408Km/h με ηλεκτρική VOΧΑΝ – Καταρρίπτει 11 ρεκόρ ο Max Biaggi!

370 ηλεκτρικοί ίπποι
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/11/2020

11 ρεκόρ ταχύτητας κατέρριψε ο Max Biaggi με αυτό που τραβά το μάτι περισσότερο να είναι της τελικής ταχύτητας, που μετρήθηκε με 408Km στο αεροδρόμιο Chateauroux στην Γαλλία. Δεν θα μπορούσε να ζητήσει τίποτα καλύτερο η Voxan για να γιορτάσει την 25η επέτειό της, ως μέρος του γκρουπ Venturi.

Ο Biaggi και η Voxan Wattman είχαν στοχεύσει εξ αρχής σε μία ντουζίνα ρεκόρ και τελικά κατάφεραν να πάρουν τα 11 από αυτά. Ξεκίνησαν με το ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικές με περισσότερα από 300 κιλά και εκεί κατέγραψαν 366.94Km, όταν το προηγούμενο ήταν 329 από την Mobitec EV-02 του Ryuji Tsuruta.

Την διαδικασία επέβλεπε η FIM με την ταχύτητα να μετριέται στο ένα μίλι και στις δύο κατευθύνσεις και μετρά ως ρεκόρ ο μέσος όρος. Με τον διάδρομο να έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα τα 408χ.α.ω που έφτασε η Voxan είναι ένα καλό επίτευγμα. Την προηγούμενη ημέρα χωρίς το ολόσωμο φαίρινγκ η μοτοσυκλέτα είχε μέσο όρο τα 349.38Km/h με μέγιστη τελική τα 372km/h.

Με Hub – Steering και γεωμετρία για την ευθεία, ο Biaggi είπε πως η Voxan ήταν εκπληκτικά σταθερή παρά την καταιγιστική επιτάχυνσή της και ήταν εξαιρετικά ευχαριστημένος από την ετοιμότητα της ομάδας να επιλύσει κάθε ζήτημα ώστε να καταφέρουν να συμπληρώσουν μία λίστα ρεκόρ σε μία ημέρα!

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες