FIM SuperEnduro 2024, Ουγγαρία - Πέντε στα πέντε ο βασιλιάς του σπορ Billy Bolt με Husqvarna [VIDEO]

Στους 33 βαθμούς η διαφορά από τον Walker, με δύο γύρους να απομένουν για το φινάλε
motomag FIM SuperEnduro 2024, Ουγγαρία – Πέντε στα πέντε ο Bolt με Husqvarna [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/2/2024

Η φράση “τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου” περιγράφει ακριβώς τα όσα είδαμε στον αγώνα του SuperEnduro στην Ουγγαρία, καθώς ο αναβάτης της Husqvarna Factory Racing, Billy Bolt με το FE 350 κατάφερε να κάνει το πέντε στα πέντε, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη βαθμολογική του διαφορά από τον δεύτερο Jonny Walker.

Όπως και στους προηγούμενους 4 γύρους, ο Bolt δεν ήταν ταχύτερος στη διαδικασία SuperPole -το έχει μάλλον για γούρι να μην κερδίζει ώστε να κερδίζει στους κυρίως αγώνες-, με τον μεγάλο του αντίπαλο Walker να του κλέβει την μπουκιά από το στόμα με την Beta.

FIM SuperEnduro 2024, Ουγγαρία – Πέντε στα πέντε ο Bolt με Husqvarna [VIDEO]

Μπορεί ο Walker να είχε ένα πλεονέκτημα στον πρώτο αγώνα ωστόσο αυτό εξανεμίστηκε όταν έπεσαν οι μπάρες. Ο Bolt ήταν ταχύτερος όλων, καταφέρνοντας να πάρει το Holeshot, με τον Βρετανό να έχει ως στόχο να καθαρίσει την “μπουγάδα” από νωρίς. Ο Walker ο οποίος είχε "κολλήσει στην κίνηση" είχε χάσει κάποιες θέσεις στους πρώτους γύρους του αγώνα, με τον Manuel Lettenbichler (KTM) να έχει ανέβει αυτός με τη σειρά του στη δεύτερη θέση.

Στη συνέχεια ο αναβάτης της KTΜ θα είχε μία πτώση η οποία άνοιξε τον δρόμο για τον Πορτογάλο αναβάτη της GASGAS Diogo Vieira. Και ενώ όλα έδειχναν να πάνε βάση σχεδίου για τον Bolt, είχαμε το δράμα των προσπεράσεων. Ο αναβάτης της Husqvarna στην προσπάθεια του να ρίξει γύρο στον Lettenbichler είχε τη στιγμή του. Στο εμπόδιο με τους κορμούς ο αναβάτης της KTM έπεσε, με τον Bolt να περνά από πάνω του χωρίς να τον ακουμπήσει αλλά στο τέλος να πέφτει και αυτός. Ο Βρετανός μπορεί να απέφυγε τα χειρότερα ωστόσο χτύπησε το ήδη τραυματισμένο του αριστερό πόδι και αυτό θα δυσκόλευε τη συνέχεια για τον ίδιο.

Η διαφορά που είχε δημιουργήσει ο Bolt από τους υπόλοιπους ήταν τέτοια που παρά την πτώση που είχε πέρασε τη γραμμή του τερματισμού πρώτος, πανηγυρίζοντας μια νίκη που όπως φάνηκε ήταν περιπετειώδης. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Walker, με τον Vieira να συμπληρώνει το βάθρο.

FIM SuperEnduro 2024, Ουγγαρία – Πέντε στα πέντε ο Bolt με Husqvarna [VIDEO]

Στον δεύτερο αγώνα ο Vieira ξεκίνησε καλύτερα όλων με τον Πορτογάλο να κερδίζει το Holeshot. O αναβάτης της GASGAS κρατούσε την πρωτοπορία ωστόσο ο Bolt ως συνήθως θα ξεκινούσε την τακτική αντεπίθεσης μετά το μισό του αγώνα, ενώ ούτε ο πόνος στο αριστερό του πόδι ήταν ικανός για να ανακόψει την πορεία του προς τη δεύτερη νίκη της βραδιάς. Ο Bolt πέρασε λίγο αργότερα τον Vieira, κατακτώντας και τη δεύτερη νίκη στην Ουγγαρία. Ο Vieira είχε στο μυαλό του να τερματίσει στο βάθρο και αυτό τελικά έκανε. O Πορτογάλος κατάφερε να αφήσει πίσω του τον τρίτο Mitch Brightmore της GASGAS. Καθόλου καλά δεν κύλησε ο δεύτερος αγώνας για τον Walker με τον Βρετανό να τερματίζει στη πέμπτη θέση.

Στον τελευταίο αγώνα της βραδιάς ο πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ένας. Ο Billy Bolt ήθελε να φύγει από την Ουγγαρία κάνοντας το απόλυτο και αυτό εν τέλει έκανε. Ο αναβάτης της Husqvarna μπορεί να είδε τους Walker και Lettenbichler να βρίσκονται μπροστά του στα πρώτα στάδια του αγώνα ωστόσο αυτό άλλαξε πολύ γρήγορα. Ο Bolt βρέθηκε στην κορυφή αφού ξεπέρασε το εμπόδιο των δύο αυτών αναβατών, με τον Βρετανό να κερδίζει και τον τρίτο αγώνα στην Ουγγαρία, κάνοντας το πέντε στα πέντε στο φετινό πρωτάθλημα.

FIM SuperEnduro 2024, Ουγγαρία – Πέντε στα πέντε ο Bolt με Husqvarna [VIDEO]

Με τη νίκη του αυτή ο Bolt αύξησε και άλλο τη βαθμολογική του διαφορά από τον Walker με δύο γύρους -Βουλγαρία, Αγγλία- ακόμη να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος. Το βάθρο του τρίτου αγώνα της βραδιάς συμπλήρωσαν οι Walker και Lettenbichler, με το τελικό βάθρο του αγώνα της Ουγγαρίας να αποτελείται από τους Billy Bolt, Jonny Walker και Diogo Vieira.

O Billy Bolt δήλωσε: “Ξεκίνησα καλά αλλά χτύπησα πάλι το τραυματισμένο μου πόδι. Πονούσα αρκετά αλλά κατάφερα να κερδίσω. Αύξησα το προβάδισμα μου στο πρωτάθλημα και αυτό είναι το σημαντικό.”

SuperEnduro

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: