8o Enduro Festival Μεγάρων 2025 - Στις 25-26 Ιανουαρίου

Από τη ΛΕ.Μ.Μ. - Entouring Moto Club: Με διαδρομή 80+χλμ χορταστικού Enduro
ΛΕΜΜ - 8ο Enduro Festival Μεγάρων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/1/2025

Η ΛΕ.Μ.Μ. - Entouring Moto Club διοργανώνει στις 25-26 Ιανουαρίου 2025 την καθιερωμένη της εκδήλωση “ENDURO FESTIVAL ΜΕΓΑΡΩΝ” για 8η φορά. Η εκδήλωση αυτή λειτουργεί κυρίως ως μία γιορτή και σημείο συνάντησης αναβατών κυρίως off road μοτοσυκλετών.

Το “ENDURO FESTIVAL ΜΕΓΑΡΩΝ” στις προηγούμενες διοργανώσεις του είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, δίνοντας βάση στη σοβαρή οργάνωση της εκδήλωσης και πρωτίστως στην ασφάλεια των συμμετεχόντων της ,προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών και αναβατών από όλη την Ελλάδα ξεπερνώντας μάλιστα τις περισσότερες φορές τις 500 συμμετοχές!

Με αφορμή την επετειακή χρονιά της Λέσχης, όπου το 2025 κλείνει 40 χρόνια λειτουργίας της, η ΛΕ.Μ.Μ. - Entouring Moto Club αποφάσισε να δώσει στο “ENDURO FESTIVAL ΜΕΓΑΡΩΝ”, περισσότερο την έννοια του Φεστιβάλ. Έτσι το Σαββάτο θα στηθούν στην πλατεία “Εξω Βρύσης” έξω από τα γραφεία της Λέσχης οι τέντες όλων των χορηγών, που θα λειτουργήσουν ώς μία έκθεση off road μοτοσυκλέτας.

Το Σάββατο μετά τις 20:00 θα πραγματοποιηθεί "Beer party" με μουσική.

Θα υπάρχει χώρος PARK FERME ,ο οποίος θα φυλάσσεται από μισθωμένη εταιρία security, για τους φίλους που θα επισκεφτούν τη διοργάνωση από μακρυά και θα θελήσουν να αφήσουν τις μοτοσυκλέτες τους και να τις πάρουν την επόμενη ημέρα της εντουροβόλτας.

Η λέσχη θα φροντίσει να κλειδώσει τιμές και προτείνει στους συμμετέχοντες κοντινά καταλύματα.

Στο ίδιο σημείο θα υπάρχει η γραμματεία της εκδήλωσης, όπου την Κυριακή από τις 8:30 θα εκκινήσουν και θα επιστρέψουν οι συμμετέχοντες της σηματοδοτημένης εντουροβόλτας!

Η γραμματεία θα δέχεται εγγραφές και το Σαββάτο έως τις 21:00 για αυτούς που θα επιλέξουν να αφήσουν τις μοτοσυκλέτες τους στο park ferme.

Σύντομα θα αναρτηθεί ηλεκτρονική φόρμα εγγραφών όπου θα μπορείτε να κάνετε προεγγραφή της συμμετοχής σας και να βρείτε στη γραμματεία σε ξεχωριστό πόστο έτοιμη τη δήλωσή σας προ συμπληρωμένη με τα στοιχεία σας, το αναμνηστικό μπλουζάκι στο μέγεθος που θα επιλέξετε και τα αυτοκόλλητα συμμετοχής σας ώστε να αποφορτιστούν οι ουρές στη γραμματεία!

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

  • Χαρακτηρίζεται επετειακή διαδρομή 80+χλμ χορταστικού Enduro μετρίου ως υψηλού βαθμού δυσκολίας
  • 50-50 νέων μονοπατιών συνδυασμένα με παλιά, με πολλές εναλλαγές στα τερέν και στα τοπία των κοντινών βουνών
  • Ανεφοδιασμός στα 45km περίπου με το απαραίτητο σνάκ και νερά
  • Θα υπάρχει πυκνή και σωστή σήμανση όπως φροντίζει πάντα η λέσχη
  • Προπομποί θα φροντίσουν για το τσεκάρισμα της διαδρομής και οι σκούπες θα εκκινήσουν στις 11:00πμ οπότε φροντίστε για την έγκαιρη προσέλευση σας
  • Θα υπάρχουν σημεία ΣΕΔ για τσεκάρισμα και άτομα σε σημεία που χρειάζεται για την ασφάλεια σας
  • Στα hard κομμάτια δεν θα υπάρχουν βοήθειες και θα είναι σηματοδοτημένα στην είσοδο τους με επιλογές για αποφυγή αυτών
  • Η διαδρομή θέλει καλή διαχείριση δυνάμεων και χρόνου ώστε να την ολοκληρώσετε και να την ευχαριστηθείτε!
  • [ΤΙΡ] Όσοι μετά τον ανεφοδιασμό αισθάνεστε κουρασμένοι μην επιλέξετε τα hard κομμάτια ,έτσι ώστε να μην χάσετε μια όμορφη με ροή επιστροφή
  • Σε 2 σημεία θα υπάρχουν 2 ασθενοφόρα 1 του Δήμου και 1 ιδιωτικό μισθωμένο, αχρείαστα να είναι!

