Enduro Άμφισσα: 2ος αγώνας Πρωταθλήματος και Κύπελλο Ελλάδας – Πρώτος γενικής ο Πάνος Κακολύρης!

Βελτιωμένη εικόνα μετά τις παρεμβάσεις
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/10/2022

Τα υπέροχα τοπία της Άμφισσας αποχαιρετά το Enduro καθώς ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και μαζί και του Κυπέλλου Ελλάδας. Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα του αγώνα καθώς η χθεσινή δυσκολία με τους σφιχτούς χρόνους μετριάσθηκε από αφαίρεση τμήματος απλής διαδρομής και βελτίωσης των χρόνων, που ήταν καλοδεχούμενη από όλους που είχαν ήδη τρέξει έναν αγώνα.

Με τα περάσματα ήδη πατημένα από εχθές ήταν και η πλοήγηση εύκολη και σε συνδυασμό με τις υπέροχες ειδικές και την άρτια προετοιμασία ο δεύτερος αγώνας ακολούθησε τον πρώτο σε ένα πετυχημένο διήμερο για το ελληνικό Enduro.

Υπάρχει πάντα η αγωνία κάθε τοπικής λέσχης να φτιάξει έναν αγώνα που θα μείνει στην ιστορία ως «δύσκολος» ώστε να αναδείξει και την ικανότητα των διοργανωτών, όμως παράλληλα δεν πρέπει να ανεβάζει άσκοπα τον κίνδυνο. Το Enduro χρειαζόταν να ξεκινήσει δυναμικά και η Άμφισσα έδωσε δύο όμορφους αγώνες συνολικά, με τον Πάνο Κακολύρη με BETA να τερματίζει σήμερα πρώτος γενικής και πρώτος στην κατηγορία Ε2.

Ο συντάκτης του ΜΟΤΟ, πολυπρωταθλητής Κίμων Καράμπελας με Husqvarna και νικητής στην γενική του πρώτου αγώνα, είχε σήμερα μία άσχημη πτώση από την οποία κατάφερε να ανακάμψει και παραμερίζοντας τον πόνο να βγει τρίτος γενικής και δεύτερος στην Ε2.

Δεύτερος γενικής ο Ζώρας Αλέξης με BETA και πρώτος στην Ε3, ενώ πρώτος στην Ε1 ήταν ο Βαρσάμης Δημήτρης με KTM.

Στην Νέων πρώτος βγήκε και πάλι ο Ντεβετζής Ιωάννης με KTM και στην Senior o Γκαγκανάτσιος Αθανάσιος με BETA.

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα μαζί με το Κύπελλο Ελλάδας καθώς και οι φωτογραφίες των πρώτων, ενώ θα ακολουθήσει και Gallery φωτογραφιών τις επόμενες ημέρες.

Γκαγκανάτσιος

 

Κακολύρης

 

Καράμπελας

 

Ντεβετζής

 

Βαρσάμης

 

Ζώρας

Φωτογράφος: Θοδωρής Ερμήλιος για το περιοδικό ΜΟΤΟ

 

Αναλυτικά αποτελέσματα 2ου αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro και Κύπελλο Ελλάδα

 

HJMOTO S9-Z300: Νέα δίχρονη enduro από την Κίνα

Νέα προσθήκη στην οff-road γκάμα της εταιρείας που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τη The Family Motorsport
Hengjian S9-Z300
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

26/10/2026

Η Hengjian Motorcycles, ή HJMOTO, παρουσίασε την S9-Z300, μια νέα δίχρονη μοτοσυκλέτα 300 κυβικών εκατοστών για enduro χωρίς ακόμη να ανακοινώνει τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμή.

Hengjian S9-Z300

Η εταιρεία Hengjian Motorcycles διαθέτει ήδη σειρά off 9 road μοτοσυκλετών που διαθέτει στην Ευρώπη με δίχρονους και τετράχρονους κινητήρες από τα 224 έως τα 326,6 κυβικά εκατοστά και διπλάσιες ανά τον κόσμο, ενώ φαίνεται να βρίσκεται σε μια διαδικασία επέκτασης του δικτύου αντιπροσώπευσής της και αναζήτησης συνεργατών, ενώ εισάγονται πλέον και στην ελληνική αγορά.

Hengjian S9-Z300

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν η νέα S9-Z300 αποτελεί εξέλιξη κάποιας έκδοσης της προηγούμενης S8 ή αν πρόκειται για διαφορετική πλατφόρμα. Η Hengjian δεν έχει ανακοινώσει τιμή, βάρος ή ημερομηνία διάθεσης και εμείς είμαστε σε αναμονή για οτιδήποτε νεότερο.

Hengjian S9-Z300