30η Πανελλήνια Συγκέντρωση Κλασσικής Μοτοσυκλέτας - 24ες Μελωδικές Εξατμίσεις

Στις 6-8 Σεπτεμβρίου στην Εύβοια η συνάντηση των φίλων κλασσικής μοτοσυκλέτας
30η Πανελλήνια Συγκέντρωση Φίλων Κλασσικής Μοτοσυκλέτας 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

21/8/2024

Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μοτοσυκλέτας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για τη φετινή Πανελλήνια Συγκέντρωση Κλασσικής Μοτοσυκλέτας 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Εύβοια.

Το κάμπινγκ Μύλος στην Ερέτρια θα αποτελέσει τη βάση για την 30η Πανελλήνια Συγκέντρωση Κλασσικής Μοτοσυκλέτας και τις 24ες "Melody Pipes" που θα πραγματοποιηθεί φέτος το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου.

Στην τριήμερη συγκέντρωση των φίλων της κλασσικής μοτοσυκλέτας που διοργανώνεται από την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας και το Ducati Club Hellas οι φίλοι των δύο τροχών θα απολαύσουν "μουσικές βραδιές, βόλτες, μοτοπαιχνίδια, καλλιστεία μοτοσυκλέτας, melody pipes και πολλά άλλα", σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση στο Facebook, για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαίρι.

30η Πανελλήνια Συγκέντρωση Φίλων Κλασσικής Μοτοσυκλέτας 2024

Papanoelada Motera: Η μοτοσυκλετιστική Άγιο Βασιλειάδα ετοιμάζεται στην Ισπανία - Δεν τη θέλουν όμως στη Βαρκελώνη

Δημόσιος φορέας ζητά την απαγόρευση της φιλανθρωπικής παρέλασης- Για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/12/2025

Η Papanoelada Motera είναι η ετήσια παρέλαση μοτοσυκλετιστών που ντύνονται Αη-Βασίληδες και πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις της Ισπανίας έχοντας φιλανθρωπικό σκοπό. Όμως και φέτος η εκδήλωση δεν είναι ευπρόσδεκτη στη Βαρκελώνη.

Η συμμετοχή στην Papanoelada Motera είναι τεράστια και σε προηγούμενες χρονιές έχουν αναφερθεί πως συμμετείχαν 5.000 μοτοσυκλέτες και 7.000 αναβάτες και συνεπιβάτες λόγω και του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα με τους συμμετέχοντες μοτοσυκλετιστές Άγιο Βασίληδες να συγκεντρώνουν δώρα και χρήματα τα οποία έπειτα προσφέρουν κυρίως σε παιδιά και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Βέβαια, η Papanoelada Motera δεν αρέσει σε όλους, καθώς υπάρχουν παράπονα για αυξημένη κίνηση, ρύπανση και θόρυβο και η Βαρκελώνη είναι η μεγαλύτερη πόλη που η συγκεκριμένη μοτοσυκλετιστική παρέλαση δεν είναι ευπρόσδεκτη. Ο Síndic de Greuges, ένας φορέας του οποίου η αποστολή είναι η υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των δημόσιων ελευθεριών των πολιτών, ζητά από το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης να απαγορεύσει την εκδήλωση για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!

Papanoelada

Ο οργανισμός αναφέρει ότι στην εκδήλωση του 2024 ξεπεράστηκε επανειλημμένα το όριο των 70 ντεσιμπέλ, με κορυφές στα 85 ντεσιμπέλ με περίπου 2.000 μοτοσυκλετιστές να συμμετέχουν στην περσινή παρέλαση και την Αστυνομία να επιβάλλει συνολικά 173 πρόστιμα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν θόρυβο και κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες.

Μάλιστα, πέρυσι περιβαλλοντικές οργανώσεις έκλεισαν τη Gran Vía στο ύψος της οδού Urgell σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επικαλούμενες περιβαλλοντικούς λόγους και αναγκάζοντας τους μοτοσυκλετιστές να αλλάξουν τη διαδρομή τους. Μένει λοιπόν να δούμε τι θα γίνει με την φετινή εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, μία από τις μέρες που θα γίνεται αναμφίβολα χαμός στους δρόμους της Βαρκελώνης, με τη δίτροχη Αγιο Βασιλειάδα να πραγματοποιείται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας όπως είναι η Βαλένθια και η Γρανάδα.