BMW: Δεν θα συμμετέχει στις EICMA και Intermot 2020
Άλλο ένα σημαντικό πλήγμα
Από τον
Πάνο Καραβοκύρη
2/4/2020
Σε μια δύσκολη απόφαση προχώρησε η BMW, με την ανακοίνωση ότι δεν θα λάβει μέρος στις επικείμενες εκθέσεις μοτοσυκλετών της EICMA στο Μιλάνο και της Intermot στη Κολωνία, που είχαν προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2020, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας. Στόχος του γερμανικού κολοσσού είναι να αντιμετωπίσει την τρέχουσα αβεβαιότητα που επικρατεί αυτό το διάστημα για το μέλλον αλλά και να προφυλάξει το συμφέρον, τόσο της εταιρείας όσο και των επίσημων αντιπροσώπων της που θα την εκπροσωπούσαν στις εκθέσεις, καθώς και να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των ανθρώπων της.
Σαν εναλλακτική θα υιοθετήσει τη λύση της Ducati, η οποία πραγματοποίησε διαδικτυακά την παρουσίαση του Streetfighter V4, και θα πραγματοποιήσει την διαδικτυακή παρουσίαση όλων των νέων μοντέλων της μέσα από διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες το φθινόπωρο του 2020.
Η απόφαση της BMW να μην συμμετάσχει στα διεθνή σαλόνια μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλήγμα, καθώς η παρουσία της ήταν πάντοτε “ηχηρή”, όμως με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα ίσως είναι και η καλύτερη, αφού δεν είναι καθόλου απίθανο να ακολουθήσουν σύντομα και οι ακυρώσεις των EICMA και Intermot λόγω του κορωνοϊού.
Για τα 50 χρόνια από τη γέννηση της motocross γκάμας του Akashi
Από τον
Κώστα Γκαζή
25/9/2023
Για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από το ντεμπούτο της γκάμας motocrossKX, η Kawasaki παρουσίασε την “50thAnniversaryEdition” με τα KX250 και KX450 να έχουν νέο κοστούμι, εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά χρώματα του Akashi της δεκαετίας του ’90.
Η ιστορία των KX όμως δεν είναι νέα, καθώς το πρώτο μοντέλο με αυτή την ονομασία βγήκε από το εργοστάσιο του Akashi, το μακρινό 1973. Μισός αιώνα ζωής λοιπόν, και η Kawasaki τον γιορτάζει με την έκδοση 50thAnniversary. Μάλιστα, τα νέα αυτά γραφικά τα είδαμε για πρώτη φορά, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 23-24/9, στην αγωνιστική KX του εργοστασιακού αναβάτη των “πρασίνων”RomainFebvre στην ΜΧ1, στον τελευταίο γύρο του MXGP 2023, στη Βρετανία.
Η νέα έκδοση 50thAnniversary, δεν περιλαμβάνει μηχανικές αλλαγές στα δύο μοντέλα, KX450 και KX250, παρά μόνο αισθητικές παρεμβάσεις με τον βασικό χρωματισμό “LimeGreen” να παραμένει ως έχει. Έτσι, βλέπουμε ότι τα λογότυπα KX στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, διατηρούν το χαρακτηριστικό χειροποίητο σχέδιο στα γράμματα από τη δεκαετία του 1990, στον ίδιο ροζ φλούο χρωματισμό που βρίσκουμε και το επετειακό έμβλημα στην πάνω δεξιά μεριά του μπροστινού numberplate. To φόντο πίσω από τα γράμματα του ρεζερβουάρ σε μπλε χρώμα, ακολουθεί και αυτό το ίδιο μοτίβο από εκείνη την δεκαετία. Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό στο ρεζερβουάρ, που υποδηλώνει τον κυβισμό του κάθε μοντέλου. Η χαρακτηριστική μπλε σέλα των KX της δεκαετίας του 1990, βρίσκεται και εδώ, ενώ για τη δημιουργία της, όπως μας ενημερώνει η Kawasaki χρησιμοποίησε δείγμα από την αυθεντική σέλα της τότε εποχής.
Τα πλαϊνά καλύμματα του υποπλαισίουδιαθέτουν περίγραμμαnumberplate, σε λευκό χρώμα, όπως ίσχυε για όλα τα KX από το 1973 μέχρι και το 2019, προτού γίνουν μαύρα. Άβαφα πλαστικά είναι στη συγκεκριμένη έκδοση τα καλύμματα του πιρουνιού -στην βασική σειρά είναι πράσινα. Αλλαγμένο είναι και το προστατευτικό κάλυμμα του πίσω φρένου, το οποίο είναι και αυτό από άβαφο πλαστικό (λευκό), αντί για μαύρο στη βασική έκδοση. Οι άνω και κάτω τιμονόπλακες, όπως και τα στεφάνια των τροχών είναι σε ασημί χρώμα, σε αντίθεση με το μαύρο της βασικής έκδοσης.
Η τελευταία πινελιά εντοπίζεται στο ψαλίδι, όπου το 90s λογότυπο “Uni-Trak” έχει αναπαραχθεί επακριβώς σε περίγραμμα, γραμματοσειρά αλλά και χρωματισμό.
Τα νέα KX450 50thAnniversaryEdition και KX250 50thAnniversaryEdition θα είναι διαθέσιμα στους επίσημους εμπόρους λιανικής της Kawasaki, ως μοντέλα του 2024, δίπλα στην υπόλοιπη offroad γκάμα της εταιρείας με το εκτενώς ανανεωμένο KX450.