Φόρος τιμής στον Pedrosa απ’ την Red Bull

Ένα ντοκιμαντέρ και ένα CR 500 custom
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

22/1/2019

Ο Dani μπορεί να αναρρώνει ακόμη απ’ το πρόσφατο χειρουργείο του, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να δειχτεί την αγάπη που του εκφράζουν συχνά πυκνά πολλοί φορείς, όπως έκανε τώρα η Red Bull προσφέρωντάς του μια custom Flat Track μοτοσυκλέτα. Αυτή είναι η τρίτη μοτοσυκλέτα που λαμβάνει ως δώρο ο Pedrosa τόσο σύντομα, καθώς πέρσι το Δεκέμβρη η Honda του είχε δωρίσει δυο μοτοσυκλέτες με μεγάλη συναισθηματική αξία. Όπως θα έχετε διαβάσει ήδη στο τεύχος που κυκλοφορεί, η Big-H έδωσε απλόχερα στον βραχύσωμο αναβάτη την RS250RW με την οποία είχε κερδίσει το πρωτάθλημα του 2005, καθώς και την RC212V που μ’ αυτήν είχε έρθει δεύτερος το 2007. Οι μοτοσυκλέτες επιλέχθηκαν με προσοχή καθώς μ’ αυτές είχε δώσει φοβερές μάχες εκείνη την εποχή και είχε γνωρίσει μεγάλη δόξα.


Η Red Bull απ’ τη μεριά της αναγνωρίζοντας την συμβολή του Dani στο άθλημα όλα αυτά τα χρόνια, όντας και χορηγός του, αποφάσισε με την σειρά της να τον τιμήσει με έναν διαφορετικό τρόπο. Αρχικά, σε συνεργασία με τον Michael “Woolie” Woolaway –custom builder της γνωστής Deus Ex Machina- αποφάσισαν να δημιουργήσει μια custom μοτοσυκλέτα για τον Dani. Ο Woolie χρησιμοποίησε έναν κινητήρα της Honda από CR500 και τον τοποθέτησε στο χειροποίητο ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο που κατασκεύασε. Οι ζάντες 19 ιντσών που τοποθετήθηκαν, όπως και το φαρδύ τιμόνι, συμπλήρωσαν τη λίστα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να δημιουργηθεί μια Flat Track μοτοσυκλέτα. Το τηλεσκοπικό πιρούνι της Öhlins έχει διάμετρο 43 χιλιοστά και το αμορτισέρ είναι χειροποίητο απ’ τον Jimmy Wood της Race Tech, ενώ στα φρένα έχουμε τις δαγκάνες της Brembo. Η αισθητική της μοτοσυκλέτας συμπληρώνεται απ’ τα πλαστικά που φέρουν το φτερό της Honda εκατέρωθεν στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, ενώ μπροστά υπάρχει το number plate με τον αριθμό του Dani –φυσικά- έχοντας κεντρικά τοποθετημένο τον προβολέα.

Στο τέλος ακολουθεί γκάλερι με πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Η φλοίδα που χρησιμοποιείται για σέλα είναι κατασκευασμένη απ’ την Saddlemen και οι διαστάσεις της βοηθούν ώστε να διατηρηθεί το ύψος χαμηλά και να έχει όσο το δυνατόν πιο σταθερό πάτημα ο βραχύσωμος αναβάτης. Κατά τη διάρκεια της εξατομίκευσης της μοτοσυκλέτας για να έρθει στα μέτρα του Pedrosa, έγιναν και οι κατάλληλες επεμβάσεις στον κινητήρα ώστε να μπορεί εύκολα να τον βάλει μπροστά με την μανιβέλα. Το αρχικό σχέδιο ήταν να επηρεάσουν τη συμπίεση του κινητήρα, επεμβαίνοντας στην θυρίδα εισαγωγής, αποτρέποντας έτσι την στιγμιαία αύξηση της συμπίεσης απ’ την κίνηση του εμβόλου, με αποτέλεσμα η μανιβέλα να χρειάζεται λιγότερη δύναμη για να λειτουργήσει. Επειδή όμως θα επηρεαζόταν και η απόδοση του κινητήρα, επικοινώνησαν με την Lectern που τους κατασκεύασε ένα καρμπυρατέρ που εξαλείφει το πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά εκτελώντας ολόκληρη την κίνηση της μανιβέλας η κνήμη χτυπάει στο μαρσπιέ με αποτέλεσμα το πρόβλημα να μην έχει λυθεί πλήρως. Έτσι ο Woolie αποφάσισε να εγκαταστήσει έναν αυτόματο αποσυμπιεστή τροποποιώντας την κεφαλή και ως εκ τούτου ο κινητήρας παίρνει μπροστά πιο εύκολα χωρίς να χρειάζεται η μανιβέλα να εκτελέσει όλη την διαδρομή.


Μόλις η κατασκευή της Flat Track ολοκληρώθηκε, στάλθηκε απ’ την Red Bull στον Dani ώστε να γίνουν τα απαραίτητα γυρίσματα που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ με τίτλο “The Silent Samurai” και είναι αφιερωμένο στην καριέρα του, αποτελώντας το δεύτερο δώρο της Red Bull.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες