FIM SuperEnduro 2024, Ουγγαρία - Πέντε στα πέντε ο βασιλιάς του σπορ Billy Bolt με Husqvarna [VIDEO]

Στους 33 βαθμούς η διαφορά από τον Walker, με δύο γύρους να απομένουν για το φινάλε
motomag FIM SuperEnduro 2024, Ουγγαρία – Πέντε στα πέντε ο Bolt με Husqvarna [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/2/2024

Η φράση “τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου” περιγράφει ακριβώς τα όσα είδαμε στον αγώνα του SuperEnduro στην Ουγγαρία, καθώς ο αναβάτης της Husqvarna Factory Racing, Billy Bolt με το FE 350 κατάφερε να κάνει το πέντε στα πέντε, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη βαθμολογική του διαφορά από τον δεύτερο Jonny Walker.

Όπως και στους προηγούμενους 4 γύρους, ο Bolt δεν ήταν ταχύτερος στη διαδικασία SuperPole -το έχει μάλλον για γούρι να μην κερδίζει ώστε να κερδίζει στους κυρίως αγώνες-, με τον μεγάλο του αντίπαλο Walker να του κλέβει την μπουκιά από το στόμα με την Beta.

FIM SuperEnduro 2024, Ουγγαρία – Πέντε στα πέντε ο Bolt με Husqvarna [VIDEO]

Μπορεί ο Walker να είχε ένα πλεονέκτημα στον πρώτο αγώνα ωστόσο αυτό εξανεμίστηκε όταν έπεσαν οι μπάρες. Ο Bolt ήταν ταχύτερος όλων, καταφέρνοντας να πάρει το Holeshot, με τον Βρετανό να έχει ως στόχο να καθαρίσει την “μπουγάδα” από νωρίς. Ο Walker ο οποίος είχε "κολλήσει στην κίνηση" είχε χάσει κάποιες θέσεις στους πρώτους γύρους του αγώνα, με τον Manuel Lettenbichler (KTM) να έχει ανέβει αυτός με τη σειρά του στη δεύτερη θέση.

Στη συνέχεια ο αναβάτης της KTΜ θα είχε μία πτώση η οποία άνοιξε τον δρόμο για τον Πορτογάλο αναβάτη της GASGAS Diogo Vieira. Και ενώ όλα έδειχναν να πάνε βάση σχεδίου για τον Bolt, είχαμε το δράμα των προσπεράσεων. Ο αναβάτης της Husqvarna στην προσπάθεια του να ρίξει γύρο στον Lettenbichler είχε τη στιγμή του. Στο εμπόδιο με τους κορμούς ο αναβάτης της KTM έπεσε, με τον Bolt να περνά από πάνω του χωρίς να τον ακουμπήσει αλλά στο τέλος να πέφτει και αυτός. Ο Βρετανός μπορεί να απέφυγε τα χειρότερα ωστόσο χτύπησε το ήδη τραυματισμένο του αριστερό πόδι και αυτό θα δυσκόλευε τη συνέχεια για τον ίδιο.

Η διαφορά που είχε δημιουργήσει ο Bolt από τους υπόλοιπους ήταν τέτοια που παρά την πτώση που είχε πέρασε τη γραμμή του τερματισμού πρώτος, πανηγυρίζοντας μια νίκη που όπως φάνηκε ήταν περιπετειώδης. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Walker, με τον Vieira να συμπληρώνει το βάθρο.

