Acerbis - Διένυσαν 4.183 χλμ με ρεζερβουάρ 108 λίτρων, χωρίς ανεφοδιασμό

Από το Albino στο Caponord με ένα γέμισμα, πέτυχαν ρεκόρ Guinness, αλλά περίσσεψε βενζίνη… και συνεχίζουν!
Acebis AC50 Project ρεκόρ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/6/2023

Η Acerbis σημείωσε το πρώτο της Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness (για πρωτότυπο όχημα) με το AC50 project, με τριμελή ομάδα αναβατών να διανύει 4.183,8 χιλιόμετρα από την έδρα της εταιρείας στο Albino έως το Nordcap της Νορβηγίας, με ένα γέμισμα, χρησιμοποιώντας ένα customized Honda Monkey 125 με ειδικό ρεζερβουάρ 108 λίτρων που βασίζεται στην εμπειρία της εταιρείας στους αγώνες ράλι. Και θα έχουμε και συνέχεια, καθώς… περίσσεψε βενζίνη!

Το AC50 project γεννήθηκε για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Acerbis, που μέσα στα άλλα έχει γίνει γνωστή για τα ΟΕΜ ρεζερβουάρ της για πολλά εργοστάσια.

Η μοτοσυκλέτα οδηγήθηκε εναλλάξ από τους Alicia Sornosa, Andrea Rastrelli και Maurizio Vettor, σε μια διαδρομή που είχε επιλεγεί για να προσφέρει οικονομική οδήγηση, ενώ με το ίδιο σκεπτικό σωστά επιλεγμένο ήταν και το όχημα (Honda Monkey 125).

Acebis AC50 Project ρεκόρ

Έτσι από το Albino οι τρεις αναβάτες βρέθηκαν στο πέρασμα Brenner, διασχίζοντας κατόπιν την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία, για να φτάσουν τελικά στο Βόρειο Ακρωτήριο, με μέση ταχύτητα περίπου 70 χλμ/ώρα.

Acebis AC50 Project ρεκόρ

Guido Acerbis, Διευθύνων Σύμβουλος της Acerbis: "Από παιδί θαύμαζα το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες που μου είχαν δώσει οι παππούδες μου και ονειρευόμουν να μπω σε αυτό. Σήμερα, χάρη σε μια αποφασισμένη ομάδα, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ όλους εσάς που το κάνατε δυνατό, και είστε πολλοί.”

Acebis AC50 Project ρεκόρ

Οι κύριοι συνεργάτες της Acerbis για το ρεκόρ ήταν οι: Garmin, Honda Red Moto, Repsol και SKF, ενώ βοήθησαν και οι CMV Meccanica s.r.l., Digital Communication, Domenico Carminati & c. Snc, Drudi Performance, MEFO, Moto Macchion, Pagani s.r.l., Sella Race, και Verniciatura d'Arcore.

Το ταξίδι συνεχίζεται και θα τελειώσει μόνο με την τελευταία σταγόνα καυσίμου, οπότε είμαστε έτοιμοι για νέο ρεκόρ που θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από το συγκεκριμένο.

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες