Αναγέννηση του αερόψυκτου Kawasaki Ζ1

Έφτιαξε καλούπια για την κατασκευή των θρυλικών κινητήρων
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/5/2019

Αυτή η είδηση πιθανόν θα χαροποιήσει τους λάτρεις των παλιών αερόψυκτων ιαπωνικών superbike και συγκεκριμένα όσων έχουν ή θέλουν να ανακατασκευάσουν ένα Kawasaki Z1. Η Kawasaki έβγαλε από τα συρτάρια της τα σχέδια Blue Print του τετρακύλινδρου εν σειρά της Z1 και Z2 και με την χρήση εργαλειομηχανών CNC έφτιαξε ένα νέο καλούπι με σκοπό την χύτευση κεφαλών.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν ο σκοπός τους είναι να φτιάξουν τμήματα του κινητήρα με σκοπό τη συντήρηση συγκεκριμένων μοτοσυκλετών του μουσείου τους ή αν σκοπεύουν να φτιάξουν ανταλλακτικά που μπορεί να παραγγείλει όποιος έχει μια Z1 και θέλει να ξαναδώσει ζωή στον κινητήρα της. Ελπίζουμε να ισχύει το δεύτερο, καθώς στον κόσμο του αυτοκινήτου υπάρχουν πολλές εταιρείες (Mercedes, Porsche κ.τ.λ) που έχουν ιδρύσει ξεχωριστά τμήματα, τα οποία ασχολούνται αποκλειστικά με την διάθεση ανταλλακτικών για οχήματα που κατασκεύασαν πριν το 1960! Μάλιστα το συγκεκριμένο τμήμα Classics της Mercedes μπορεί να σου βρει μέχρι και γνήσια ελαστικά!

Άλλες εταιρείες, όπως η Jaguar και η Aston Martin έφτιαξαν ξανά τις E-Type και τις DB-5 του 1960 σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Μμμμμ, για σηκώστε το χέρι όσοι θα θέλατε να δείτε την Honda, την Kawasaki, τη Suzuki και την Yamaha να φτιάχνουν ξανά CB 750, Z 900, Katana και RD 350 με βάση στα blue print σχέδια που έχουν;

ΠΗΓΗ Young Machine

Valentino Rossi: Τελειώνει το βιβλίο του και ξεκινά σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Προσωρινή παύση στην καριέρα του στο FIA World Endurance Championship - Για να ολοκληρώσει την τηλεοπτική σειρά
Rossi
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/12/2025

Ο Valentino Rossi ήταν καλεσμένος σε Ιταλική, όπου και ανακοίνωσε πως το βιβλίο που ετοιμάζει για τη ζωή του βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση και μετά θα ξεκινήσει και δική του σειρά ντοκιμαντέρ.

Ο Ιταλός αναβάτης αποκάλυψε πως αυτή την περίοδο γράφει την αυτοβιογραφία του και μάλιστα είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του, ενώ στην είπε πως έπειτα θέλει να βγει στις οθόνες και ντοκιμαντέρ για την ζωή του.

Η είδηση αυτή έρχεται την ίδια στιγμή που η BMW ανακοίνωσε πως ο Ιταλός δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην σύνθεση της LMGT3 και αυτές οι δύο ειδήσεις ίσως και να σχετίζονται. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μπήκε στον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου το 2022, μετά το τέλος της καριέρας του στο MotoGP.

Ο Γιατρός συνεργάστηκε με την ομάδα WRT για να αγωνιστεί στο GT World Challenge, πριν κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA WEC το 2024 με την βελγική ομάδα ως εργοστασιακός οδηγός της BMW. Φέτος βρίσκεται στην 8η θέση της γενικής κατάταξης.

Η ομάδα του επιβεβαίωσε πλέον ότι ο Rossi δεν θα συμμετέχει στο WEC του επόμενου έτους, με το αυτοκίνητο Νο 46 να αντικαθίσταται από το Νο 69 των Anthony McIntosh, Dan Harper και Parker Thompson. Το συμβόλαιο του Rossi με την BMW λήγει στο τέλος του έτους, αν και ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να προχωρήσει και να αγωνιστεί και στη μεγαλύτερη κατηγορία Hypercar του WEC. Προς το παρόν τα σενάρια τον θέλουν να βρίσκει ξανά τον δρόμο του στους αγώνες αυτοκινήτου στο πρωτάθλημα GT World Challenge Europe.

 

Ετικέτες