Αλλαγές στην πίστα των Μεγάρων: Προστίθενται 156 μέτρα, μηδενίζουν όλα τα ρεκόρ!

Θα είναι όλα έτοιμα για τον τελευταίο διπλό αγώνα του ΠΠΤ 2018
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/9/2018

Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για μία αλλαγή στην πίστα των Μεγάρων που θα αφήσει το ίδιο μήκος στην ευθεία αλλά θα αλλάξει τελείως την είσοδό της στην Κ5. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο διαχείρισης της πίστας, από την Κ3 θα ξεκινά μία νέα στροφή που θα οδηγεί σε ένα εσάκι καταλήγοντας στην ευθεία, με την Κ4 να ακυρώνεται.

Παράλληλα με την αλλαγή αυτή, γίνονται εργασίες αποκατάστασης στο οδόστρωμα, ενώ συνολικά η πίστα μεγαλώνει κατά 156 μέτρα. Από εδώ και πέρα οι αναφορές στους χρόνους της πίστας θα πρέπει να αναφέρονται με ημερομηνία, καθώς από τον φετινό Οκτώβριο και μετά, θα χρησιμοποιείται η νέα χάραξη.

Οι αλλαγές και ταυτόχρονα η βελτίωση του οδοστρώματος είναι ευπρόσδεκτες, πόσο μάλιστα όταν γίνονται σε δύσκολη οικονομικά περίοδο που δεν ευνοεί κανενός είδους επένδυση.

Ενδιαφέρον θα υπάρχει και στον διπλό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, καθώς οι αναβάτες θα κληθούν να αγωνιστούν με τα νέα δεδομένα της πίστας, πράγμα καλό για τον ανταγωνισμό κι άρα το θέαμα και τους θεατές!

Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε κατά την αυτοψία μας τις επόμενες ημέρες

Attilio Petrogalli: Απεβίωσε σε τραγικό ατύχημα ο Ιταλός πρωταθλητής Enduro που βάφτισε το SWM Silver Vase

Ήταν μέλος των Silver Boys, της τετράδας αναβατών που κατέκτησαν το μεγάλο έπαθλο Silver Vase στο ISDE του 1975
Attilio Petrogalli
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

25/8/2026

Ένας σπουδαίος πρωταθλητής Ιταλίας στο Enduro έφυγε από τη ζωή απροσδόκητα μετά από ένα απίστευτο ατύχημα. Ο 73χρονος Attilio Petrogalli είχε μεταβεί σε έναν παλιό μύλο φίλων του στην περιοχή Clusone της βόρειας Ιταλίας (κοντά στο Bergamo) για να καθαρίσει μια σφηκοφωλιά, όταν ξέσπασε φωτιά στην οποία παγιδεύτηκε και έχασε τη ζωή του από ασφυξία.

Silver Boys
Οι τέσσερις θριαμβευτές του ISDE το 1975, με τον Petrogalli δεύτερο από δεξία

Οι αρχές εκτιμούν πως η φωτιά ξεκίνησε κατά λάθος από τον ίδιο, ξέφυγε από τον έλεγχό του και του έκλεισε την έξοδο παγιδεύοντάς τον μέσα στο κτίσμα. Σύμφωνα με αναφορές του ιταλικού Τύπου μάλιστα, ο Petrogalli φορούσε πλήρη δερμάτινη μοτοσυκλετιστική στολή και κράνος full-face, πιθανότατα για να προστατευτεί από ενδεχόμενα τσιμπήματα των σφηκών, με το κράνος να λειτουργεί μοιραία εις βάρος του όταν ο χώρος γέμισε καπνό.

Silver Boys
Οι Silver Boys σε τιμητική εκδήλωση στην έκθεση Motorbike Expo της Βερόνα χρόνια μετά τον θρίαμβό τους. Στην δεξιά άκρη ο Attilio Petrogalli

Ο Petrogalli ήταν μέλος της ιστορικής ομάδας της Ιταλίας που στο International Six Days of Enduro (ISDE) του 1975 στο Isle of Man είχε φτάσει ως την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου Silver Vase (Ασημένιο Βάζο).

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συναθλητές του Pierluigi Rottigni, Gualtiero Brissoni και Piero Gagni καβαλούσαν μοτοσυκλέτες της SWM, γεγονός που ώθησε την ιταλική εταιρεία να παρουσιάσει την ίδια χρονιά το πρώτο μοντέλο με το όνομα Silver Vase τιμώντας τη μεγάλη επιτυχία – ονομασία που επαναλήφθηκε το 2015 από την αναγεννημένη SWM στη ρετρό scrambler Silver Vase 440, ενώ από το 2025 έχει επιστρέψει στην τρέχουσα γκάμα της ως Silver Vase 650.

Attilio Petrogalli