FIM SuperEnduro 2024, Ουγγαρία – Πέντε στα πέντε ο Bolt με Husqvarna [VIDEO]

Στον δεύτερο αγώνα ο Vieira ξεκίνησε καλύτερα όλων με τον Πορτογάλο να κερδίζει το Holeshot. O αναβάτης της GASGAS κρατούσε την πρωτοπορία ωστόσο ο Bolt ως συνήθως θα ξεκινούσε την τακτική αντεπίθεσης μετά το μισό του αγώνα, ενώ ούτε ο πόνος στο αριστερό του πόδι ήταν ικανός για να ανακόψει την πορεία του προς τη δεύτερη νίκη της βραδιάς. Ο Bolt πέρασε λίγο αργότερα τον Vieira, κατακτώντας και τη δεύτερη νίκη στην Ουγγαρία. Ο Vieira είχε στο μυαλό του να τερματίσει στο βάθρο και αυτό τελικά έκανε. O Πορτογάλος κατάφερε να αφήσει πίσω του τον τρίτο Mitch Brightmore της GASGAS. Καθόλου καλά δεν κύλησε ο δεύτερος αγώνας για τον Walker με τον Βρετανό να τερματίζει στη πέμπτη θέση.

Στον τελευταίο αγώνα της βραδιάς ο πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ένας. Ο Billy Bolt ήθελε να φύγει από την Ουγγαρία κάνοντας το απόλυτο και αυτό εν τέλει έκανε. Ο αναβάτης της Husqvarna μπορεί να είδε τους Walker και Lettenbichler να βρίσκονται μπροστά του στα πρώτα στάδια του αγώνα ωστόσο αυτό άλλαξε πολύ γρήγορα. Ο Bolt βρέθηκε στην κορυφή αφού ξεπέρασε το εμπόδιο των δύο αυτών αναβατών, με τον Βρετανό να κερδίζει και τον τρίτο αγώνα στην Ουγγαρία, κάνοντας το πέντε στα πέντε στο φετινό πρωτάθλημα.

FIM SuperEnduro 2024, Ουγγαρία – Πέντε στα πέντε ο Bolt με Husqvarna [VIDEO]

Με τη νίκη του αυτή ο Bolt αύξησε και άλλο τη βαθμολογική του διαφορά από τον Walker με δύο γύρους -Βουλγαρία, Αγγλία- ακόμη να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος. Το βάθρο του τρίτου αγώνα της βραδιάς συμπλήρωσαν οι Walker και Lettenbichler, με το τελικό βάθρο του αγώνα της Ουγγαρίας να αποτελείται από τους Billy Bolt, Jonny Walker και Diogo Vieira.

O Billy Bolt δήλωσε: “Ξεκίνησα καλά αλλά χτύπησα πάλι το τραυματισμένο μου πόδι. Πονούσα αρκετά αλλά κατάφερα να κερδίσω. Αύξησα το προβάδισμα μου στο πρωτάθλημα και αυτό είναι το σημαντικό.”

Ετικέτες

Η TRIUMPH πανηγυρίζει μια εντυπωσιακή πρώτη χρονιά στο Enduro με την TF 250-E

Εντυπωσιακό ντεμπούτο για την TF 250-E στην πρώτη της αγωνιστική σεζόν
Triumph Enduro Debut Season
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

22/10/2025

Με επιτυχίες σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP, International Six Days Enduro (ISDE) και τρεις εθνικούς τίτλους, η Triumph επιστρέφει δυναμικά στους αγώνες εκτός δρόμου

Η Triumph ολοκλήρωσε μια ιστορική πρώτη σεζόν στο enduro, σημειώνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο με τη νέα TF 250-E. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM EnduroGP, οι αναβάτες της πέτυχαν την 3η, 4η και 5η θέση στην κατηγορία Enduro1, ενώ κατέκτησαν δύο θέσεις στο Top-10 της γενικής κατάταξης EnduroGP.

Triumph Enduro Debut Season

Η απόδοση της μοτοσυκλέτας ξεχώρισε επίσης στο International Six Days Enduro (ISDE), με βάθρα για τις ομάδες Ιταλίας και Σουηδίας, καθώς και σε τρεις εθνικές διοργανώσεις, όπου η TF 250-E κυριάρχησε πλήρως.

