Ακυρώθηκε η EICMA για το 2020!

Τον Νοέμβριο του 2021 το Σαλόνι του Μιλάνου ξανά!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

26/6/2020

Τα πρώτα σημάδια που προμήνυαν στο "ναυάγιο" της 78ης EICMA στο Μιλάνο, είχαν ήδη φανεί από τον περασμένο Απρίλιο, όταν η BMW αλλά και η ΚΤΜ είχαν ανακοινώσει την μη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο εκθεσιακό event του μοτοσυκλετιστικού κόσμου.

Είχε ακολουθήσει χρονολογικά η ακύρωση της Intermot στην Κολονία, κάτι που μεγάλωσε δραματικά τις αμφιβολίες για την πραγματοποίηση της Έκθεσης στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές της (EICMA S.p.A.) φρόντιζαν με κάθε τρόπο να τονίζουν ότι η EICMA θα γινόταν, αλλά όπως είχαμε γράψει την περίοδο που ανακοινώθηκε η ακύρωση της Intermot, περιμέναμε ότι κάτι αντίστοιχο θα γινόταν και με την EICMA.

Πλέον όμως είναι επίσημο, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του Paolo Magri, CEO της διοργανώτριας εταιρείας και Πρόεδρος της ANCMA, η απόφαση για την οριστική ματαίωση του event, "πάρθηκε σε συνεννόηση με τους συντελεστές της αγοράς και για το καλό ολόκληρης της αλυσίδας της βιομηχανίας της μοτοσυκλέτας." Πιο συγκεκριμένα, ο Magri είπε πως οι αρχές και οι αξίες της εταιρείας δεν τους επιτρέπει να διακινδυνέψουν την υγεία όλων όσοι εργάζονται στην βιομηχανία της μοτοσυκλέτας και το αίσθημα ευθύνης που διέπει την διοργάνωσει τους οδήγησε σε μια κίνηση με μεγάλο αντίκτυπο για τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες της Έκθεσης.

Πλέον, όπως γίνεται κατανοητό, οι εταιρείες και τα εργοστάσια θα πρέπει να ανατρέξουν σε εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης των νέων μοντέλων και προϊόντων τους στο κοινό. Η πανδημία του κορωνοϊού φρενάρει, έστω και προσωρινά, ένα παραδοσιακό κανάλι επικοινωνίας και προσέγγισης του εμπορικού κόσμου με τον κόσμο, το οποίο μετρά πάνω από 100 χρόνια Ιστορίας με την Έκθεση του Μιλάνου. Η Έκθεση ήταν προγραμματισμένη για φέτος από τις 3 ως τις 8 Νοεμβρίου και πλέον η διοργάνωση θα μεταφερθεί για τις 9 - 14  Νοεμβρίου του 2021.

 

BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!

Αποκλειστικός εισαγωγέας για τα ATV και τις μοτοσυκλέτες της κινέζικής εταιρείας
BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/1/2026

Η TEOREN MOTORS A.E. ανακοίνωσε την ανάληψη της αποκλειστικής εισαγωγής και διανομής των προϊόντων της BENDA στην ελληνική αγορά, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στον χώρο των ATV και των δίκυκλων.

Η TEOREN MOTORS A.E., εταιρεία του γνωστού ομίλου Β.Ν. Θεοχαράκης, γνωστοποίησε και επίσημα την έναρξη συνεργασίας με τη BENDA, όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του περασμένου μήνα.

Η εταιρεία του ομίλου αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των μοντέλων της Benda στην Ελλάδα. Η συμφωνία αφορά τόσο ATV όσο και μοτοσυκλέτες, οι οποίες προστίθενται σταδιακά στην γκάμα της εταιρείας.

Η BENDA αποτελεί εμπορική ονομασία της Hangzhou Saturn Power Technology Co., Ltd., κινεζικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2016 και διαθέτει ήδη δύο μονάδες παραγωγής.

Η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στην εξέλιξη και κατασκευή τετράκυκλων και δίκυκλων οχημάτων, με εσωτερικά τμήματα έρευνας και ανάπτυξης που αξιοποιούν την χρήση ψηφιακών εργαλείων σχεδιασμού και προσομοίωσης.

Στην Κίνα έχουν καταφέρει να εξειδικευτούν ως η εταιρεία των cruiser μοτοσυκλετών, με την γκάμα της να προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση περισσότερο. Από πολύ νωρίς προσπάθησαν να μπουν στην Ευρώπη, ωστόσο δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη αγορά του κόσμου με τα υψηλότερα στάνταρ, κάτι που αλλάξε τα τελευταία δύο χρόνια. Ακόμη και η εικόνα τους στην EICMA 2025 ήταν τελείως διαφορετική από άλλες χρονιές με πολύ μεγαλύτερο περίπτερο και σαφώς υψηλότερο προϋπολογισμό.

Θυμηθείτε τι είδαμε από κοντά στην EICMA:

 

 

Στον τομέα της αισθητικής, τα μοντέλα BENDA ακολουθούν την νεο-ρετρο γραμμή που συνδυάζει σύγχρονες σιλουέτες με κλασσικές αναφορές.

Benda

Έλευση LFC 700

Για την ελληνική αγορά, η αρχική γκάμα περιλαμβάνει δύο ATV: τα Redstone 550 και Redstone 1000. Στα δίκυκλα, διατίθενται τα Chinchilla 350 CVT, Chinchilla 500 και LFC 700 Pro. Το τελευταίο, είναι το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό σε μοτοσυκλέτα παραγωγής και όπως φαίνεται από την ανακοίνωση, θα έρθει και στην Ελλάδα! Τα μοντέλα καλύπτουν διαφορετικές κατηγορίες κυβισμού και χρήσης, απευθυνόμενα σε αναβάτες με διαφορετικές απαιτήσεις.

Η TEOREN MOTORS A.E. αναλαμβάνει τόσο τη διάθεση όσο και την υποστήριξη after sales των προϊόντων BENDA στην Ελλάδα, μέσω του υπάρχοντος εμπορικού και τεχνικού της δικτύου. Περισσότερες πληροφορίες για τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά και διαθεσιμότητα αναμένονται στο προσεχές διάστημα.

 

Benda