Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MotoGP: Δοκιμή νέου ελαστικού Michelin για το 2020

Η τελευταίες δοκιμές πριν την οριστική απόφαση

Η Michelin κατά την διάρκεια του αγώνα στο Phillip Island, θα δοκιμάσει ένα νέο πίσω ελαστικό για τα MotoGP. Συγκεκριμένα, θα έχει ένα εικοσάλεπτο session στη διάθεσή της μετά τα δοκιμαστικά της Παρασκευής, το οποίο δεν θα μετρήσει στους συνδυασμένους χρόνους των ελεύθερων δοκιμών για τους αναβάτες της κατηγορίας.

Η δοκιμή θα δώσει στον επίσημο προμηθευτή των ελαστικών των MotoGP, τη Michelin, την ευκαιρία να αξιολογήσει τις επιδόσεις του νέου slick ελαστικού, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική πίστα όπως αυτή του Philip Island. Συγκεκριμένα, το νέο ελαστικό έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει βελτιωμένη πρόσφυση και αντοχή σε όλες τις πίστες και έχει ήδη δοκιμαστεί τόσο στο Brno όσο και στο Misano, με απώτερο σκοπό να χρησιμοποιηθεί επίσημα την επόμενη σεζόν. Η νέα έκδοση του ελαστικού της Michelin, που θα δοκιμαστεί στο Phillip Island, διαθέτει πιο σκληρή γόμα στην αριστερή πλευρά του πέλματός του αφού η πίστα έχει περισσότερες αριστερές στροφές.

Κάθε αναβάτης θα έχει στη διάθεσή του ένα νέο πίσω ελαστικό επιλέγοντας μία από τις δύο εναλλακτικές που θα υπάρχουν: μέτριας και μαλακής σκληρότητας. Ακόμη θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα εμπρός ελαστικό οποιασδήποτε σκληρότητας βάσει της αρέσκειάς του και θα πρέπει να ολοκληρώσει την επίσημη δοκιμή ελαστικών κάνοντας τουλάχιστον 11 γύρους. Μετά από αυτό θα αποφασιστεί αν τελικά το ελαστικό της Michelin θα προστεθεί ως επιλογή στους αγώνες της ερχόμενης σεζόν.