24ο ΑΤΤΙΚΟ Rally - Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τη Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας

Θα ακολουθήσει υπαίθρια “δεξίωση” με φασολάδα
Rally κλασικής μοτοσυκλέτας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/12/2024

Η Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας διοργανώνει το τελευταίο ράλι της χρονιάς, με επωνυμία “ΑΤΤΙΚΟ Rally ”, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Μικρό, αλλά πάντα απολαυστικό ράλι, με γαστριμαργική κατάληξη σε προεορταστική ατμόσφαιρα.

Εκατό περίπου χιλιόμετρα στα όρια του νομού Αττικής, σε μια πανέμορφη διαδρομή: εκκίνηση από Θησείο, διαδρομή από παλαιά Εθνική οδό για Μαγούλα και ύστερα Στεφάνι, Οινόη, Μάνδρα, Μέγαρα, και τερματισμός στον Άγιο Σαράντη Μεγάρων, όπου θα ακολουθήσει υπαίθρια “δεξίωση” με φασολάδα!

Οι μοτοσικλέτες, φυσικά, είναι Ιστορικά Οχήματα άνω των 30 ετών, πολλές από τις οποίες ιδιαίτερα σπάνιες που αξίζουν την προσοχή όλων, μοτοσικλετιστών και μη.

Τροχαίο Ιεράπετρα: Ο πρώτος χτυπά αναβάτη – ο δεύτερος περνά από πάνω του ενώ πρώτα σταμάτησε [VIDEO]

Κινητοποίηση σήμερα 18/7 των κατοίκων στο σημείο
Τροχαίο Ιεράπετρα: Ο πρώτος χτυπά αναβάτη – ο δεύτερος περνά από πάνω του ενώ πρώτα σταμάτησε [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/7/2025

Σοκαριστικό είναι το στιγμιότυπο του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε στην Ιεράπετρα με αναβάτη δικύκλου και δύο αυτοκίνητα και ανέδειξε η Νέα Κρήτη.

Το πρώτο αυτοκίνητο παραβιάζει STOP που φαίνεται και στην φωτογραφία πιο κάτω, στέλνοντας τον αναβάτη στο αντίθετο ρεύμα.

Εκεί κινούνταν δεύτερο αυτοκίνητο που ακινητοποιείται. Χωρίς να κατέβει να ελέγξει τι έχει χτυπήσει, ίσως βλέποντας την μοτοσυκλέτα στο πλάι και θέλοντας να φύγει από την μέση του δρόμου, ξεκινά και περνά πάνω από τον αναβάτη που ήταν στις ρόδες του!

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρισκόντουσαν κοντά καθώς και ασθενοφόρο που παρέλαβε τον άτυχο αναβάτη.

Η στιγμή του ατυχήματος

Σήμερα Παρασκευή 18/7 κάτοικοι της περιοχής και πολίτες της Ιεράπετρας πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της εισόδου της πόλης με στόχο να κινητοποιήσουν την Πολιτεία και να λάβει μέτρα για το συγκεκριμένο σημείο.

Όπως αναφέρουν, η διασταύρωση έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη και γίνονται συνεχώς ατυχήματα, ενώ έχει γίνει και μελέτη έργων τα οποία όμως δεν έχουν υλοποιηθεί ποτέ.

Τροχαίο Ιεράπετρα: Ο πρώτος χτυπά αναβάτη – ο δεύτερος περνά από πάνω του ενώ πρώτα σταμάτησε [VIDEO]

 

Την κινητοποίηση οργανώνει η ΕΝ.Ε.ΦΙ. (Ενιαία Εκπροσώπηση Φορέων Ιεράπετρας), η οποία καλεί όλους τους κατοίκους να συμμετάσχουν, τονίζοντας: «Η Ιεράπετρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Οι ζωές μας δεν είναι αριθμοί.»

Το μήνυμα είναι σαφές: 
Ασφαλείς δρόμοι ΤΩΡΑ
Όχι άλλες υποσχέσεις – όχι άλλη αδιαφορία

Η συμμετοχή της κοινωνίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελεί δύναμη πίεσης αλλά και ένδειξη ότι η Ιεράπετρα απαιτεί έργα, όχι λόγια.

Ποιοι υπογράφουν

Την πρωτοβουλία στηρίζουν φορείς από όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας:

  • Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας
  • Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας
  • Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης
  • Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας
  • Σύλλογος Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής Ιεράπετρας “Το Δελφίνι”
  • Σωματείο Καφεστίασης Ιεράπετρας