10ο Scooter Rally Αντοχής: Θα διεξαχθεί 23 και 24 Μαΐου στην Αιτωλοακαρνανία

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθούν στη Ναύπακτο
scooter
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/4/2026

Το 10ο Scooter Rally Αντοχής θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαΐου 2026 στην Αιτωλοακαρνανία, συνεχίζοντας για 10η χρονιά την πορεία του και προσκαλώντας όλους τους αναβάτες scooter ή μοτοσυκλέτας σε ένα διήμερο με πολλά χιλιόμετρα.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

Όλοι οι νόμιμοι οδηγοί scooter ή μοτοσυκλέτας, ανεξαρτήτως μάρκας, τύπου ή κυβισμού, έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Συνειδητοποιημένοι ταξιδιάρηδες έως και αρχάριοι, άντρες και γυναίκες με συνεπιβάτη ή χωρίς που θέλουν να εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες και «αντοχές» οδηγώντας το δίτροχό τους είναι δεκτοί.

«Δέκα χρόνια Rally: Η ιστορία γράφεται στην άσφαλτο»

Η διοργάνωση αυτή, δημιουργήθηκε με στόχο:

  • να ενώσει Μοτοσυκλετιστικές παρέες,
  • να ενώσει Μοτοσυκλετιστικά club και forum,
  • να ενώσει Ανθρώπους με διαφορετική οδηγική εμπειρία,
  • να ενώσει Αναβάτες διαφορετικών δικύκλων τόσο σε φιλοσοφία όσο και σε κυβικά.

Το Scooter Rally Αντοχής οργανώθηκε για 1η φορά τον Μάιο του 2015 στην Αττική και με τη δική σας συμμετοχή εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο θεσμό για όλους τους αναβάτες σκούτερ αλλά και μοτοσυκλετών. Διεξάγεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας ώστε οι συμμετέχοντες οδηγώντας το σκούτερ ή τη μοτοσυκλέτα τους να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές αυτής της χώρας αλλά και να νιώσουν την απόλαυση που προσφέρει η οδήγηση μακριά από τη ρουτίνα της πόλης και της καθημερινότητας. Κατά τη διάρκεια του “αγώνα - οδοιπορικού”, αναπτύσσεται η ομαδικότητα και η συντροφικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ στο τέλος οι περισσότεροι νοιώθουν σαν να γνωρίζονται από καιρό, έχοντας βοηθήσει ο ένας τον άλλο σε απρόοπτα όπως αναγνώριση σωστής πορείας, βοήθεια σε τυχόν τεχνικό πρόβλημα κλπ. Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να σημειωθεί ότι το Scooter Rally Αντοχής ΔΕΝ είναι αγώνας ταχύτητας και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η ώρα που θα τερματίσει ο κάθε αγωνιζόμενος. Η συλλογή βαθμών, ολοκληρώνοντας τα ζητούμενα από τη διοργάνωση και μόνο αυτό, μπορεί να φέρει κάθε αγωνιζόμενο στην 1η θέση της κατάταξης.

Σκοπός

Αναβάτες με “ταξιδιωτικές ανησυχίες”, αντοχές και διάθεση για παιχνίδι και εξερεύνηση, καλούνται να ολοκληρώσουν μια χιλιομετρική απόσταση (300-350 χλμ για μονοήμερο αγώνα) ή (450-500 χλμ για διήμερο αγώνα) σχεδιασμένη από τη διοργάνωση, οδηγώντας περίπου 8-10 ώρες κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, με ασφάλεια και φυσικά ακολουθώντας τον Κ.Ο.Κ.

Βαθμολογία

Στο Scooter Rally Αντοχής οι συμμετέχοντες συλλέγουν βαθμούς με τρεις τρόπους:

  • Βγάζοντας συγκεκριμένες φωτογραφίες που έχουν ζητηθεί από τη διοργάνωση,
  • Παίζοντας σε παιχνίδια που έχουν ορισθεί στη διάρκεια της διαδρομής,
  • Απαντώντας σε γρίφους που έχουν σχέση με όλη αυτή την περιπέτεια.

