25.000 ευρώ πρόστιμο σε πρατήριο για έλλειψη δείγματος βυτιοφόρου κατά τη διάρκεια δειγματοληψίας

Στο Παλαιό Φάληρο
Πρόστιμο σε πρατήριο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2023

Εικοσιπέντε χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επέβαλλε η Περιφέρεια Αττικής σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Παλαιό Φάληρο (Λ. Αμφιθέας 43), για έλλειψη δείγματος βυτιοφόρου κατά τη διάρκεια δειγματοληψίας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής: "Σύμφωνα με το υπ.αρ.3562/21-07-23 έγγραφο, το ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΕ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ επιβάλλει πρόστιμο ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ (25.000,00€), στην επιχείρηση «ΑΦΟΙ Γ. ΚΑΡΕΛΙΩΤΗ Ο.Ε.ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ» με έδρα στη Λεωφόρο Καλυβίων- Μαρκοπούλου στα Καλύβια Αττικής, βάσει του άρθρου 101 παρ.4.Α  της  αριθ. 91354/24-08-2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)» Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (ΦΕΚ 2983/τ.Β΄/30-8-17) όπως ισχύει σε συνδυασμό με το άρθρο 24 του Ν.4177/2013, διότι κατά τον έλεγχο και τη δειγματοληψία υγρών καυσίμων που διενήργησαν υπάλληλοι της Υπηρεσίας στις 12-07-2023 στο υποκατάστημα της  ανωτέρω επιχείρησης  που βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο (Λ. Αμφιθέας 43), για τα κάτωθι είδη καυσίμων: 1) Πετρέλαιο Κίνησης, 2) Πετρέλαιο Κίνησης Ενισχυμένο, 3) Βενζίνη Αμόλυβδη 100 οκτανίων, 4) Βενζίνη Αμόλυβδη 98 οκτανίων και 5) Βενζίνη Αμόλυβδη 95 οκτανίων, δεν υπήρχαν και ως εκ τούτου δεν παραδόθηκαν τα αντίστοιχα δείγματα του βυτιοφόρου (δεύτερο δείγμα) έκαστης παραλαβής καυσίμου, όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 101 παρ.1 και άρθρο 99 της ανωτέρω διάταξης. Τα παραπάνω αποτελούν παράβαση του  άρθρου 101 παρ.1 της αριθ. 91354/24-08-2017 Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ) (ΦΕΚ 2983/τ.Β΄/30-8-17), όπως ισχύει και επισύρουν  πρόστιμο ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (5.000,00€) ανά καύσιμο."

Ετικέτες

Ρετρό Διαδρομές 2026: Εκδήλωση για τα κλασσικά οχήματα στις 4 Οκτωβρίου

Στο Ψυχικό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
retro
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/9/2026

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ο Δήμος Φιλοθέης–Ψυχικού και ο Σύλλογος ΙΔΟΡΟ (Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες) συνδιοργανώνουν μία εκδήλωση αφιερωμένη στα κλασσικά οχήματα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

«Ρετρό Διαδρομές 2026» – Κλασικά Αυτοκίνητα & Μηχανές με άρωμα Ελληνικού Κινηματογράφου!

Ο Δήμος Φιλοθέης–Ψυχικού και ο Σύλλογος ΙΔΟΡΟ (Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες) συνδιοργανώνουν φέτος μια ξεχωριστή ημέρα γεμάτη νοσταλγία, θέαμα και ιστορία. Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026, μοναδικές αντίκες, κλασικά αυτοκίνητα και ιστορικές μοτοσυκλέτες θα πλημμυρίσουν το καταπράσινο προάστιο.

Η φετινή εκδήλωση έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς είναι αφιερωμένη στον χρυσό Ελληνικό Κινηματογράφο των δεκαετιών '60 και '70, με την πολύτιμη υποστήριξη της Φίνος Φιλμ.

•             Πού: Α΄ Πλατεία Π. Ψυχικού (Blue Bell)

•             Πότε: Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026

•             Είσοδος: Ελεύθερη για το κοινό

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

•             10:00 – Στατική Επίδειξη Κλασικών Αυτοκινήτων & Μηχανών.

•             11:00 – Εκκίνηση Περιήγησης και Συναρπαστικό Κυνήγι Θησαυρού.

•             12:30 – Μουσικό Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο με σπάνιο μουσικό υλικό σε βινύλια.

Παράλληλα, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται δωρεάν δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά  ενώ το κοινό θα ψηφίσει για το πιο όμορφο όχημα και το στυλ άλλης εποχής ! 

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού (Οργανωτική Επιτροπή «Δημήτριος Βικέλας») και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Δηλώσεις συμμετοχής ως 28/9 :

Αντώνης Κόνσολας 6980534512

Σας περιμένουμε όλους για ένα αξέχαστο ταξίδι στον χρόνο!