25.000 ευρώ πρόστιμο σε πρατήριο για έλλειψη δείγματος βυτιοφόρου κατά τη διάρκεια δειγματοληψίας

Στο Παλαιό Φάληρο
Πρόστιμο σε πρατήριο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2023

Εικοσιπέντε χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επέβαλλε η Περιφέρεια Αττικής σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Παλαιό Φάληρο (Λ. Αμφιθέας 43), για έλλειψη δείγματος βυτιοφόρου κατά τη διάρκεια δειγματοληψίας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής: "Σύμφωνα με το υπ.αρ.3562/21-07-23 έγγραφο, το ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΕ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ επιβάλλει πρόστιμο ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ (25.000,00€), στην επιχείρηση «ΑΦΟΙ Γ. ΚΑΡΕΛΙΩΤΗ Ο.Ε.ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ» με έδρα στη Λεωφόρο Καλυβίων- Μαρκοπούλου στα Καλύβια Αττικής, βάσει του άρθρου 101 παρ.4.Α  της  αριθ. 91354/24-08-2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)» Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (ΦΕΚ 2983/τ.Β΄/30-8-17) όπως ισχύει σε συνδυασμό με το άρθρο 24 του Ν.4177/2013, διότι κατά τον έλεγχο και τη δειγματοληψία υγρών καυσίμων που διενήργησαν υπάλληλοι της Υπηρεσίας στις 12-07-2023 στο υποκατάστημα της  ανωτέρω επιχείρησης  που βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο (Λ. Αμφιθέας 43), για τα κάτωθι είδη καυσίμων: 1) Πετρέλαιο Κίνησης, 2) Πετρέλαιο Κίνησης Ενισχυμένο, 3) Βενζίνη Αμόλυβδη 100 οκτανίων, 4) Βενζίνη Αμόλυβδη 98 οκτανίων και 5) Βενζίνη Αμόλυβδη 95 οκτανίων, δεν υπήρχαν και ως εκ τούτου δεν παραδόθηκαν τα αντίστοιχα δείγματα του βυτιοφόρου (δεύτερο δείγμα) έκαστης παραλαβής καυσίμου, όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 101 παρ.1 και άρθρο 99 της ανωτέρω διάταξης. Τα παραπάνω αποτελούν παράβαση του  άρθρου 101 παρ.1 της αριθ. 91354/24-08-2017 Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ) (ΦΕΚ 2983/τ.Β΄/30-8-17), όπως ισχύει και επισύρουν  πρόστιμο ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (5.000,00€) ανά καύσιμο."

Ετικέτες

Νεκρός 29χρονος αναβάτης στην Θεσσαλονίκη σε σύγκρουση με φορτηγό – Σύλληψη οδηγού και τριών κουμανταδόρων

Έκοψαν κάθετα λεωφόρο τριών λωρίδων
Νεκρός 29χρονος αναβάτης στην Θεσσαλονίκη σε σύγκρουση με φορτηγό – Σύλληψη οδηγού και τριών κουμανταδόρων
Από το

motomag

17/9/2025

Υπέκυψε αργά το μεσημέρι στα τραύματά του νεαρός μοτοσυκλετιστής στη Θεσσαλονίκη. Είχε τραυματιστεί σοβαρά νωρίς το πρωί σε τροχαίο στην Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής κοντά στο Κτίριο ZEDA στην συμβολή με την οδό Λαέρτου.

Το φορτηγό με ρυμουλκούμενο οδηγούσε 54χρονος Βούλγαρος που λάμβανε οδηγίες από δύο Έλληνες και έναν Αλβανό, κόβοντας κάθετα την λεωφόρο.

Από την σύγκρουση της μοτοσυκλέτας με το φορτηγό, ο 29χρονος Έλληνας αναβάτης τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου κατέληξε νωρίς το απόγευμα.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης προχώρησε στην σύλληψη του οδηγού του φορτηγού αλλά και των τριών που του έδιναν οδηγίες.