Ανάκληση για τα Honda CB 300 και CRF 250 L / Rally

Ασφάλεια άξονα κιβωτίου
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

28/6/2019

Ανάκληση (κωδικός ανάκλησης 3KS)  των CB 300, CRF 250 L και CRF 250 Rally ανακοίνωσε η Honda. Συγκεκριμένα η ανάκληση αφορά την ασφάλεια του κεντρικού άξονα του κιβωτίου ταχυτήτων, η οποία μπορεί φύγει από τη θέση της και να προκαλέσει την ακούσια εμπλοκή ταχύτητας σε περίπτωση που η μοτοσυκλέτα είναι ακίνητη, έχει νεκρά και ο κινητήρας δουλεύει ή να προκαλέσει μπλοκάρισμα του κιβωτίου (άρα και του πίσω τροχού) σε περίπτωση που η μοτοσυκλέτα κινείται. Η πρώτη επίσημη αναφορά στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγινε στην Πορτογαλία, ενώ μοτοσυκλέτες με αυτό το πρόβλημα έχουν βρεθεί στην Πολωνία. Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση σχετικά με τις μοτοσυκλέτες που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα.

Η ανάκληση αφορά τα CRF 250 L που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Ταϋλάνδης μεταξύ 1 Ιουνίου 2018 έως 9 Νοεμβρίου 2018 και τα CB 300 R / CRF250 Rally που κατασκευάστηκαν από 1 Ιουνίου 2018 έως 11 Δεκεμβρίου του 2018. Ακολουθεί το κείμενο της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Colby Raha: Έκανε άλμα 84 μέτρων σε μήκος και 27 μέτρων σε ύψος [Video]

Σχεδόν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σε μήκος και μία 10όροφη πολυκατοικία σε ύψος
Colby
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/2/2026

Ο Colby Raha κατάφερε ένα τεράστιο άλμα, φτάνοντας τα 84 μέτρα σε μήκος και τα 27 μέτρα σε ύψος.

Ο Αμερικανός έκανε το τεράστιο αυτό άλμα πάνω από μια πισίνα σέρφινγκ στη διοργάνωση Record Breakers στη Mesa της Αριζόνα. Οι δύο προσπάθειες του μάλιστα καταγράφηκαν και σε video που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ο Colby Raha έχει γίνει γνωστός μέσω των X-Games, όπου έχει αναδειχθεί και αρκετές φορές νικητής. Η πρώτη προσπάθεια φαίνεται πως δεν άφησε πολύ ευχαριστημένο τον αναβάτη που ξαναδοκίμασε το άλμα, φτάνοντας τα 84 μέτρα σε μήκος και τα 27 σε ύψος, με τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση να τον χειροκροτεί και να τον αποθεώνει.

Τόσο μεγάλα άλματα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους αναβάτες και απαιτούν τεράστια σωματική και ψυχική προσήλωση.

Ετικέτες