Στις 6-8 Σεπτεμβρίου στην Εύβοια η συνάντηση των φίλων κλασσικής μοτοσυκλέτας
Από τον
Θοδωρή Ξύδη
21/8/2024
Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μοτοσυκλέτας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για τη φετινή Πανελλήνια Συγκέντρωση Κλασσικής Μοτοσυκλέτας 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Εύβοια.
Το κάμπινγκ Μύλος στην Ερέτρια θα αποτελέσει τη βάση για την 30η Πανελλήνια Συγκέντρωση Κλασσικής Μοτοσυκλέτας και τις 24ες "Melody Pipes" που θα πραγματοποιηθεί φέτος το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου.
Στην τριήμερη συγκέντρωση των φίλων της κλασσικής μοτοσυκλέτας που διοργανώνεται από την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας και το Ducati Club Hellas οι φίλοι των δύο τροχών θα απολαύσουν "μουσικές βραδιές, βόλτες, μοτοπαιχνίδια, καλλιστεία μοτοσυκλέτας, melody pipes και πολλά άλλα", σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση στο Facebook, για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαίρι.
Ecoshift NOOS – Προμήθεια 250 ηλεκτρικών σκούτερ από τα ΕΛΤΑ
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανανέωσαν μετά από 25 χρόνια τον στόλο δικύκλων τους επιλέγοντας ελληνικό σκούτερ
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
2/3/2026
Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι η τελετή παράδοσης 250 ηλεκτρικών σκούτερ NOOS, παρουσία της Διοίκησης των ΕΛΤΑ, του Υπερταμείου καθώς και του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος.
Πρόκειται για τα δίκυκλα που σχεδιάστηκαν στην Ελλάδα από Έλληνες μηχανικούς και παράγονται στη χώρα μας από την Ecoshift, εταιρεία του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος.
Η προμήθειά τους από τα ΕΛΤΑ έγινε μετά τη διεξαγωγή ανοικτού διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν τρεις εταιρείες leasing, εκπροσωπώντας ισάριθμους κατασκευαστικούς οίκους δικύκλων. Νικήτρια αναδείχθηκε η Instacar, με το ηλεκτρικό NOOS.
Το σκούτερ αυτό εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 6,7 hp (5 kW), κυλώντας σε τροχούς 14 ιντσών και καταφέρνοντας μέγιστη ταχύτητα 80 km/h και αυτονομία που φτάνει ως τα 131 χιλιόμετρα με δύο αποσπώμενες μπαταρίες.
Αυτά τα χαρακτηριστικά προφανώς εκτιμήθηκαν από τους ανθρώπους των ΕΛΤΑ, κρίνοντας πως ταιριάζουν με τις απαιτήσεις της δουλειάς που πρέπει να ικανοποιήσουν. Η χρήση μιας ή και δύο μπαταριών που αφαιρούνται εύκολα εξασφαλίζει ευελιξία και αδιάλειπτη λειτουργία, ενώ οι δυνατότητες συνδεσιμότητας και εντοπισμού επιτρέπουν αποτελεσματικότερη διαχείριση του στόλου και βελτιστοποίηση των διαδρομών. Τα 250 NOOS προορίζονται να μοιραστούν σε υπηρεσίες των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ των ΕΛΤΑ, κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Εκσυγχρονίζουμε τον στόλο. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας. Επενδύουμε στην τεχνολογία. Επενδύουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπερταμείο για τη στήριξή του στην πορεία ανασυγκρότησης των ΕΛΤΑ. Θέλω να συγχαρώ τον Όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος και την Ecoshift για την καταπληκτική τους δουλειά. Πάνω απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζομένους των ΕΛΤΑ. Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού έχει νόημα μόνο όταν διευκολύνει το έργο τους και αναβαθμίζει την καθημερινότητά τους.”
O κύριος Μιχάλης Η. Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος δήλωσε: “Η σημερινή ημέρα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος, για το όραμά μας για μια βιώσιμη τεχνολογικά προηγμένη Ελλάδα που όταν θέλει, επιβεβαιώνεται ότι μπορεί να συναγωνιστεί επάξια προϊόντα του εξωτερικού. Η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η επιλογή μας, είναι τιμή αλλά και ευθύνη. Το NOOS βρίσκεται πλέον στα χέρια σας — ένα προϊόν σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ελλάδα, από Έλληνες μηχανικούς και επιστήμονες, στις εγκαταστάσεις μας της ECOSHIFT, που ενσωματώνει τεχνογνωσία, καινοτομία και βιώσιμη τεχνολογία. Είμαι βέβαιος ότι θα δικαιώσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη και την επιλογή, θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστεί, υποστηρίζοντας τις ανάγκες των Ελληνικών Ταχυδρομείων και των ανθρώπων τους, αναπτύσσοντας λύσεις βιώσιμης κινητικότητας και διανομής.”