Αλλαγές στην πίστα των Μεγάρων: Προστίθενται 156 μέτρα, μηδενίζουν όλα τα ρεκόρ!

Θα είναι όλα έτοιμα για τον τελευταίο διπλό αγώνα του ΠΠΤ 2018
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/9/2018

Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για μία αλλαγή στην πίστα των Μεγάρων που θα αφήσει το ίδιο μήκος στην ευθεία αλλά θα αλλάξει τελείως την είσοδό της στην Κ5. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο διαχείρισης της πίστας, από την Κ3 θα ξεκινά μία νέα στροφή που θα οδηγεί σε ένα εσάκι καταλήγοντας στην ευθεία, με την Κ4 να ακυρώνεται.

Παράλληλα με την αλλαγή αυτή, γίνονται εργασίες αποκατάστασης στο οδόστρωμα, ενώ συνολικά η πίστα μεγαλώνει κατά 156 μέτρα. Από εδώ και πέρα οι αναφορές στους χρόνους της πίστας θα πρέπει να αναφέρονται με ημερομηνία, καθώς από τον φετινό Οκτώβριο και μετά, θα χρησιμοποιείται η νέα χάραξη.

Οι αλλαγές και ταυτόχρονα η βελτίωση του οδοστρώματος είναι ευπρόσδεκτες, πόσο μάλιστα όταν γίνονται σε δύσκολη οικονομικά περίοδο που δεν ευνοεί κανενός είδους επένδυση.

Ενδιαφέρον θα υπάρχει και στον διπλό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, καθώς οι αναβάτες θα κληθούν να αγωνιστούν με τα νέα δεδομένα της πίστας, πράγμα καλό για τον ανταγωνισμό κι άρα το θέαμα και τους θεατές!

Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε κατά την αυτοψία μας τις επόμενες ημέρες

Έφυγε από τη ζωή ο Μarc van der Straten, ιδρυτής της ομάδας Marc VDS

Μια ζωή αφιερωμένη στους αγώνες και τρία παγκόσμια Moto2
marc vds
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/7/2026

Το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στο σπίτι του στην Ελβετία ο Μarc van der Straten (1948-2026). Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της ομάδας Elf Marc VDS Racing Team, η οποία αγωνίζεται στην κατηγορία Moto2 του MotoGP με αναβάτες τους Aron Canet Deniz Oncu, καθώς και στο WSBK με τον Sam Lowes σε μια Ducati Panigale V4R.

Ο Βέλγος είναι απόγονος του ιδρυτή της ζυθοποιίας Stella Artois και φανατικός φίλος των μηχανοκίνητων σπορ, μικρόβιο που κόλλησε από τον πατέρα του, πρώην αγωνιζόμενο με αυτοκίνητα.

Ο Μarc van der Straten γνώρισε πολλές επιτυχίες ως ιδιοκτήτης ομάδων τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς, μεταξύ των οποίων σαφώς ξεχωρίζουν τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα Moto2 που κατέκτησε η ομάδα του, Marc VDS (βαπτισμένη από το όνομά του), τις σεζόν 2014, 2017 και 2019 με αναβάτες αντιστοίχως τους Tito Rabat, Franco Morbidelli και Alex Marquez.

Ομάδες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Marc VDS έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντας τις MotoE, Moto3 και MotoGP, καθώς και τη Moto2 όπου παραμένει, ενώ στο WSBK έχει μπει το 2024 και η νέα περιπέτειά της ομάδας είναι το Παγκόσμιο Αντοχής EWC.