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία:

  • 6937440784 - ΚΩΣΤΑΣ
  • 6971739465 - ΓΙΑΝΝΗΣ

Καύσιμα: Νέα επιδότηση-χαδάκι στη βενζίνη – Ισχύει μόνο για δυο εβδομάδες κι ο ΕΦΚ καλά κρατεί

Οι νέες εξαγγελίες επικεντρώνουν στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, με μια ελάχιστη αναφορά στην αμόλυβδη βενζίνη
kausima
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/10/2026

Την τελευταία φορά που γράφαμε για επικείμενα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας στα καύσιμα ήταν 21 Σεπτεμβρίου 2026 και το άρθρο κατέληγε σε μια πικρή προφητεία: πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αγγίξει την πηγή του προβλήματος, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και ευχόμασταν να διαψευστούμε.

Με μεγάλη θλίψη, οι σημερινές εξαγγελίες των νέων κυβερνητικών μέτρων μας επιβεβαιώνουν.

Πάλι καλά να λέμε. Όλο το προηγούμενο διάστημα που μιλούσαμε για ληστρικούς ειδικούς φόρους στα καύσιμα και αναδεικνύαμε το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που μειώνουν αυτούς τους φόρους για να ανακουφίσουν πραγματικά τους πολίτες τους από τις υπέρογκες τιμές στα καύσιμα, η κυβέρνηση είχε στρέψει το βλέμμα της αποκλειστικά στο πετρέλαιο.

Λογικότατο, θα μου πείτε, αφού αυτήν την εποχή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι το καυτό θέμα. Από κοντά, το πετρέλαιο κίνησης αφορά πολύ τους επαγγελματίες και φυσικά επηρεάζει άμεσα τα μεταφορικά κόστη που με τη σειρά τους μετακυλίονται στις τιμές όλων των καταναλωτικών προϊόντων.

Η βενζίνη ωστόσο είναι ένα αγαθό που δεν έχει εποχικότητα, είναι σε πρώτη ζήτηση καθημερινά για να πάει κανείς στη δουλειά του, για να μεταφέρει τα παιδιά του, για κάθε ανάγκη μετακίνησης μέρα-νύχτα, χειμώνα-καλοκαίρι. Και εδώ η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει προτείνει μέτρα που μοιάζουν με τσιρότα σε σπασμένα κόκκαλα.

Δυστυχώς για μια φορά ακόμη η πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει στο ίδιο μοτίβο: περισσότερη επικοινωνιακή στάχτη στα μάτια παρά ουσία.

Η επιδότηση 10 σεντς ανά λίτρο αμόλυβδης που ανακοίνωσε είναι σταγόνα στον ωκεανό της υπερφορολόγησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα μέτρο που παίρνει μονόπλευρα η κυβέρνηση, καθώς τα διυλιστήρια δεν κάνουν καμιά έκπτωση από τη δική τους πλευρά, όπως είχε γίνει την προηγούμενη φορά που ανακοινώθηκε ανάλογο επιδοματάκι.

Απεναντίας, θα κάνουν έκπτωση 20 λεπτών στο πετρέλαιο θέρμανσης για συνολική επιδότηση 40 λεπτών ανά λίτρο, μαζί με το άλλο εικοσαρικάκι που θα τσοντάρει η κυβέρνηση εν είδει επιδότησης.

Στο ντίζελ κίνησης η κυβέρνηση βάζει 15 λεπτά και τα διυλιστήρια άλλα 5, για σύνολο ωφέλειας 20 λεπτών ανά λίτρο.

Στην αμόλυβδη βενζίνη πάλι καλά να λέμε που μας σκέφτηκαν, γιατί όλα έδειχναν πως πάμε ξυπόλητοι στ’ αγκάθια. Όχι πως περιμένουμε κάποια ουσιαστική βελτίωση. Κρίνοντας από την προηγούμενη “επιδότηση” στα καύσιμα, η ακρίβεια είχε καταπιεί εν ριπή οφθαλμού τα σεντς που προσέφερε το κράτος.

Ας ελπίσουμε να μην γίνει το ίδιο και τώρα, αν και αυτό προφανώς δεν είναι κάτι που ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, ή όποια άλλη κυβέρνηση, καθώς αρκεί ένα πυραυλάκι στο λάθος μέρος για να αρχίσει ξανά το ράλι ανόδου.

Στο μεταξύ ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στην Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι σχεδόν διπλάσιος από τον προτεινόμενο της Ε.Ε., η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κρύβεται πίσω από μια άδεια της Ε.Ε. που δεν χρειάζεται πραγματικά και τα κρατικά ταμεία θα συνεχίσουν να γεμίζουν με φόρους-χαράτσια από τα πανάκριβα καύσιμα στην υγειά του κορόιδου.

Το δε αποκορύφωμα στον σαρκασμό του νέου μέτρου; Η ισχύς του είναι μόλις για τις επόμενες 15 μέρες, ως το τέλος του Οκτώβρη και μετά θα ανακοινωθούν νέα μέτρα, αν χρειαστεί.

Ενημερωθήκαμε ωστόσο πως οι τρεις αυτές παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν θα κοστίσουν, λέει, 46 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή περίπου όσο το κόστος για την “Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.” που (στα 44 εκατομμύρια ευρώ) κατά μαγικό τρόπο βρέθηκε εν ριπή οφθαλμού χωρίς να στραγγαλιστεί κανένας προϋπολογισμός και άνευ άδειας από ανώτερες δυνάμεις.