Στην κατηγορία ΑΤΟΜΙΚΟ, ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα είναι ο νικητής του Scooter Rally Αντοχής. Στην κατηγορία ΟΜΑΔΙΚΟ (από 3 μηχανές και άνω), η ομάδα που θα συγκεντρώσει τον υψηλότερο μέσο όρο της βαθμολογίας των μελών της θα είναι η νικήτρια και θα κερδίσει και το έπαθλο της κατηγορίας.

Δικαίωμα συμμετοχής

Όλοι οι νόμιμοι οδηγοί scooter ή μοτοσυκλέτας, ανεξαρτήτως μάρκας, τύπου ή κυβισμού, έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Συνειδητοποιημένοι ταξιδιάρηδες έως και αρχάριοι, άντρες και γυναίκες με συνεπιβάτη  ή χωρίς που θέλουν να εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες και «αντοχές» οδηγώντας το δίτροχό τους είναι δεκτοί.

Τόπος διεξαγωγής

Το «10ο Scooter Rally Αντοχής», εφέτος μετακομίζει στην πανέμορφη Αιτωλοακαρνανία.

Εκκίνηση

Η εκκίνηση του 10ου Scooter Rally Αντοχής θα δοθεί στην όμορφη Ναύπακτο μπροστά στο Diiego Café στις 23 Μαΐου 2026 και ώρα 09:30.

Διανυκτέρευση

Η διανυκτέρευση της 1ης μέρας θα γίνει στην Αμφιλοχία και η εκκίνηση της 2ης μέρας μπροστά στο «HOTEL OSCAR» στις 24 Μαΐου 2026 και ώρα 10:00.

Τερματισμός

Ο τερματισμός του 10ου Scooter Rally Αντοχής θα γίνει πάλι μπροστά στο Diiego Café στις 24 Μαΐου 2026 με τελική ώρα άφιξης στις 20:00.

Στον τερματισμό θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα, ενώ λίγες μέρες αργότερα - μετά την καταμέτρηση των βαθμών των αγωνιζομένων στο ΑΤΟΜΙΚΟ και στο ΟΜΑΔΙΚΟ - θα γίνει εκδήλωση απονομής των κυπέλλων, των επάθλων και των μεγάλων δώρων που εξασφαλίζει η διοργάνωση κάθε χρόνο για τους νικητές.

Yποστηρικτές

Τον φετινό “αγώνα - οδοιπορικό”, υποστηρίζουν: Το «Vespa Club Patras», το  «Vespa Team Pyrgos» τα «ΜΟΤΟΦΙΛΑΡΑΚΙΑ Μια βόλτα… μια παρέα» και «Φίλοι του Scooter Rally Αντοχής», αποδεικνύοντας με τη συμμετοχή τους ότι η δημιουργική συνεργασία έχει μόνο θετικά αποτελέσματα και βοηθάει έτσι ώστε ΟΛΟΙ να περνάμε  πραγματικά καλά.

Ημερομηνία διεξαγωγής

Το 10ο Scooter Rally Αντοχής θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαΐου 2026.

Κανονίστε την πορεία σας!!!!

Ετικέτες

Benelli TRK 902 Stradale - Διαθέσιμη στην Ελλάδα (Τιμή) - Με χυτούς τροχούς και καλύτερη προστασία

Η ασφάλτινη έκδοση της crossover - Πιο προσιτή από την Xplorer
Benelli TRK 902 Stradale, τιμή στην Ελλάδα 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

11/9/2026

Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι πλέον και η TRK 902 Stradale, η έκδοση της δικύλινδρης crossover της Benelli που εστιάζει περισσότερο στην άσφαλτο έναντι της πιο χωμάτινης Xplorer.