Μια εξαιρετική πρώτη σεζόν

Η Triumph από τον πρώτο κιόλας αγώνα στην Πορτογαλία, με την TF 250-E απέδειξε την αξία της, σημειώνοντας τέσσερις τερματισμούς στο Top-10 και δύο βάθρα στην κατηγορία Enduro1 με τους Mikael Persson, Jamie McCanney και Morgan Lesiardo.

Triumph Enduro Debut Season

Συνολικά, οι αναβάτες της Triumph κατέκτησαν 15 βάθρα στην Enduro1 μέσα σε επτά γύρους. Ο Lesiardo ολοκλήρωσε τη χρονιά 3ος, ο McCanney 4ος, και ο Persson 5ος, παρότι έχασε τον τελικό αγώνα λόγω τραυματισμού. Ο Σουηδός αναβάτης τερμάτισε 7ος στη γενική του EnduroGP, με τον Ιταλό Lesiardo ακριβώς πίσω του, στην 8η θέση.

Triumph Enduro Debut Season

Στο προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος στην Ιταλία, ο Lesiardo χάρισε στην Triumph την πρώτη της νίκη σε GP στην κατηγορία Enduro1, κερδίζοντας το Σάββατο και τερματίζοντας δεύτερος την Κυριακή σε ένα ιστορικό αποτέλεσμα για τον ίδιο και την ομάδα.

Triumph Enduro Debut Season

Επιτυχίες και στο ISDE

Στο International Six Days Enduro 2025, ο Persson βοήθησε τη Σουηδία να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, ενώ η Ιταλία με τον Lesiardo πανηγύρισε τη νίκη μπροστά στο κοινό του Bergamo, ολοκληρώνοντας μια χρονιά γεμάτη διακρίσεις για την TF 250-E.

Triumph Enduro Debut Season

Κυριαρχία στα εθνικά πρωταθλήματα

  • Ο Jamie McCanney κατέκτησε το Βρετανικό Πρωτάθλημα Enduro (ACU) και τον τίτλο του British Sprint Enduro.
  • Ο Morgan Lesiardo πήρε τον τίτλο Enduro1 στην Ιταλία.
  • Η Triumph εξασφάλισε έτσι τρεις εθνικούς τίτλους στη σεζόν, με τη TF 250-E να κυριαρχεί σε κάθε είδος τερέν.
Triumph Enduro Debut Season

Ο Jonny Walker πρόσθεσε ακόμη περισσότερη λάμψη στο πρόγραμμα, κατακτώντας βάθρο σε όλους τους γύρους του FIM SuperEnduro 2025 και τη 2η θέση στη γενική κατάταξη. Στο Red Bull ErzbergRodeo, ο Walker τερμάτισε 6ος απέναντι σε δίχρονες μοτοσυκλέτες, ενώ έκανε αίσθηση στο AMA EnduroCross με τη νέα TF 450-E, κερδίζοντας τον πρώτο γύρο με 3-1-1 αποτελέσματα.

Triumph Enduro Debut Season

Ο Paul Edmondson, διευθυντής της εργοστασιακής αγωνιστικής ομάδας, σχολίασε, “Η TF 250-E απέδειξε ότι είναι εξαιρετικά αξιόπιστη, όλες οι μοτοσυκλέτες μας τερμάτισαν κάθε μέρα αγώνα. Το 2025 ISDE ήταν η κορύφωση μιας σεζόν όπου μάθαμε πολλά, και το 2026 θα μας βρει ακόμη πιο έτοιμους.”

Triumph Enduro Debut Season

Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους θρύλους του χώρου Ivan Cervantes και Paul Edmondson, διαθέτει πλαίσιο αλουμινίου, αγωνιστική εργονομία και κορυφαία off-road τεχνολογία.

Triumph Enduro Debut Season

Με τις χαρακτηριστικές Triumph Performance Yellow γραφικές και τον επιθετικό σχεδιασμό, η TF 250-E δεν είναι απλώς η πρώτη αγωνιστική enduro της Triumph αλλά η αρχή μιας νέας εποχής για το Hinckley.

Triumph Enduro Debut Season