Ακυρώθηκε η EICMA για το 2020!

Τον Νοέμβριο του 2021 το Σαλόνι του Μιλάνου ξανά!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

26/6/2020

Τα πρώτα σημάδια που προμήνυαν στο "ναυάγιο" της 78ης EICMA στο Μιλάνο, είχαν ήδη φανεί από τον περασμένο Απρίλιο, όταν η BMW αλλά και η ΚΤΜ είχαν ανακοινώσει την μη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο εκθεσιακό event του μοτοσυκλετιστικού κόσμου.

Είχε ακολουθήσει χρονολογικά η ακύρωση της Intermot στην Κολονία, κάτι που μεγάλωσε δραματικά τις αμφιβολίες για την πραγματοποίηση της Έκθεσης στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές της (EICMA S.p.A.) φρόντιζαν με κάθε τρόπο να τονίζουν ότι η EICMA θα γινόταν, αλλά όπως είχαμε γράψει την περίοδο που ανακοινώθηκε η ακύρωση της Intermot, περιμέναμε ότι κάτι αντίστοιχο θα γινόταν και με την EICMA.

Πλέον όμως είναι επίσημο, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του Paolo Magri, CEO της διοργανώτριας εταιρείας και Πρόεδρος της ANCMA, η απόφαση για την οριστική ματαίωση του event, "πάρθηκε σε συνεννόηση με τους συντελεστές της αγοράς και για το καλό ολόκληρης της αλυσίδας της βιομηχανίας της μοτοσυκλέτας." Πιο συγκεκριμένα, ο Magri είπε πως οι αρχές και οι αξίες της εταιρείας δεν τους επιτρέπει να διακινδυνέψουν την υγεία όλων όσοι εργάζονται στην βιομηχανία της μοτοσυκλέτας και το αίσθημα ευθύνης που διέπει την διοργάνωσει τους οδήγησε σε μια κίνηση με μεγάλο αντίκτυπο για τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες της Έκθεσης.

Πλέον, όπως γίνεται κατανοητό, οι εταιρείες και τα εργοστάσια θα πρέπει να ανατρέξουν σε εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης των νέων μοντέλων και προϊόντων τους στο κοινό. Η πανδημία του κορωνοϊού φρενάρει, έστω και προσωρινά, ένα παραδοσιακό κανάλι επικοινωνίας και προσέγγισης του εμπορικού κόσμου με τον κόσμο, το οποίο μετρά πάνω από 100 χρόνια Ιστορίας με την Έκθεση του Μιλάνου. Η Έκθεση ήταν προγραμματισμένη για φέτος από τις 3 ως τις 8 Νοεμβρίου και πλέον η διοργάνωση θα μεταφερθεί για τις 9 - 14  Νοεμβρίου του 2021.

 

90χρονος οδηγούσε ανάποδα στην Αττική οδό! - Χωρίς δίπλωμα από το 2018

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη από την Τροχαία πριν συμβούν τα χειρότερα
attiki odos
Από τον

Παύλο Καρατζά

4/9/2026

Ένα ακόμη απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αττική Οδό, όταν 90χρονος οδηγός αυτοκινήτου εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του Κορωπίου, με την Τροχαία να τον ακινητοποιεί στο Μαρκόπουλο και να διαπιστώνει ότι το δίπλωμά του είχε λήξει το 2018!

Το περιστατικό μάλιστα έρχεται λίγες ημέρες μετά το επίσης απίστευτο γεγονός που υπάρχει και σε video, όταν μοτοσυκλετιστής κατέγραψε ηλικιωμένη με Mercedes ανάποδα στην Αθηνών-Κορίνθου. Ελπίζουμε πάντως περιστατικά σαν κι αυτά να μην είναι μία νέα μόδα της τρίτης ηλικίας και να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Το περιστατικό καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας (31/08), όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 90χρονος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του Κορωπίου. Ο ηλικιωμένος μάλιστα κινούνταν στην αριστερή λωρίδα, προκαλώντας άμεσο κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα κι ευτυχώς δεν συνέβη κάποιο ατύχημα.

Περιπολικό της Τροχαίας Αττικής Οδού εντόπισε τον ηλικιωμένο, τον ακολούθησε και τον ακινητοποιήσει στην είσοδο του αυτοκινητοδρόμου από το Μαρκόπουλο.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν έφερε μαζί του την άδεια ικανότητας οδήγησης, η οποία είχε λήξει από το μακρινό 2018.

Σε βάρος του 90χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 440 ευρώ. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.