Enduro Άμφισσα: 2ος αγώνας Πρωταθλήματος και Κύπελλο Ελλάδας – Πρώτος γενικής ο Πάνος Κακολύρης!

Βελτιωμένη εικόνα μετά τις παρεμβάσεις
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/10/2022

Τα υπέροχα τοπία της Άμφισσας αποχαιρετά το Enduro καθώς ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και μαζί και του Κυπέλλου Ελλάδας. Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα του αγώνα καθώς η χθεσινή δυσκολία με τους σφιχτούς χρόνους μετριάσθηκε από αφαίρεση τμήματος απλής διαδρομής και βελτίωσης των χρόνων, που ήταν καλοδεχούμενη από όλους που είχαν ήδη τρέξει έναν αγώνα.

Με τα περάσματα ήδη πατημένα από εχθές ήταν και η πλοήγηση εύκολη και σε συνδυασμό με τις υπέροχες ειδικές και την άρτια προετοιμασία ο δεύτερος αγώνας ακολούθησε τον πρώτο σε ένα πετυχημένο διήμερο για το ελληνικό Enduro.

Υπάρχει πάντα η αγωνία κάθε τοπικής λέσχης να φτιάξει έναν αγώνα που θα μείνει στην ιστορία ως «δύσκολος» ώστε να αναδείξει και την ικανότητα των διοργανωτών, όμως παράλληλα δεν πρέπει να ανεβάζει άσκοπα τον κίνδυνο. Το Enduro χρειαζόταν να ξεκινήσει δυναμικά και η Άμφισσα έδωσε δύο όμορφους αγώνες συνολικά, με τον Πάνο Κακολύρη με BETA να τερματίζει σήμερα πρώτος γενικής και πρώτος στην κατηγορία Ε2.

Ο συντάκτης του ΜΟΤΟ, πολυπρωταθλητής Κίμων Καράμπελας με Husqvarna και νικητής στην γενική του πρώτου αγώνα, είχε σήμερα μία άσχημη πτώση από την οποία κατάφερε να ανακάμψει και παραμερίζοντας τον πόνο να βγει τρίτος γενικής και δεύτερος στην Ε2.

Δεύτερος γενικής ο Ζώρας Αλέξης με BETA και πρώτος στην Ε3, ενώ πρώτος στην Ε1 ήταν ο Βαρσάμης Δημήτρης με KTM.

Στην Νέων πρώτος βγήκε και πάλι ο Ντεβετζής Ιωάννης με KTM και στην Senior o Γκαγκανάτσιος Αθανάσιος με BETA.

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα μαζί με το Κύπελλο Ελλάδας καθώς και οι φωτογραφίες των πρώτων, ενώ θα ακολουθήσει και Gallery φωτογραφιών τις επόμενες ημέρες.

Γκαγκανάτσιος

 

Κακολύρης

 

Καράμπελας

 

Ντεβετζής

 

Βαρσάμης

 

Ζώρας

Φωτογράφος: Θοδωρής Ερμήλιος για το περιοδικό ΜΟΤΟ

 

Αναλυτικά αποτελέσματα 2ου αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro και Κύπελλο Ελλάδα

 

Taddy Blazusiak - 7ος γενικής με την ηλεκτρική Stark Varg στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Hard Enduro

Μέχρι και pitstop πραγματοποίησε η ομάδα του στα πλαίσια δοκιμών
motomag Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak με την ηλεκτρική Varg θα γινόταν μετά κόπων και βασάνων στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro καθώς η FIM έχει απαγορεύσει να λάβει μέρος η μοτοσυκλέτα της Stark Future σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο στόχος για τον Blazusiak και την ομάδα του στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Hard Enduro δεν ήταν άλλος από το να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και αυτός τελικά επιτεύχθηκε καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποίησαν και pitstop αλλάζοντας μπαταρία στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Πολωνού.

Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg

Μπορεί τη νίκη να κατέκτησε ο Ισπανός Marc Riba με ΚΤΜ, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα όπως ήταν φυσιολογικό στον Blazusiak. Ο Πολωνός αναβάτης της Stark Future στον Πρόλογο λίγο έλειψε να περάσει στον τελικό ωστόσο ένα λάθος τον κράτησε εκτός. Στον κυρίως αγώνα ο Blazusiak με τη Varg ήταν εντός πεντάδας ωστόσο το σημαντικότερο ήταν πως η μοτοσυκλέτα δεν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων η ομάδα του Πολωνού αποφάσισε να αλλάξει και μπαταρία κάτι το οποίο δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει αλλά το έκαναν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Blazusiak

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία αυτή αλλά αυτό δεν πτόησε τον Blazusiak. O Πολωνός στο αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ηλεκτρική Varg τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης όπως προείπαμε, με την ομάδα του να κάνει γνωστό πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα γίνει εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα Enduro και συγκεκριμένα στον αγώνα Basella Race στις 16 – 18 Φεβρουαρίου.

Blazusiakhttps://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro