408Km/h με ηλεκτρική VOΧΑΝ – Καταρρίπτει 11 ρεκόρ ο Max Biaggi!

370 ηλεκτρικοί ίπποι
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/11/2020

11 ρεκόρ ταχύτητας κατέρριψε ο Max Biaggi με αυτό που τραβά το μάτι περισσότερο να είναι της τελικής ταχύτητας, που μετρήθηκε με 408Km στο αεροδρόμιο Chateauroux στην Γαλλία. Δεν θα μπορούσε να ζητήσει τίποτα καλύτερο η Voxan για να γιορτάσει την 25η επέτειό της, ως μέρος του γκρουπ Venturi.

Ο Biaggi και η Voxan Wattman είχαν στοχεύσει εξ αρχής σε μία ντουζίνα ρεκόρ και τελικά κατάφεραν να πάρουν τα 11 από αυτά. Ξεκίνησαν με το ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικές με περισσότερα από 300 κιλά και εκεί κατέγραψαν 366.94Km, όταν το προηγούμενο ήταν 329 από την Mobitec EV-02 του Ryuji Tsuruta.

Την διαδικασία επέβλεπε η FIM με την ταχύτητα να μετριέται στο ένα μίλι και στις δύο κατευθύνσεις και μετρά ως ρεκόρ ο μέσος όρος. Με τον διάδρομο να έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα τα 408χ.α.ω που έφτασε η Voxan είναι ένα καλό επίτευγμα. Την προηγούμενη ημέρα χωρίς το ολόσωμο φαίρινγκ η μοτοσυκλέτα είχε μέσο όρο τα 349.38Km/h με μέγιστη τελική τα 372km/h.

Με Hub – Steering και γεωμετρία για την ευθεία, ο Biaggi είπε πως η Voxan ήταν εκπληκτικά σταθερή παρά την καταιγιστική επιτάχυνσή της και ήταν εξαιρετικά ευχαριστημένος από την ετοιμότητα της ομάδας να επιλύσει κάθε ζήτημα ώστε να καταφέρουν να συμπληρώσουν μία λίστα ρεκόρ σε μία ημέρα!

EICMA: SYM Arctic Route - Παγκόσμια προβολή στο ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη με το SYM ADXTG

Στο περίπτερο της SYM Global εκτίθεται το συγκεκριμένο scooter, και η περιγραφή του ταξιδιού με κείμενα και φωτογραφίες
SYM ADXTG - Το ταξίδι του Κ. Μητσάκη προβάλλεται στην EICMA
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/11/2025

Διεθνής αναγνώριση για το επικό ταξιδιωτικό 20.000 χιλιομέτρων του Κωνσταντίνου Μητσάκη που έγινε με SYM ADXTG 400 στον αρκτικό κύκλο, αφού στο περίπτερο της SYM Global στην EICMA αναλύεται το ταξίδι με κείμενα και φωτογραφίες, και εκτίθεται το συγκεκριμένο scooter με το οποίο ο συνεργάτης του ΜΟΤΟ πραγματοποίησε ένα ακόμη επικό ταξιδιωτικό εγχείρημα, από αυτά που μας έχει συνηθίσει, το οποίο διαβάσατε σε συνέχειες στο site του περιοδικού.

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης γράφει: “Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος και ευτυχισμένος, αφού είναι η πρώτη φορά που μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι 20.000 χλμ. στους δρόμους της Βόρειας Αμερικής το ταξίδι μου εκτίθεται στην διάσημη έκθεση EICMA στο Μιλάνο. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική αντιπροσωπεία της SYM Greece και στην SYM Motor Global που με τιμήσανε με αυτή την παγκόσμια διάκριση και αναγνώριση. Επίσης, ευχαριστώ θερμά τους χορηγούς και υποστηριχτές που συμμετείχαν στο ταξιδιωτικό εγχείρημα SYM ARCTIC ROUTE 2025.”

Κάπως έτσι, ένας Έλληνας αναβάτης και η ελληνική αντιπροσωπεία της SYM που πίστεψε σε αυτόν, αναγνωρίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο τις δυνατότητες του νέου scooter της εταιρείας από την Ταϊβάν.