Acerbis - Διένυσαν 4.183 χλμ με ρεζερβουάρ 108 λίτρων, χωρίς ανεφοδιασμό

Από το Albino στο Caponord με ένα γέμισμα, πέτυχαν ρεκόρ Guinness, αλλά περίσσεψε βενζίνη… και συνεχίζουν!
Acebis AC50 Project ρεκόρ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/6/2023

Η Acerbis σημείωσε το πρώτο της Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness (για πρωτότυπο όχημα) με το AC50 project, με τριμελή ομάδα αναβατών να διανύει 4.183,8 χιλιόμετρα από την έδρα της εταιρείας στο Albino έως το Nordcap της Νορβηγίας, με ένα γέμισμα, χρησιμοποιώντας ένα customized Honda Monkey 125 με ειδικό ρεζερβουάρ 108 λίτρων που βασίζεται στην εμπειρία της εταιρείας στους αγώνες ράλι. Και θα έχουμε και συνέχεια, καθώς… περίσσεψε βενζίνη!

Το AC50 project γεννήθηκε για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Acerbis, που μέσα στα άλλα έχει γίνει γνωστή για τα ΟΕΜ ρεζερβουάρ της για πολλά εργοστάσια.

Η μοτοσυκλέτα οδηγήθηκε εναλλάξ από τους Alicia Sornosa, Andrea Rastrelli και Maurizio Vettor, σε μια διαδρομή που είχε επιλεγεί για να προσφέρει οικονομική οδήγηση, ενώ με το ίδιο σκεπτικό σωστά επιλεγμένο ήταν και το όχημα (Honda Monkey 125).

Acebis AC50 Project ρεκόρ

Έτσι από το Albino οι τρεις αναβάτες βρέθηκαν στο πέρασμα Brenner, διασχίζοντας κατόπιν την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία, για να φτάσουν τελικά στο Βόρειο Ακρωτήριο, με μέση ταχύτητα περίπου 70 χλμ/ώρα.

Acebis AC50 Project ρεκόρ

Guido Acerbis, Διευθύνων Σύμβουλος της Acerbis: "Από παιδί θαύμαζα το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες που μου είχαν δώσει οι παππούδες μου και ονειρευόμουν να μπω σε αυτό. Σήμερα, χάρη σε μια αποφασισμένη ομάδα, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ όλους εσάς που το κάνατε δυνατό, και είστε πολλοί.”

Acebis AC50 Project ρεκόρ

Οι κύριοι συνεργάτες της Acerbis για το ρεκόρ ήταν οι: Garmin, Honda Red Moto, Repsol και SKF, ενώ βοήθησαν και οι CMV Meccanica s.r.l., Digital Communication, Domenico Carminati & c. Snc, Drudi Performance, MEFO, Moto Macchion, Pagani s.r.l., Sella Race, και Verniciatura d'Arcore.

Το ταξίδι συνεχίζεται και θα τελειώσει μόνο με την τελευταία σταγόνα καυσίμου, οπότε είμαστε έτοιμοι για νέο ρεκόρ που θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από το συγκεκριμένο.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες