
Santiago de Compostela, Ισπανία 10-12 Μαΐου
Σέρρες, Ελλάδα 14-16 Ιουνίου
Rovetta, Ιταλία 21-23 Ιουνίου
Uhlirske Janovice, Τσεχία 13-15 Σεπτεμβρίου
Ambert, Γαλλία 27-29 Σεπτεμβρίου

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: