Enduro Άμφισσα: 2ος αγώνας Πρωταθλήματος και Κύπελλο Ελλάδας – Πρώτος γενικής ο Πάνος Κακολύρης!

Βελτιωμένη εικόνα μετά τις παρεμβάσεις
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/10/2022

Τα υπέροχα τοπία της Άμφισσας αποχαιρετά το Enduro καθώς ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και μαζί και του Κυπέλλου Ελλάδας. Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα του αγώνα καθώς η χθεσινή δυσκολία με τους σφιχτούς χρόνους μετριάσθηκε από αφαίρεση τμήματος απλής διαδρομής και βελτίωσης των χρόνων, που ήταν καλοδεχούμενη από όλους που είχαν ήδη τρέξει έναν αγώνα.

Με τα περάσματα ήδη πατημένα από εχθές ήταν και η πλοήγηση εύκολη και σε συνδυασμό με τις υπέροχες ειδικές και την άρτια προετοιμασία ο δεύτερος αγώνας ακολούθησε τον πρώτο σε ένα πετυχημένο διήμερο για το ελληνικό Enduro.

Υπάρχει πάντα η αγωνία κάθε τοπικής λέσχης να φτιάξει έναν αγώνα που θα μείνει στην ιστορία ως «δύσκολος» ώστε να αναδείξει και την ικανότητα των διοργανωτών, όμως παράλληλα δεν πρέπει να ανεβάζει άσκοπα τον κίνδυνο. Το Enduro χρειαζόταν να ξεκινήσει δυναμικά και η Άμφισσα έδωσε δύο όμορφους αγώνες συνολικά, με τον Πάνο Κακολύρη με BETA να τερματίζει σήμερα πρώτος γενικής και πρώτος στην κατηγορία Ε2.

Ο συντάκτης του ΜΟΤΟ, πολυπρωταθλητής Κίμων Καράμπελας με Husqvarna και νικητής στην γενική του πρώτου αγώνα, είχε σήμερα μία άσχημη πτώση από την οποία κατάφερε να ανακάμψει και παραμερίζοντας τον πόνο να βγει τρίτος γενικής και δεύτερος στην Ε2.

Δεύτερος γενικής ο Ζώρας Αλέξης με BETA και πρώτος στην Ε3, ενώ πρώτος στην Ε1 ήταν ο Βαρσάμης Δημήτρης με KTM.

Στην Νέων πρώτος βγήκε και πάλι ο Ντεβετζής Ιωάννης με KTM και στην Senior o Γκαγκανάτσιος Αθανάσιος με BETA.

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα μαζί με το Κύπελλο Ελλάδας καθώς και οι φωτογραφίες των πρώτων, ενώ θα ακολουθήσει και Gallery φωτογραφιών τις επόμενες ημέρες.

Γκαγκανάτσιος

 

Κακολύρης

 

Καράμπελας

 

Ντεβετζής

 

Βαρσάμης

 

Ζώρας

Φωτογράφος: Θοδωρής Ερμήλιος για το περιοδικό ΜΟΤΟ

 

Αναλυτικά αποτελέσματα 2ου αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro και Κύπελλο Ελλάδα

 

ISDE 2025 – Στην Ιταλία από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου

Τα 99 κεράκια του θα σβήσει ο θεσμός
motomag ISDE 2025 – Στην Ιταλία από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/7/2024

Η FIM ανακοίνωσε πως μετά την Ισπανία που θα φιλοξενήσει τη φετινή διοργάνωση τον ερχόμενο Οκτώβριο, το 2025 o διάσημος αγώνας International Six Days of Enduro (ISDE) θα διεξαχθεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην... enduro-πόλη του Μπέργκαμο το οποίο απέχει λιγότερο από 60 χιλιόμετρα από το Μιλάνο.

Για την ενενηκοστή ένατη έκδοσή του, ο ετήσιος αγώνας για την ανάδειξη των κορυφαίων ομάδων των εθνών Enduro στον κόσμο θα επισκεφτεί την Ιταλία. Αυτή θα είναι η δωδέκατη φορά που το ISDE θα διεξαχθεί στην Ιταλία, με το Bergamo Moto Club να έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της οργάνωσης.

Να θυμίσουμε πως η Ιταλία φιλοξένησε πρώτη φορά αγώνα του ISDE το 1931 στο Merano με την τελευταία διοργάνωση επί ιταλικού εδάφους να πραγματοποιείται το 2021 στη Λομβαρδία. Ταυτόχρονα το Bergamo Moto Club για τρίτη φορά θα εκτελέσει χρέη διοργανωτή μετά τις χρονιές του 1968 και 1986.

motomag ISDE 2025 – Στην Ιταλία από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου

Ο Πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas ανέφερε: "Η Ιταλία συνδέεται με το ISDE από τα πρώτα χρόνια της διεξαγωγής του. Είμαι βέβαιος ότι η πλούσια ιστορία μαζί με το πάθος που η Ιταλία ως έθνος τρέφει για το Enduro θα οδηγήσει σε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση και ανυπομονώ πολύ γι' αυτό".

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, Giovanni Copioli δήλωσε: "Το FIM ISDE θα επιστρέψει στην Ιταλία το 2025 στο Μπέργκαμο, μία πόλη που αγαπά το Enduro. Στην συγκεκριμένη πόλη όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας, έχουμε πάθος για την μοτοσυκλέτα και τους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω τη FIM για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσyκλέτας και στο Bergamo Moto Club, το οποίο, είμαι σίγουρος, θα διοργανώσει έναν αγώνα που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων".

Ο Πρόεδρος του Moto Club Bergamo, Giuliano Piccinini, με τη σειρά του τόνισε: "Το Moto Club Bergamo είναι υπερήφανο που επιλέχθηκε από τη FIM ως διοργανωτής του FIM ISDE 2025. Σίγουρα θα είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα από κάθε άποψη, αλλά θα γίνει με πάθος και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της FIM Jorge Viegas και τον Πρόεδρο της FMI Giovanni Copioli που μας έδωσαν αυτή την ευκαιρία".

Ετικέτες