Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

BMW: Δεν θα συμμετέχει στις EICMA και Intermot 2020

Άλλο ένα σημαντικό πλήγμα

Σε μια δύσκολη απόφαση προχώρησε η BMW, με την ανακοίνωση ότι δεν θα λάβει μέρος στις επικείμενες εκθέσεις μοτοσυκλετών της EICMA στο Μιλάνο και της Intermot στη Κολωνία, που είχαν προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2020, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας. Στόχος του γερμανικού κολοσσού είναι να αντιμετωπίσει την τρέχουσα αβεβαιότητα που επικρατεί αυτό το διάστημα για το μέλλον αλλά και να προφυλάξει το συμφέρον, τόσο της εταιρείας όσο και των επίσημων αντιπροσώπων της που θα την εκπροσωπούσαν στις εκθέσεις, καθώς και να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των ανθρώπων της.

Σαν εναλλακτική θα υιοθετήσει τη λύση της Ducati, η οποία πραγματοποίησε διαδικτυακά την παρουσίαση του Streetfighter V4, και θα πραγματοποιήσει την διαδικτυακή παρουσίαση όλων των νέων μοντέλων της μέσα από διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες το φθινόπωρο του 2020.

Η απόφαση της BMW να μην συμμετάσχει στα διεθνή σαλόνια μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλήγμα, καθώς η παρουσία της ήταν πάντοτε “ηχηρή”, όμως με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα ίσως είναι και η καλύτερη, αφού δεν είναι καθόλου απίθανο να ακολουθήσουν σύντομα και οι ακυρώσεις των EICMA και Intermot λόγω του κορωνοϊού.