Σε σχέση με την Xplorer (διαβάστε περισσότερα εδώ για την διαθεσιμότητά της στην ελληνική αγορά) η TRK 902 Stradale διαθέτει μια μεγαλύτερη και διάφανη ζελατίνα (έναντι μικρότερης φιμέ) για καλύτερη προστασία από τον αέρα, με αντίστοιχο μηχανισμό ηλεκτρικής ρύθμισης. Τα φλας ενσωματώνονται πλήρως στη γωνία του φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας ενώ οι ασφάλτινοι χυτοί τροχοί 17 ιντσών φοράνε ελαστικά Pirelli Angel GT II. 

Η απουσία προστατευτικών και ποδιάς μειώνει την αίσθηση όγκου της μοτοσυκλέτας έναντι της Xplorer με την διαδρομή των αναρτήσεων να παρουσιάζεται μικρότερη στα 130 χλστ. (από 170) και το ύψος της σέλας να ακολουθεί στα 805 χλστ. για μια συμπεριφορά που εστιάζει στην άσφαλτο.

Ο δικύλινδρος κινητήρας των 904 κ.εκ.έχει τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και έχει ρυθμιστεί για να αποδίδει καλύτερα στις χαμηλομεσαίες στροφές, με τη μέγιστη τιμή ροπής στα 9,2 kg.m στις 6.500 σ.α.λ. και την ισχύ στους 95 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. H τροφοδοσία γίνεται από δύο σώματα ηλεκτρονικού ψεκασμού 46 χλστ. με σύστημα ride-by-wire και ECU της Bosch. Ο συμπλέκτης κασι στις δύο εκδόσεις είναι περιορισμένης ολίσθησης. Με μεταλλικό ρεζερβουάρ καυσίμου 20 λίτρων και ανακοινώσιμή κατανάλωση 5 λτ./100 χλμ. η αυτονομία φτάνει θεωρητικά τα 400 χλμ.

Τιμή στην Ελλάδα Benelli TRK 902

Το πλαίσιο έχει αναπτυχθεί από το τμήμα R&D στο Pesaro και όπως στα άλλα μοντέλα της σειράς TRK είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα ενισχυμένο στα σημεία με πλάκες για βέλτιστη στιβαρότητα και συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες.

Στις αναρτήσεις βλέπουμε ανεστραμμένο πιρούνι 43 χλστ. της Marzzochi, πλήρως ρυθμιζόμενο, και μόνο αμορτισέρ  με ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφοράς και απομακρυσμένη ρύθμιση προφόρτισης. Τα φρένα από την Brembo είναι διπλοί ημίπλευστοι δίσκοι των 320 χλστ. εμπρός με ακτινικά τοποθετημένη monobloc δαγκάνα και ακτινική τρόμπα, ενώ πίσω αναλαμβάνει ένας δίσκος 260 χλστ. και μια διπίστονη δαγκάνα.

Στο σκέλος της τεχνολογίας η Stradale ενημερώνει τον αναβάτη της μέσω οθόνης TFT 7 ιντσών με συνδεσιμότητα WiFi και Bluetooth. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών χαρτογραφήσεων, Sport, Touring και Urban αλλά και πλοήγησης στροφή-στροφή. Εκτός από το απενεργοποιούμενο ABS (εμπρός και πίσω), η μοτοσυκλέτα διαθέτει Traction Control και Cruise Control. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης TPMS για την παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών και quickshifter για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων χωρίς την χρήση της μανέτας του συμπλέκτη. Υπάρχει και θύρα USB, καθώς και θερμαινόμενα γκριπ και σέλα με τρία επίπεδα θέρμανσης, όπως και προστατευτικές χούφτες.

Η Benelli TRK 902 Stradale είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στην τιμή των 8.990 ευρώ. Διαθέσιμη σε τρία χρώματα, πράσινο, γκρι και λευκό.

Τιμή στην Ελλάδα Benelli TRK 902 Stradale 2026Τιμή στην Ελλάδα Benelli TRK 902 Stradale 2026